info
عکس کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )عکس کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )عکس کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )
category

کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی ) محله ابوریحان، سبزوار

مکان تاریخی

درباره‌ی کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )

کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی ) (مکان تاریخی) در محله ابوریحان سبزوار و خیابان بیهق واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه مردم شناسی و پاساژ ارم و همچنین آرامگاه حاج ملاهادی سبزواری، رستوران سنتی بابا میرزا، کتابفروشی الغدیر، فست فود صداقت و آرامگاه خانوادگی امین التجار مشهدی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )

نظرات کاربران در مورد کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی )

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشانavesta
    پنجشنبه 30 آذر ماه 1402

    سبزوار کاروانسرای فرامرز خان بسیار زیباست در حال حاضر بخشی از این کاروانسرا تبدیل به سفره خانه سنتی شده با محیطی پر از آرامش و دوستداشتنی با تشکر از مهمان نوازی پرسنل دوستداشتنی و مردم مهربان سبزوار

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 02 اردیبهشت ماه 1403

    بچه که بودیم اینجا محل رفت و آمد و خانه گداها وکسانی که کارتون خواب بودندقدیم کانون میگفتند بهش بعدها مرمت موزه شد و نمای خیابان اصلی شهر فرق کرد روبروی آرامگاه بقراط وکناررستوران بابامیرزاهست

    2
  • avatar
    مهدی خان
    جمعه 04 فروردین ماه 1402

    موزه ی مردم شناسی دراین مکان است.اما با بی مهری مسیولین در حال تعطیلی است

    2
  • avatar
    Balad
    سه شنبه 04 بهمن ماه 1401

    رباط حاج فرامرز خان مربوط به دوره قاجار است و در سبزوار، در غرب میدان کارگر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.این بنا از نوع کاروانسراهای چهار ایوانی است که به استناد وقف نامه موجود در سال ۱۲۹۱ ه‍.ق توسط حاج فرامرزخان سبزواری جهت استفاده زوار حضرت رضا (ع) در کنار شاهراه خراسان ساخته شده‌است. ورودی این رباط از بخش جنوبی و از طریق یک هشتی به ایوان جنوبی منتهی می‌گردد. صحن رباط روباز بوده و علاوه بر چهار ایوان اصلی غرفه‌هایی نیز مشرف بر صحن ساخته شده‌است. در انتهای غرفه‌ها حجره‌هایی تعبیه شده که در پشت اتاق‌های شمالی، شرقی و غربی سالن‌هایی طویل جهت بارانداز، مال بند یا اصطبل در نظر گرفته شده‌است این کاروانسرا در حال حاضر با عنوان موزه مردم شناسی دائر می باشد.

    2
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 13 مهر ماه 1402

    کاروان‌سرای فرامرزخان برای استراحت زائران امام رضا (ع) در دوران قاجار ساخته شد. سازنده این کاروان‌سرا حاج فرامرزخان سبزواری بوده است. این کاروان‌سرا به رباط کانون نیز شهرت داشت. در پشت حجره‌ها مکانی برای اصطبل در نظر گرفته شده است. در حال حاضر قسمتی از رباط کانون به‌عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    1
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    دوشنبه 09 اسفند ماه 1400

    کاروانسرای فرامرز خان سبزوار که رباط کانون هم خوانده می‌شود، از آثار دورۀ قاجار است که به سال1291هجری قمری (روزگار سلطنت ناصرالدین شاه قاجار) برای استفاده زائران امام رضا (ع) به وسیلۀ حاج فرامرز خان سبزواری ساخته شده‌ است. کاروانسرای فرامرز خان سبزوار مانند بیشتر کاروانسراهای قدیمی ایران صحنی در وسط دارد و ایوانی در چهار طرف و تعدادی حجره مخصوص اطراق مسافران در فاصلۀ میان ایوان ها. پشت حجره‌ها هم در سمت شمال و شرق و غرب سالن‌های طولانی برای استراحت مسافران و مال بند و طویله به چشم می‌خورند. در زمان نخست وزیری دکتر محمد مصدق (32-1330ه. ش)کاروانسرای فرامرز خان به کانون مستمندان بدل شد و به همین سبب به رباط کانون معروف گردید. در سال‌های اخیر به همت ادارۀ میراث فرهنگی و گردشگری، رباط کانون به طور کامل مرمت شده و در زمان نگارش این سطور قرار است که در آن یک موزۀ مردمشناسی دایر شود. به هرروی کاروانسرای فرامرز خان سبزوار از زیباترین آثار تاریخی سبزوار است که دیدنش را به شما توصیه می‌کنیم. کاروانسرای فرامرز خان یا همان رباط کانون در سمت غربی میدان کارگر (زند) قرار دارد

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 26 مرداد ماه 1402

    کاروانسرای فرامرز خان سبزوار که رباط کانون هم خوانده می‌شود، از آثار دورۀ قاجار است که به سال1291هجری قمری (روزگار سلطنت ناصرالدین شاه قاجار) برای استفاده زائران امام رضا (ع) به وسیلۀ حاج فرامرز خان سبزواری ساخته شده‌ است. کاروانسرای فرامرز خان سبزوار مانند بیشتر کاروانسراهای قدیمی ایران صحنی در وسط دارد و ایوانی در چهار طرف و تعدادی حجره مخصوص اطراق مسافران در فاصلۀ میان ایوان ها. پشت حجره‌ها هم در سمت شمال و شرق و غرب سالن‌های طولانی برای استراحت مسافران و مال بند و طویله به چشم می‌خورند. در زمان نخست وزیری دکتر محمد مصدق (32-1330ه. ش)کاروانسرای فرامرز خان به کانون مستمندان بدل شد و به همین سبب به رباط کانون معروف گردید. در سال‌های اخیر به همت ادارۀ میراث فرهنگی و گردشگری، رباط کانون به طور کامل مرمت شده و در زمان نگارش این سطور قرار است که در آن یک موزۀ مردمشناسی دایر شود. به هرروی کاروانسرای فرامرز خان سبزوار از زیباترین آثار تاریخی سبزوار است که دیدنش را به شما توصیه می‌کنیم. کاروانسرای فرامرز خان یا همان رباط کانون در سمت غربی میدان کارگر (زند) قرار دارد.

  • avatar
    amir
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    زیاد تاریخی نیست

  • avatar
    علیزاده
    دوشنبه 23 فروردین ماه 1400

    مکان تاریخی جالبی هستش که ارزش دیدن رو داره خصوصا موزه های ایین مردمی واسم هیجان انگیز بود و راهنمایان اطلاعات خوبی در اختیارم قرار دادن


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی ) واقع شده‌اند:

  • آرامگاه بقراط
    (4.5)
    بیهق، بین بیهق 49 و 51
  • مسجد پامنار
    (4.7)
    بیهق، بین بیهق 18 و 35
  • خانه تاریخی اولیا
    (4.6)
    بلوار مدرس، مدرس 20
  • کاروانسرای اولیا (آقا)
    (4.0)
    بیهق
  • آرامگاه خانوادگی امین التجار مشهدی
    (4.5)
    شهید احمد نظیف، احمد نظیف 1
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط ایرانی (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ جمعه 18 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی ) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 18 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی ) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کاروانسرای حاج فرامرزخان ( موزه مردم شناسی ) ندارد.
    neshan logo