info
عکس مسجد وکیلعکس مسجد وکیلعکس مسجد وکیلعکس مسجد وکیل
category

مسجد وکیل محله گود عربان، شیراز

مکان تاریخی

درباره‌ی مسجد وکیل

مسجد وکیل یا مسجد سلطانی، مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان در شیراز است که به دستور کریم‌خان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شده‌است طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.
شبستان جنوبی با ستون‌های سنگی یکپارچه و مارپیچ از شاخصه‌های معماری ایرانی و از مناطق دیدنی این مسجداست که دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه می‌باشد.
مساحت این شبستان در حدود ۵ هزار متر مربع است و منبر چهارده پله‌ای یکپارچه از سنگ مرمر از زیبائی‌های قسمت شبستان می‌باشد. گویند به فرمان کریم خان این سنگ از مراغه به شیراز آورده شد.
در سمت شمال مسجد طاق بلند و مهمی ساخته شده که به طاق مروارید معروف است و در دور این طاق با قلم درشت و خط ثلث عالی یکی از سوره‌های قرآن به صورت هلالی نوشته شده‌است.
این مسجد بر طبق بافت معماری سنتی این مرز و بوم در یک مجموعه اجتماعی قرار گرفته و هماهنگی زیبایی را در پیوند دین و دنیا، به وجود آورده‌است. کاشی کاری صحن و ایوان‌های شمالی و جنوبی نیز بسیار زیبا و از انواع هفت رنگ و معرق می‌باشد.
مسجد وکیل در سفرنامه به سوی اصفهان پیرلوتی این گونه معرفی شده‌است: "امروز خوشبختانه موفق شدم وارد مسجد کریم خان شوم بی شبهه اگر مدتی در این جا بمانم به همه محل‌هایی که دخول به آن‌ها اکنون به‌طور کامل برایم ممنوع است، وارد می‌شوم. مردم این شهر نسبت به من بسیار ملایم و مهربانند.
خطوط و نقوش معماری مسجد، ساده و بی‌آلایش است، ولی در همه جا، میناکاری و رنگ‌های سبز و قرمز دیده می‌شود و این تجمل به حد افراط رسیده‌است هیچ قسمتی از دیوار را نمی‌توان یافت که به دقت میناکاری نشده باشد. اکنون در کاخی لاجوردین و فیروزه فام هستیم."
منبع: ویکی‌پدیا

مسجد وکیل (مکان تاریخی) در محله گود عربان شیراز و بلوار کریمخان زند، کریمخان زند 27 واقع شده است. این مکان یکی از نه مکان تاریخی در محله گود عربان شیراز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مدرسه خان، موزه پارس (باغ نظر) و بازار حاجی و همچنین بازار وکیل، رستوران سنتی شرزه، صرافی اسکردی، کافه ژولپ و عمارت کلاه فرنگی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد وکیل

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    داریوش
    جمعه 08 دی ماه 1402

    مسجد وکیل هم در مجموعه‌ بناهای زند و در نزدیکی بازار وکیل و حمام وکیل قرار گرفته است. این مسجد زیبا سبک معماری و هنری بسیار ویژه‌ای دارد و دارای دو ایوان و شبستان جنوبی و شرقی است. مسجد وکیل نیز به دستور کریم خان زند ساخته شده است و از دیدنی‌های آن می‌‌توان به شبستان جنوبی با ستون‌های سنگی یک‌پارچه و مارپیچ اشاره کرد. شبستان جنوبی پنج هزار متر مربع مساحت دارد و منبری ۱۴ پله‌ای از سنگ یک‌پارچه‌ی مرمر ساخته شده است؛ گفته می‌شود کریم خان دستور داده بود که این سنگ را از مراغه به شیراز بیاورند. این بنا با شماره‌ی ۱۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    7
  • avatar
    کاربر حذف شده
    جمعه 13 مرداد ماه 1402

    به نام خداوند رنگین کمان❤💔 سلام،،این مسجد دارای دو ایوان شرقی و جنوبی می باشد. معمارهای مسجد وکیل به منظور این که قبله مسجد با قبله شرعی مطابقت کند و از طرفی نمای مسجد با درهای فرعی بازار و خود بازار همخوانی داشته باشد، راهروها را به صورتی به صحن مسجد وصل کرده اند که در عین کجی تغییر زاویه صحن مشخص نباشد. این حد از دقت در معماری در دوره ای که اوج شکوفایی ایران در بخش معماری بوده است، قابل تحسین و ستودنی است. از دیدنی ترین بخش های این مسجد می توان به شبستان جنوبی مسجد اشاره کرد. این شبستان دارای 48 ستون سنگی مستحکم با طرح و نقش های مخصوص دوره زندیه است. ستون های شبستان جنوبی مسجد به صورت مارپیچ و آمیخته از هنر ایرانیان دوره زندیه است. طاق بالایی قسمتی از این شبستان با کاشی های لاجوردی که در کناره های آن آیات قرآن با خط نسخ و ثلث به رنگ سفید، تزئین شده است که چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند. این بخش از شبستان در کنار تمام زیبایی ها و معماری زیبایی که در ساخت ستون ها و طاق ها، به کار برده شده است، دارای یک منبر 14 پله ای است. جنس پله های این منبر از سنگ مرمر است که گفته می شود به منظور زیباکردن هرچه بیشتر این منبر به دستور کریم خان زند سنگ های مرمر این پله ها از مراغه به شیراز آوره شده است. شیراز شهری با جاذبه های گردشگری بسیار زیادی است. مسجد وکیل شیراز یکی از آثار تاریخی این شهر است که همچون مسجد نصیر الملک شیراز مربوط به دوره زندیه است. در غرب بازار وکیل و در انتهای بخش شمشیرگرها، مسجد وسیع بسیار زیبایی احداث شده که به نام مسجد سلطانی وکیل یا مسجد وکیل مشهور است. مسجد وکیل که با نام مسجد جامع وکیل نیز شناخته می شود از آثار با ارزش دوره زندیه بوده که در محله درب شاهزاده، خیابان آیت الله طالقانی، بین حمام و بازار وکیل قرار دارد. این مسجد زیبا که از لحاظ هنری و معماری دارای اهمیت زیادی است در سال 1187 هجری و همزمان با بنای بازار و میدان وکیل به دستور کریم خان احداث شد.، تشــکر

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 اسفند ماه 1402

    مسجد وکیل هم در مجموعه‌ بناهای زند و در نزدیکی بازار وکیل و حمام وکیل قرار گرفته است. این مسجد زیبا سبک معماری و هنری بسیار ویژه‌ای دارد و دارای دو ایوان و شبستان جنوبی و شرقی است. مسجد وکیل نیز به دستور کریم خان زند ساخته شده است و از دیدنی‌های آن می‌‌توان به شبستان جنوبی با ستون‌های سنگی یک‌پارچه و مارپیچ اشاره کرد. شبستان جنوبی پنج هزار متر مربع مساحت دارد و منبری ۱۴ پله‌ای از سنگ یک‌پارچه‌ی مرمر ساخته شده است؛ گفته می‌شود کریم خان دستور داده بود که این سنگ را از مراغه به شیراز بیاورند. این بنا با شماره‌ی ۱۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    6
  • avatar
    Mra
    سه شنبه 15 شهریور ماه 1401

    مسجد وکیل شیراز یکی از تماشایی‌ترین جاهای دیدنی و تاریخی شیراز است. این مسجد باشکوه، با دستور و نظارت مستقیم بنیان‌گذار سلسله زندیان و در سه قرن پیش ساخته شده و زیبایی و هماهنگی اجزایش در عین سادگی، غیرقابل‌وصف است. اما مسجد وکیل تنها یادگاری نیست که از کریم‌‌خان زند برای ما به‌جامانده. حمام، بازار، ارگ، باغ نظر و آب‌ انبار وکیل شیراز، بناهای دیگری هستند که همگی به دستور وکیل‌الرعایای ایران در دوران حکومتش ساخته شده‌اند.

    5
  • avatar
    حسین
    سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403

    مسجد وکیل در سفرنامه به سوی اصفهان پیرلوتی این گونه معرفی شده‌است: "امروز خوشبختانه موفق شدم وارد مسجد کریم خان شوم بی شبهه اگر مدتی در این جا بمانم به همه محل‌هایی که دخول به آن‌ها اکنون به‌طور کامل برایم ممنوع است، وارد می‌شوم. مردم این شهر نسبت به من بسیار ملایم و مهربانند. خطوط و نقوش معماری مسجد، ساده و بی‌آلایش است، ولی در همه جا، میناکاری و رنگ‌های سبز و قرمز دیده می‌شود و این تجمل به حد افراط رسیده‌است هیچ قسمتی از دیوار را نمی‌توان یافت که به دقت میناکاری نشده باشد. اکنون در کاخی لاجوردین و فیروزه فام هستیم."

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    واقعا بزرگ و‌باشکوه فضای ارام و خلوت و البته یک حوض بسیار بلند‌و‌زیبا هزینه بلیط هم پایین بود نسبت به سایر تاریخی ها

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 27 اسفند ماه 1402

    زیبا

    2
  • avatar
    meysam.habeshi
    چهارشنبه 24 خرداد ماه 1402

    معرفی مسجد وکیل شیراز در قسمت غربی بازار وکیل مسجدی قدیمی و زیبا قرار دارد که در دوران حکومت زندیه و به دست کریم‌ خان زند ساخته شده است. طرح مسجد وکیل یک طرح دو شبستانی است و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است که هر دو معماری خیره‌کننده‌ای دارند. 

    2
  • avatar
    مژیتو
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    خیلی زیباست ولی آستین کوتاه و بی حجاب رو اجازه ورود نمیدن

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 15 فروردین ماه 1402

    مکان تاریخی مسجد وکیل یک مکان زیبا و سرشار از آرامش که درمجاورت اون بازار وکیل قرار داره ، واقعا زیباست حتما ببینید

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 22 فروردین ماه 1402

    مسجد بسیار زیبا با قدمت زیاد و معنویت بالا

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    یکی از مسیرهای ورودی از بازار وکیل به مسجد وکیل

    2
  • avatar
    ایمان
    سه شنبه 29 فروردین ماه 1402

    یکی از شاهکارهای بی‌نظیر در عرصۀ معماری در تاریخ حیات ایران زمین مسجد وکیل شیراز است. این شاهکار معماری یا بنای تاریخی در مقایسه با سایر آثار تاریخی در ایران زمین از قدمت کوتاه‌تری برخوردار است. مسجد وکیل از یادگارهای دوران زندیه به شمار می‌رود. در واقع در دورۀ زندیه، کریم خان زند دستور احداث مجموعۀ عظیم وکیل را صادر کرد. بر اساس فرمان کریم خان زند، حمام وکیل، بازار وکیل و مسجد وکیل احداث شدند. همان طور که از نام مسجد پیداست مسجد وکیل در استان فارس و در شهر شیراز بنا شده است. این شاهکار معماری دقیقاً در مرکز شهر شیراز، در محلۀ درب شاهزاده، در خیابان آیت الله طالقانی واقع شده است. همچنین لازم است اضافه کنم که مسجد وکیل دقیقاً در حد فاصل حمام وکیل و بازار وکیل قرار گرفته است. قرارگرفتن حمام، بازار و مسجد وکیل در یک محدوده سبب شده است این سه بنای تاریخی با عنوان مجموعۀ وکیل شناخته شوند. مسجد وکیل در شهر شیراز با نام مسجد سلطانی وکیل نیز خوانده می‌شود. این مسجد تاریخی در قسمت غربی بازار وکیل و در انتهای راستۀ شمشیرگرهای بازار قرار گرفته است. مسجد وکیل از مساحتی نسبتاً وسیع برخوردار است و در تزئین و ظرافت‌های معماری نیز در میان مشابهان خود بی‌رقیب شمرده می‌شود. در نهایت اینکه مسجد وکیل در شهر شیراز یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌های تاریخی در شهر شیراز به شمار می‌رود.

    2
  • avatar
    رضا
    دوشنبه 19 اردیبهشت ماه 1401

    مسجد وکیل در مجاورت بازار وکیل و در خیابان طالقانی شیراز قرار دارد. برای دسترسی به مسجد وکیل مشکل چندانی برای پیدا کردن وسایل حمل‌و‌نقل عمومی نخواهید داشت. قرارگیری مسجد در نزدیکی میدان شهرداری که یکی از میدان‌های اصلی و پرتردد شهر شیراز است، دسترسی به آن را بسیار آسان کرده است. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به مسجد، ایستگاه زندیه و نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس، ایستگاه میدان شهدا محسوب می‌شود

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 25 مهر ماه 1401

    مسجد وکیل آثار تاریخی دوره زندیه در شیراز

    2
  • avatar
    تبریزی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مکان تاریخی مسجد وکیل یک مسجد قدیمی فوق‌العاده زیبا،خیلی خوبه و هیجان انگیزه.

    2
  • avatar
    sanaz.gh1
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مکان گردشگری با ستون های زیبا ، طاق مروارید ، سنگ مرمر بسیار زیبا در هنگام غروب آفتاب که الان رسیدگی کمی به آن میشود

    2
  • avatar
    *hadiyan*
    یکشنبه 05 اردیبهشت ماه 1400

    اون طور که تعریف شنیدم نبود متن 2 : من نمیتونم نظری بدم چون دوباری ک ب شیراز رفتم درش بسته بود و حتی میگفتن توریستایی ک از هفته قبل میخوان بیان هماهنگ میکنن میان میبینن بستس واقعا متاسفم واسشون متن 3 : چیز خاصی نداره. چیدمان ستون ها و نقوش داخل رو از دست ندهید.

    2
  • avatar
    جوادی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی شگفت انگیز مسجدی تاریخی با دوره زندیه آرامش مسجد وکیا و آرامش هنگام غروب آن رسیدگی کم و به نظر رها شده

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 08 مرداد ماه 1402

    کریم خان زند در زمان حکومت خود، مجموعه‌ بناهایی ارزشمند و باشکوه را ساخت. همین امر سبب شد شهر شیراز به‌عنوان مرکز فرماندهی وی، به یکی از نقاط آباد و دوست داشتنی آن روزگار تبدیل شود. مسجد وکیل، حمام وکیل و بازار وکیل عماراتی هستند که به مجموعه‌ وکیل شهرت دارند و در مرکز شهر شیراز احداث شده‌اند. طبق اسناد، تاریخ ساخت مسجد به سال ۱۱۸۷ هجری قمری باز‌می‌گردد و هم‌زمان با احداث ساختمان میدان و بازار بوده است. بنابر نقل قول‌ها و متون تاریخی، این مسجد توسط حسین علی میرزا فرمانفرما (پسر فتحعلی‌شاه قاجار) مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. با معماری کم‌نظیر، حجاری‌های فوق‌العاده، کتیبه‌های منقوش به خطوط نستعلیق، نسخ و ثلث و کاشی‌کاری‌های متنوع، مسجد وکیل شیراز همیشه از تحسین‌برانگیزترین بناهای تاریخی بوده است. معماری ستودنی این مسجد، نمونه‌ای از معماری ایران است و هماهنگی قابل‌توجه و ملموسی را بین زیبایی‌های هنری و فرهنگ مذهبی و دینی مردم آن دوران را به نمایش گذاشته است.  البته نباید از سادگی تصاویر و خطوط معماری که در طراحی و زیباسازی آن استفاده شده است، غافل شد. با مشاهده‌ رنگ‌های متنوع و زیبا و میناکاری‌های روی دیوارها و قسمت‌های مختلف این مسجد وسیع، با مجموعه‌ای فوق‌العاده چشم‌نواز روبه‌رو خواهیم بود؛ مجموعه‌ای که طبق توصیف پیرلوتی در سفرنامه‌ به اصفهان، به کاخی لاجوردین و فیروزه فام تشبیه شده است. همچنین کاشی‌کاری‌های انجام شده در بخش‌های مختلف مسجد وکیل شیراز، در نوع خود بسیار زیبا و قابل‌توجه است.

    1
  • avatar
    رهرو
    دوشنبه 26 دی ماه 1401

    واقعا که خدا رحمتش کنه کریم خان رو !

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 12 اسفند ماه 1401

    11/12/1401 مسجد وکیل دارای طاق های بسیار زیبا و دیدنی جون میده برا عکس گرفتن توصیه میکنم برید ولذت ببرید... آقایون نرن که مطمعنم خوششون نمیاد فقط برا عکس گرغتن خانمها خوبه

    1
  • avatar
    Dr. Who
    جمعه 04 شهریور ماه 1401

    تاریخچه مسجد وکیل شیراز کریم خان زند در زمان حکومت خود، مجموعه‌ بناهایی ارزشمند و باشکوه را ساخت. همین امر سبب شد شهر شیراز به‌عنوان مرکز فرماندهی وی، به یکی از نقاط آباد و دوست داشتنی آن روزگار تبدیل شود. مسجد وکیل، حمام وکیل و بازار وکیل عماراتی هستند که به مجموعه‌ وکیل شهرت دارند و در مرکز شهر شیراز احداث شده‌اند. طبق اسناد، تاریخ ساخت مسجد به سال ۱۱۸۷ هجری قمری باز‌می‌گردد و هم‌زمان با احداث ساختمان میدان و بازار بوده است. بنابر نقل قول‌ها و متون تاریخی، این مسجد توسط حسین علی میرزا فرمانفرما (پسر فتحعلی‌شاه قاجار) مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. معماری مسجد وکیل شیراز با معماری کم‌نظیر، حجاری‌های فوق‌العاده، کتیبه‌های منقوش به خطوط نستعلیق، نسخ و ثلث و کاشی‌کاری‌های متنوع، مسجد وکیل شیراز همیشه از تحسین‌برانگیزترین بناهای تاریخی و مکان های دیدنی استان فارس بوده است. معماری ستودنی این مسجد، نمونه‌ای از معماری ایران است و هماهنگی قابل‌توجه و ملموسی را بین زیبایی‌های هنری و فرهنگ مذهبی و دینی مردم آن دوران را به نمایش گذاشته است.  البته نباید از سادگی تصاویر و خطوط معماری که در طراحی و زیباسازی آن استفاده شده است، غافل شد. با مشاهده‌ رنگ‌های متنوع و زیبا و میناکاری‌های روی دیوارها و قسمت‌های مختلف این مسجد وسیع، با مجموعه‌ای فوق‌العاده چشم‌نواز روبه‌رو خواهیم بود؛ مجموعه‌ای که طبق توصیف پیرلوتی در سفرنامه‌ به اصفهان، به کاخی لاجوردین و فیروزه فام تشبیه شده است. همچنین کاشی‌کاری‌های انجام شده در بخش‌های مختلف مسجد وکیل شیراز، در نوع خود بسیار زیبا و قابل‌توجه است.

    1
  • avatar
    Mazaher
    چهارشنبه 28 اردیبهشت ماه 1401

    آرامش خاصی توی این مسجد وجود داره

    1
  • avatar
    نشانک
    چهارشنبه 31 فروردین ماه 1401

    مسجد تاریخی وکیل مربوط به دوره زندیان در شیراز که به دستور کریم‌خان زند ساخته شد. طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقیست

    1
  • avatar
    Alireza
    شنبه 06 فروردین ماه 1401

    مسجد وکیل زیباترین معماری را دارد

    1
  • avatar
    حسین نظامی
    سه شنبه 26 بهمن ماه 1400

    مسجد تاریخی و زیبای وکیل

    1
  • avatar
    ali
    شنبه 26 شهریور ماه 1401

    اگه به شیراز سر می‌زنید حتما از اینجا دیدن کنید

    1
  • avatar
    پیمان
    دوشنبه 04 مهر ماه 1401

    بسیار زیبا

    1
  • avatar
    kamkar
    پنجشنبه 11 دی ماه 1399

    کاشی کاری هاش بی نظیره

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 03 آبان ماه 1400

    ستون های بسیار زیبایی داره اما پیشنهاد میکنم هنگام اذان نرید چون برای اقامه نماز جماعت اونجا شلوغ میشه نمی‌تونید درست بازدید کنید.

    1
  • avatar
    فشفشه
    شنبه 15 اردیبهشت ماه 1403

    شاهکار سرپنجه معمار ایرانی در احداث بنای اسلامی

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 15 اردیبهشت ماه 1403

    کمال زیبایی ،هنر ،معماری

  • avatar
    Mohammad
    دوشنبه 10 اردیبهشت ماه 1403

    مکان مذهبی با معماری شگفت انگیز

  • avatar
    ناصرشون
    دوشنبه 03 اردیبهشت ماه 1403

    عاشق این مسجد در هوای مغرب شدم...فکرش رو نمی‌کردم اینقدر مجذوبش بشم. خانم ها حتما رفتید چادر ببرید تا بتونید عکس های خوب بگیرید ،البته خودشون هم چندتا چادر کنار گذاشتن

  • avatar
    javadzj
    جمعه 20 بهمن ماه 1402

    من 1402/11/19 اونجا بودم خلوت با شکوه

  • avatar
    مشاور حقوقی
    جمعه 10 آذر ماه 1402

    مکانی تاریخی و جذاب

  • avatar
    Maria
    جمعه 21 مهر ماه 1402

    مسجد وکیل یا مسجد سلطانی، مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان در شیراز است که به دستور کریم‌خان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شده‌است طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.

  • avatar
    ahmadi72
    شنبه 08 مهر ماه 1402

    مسجد وکیل در مهرماه ۱۴۰۲

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 29 تیر ماه 1402

    مسجد وکیل با معماری متمایز در مجموعه ارگ شیراز قرار داشته و بخشی از بازار وکیل است. این مسجد تاریخی با مساحت ۱۱۰۰۰ متر مربع به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مساجد ایران شناخته شده است. کاشی‌کاری‌ها، حجاری‌ها و ستون‌های مسجد باعث شده‌ تا این بنای تاریخی رنگ و نقشی متفاوت داشته باشد.

  • avatar
    لوسیفر
    چهارشنبه 27 اردیبهشت ماه 1402

    بسیار مکان زیبا و آرامش بخشی یود

  • avatar
    mohammad
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    کریم خان زند در زمان حکومت خود، مجموعه‌ بناهایی ارزشمند و باشکوه را ساخت. همین امر سبب شد شهر شیراز به‌عنوان مرکز فرماندهی وی، به یکی از نقاط آباد و دوست داشتنی آن روزگار تبدیل شود. مسجد وکیل، حمام وکیل و بازار وکیل عماراتی هستند که به مجموعه‌ وکیل شهرت دارند و در مرکز شهر شیراز احداث شده‌اند. طبق اسناد، تاریخ ساخت مسجد به سال ۱۱۸۷ هجری قمری باز‌می‌گردد و هم‌زمان با احداث ساختمان میدان و بازار بوده است. بنابر نقل قول‌ها و متون تاریخی، این مسجد توسط حسین علی میرزا فرمانفرما (پسر فتحعلی‌شاه قاجار) مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. با معماری کم‌نظیر، حجاری‌های فوق‌العاده، کتیبه‌های منقوش به خطوط نستعلیق، نسخ و ثلث و کاشی‌کاری‌های متنوع، مسجد وکیل شیراز همیشه از تحسین‌برانگیزترین بناهای تاریخی بوده است. معماری ستودنی این مسجد، نمونه‌ای از معماری ایران است و هماهنگی قابل‌توجه و ملموسی را بین زیبایی‌های هنری و فرهنگ مذهبی و دینی مردم آن دوران را به نمایش گذاشته است.  البته نباید از سادگی تصاویر و خطوط معماری که در طراحی و زیباسازی آن استفاده شده است، غافل شد. با مشاهده‌ رنگ‌های متنوع و زیبا و میناکاری‌های روی دیوارها و قسمت‌های مختلف این مسجد وسیع، با مجموعه‌ای فوق‌العاده چشم‌نواز روبه‌رو خواهیم بود؛ مجموعه‌ای که طبق توصیف پیرلوتی در سفرنامه‌ به اصفهان، به کاخی لاجوردین و فیروزه فام تشبیه شده است. همچنین کاشی‌کاری‌های انجام شده در بخش‌های مختلف مسجد وکیل شیراز، در نوع خود بسیار زیبا و قابل‌توجه است.

  • avatar
    ببر خیزان
    یکشنبه 06 فروردین ماه 1402

    بسیار زیبا پر از آرامش

  • avatar
    AMiRHOSEiN
    چهارشنبه 26 بهمن ماه 1401

    زیباست


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد وکیل واقع شده‌اند:

  • آرامستان سیوویه
    بلوار سیبویه، بازارچه دروازه کازرون، سنگ سیاه
  • سقاخانه مشیرالملک
    وصال شیرازی شمالی، حائری، لطفعلی خان 67، سقاخانه
  • آب انبار مشیر
    بلوار سیبویه، بازارچه دروازه کازرون، سنگ سیاه، خانقاه سر باغ
  • خانه صالحی
    حضرتی، بلوار 9 دی، حمام، محمدی
  • خانه تاریخی آیت الله سید عبدالمحمد آیت اللهی
    قاآنی شمالی، لطفعلی خان زند، لطفعلی خان 51، بین لطفعلی خان 55 و بازار زرگرها
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Nafis (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ یکشنبه 16 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد وکیل اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 16 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد وکیل در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد وکیل ندارد.
    neshan logo