باغ منزل امین الاسلامی نیشابور از جمله آثار ملی تاریخی ایران محسوب می شود. در گذشته این عمارت، ملک شخصی مرحوم ابوالحسن امین الاسلامی بوده و امروزه در مجاورت باغ ملی شهر قرار گرفته است. این عمارت تاریخی که در دو طبقه به صورت آجری و زیربنایی در حدود 1300 متر مربع ساخته شده است و شامل فضاهایی همانند سالن مرکزی، سردابه، اتاق ها، پیشخوان ستوان دار، و غیره می باشد، در میان باغ سرسبزی واقع شده است. تندیس دو کوزه گر، در ورودی اصلی باغ قابل مشاهده است. عمارت تاریخی امین الاسلامی نیشابور به سبک خانه های پهلوی اول طراحی شده است که الگویی از هنر باغ سازی اصیل ایرانی در آن دیده می شود. عمارت تاریخی امین الاسلامی نیشابور و باغ پیرامون آن با درختان بلند، مستمر و غیر مستمر مانند چنار، توت ، گردو، کاج، شمشاد ، و غیره در دوره ی پهلوی اول و دوم ساخته شده است. در حال حاضر باغ امین الاسلامی با مساحت ۳۲ هزار متر مربع به یک پارک زیبا تبدیل گردیده است.
بنای باغ امین الاسلامی حدود ۱۳۰۰ متر مربع زیربنا دارد و در قالب دو طبقه ساخته شده است. این عمارت هم مانند بسیاری از عمارت های تاریخی دیگر نمای آجری دارد و دارای معماری بسیار منحصر به فرد می باشد. وجود یک سالن مرکزی و چندین اتاق و یک زیرزمین از جمله قسمت های مهم این بنا می باشند. هنگامی که وارد آن می شوید یک پیشخوان روبروی عمارت قرار دارد و سوزن های زیبا با تزیینات بسیار جذاب پا بر جا هستند. وسعت این مجموعه حدود ۳۲ هزار متر مربع می باشد مثلث را نمای آجری دارد. دو بخش مهم دیگر آن اصطبل و هیزم خانه هستند که با سبک معماری زیبای پهلوی ساخته شدند. عمارت امین اسلامی در مرکز بوستان قرار گرفته است. شاید این عمارت در حال حاضر و در مقایسه با سایر مکان های تاریخی کاملاً ساده باشد و یا اصلاً به چشمتان نیاید اما باید بگوییم که این بنا در طول دوره خود از لحاظ وسعت و سبک معماری قبل تمام محافل بوده اکثر خانزاده ها آرزو داشتند که چنین عمارتی داشته باشند! ابوالحسن امین الاسلامی در ورودی این باغ یک شعر، که با مبنای خوشامدگویی به مهمانان است، بر روی دیوار حک کرده است گفته میشود که این حکیم با نوشتن این شعر قصد داشت تا مهمان نوازی خودش را به رخ همگان بکشد. بر گرفته از مستر بلیط.
باغ امینالاسلامی، میراثی از دوره پهلوی دوم، بیانگر گذر زمانی از خانههای سنتی کاهگلی به بناهای مدرن است. عمارت امینالاسلامی، عمارتی دوطبقه با نمای آجری است که در میان باغی بزرگ و سرسبز، متعلق به ابوالحسن امینالاسلامی قرار دارد که درحالحاضر این باغ، به بوستانی عمومی تبدیل شده و یکی از جاهای دیدنی نیشابور است. این باغ که شامل فضای سبز، درختان کهن و امکاناتی برای تفریح و ورزش است، با ادغام بافت سنتی و مدرن، به محیطی زیبا برای استفاده مردم تبدیل شده است. این روزها بازدید از عمارت امینالاسلامی امکانپذیر نیست؛ اما با رفتن به بوستان امینالاسلامی میتوانید نمای آن را از بیرون تماشا کنید و البته از محیط زیبای محوطه نیز بهره ببرید.
باغ و عمارت امینالاسلامی که از جاهای دیدنی نیشابور است، هم برای تماشا خوب بوده و هم برای خستگی در کردن. عمارت امینالاسلامی در دوره پهلوی دوم ساخته شده، اما سبک معماری آن به دوره پهلوی اول برمیگردد. این عمارت در میان باغی با درختان کهنسال قرار دارد و تا چند سال پیش به خانواده امینالاسلامی تعلق داشت. پس از فروش عمارت به شهرداری، باغ آن به پارک تبدیل شد. اگر گذرتان به نیشابور افتاد، به این باغ سر بزنید و عمارت باشکوهش را تماشا کنید.
باغ عمارت امین اسلامی از مقاصد تاریخی و جاهای دیدنی استان خراسان رضوی است که قدمت آن به دورهی پهلوی دوم برمیگردد. در آن زمان این بنا خانهی شخصی ابوالحسن امینالاسلامی، از خانهای دورهی پهلوی بوده است. اما خود عمارت بنایی است که به سبک خانه های پهلوی اول شبیه است.اطراف این عمارت را باغ زیبایی در بر گرفته بود که بر جلوهی آن میافزود.سالها گذشت و فرزندان ابوالحسن امینالاسلامی بنا را به شهرداری فروختند. اکنون باغ زیبای ۳۲ هزار متر مربعی آن به پارک تبدیل شده است و میان آن مسیر آسفالت و پیادهرو ساختهاند.در آن درختان تنومندی دیده میشود، مانند چنار، کاج، توت و گردو. در ورودی پارک مجسمهی دو کوزهی بزرگ نصب شده است. عمارت باشکوه امینالاسلامی در میان این پارک، بدون کاربری خاصی روزگار میگذراند.عمارت امینالاسلامی مانند بناهای دیگر همدورهاش، آجری است. حدود ۱۳۰۰ متر مربع زیربنا دارد و در دو طبقه ساخته شده است.
تردد خودروها از داخل باغ امین اسلامی متاسفانه به فضای تاریخی مجموعه آسیب وارد کرده
فضای بی استفاده ای که فقط یک گوشه افتاده بود چه فایده ای داشت الان حداقل بخشی از ترافیک کم شده و مردم کمی راحت تر به کارهاشون میرسن، واقعا آسفالت این مجموعه باید درست بشه
حتما به نیشابور سفر کردید یه سر بروید خالی از لطف نیست
خیلی خراب شده با عکس زمین تا آسمون فرق داره
درود برهمه متاسفانه با عدم درایت شهردار و فرماندار نیشابور که تردد خودروها را از داخل باغ زیبا و دلنشنین امین الاسلامی آزاد و بعبارتی باز کرده اند ، هر روز بیشتر از دیروز بنا به مرز تخریب پیش میرود . ازهمه عزیزان میخواهیم که با تشکیل کمپین ،از تردد با خودرو در داخل باغ جدا امتناع و بنوعی فرهنگ سازی کنید..سپاس
جای باصفا
زیبا و دیدنی است
عالی
جاده درست کردن محل رفت و آمد ماشینها
باغ و عمارت امین الاسلامی (مکان دیدنی) در محله امین اسلامی نیشابور و خیابان امیری واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان 22 بهمن و مجتمع تجاری سامان و همچنین هتل چهار ستاره امیران، باغ ملی، عمارت امین اسلامی، مرکز خدمات ایرانسل نیک منش و درمانگاه شبانه روزی امام قرار گرفته است.