شاهکار معماری ایرانیان قدیم
جای خلوت و دنجیه. کلاسای موسیقی برگزار میشه. اولین ایرادش برای بازدید کننده ممنوع بودن عکاسی هست. همه جا از اشیا و تابلوهای قیمتی اجازه عکاسی نمیدن ولی اینجا از محیط هم ممنوع می باشد حتی حیاط !
مکانی جالب توجه برای اهل هنر
زیبا و پر زرق و برق در اینجا کلاس های خوش نویسی و موسیقی هستش
خانه موزه دکتر معین در سال ۱۳۸۳ توسط شهرداری تهران مرمت و بازسازی و درب آن به روی علاقهمندان باز شد. لز این خانه محلی برای برگزاری نشستها و کلاسهای ادبی استفاده و هنری استفاده میشود و در آن آثار و وسایلی از استاد معین و امیرجاهد به نمایش گذاشته شده است. اگر اهل شعر و ادب هستید، تا انتهای این مطلب همراه کجارو باشید؛ در این مقاله قصد داریم به معرفی خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد بپردازیم.دکتر محمد معین، مولف و مصحح فرهنگ فارسی معین، برهان قاطع و دهخدا است. وی را میتوان وارث واژهها و پدر لغتنامه ایران بعد از دهخدا دانست. دکتر معین همچنین اولین فارغالتحصیل در مقطع دکتری غیرپزشکی در رشته ادبیات و زبان پارسی در ایران است. خانه این استاد گرانقدر در جوار خانه محمد علی امیر جاهد، موسیقیدان، تصنیفساز نامی دوره مشروطه، خالق تصنیفهایی چون «در ملک ایران»، «هزاردستان به چمن» و رئیس اولین هنرستان شبانهروزی موسیقی کشور قرار دارد. استاد امیر جاهد همچنین پدر همسر دکتر معین بود. خانه دکتر معین بهعنوان خانه فرهنگ ساز و ادب شناخته میشود خانه استاد معین و امیرجاهد در منطقه ۱۴ شهرداری تهران، خیابان پیروزی و در محله قدیمی چهارصددستگاه واقع است و یکی از جاهای دیدنی تهران به شمار میرود. این دو خانه در طول سالهای زندگی این دو فرهیخته محل رفت و آمد بزرگان موسیقی و ادبیات بوده است و بهعنوان خانه فرهنگ ساز و ادب شناخته میشود.خانه استاد معین در ضلع شرقی خانه امیرجاهد قرار دارد و هر دو از نخستین خانههای این محله محسوب میشوند که به سبک ویلایی خانه های قدیمی تهران در دو طبقه ساخته شدهاند. این خانه آجری ۸۸۰ متر مربع مساحت و ۷۰ سال قدمت دارد. در دهه ۸۰، این خانهها با یکدیگر ادغام شدند. آدرس: تهران، خیابان پیروزی، میدان چهارصددستگاه، انتهای خیابان بایزید بسطامیدسترسی به خانه دکتر معین از طریق ایستگاه ابن سینا در خط شماره چهار مترو امکانپذیر است. از این ایستگاه تا رسیدن به این خانه حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیادهروی در پیش داریدخانهموزه دکتر معین و استاد امیرجاهد در سال ۱۳۸۱ توسط شهرداری تهران از خانواده ایشان خریداری، بازسازی و با خانه استاد امیرجاهد ادغام شد؛ بهگونهای که تنها چهارچوب در بین آنها باقی مانده است. بعد از پایان بازسازی، این خانه در سال ۱۳۸۳ بهعنوان مرکز فرهنگی هنری غدیر شروع به کار کرد و بهمنظور حفظ یاد و نام این دو بزرگ مرد عرصه ادبیات و هنر، کلاسهای ادبیات، موسیقی و برنامههای فرهنگی در این محل برگزار شد. خانه دکتر معین، اولین مرکز تخصصی موسیقی و ادبیات ایران است در سال ۱۳۹۵ این مکان به خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد و مرکز تخصصی موسیقی، ادبیات و خوشنویسی تبدیل شد. خانه استاد معین در سال ۱۳۹۸ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.
عالی داش
بسیار محیط عالی تیم حرفه و با فرهنگی و فرهیخته ای هستند
آن کس که مهر سایه ایران زمین ماست فضل ادب امیر مجاهد و دکتر معین ماست
بسیار زیبا و نوستالژیک فضایی دنج و آرامش بخش و با معماری بسیار زیبا
دو خانه قدیمی در کنار هم که به هم راه دارند. یکی برای استاد امیرجاهد از موسقیدانان آواز سنتی ایرانی و دیگری برای دامادش دکتر معین استاد بزرگ ادبیات فارسی. چندسالی است توسط شهرداری تهران بازسازی شده و محل برگزاری رویدادهای هنری است و کلاسهای موسیقی و خوشنویسی. بازدید برای عموم رایگان است.
من به این مکان سه از پنج میدهم برای اینکه نباید در جایی که کلای های آموزشی و مجای دیدنی دارد حیوان گذاشت همه جای حیاط را کثیف کرده اند مگس ها دور آدم می چرخند ولی استاد هایی فوق العاده خوب و عالی دارد
الان که زمستونه برداشتن
عالی
یعنی از قشنگی این خونه هرچی بگم بازم نمیتونه توصیفش کنه
محله ای آرام و باصفا
خانه و موزه استاد معین و استاد امیر جاهد (موزه) در محله چهارصد دستگاه تهران و خیابان فردوس واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی المنتال و پاساژ آریا و همچنین هنرستان دخترانه فنی و حرفه ای آسیه، پوشاک ترنج، آموزش و پرورش منطقه 14 تهران، درمانگاه فرهنگیان منطقه ۱۴ و کتابخانه ابن سینا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو ابن سینا، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.