محل عبادت - بسته است : ۶ تا ۱۹
ساعت کاری: بسته است - ۶ تا ۱۹
امامزاده شاه حمزه با پدر خود حسین و جد خویش احمد در این بقعه مدفون می باشند. بواسطه شهرت و فضیلتی که جناب حمزه داشته بقعه مجتمعاً فقط بنام وی شهرت یافته و اسم وی خوانده می شود. امامزاده حمزه بن امام موسي الكاظم (علیه السلام)، فرزندان امام موسي الكاظم (علیه السلام) هر يك داراي فضائلي هستند؛ ليكن حمزه داراي فضائلي ممتاز و در جلالت قدر و عظمت شأن و اينكه او مردي عالم و فاضل و متقي بوده احدي را در اين باب ترديد نيست وي برادر ابويني حضرت احمد بن موسي ملقب به شاه چراغ و محمد عابد (علیه السلام) مي باشد و مادر او (ام احمد) از زنان محترم و صالحه زمان خود بود كه امام موسي الكاظم (علیه السلام) عنايت خاصي به او داشت و مورد اعتماد و اطمينان امام هفتم بود تا جائيكه او را يكي از اوصياء خود به حساب آورده است. زماني كه حضرت موسي بن جعفر (علیه السلام) عازم بغداد بود ودايع امامت را به (ام احمد) سپرد و فرمود: براي هيچكس بازگو مكن و هرگاه كسي آمد و آن را مطالبه كرد تحويل بده و بدان كه من شهيد شده ام و كسي كه اين امانات را از تو بخواهد وصي و جانشين من است و او است امام واجب الاطاعه كه بر تو و همه لازم است از او اطاعت نمايند. روزي كه هارون الرشيد حضرت موسي بن جعفر (علیه السلام) را در بغداد شهيد كرد امام رضا (علیه السلام) نزد ام احمد آمد و فرمود: اماناتي را كه پدرم هنگام رفتن به شما سپرده بياورم احمد پرسيد: آيا امام موسي الكاظم (علیه السلام) پدرت به شهادت رسيده؟ امام رضا (علیه السلام) فرمود: بلي الان از دفن پدرم خلاص شدم. امانات را به من بسپار كه منم خليفه و جانشين پدرم موسي بن جعفر (علیه السلام) و امام بر جن و انس. ام احمد با شنيدن اين خبر شروع به گريه نمود و با صداي بلند شيون مي نمود و بعد از تسكين يافتن امانات امام موسي بن جعفر (علیه السلام) را تحويل امام رضا (علیه السلام) داد و با امام هشتم به امامت بيعت نمود؛ اما اينكه فرزند امام موسي الكاظم (علیه السلام) جناب سيد جليل الشأن امامزاده حمزه (علیه السلام) چگونه به ايران آمده و يا اينكه تاريخ وفات و يا شهادت وي و نيز خصوصيات ديگر زندگي آن بزرگوار در چه زماني و با چه وضعي بوده اقوال متفاوتی است و به سند و مدرك معتبري برخورد نشده يا اينكه علماء در آن اختلاف فراواني داشته اند كه ما همه موارد اختلاف را ذيلاً بيان مي نمائيم: ابتدا بايد گفت كه عده اي از مورّخين ورود حمزه بن موسي (علیه السلام) را با خواهر خود فاطمه معصومه (علیها السلام) به ايران دانسته و همين امرهم باعث يك قول مبني بر مدفون بودن آن حضرت در اين شهر شده است كه ما ضمن اختلاف مدفن آن حضرت مفصلاً بحث خواهيم نمود.
مکان تاریخی زیبا محیطی ارام در دل طبیعت فضایی بسیا زیبا و دلنشین فوق العاده دنج و ارام
فضای فوق العاده دنج و اروم و به در از هیاهوی مرکز شهر.
فضای با صفا و اروم
خیلی باصفا هست
شاه حمزه (ع) مزار شاه حمزه كه آن را متعلق به حمزه فرزند امام موسی كاظم (ع) می دانند، بنایی متعلق به نیمه نخست سده دهم هـ . ق است و نزدیك میدان كهنه شهر قم قرار دارد . سبك بنای این مزار، مشابه بنای حرم حضرت معصومه (س) با ابعاد كوچك است. بنا مركب از دو بقعه است كه در برابر آنها، صحنی به طول وعرض 32 و 15 متر قرار دارد. این صحن را " میرزا علی اصغر امین السطانِ صدر اعظم " زمانی كه از صدارت بركنار شد و در قم اقامت گزیده ، بنا نمود . بنا نمونه ای خوب از سبك معماری وتزیین آن دوره به شمارمی رود. گنبد امامزاده به ارتفاع ده متر، به شكل حلزونی یعنی تركیبی از مخروط وگنبد و از آثار اوایل سده حاضر است.
این امامزاده از فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) است. این امامزاده که در میدان «کهنه» شهر قم واقع شده مورد احترام ویژه مردم است.
در چوبی ورودی سمت فضای سبز
اصولا امامزاده ها وزیارتگاه ها محلی روحانی وآرامش بخش هستند
بنای اصلی بقعه به دوره شاه طهماسب صفوی برمی گردد اما گنبدهای حلزونی بقعه در دوره قاجار بنا شده است. داخل بنا و تزئینات ان و ضریح امامزادگان در سال اخیر مرمت و بازسازی شده است. مهمترین ویژگی بنای این امامزاده همان گنبدهای جالب و منحصربفرد حلزونی اش است که با سایر امامزاده های قم کاملا متفاوت است. بر اساس تابلوی امامزاده، این بقعه مدفن حضرت حمزه بن موسی کاظم (ع) و برادر امام رضاست اما در راهنمای داخل بقعه اشاره شده که وی یکی از نوادگان امام کاظم است. در مورد مدفن حمزه بن موسی کاظم اختلاف نظر زیاد است و به احتمال قوی مرقد وی همانی است که در کنار حضرت شاه عبدالعظیم قرار دارد. در بقعه کناری که به این بقعه نیز وصل است، مزار احمد بن اسحاق قرار دارد که از اجداد حضرت حمزه است.
مرقد مطهر سه امامزاده شاه حمزه و احمد و حسین علیهمالسلام، حرم این سه امامزاده در جوار بوستان باصفای شاه حمزه علیهالسلام واقع شده است.
آستانه امامزاده حمزه در محله کهن شاه حمزه
مکانی روحانی و باستانی
در سمت گذر شاه حمزه
آستان مقدس امامزادگان حمزه و احمد بن اسحاق علیه السلام (محل عبادت) در محله چهار مردان قم و کوچه ۳ واقع شده است. این مکان یکی از سه محل عبادت در محله چهار مردان قم میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بازار کهنه و بازار موبایل الزهرا و همچنین کبابی شاه حمزه، منار میدان کهنه، خشکبار پاشایی ، کافه موهیتو و سوپر گوشت آقاجانی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.