info
عکس گذر تاریخی شاه حمزه
category

گذر تاریخی شاه حمزه محله لبچال، قم

مکان تاریخی

درباره‌ی گذر تاریخی شاه حمزه

گذر تاریخی شاه حمزه (مکان تاریخی) در محله لبچال قم و خیابان عماریاسر 5 - لبچال واقع شده است. و به‌صورت شبانه‌روزی به مراجعه‌کنندگان خدمات ارائه می‌دهد این مکان یکی از دو مکان تاریخی در محله لبچال قم می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بازار کهنه و بازار موبایل الزهرا و همچنین آستان امامزاده حمزه، کبابی شاه حمزه، مدرسه بین المللی دخترانه منجی قم، سوپر گوشت غزال و نانوایی سنگک اتوماتیک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد گذر تاریخی شاه حمزه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    پنجشنبه 20 بهمن ماه 1401

    در میان تصاویر قم قدیم که جست‌وجو کنید تصویری از یک گنبد زیبا و خاص در قلب یک محله قدیمیِ کاه‌گلی نظر شما را جلب خواهد کرد، گنبد تقریباً شکل و شمایل بی‌نظیری دارد و مشابهش در هیچ‌یک از گنبدهای معمول معماری ایرانی اسلامی دیده نشده است ابتدا که وارد محله می‌شوی، گنبدی فیروزه‌ای شاه حمزه نظرت را جلب می‌کند. این گنبد ساخته استاد حسن بنای قمی از معماران پر‌آوازه قم است که پایه‌گذار مکتب ویژه‌ای در معماری بود. جلوی امام‌زاده فضای سبز کم‌رمقی کاشته شده و راه ورودی با چند پله به درب چوبی زیبایی می‌رسد که با کلون طلایی تزیین‌شده است. وارد که می‌شوی، سادگی و زیبایی بنا که از ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی است، آرامش عجیبی به وجودت منتقل می‌کند. قدم‌به‌قدم که برمی‌داری، روی اسامی اهالی و بزرگان این محله پا می‌گذاری. اسامی که روزگار بر سنگ‌های گورشان هک شده بود و امروز بر کف‌پوش حیاط امام‌زاده. حوض کوچکی وسط حیاط است و درختان نارون اینجاوآنجا خودنمایی می‌کنند. گنبد با ویژگی‌های خاصش در کنار ایوان فیروزه‌ای و شمسی‌هایی که به‌تازگی مرمت‌شده‌اند، زیبایی دیگری دارد. ضریح با نوری سبز در یک محوطه کوچک پوشیده شده و ستون‌ها با سردرهای سنگ‌تراشی شده تزیین‌شده‌اند. حجره‌های آجری که دورتادور محوطه را گرفته‌اند، احتمالاً استراحتگاه زائران درگذشته هستند. می‌توان تصور کرد روزهایی که با چهارپا از راه دور برای زیارت کریمه اهل‌بیت(س) به شهر قم می‌آمدند و شب را در این حجره‌ها بساط کرده و روز بعد از زیارت پای پیاده به‌سوی حرم می‌رفته‌اند. ستون‌های کنده‌کاری‌شده و سردرهایی که گویا بناهایش درگذشته از بین رفته هم از دیدنی‌های حیاط پشتی امام‌زاده است. شاه حمزه را خیلی‌ها به کاسب‌هایش می‌شناسند. کاسب‌هایی قدیمی و پایبند به سنت‌های هر حرفه‌ای که تقریباً هرکدام نماینده نسل‌های گذشته هر شغلی محسوب می‌شوند. از سمت خیابان آذر که به‌سوی این محله بیای، نخستین مغازه‌، مربوط به ابوالفضل سرکار است که 41 سال در این محله کپسول‌های گاز مایع را برای مردم پر می‌کند تا خانه‌هایشان گرم باشد و کسب‌وکارشان پابرجا. به‌جز درب و دیوار مغازه، آن‌طور که خودش می‌گوید، روش کارش هم قدیمی است و سنتی. می‌گوید این روزها کپسول‌های گاز را با دستگاه پر می‌کنند اما دستگاه‌ها 300 تا 400 گرم کمتر گاز می‌زنند و مشتری‌ها ناراضی می‌شوند. به همین خاطر او به همان شیوه سنتی کارش را انجام می‌دهد. « از هیچ‌چیز نمی‌ترسم جز حق‌الناس...

    5
  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    پنجشنبه 18 فروردین ماه 1401

     گذر شاه حمزه با قدمتی از روزگار صفویه هویت این محله را شکل داده است. گذرها یادگارانی از شهرسازی کویر هستند که برای فرار است گرما و آفتاب تابستان، تعبیه‌شده‌اند. خشکه‌پزی این گذر یکی از محبوب‌ترین خشکه‌پزی‌های شهر قم است که همه با نان قندی‌های زعفرانی و کسمه‌های خوش عطرش می‌شناسند.

    2
  • avatar
    حامد حاجی رمضانعلی
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    تصویر شب گذر شاه حمزه

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 04 مهر ماه 1402

    مکانی بسیار زیبا وتاریخی


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده گذر تاریخی شاه حمزه واقع شده‌اند:

  • آب انبار تاریخی شادقلی خان
    (4.5)
    بلوار عمار یاسر، شاد قلی خان
  • آب انبار عربستان
    (4.0)
    بلوار عمار یاسر، عماریاسر 12
  • سرای ملا حسین
    (3.7)
    آیت الله طالقانی، طالقانی 71
  • کاروانسرای ملاحسین
    (3.7)
    بلوار عمار یاسر، رضویه، بین صابونی و طالقانی 73
  • خواجه اباسلط
    (4.3)
    دروازه ری، بین دروازه ری 44 و لطیفی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط ناصرالحسینی (شهریار سطح ۹ نشان) در تاریخ سه شنبه 22 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی گذر تاریخی شاه حمزه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 22 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد گذر تاریخی شاه حمزه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه گذر تاریخی شاه حمزه ندارد.
    neshan logo