مکان تاریخی
کاخ تچر روی سکویی بنا شده که ۲.۲۰ تا ۳ متر از کف آپادانا و حیاط مجاورش بلندتر است. طرح آن به صورت مستطیلی است با محور طولی شمالی – جنوبی که ۴۰ متر طول و حدود ۳۰ متر عرض دارد و مشتمل است بر یک تالار مرکزی ۱۲ ستونی با اتاقهای کوچک جانبی، دو اتاق مربع شکل در شمال که هر یک چهار ستون داشتهاند و با اتاقهای باریک و بلند جانبی محدود میشدهاند و یک ایوان ۸ ستونی در جنوب که به دو اتاق جنبی میپیوسته است که یک پلکان دو طرفه به آن میرسد و در طرفین پلکان نقش خدمتگزاران در حالی که خوراکی و ظروف غذا در دست دارند حک شده است سنگهای این بنا کاملا صیقل داده شده بود و تصویر در آنها انعکاس می یافت . ستونهای کاخ از چوب بوده و هیچ اثری از آنها باقی نمانده است. کف اتاقها به رنگ قرمز بوده است
بهترین
کاخ تچر داریوش، پارسه تختجمشید
کاخ تَچَر، کاخ تچرا، تالار آینه یا کاخ ویژه داریوش بزرگ — که نام آن برابر با خانه زمستانی است — از نخستین کاخهایی است که بر روی سکوی تخت جمشید یافته شد. سنگهای این کاخ، خاکستری است بهگونه ایکه بازتاب آدمی در آن میافتاده و از همین رو تازگیها آن را آینه خانه یا تالار آینه هم میخواندند. بر روی دیوارههای پلکان این کاخ نقشهای گوناگونی دیده میشود. از شاهان هخامنشی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر سوم سنگنبشتههایی در این کاخ به جای ماندهاست. پس از هخامنشیان و در دودمانهای پس از آن، کسانی مانند شاپور دوم، عضدالدوله دیلمی، بهاءالدوله دیلمی، علی آققویونلو و سلطان ابراهیم میرزا تیموری از خود سنگنبشتههایی در این کاخ به یادگار گذاشتهاند.
بسیار مکان زیبایی است
کاخ داریوش اول هخامنشی را با نام «کاخ تچر» میشناسند. این کاخ یکی از اولین بناهای ساخته شده در تخت جمشید به شمار میرود. کاخ تچر در جنوب غربی کاخ آپادانا و رو به جنوب و آفتاب قرار دارد، به همین جهت کاخ تچر را با عنوان کاخ زمستانی نیز معنا کردهاند. از طرف دیگر ظرافت معماری و تراش صیقلی سنگها در بنای این کاخ، آن را به نامهای «آینه خانه» و «تالار آینه» نیز معروف کرده است. کاخ تچر از بناها و حیاطهای اطراف خود در حدود دو تا سه متر بیشتر ارتفاع دارد و شکل تالار مستطیل و گستردگی آن در جهت شمال به جنوب است. تالار مرکزی کاخ تچر ۱۲ ستون و اتاقهای کوچک شمال تالار هر یک چهار ستون و ایوان جنوبی مشرف بر آن هشت ستون داشتهاند؛ که همگی چوبی بودند، اما امروزه اثری از آنها نیست. دو ردیف پلکان در دو سوی تالار ارتباط بین اتاقهای شمالی و ایوان جنوبی را میسر میکرد. در میان تصاویر حجاری شده در دیوارهای مشرف به پلکانها، سه نقش با ظاهر متفاوت دیده میشوند که آنهارا به خدمتگزاران، خواجگان دربار و پارسیان نسبت میدهند. در این تصاویر خدمتگزاران برههای درسته حمل میکنند. در دیوارهای جنوبی نیز چند مجلس با نمادهای تخت جمشید و نقوشی از جمله فر کیانی، شاه، شاهزاده و تندیس ابوالهول حک کردهاند. کتیبهای به زبان فارسی باستان نیز در این دیوار به چشم میخورد که مضمون آن ستایش اهورامزدا از زبان خشایارشاه وگستردگی فرمانروایی او است. در سمت راست کتیبه ترجمه ایلامی آن و در سمت چپ نیز ترجمه بابلی کتیبه را حک کردهاند. همین کتیبهها را در دو قسمت دیگر کاخ تچر نیز نقر کردهاند.
محشر.بهترین جای ایران
مرسی
عظمت امپراطوری ایران با قدمت ۲۵۰۰سال
کاخ تَچَر، کاخ تچرا، تالار آینه یا کاخ ویژه داریوش بزرگ — که نام آن برابر با خانه زمستانی است — از نخستین کاخهایی است که بر روی سکوی تخت جمشید یافته شد. سنگهای این کاخ، خاکستری است بهگونه ایکه بازتاب آدمی در آن میافتاده و از همین رو تازگیها آن را آینه خانه یا تالار آینه هم میخواندند. بر روی دیوارههای پلکان این کاخ نقشهای گوناگونی دیده میشود. از شاهان هخامنشی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر سوم سنگنبشتههایی در این کاخ به جای ماندهاست. پس از هخامنشیان و در دودمانهای پس از آن، کسانی مانند شاپور دوم، عضدالدوله دیلمی، بهاءالدوله دیلمی، علی آققویونلو و سلطان ابراهیم میرزا تیموری از خود سنگنبشتههایی در این کاخ به یادگار گذاشتهاند.
بسیار مکان زیبایی است
کاخ تَچَر، کاخ تچرا، تالار آینه یا کاخ ویژه داریوش بزرگ — که نام آن برابر با خانه زمستانی است — از نخستین کاخهایی است که بر روی سکوی تخت جمشید یافته شد. سنگهای این کاخ، خاکستری است بهگونه ایکه بازتاب آدمی در آن میافتاده و از همین رو تازگیها آن را آینه خانه یا تالار آینه هم میخواندند. بر روی دیوارههای پلکان این کاخ نقشهای گوناگونی دیده میشود. از شاهان هخامنشی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر سوم سنگنبشتههایی در این کاخ به جای ماندهاست. پس از هخامنشیان و در دودمانهای پس از آن، کسانی مانند شاپور دوم، عضدالدوله دیلمی، بهاءالدوله دیلمی، علی آققویونلو و سلطان ابراهیم میرزا تیموری از خود سنگنبشتههایی در این کاخ به یادگار گذاشتهاند.کاخ تچر از نخستین کاخهایی است که بر روی صفه تخت جمشید کشف گردید. کاخ تچر در جنوبغربی کاخ آپادانای تخت جمشید و رو به جنوب، قرار گرفتهاست. این بنا در یکی از کتیبهها تچر خوانده شدهاست.[۱]این کاخ در کتیبهای دیگر از همان بنا هدیش و امروزه به کاخ داریوش یا تچر معروف است. واژه تچر را خانه زمستانی معنی کردهاند ولی هیچ دلیلی که برساند این بنا سرای زمستانی داریوش بودهاست در دست نیست.[۱]سنگهای این کاخ، خاکستری و بسیار پاکتراش است بهطوریکه عکس آدمی در آن میافتاده و به همین جهت در این اواخر آن را آینه خانه یا تالار آینه هم میخواندند[نیازمند منبع]. کاخ تچر بر روی سکویی بنا گشته که ۲۰ ۲٫ تا ۳ متر از کف آپادانا و حیاط مجاورش بلندتر است. طرح آن به صورت مستطیلی است با محور طولی شمالی – جنوبی که ۴۰ متر طول و حدود ۳۰ متر عرض دارد و مشتمل است بر یک تالار مرکزی ۱۲ ستونی (۳ ردیف ۴ تایی) با اتاقهای کوچک جانبی، دو اتاق مربع شکل در شمال که هر یک چهار ستون داشتهاند و با اتاقهای باریک و بلند جانبی محدود میشدهاند و یک ایوان ۸ ستونی (دو ردیف چهارتایی) در جنوب که به دو اتاق جنبی میپیوستهاست.یک پلکان دو طرفه در جنوب بنا، ساختهاند که از دو سوی به ایوان جنوبی میرسد و بر بدنه آنها نقش افرادی که بره، خوراکی یا ظروف آشپزخانه در دست دارند کنده شدهاست. این افراد را یک در میان در جامه پارسی و مادی (اهل ماد) نشان دادهاند. پارسیان کلاه شیاردار استوانهای معمول خود را به سر ندارند، بلکه شالی به دور سر و گردن پیچیدهاند که چانههایشان را میپوشاند. برخی از این افراد ریش و سبیل دارند اما تعدادی بی ریش و سبیل نشان داده شدهاند که احتمالاً خواجگان درباری هستند. معمولاً این افراد را خدمتگزاران میخوانند، اما چون حمل بره و حیوانات دیگر به داخل کاخ شاهی چندان مناسبتی ندارد، شاید بتوان برخی از آنها را مغانی دانست که بره قربانی را حمل میکنند. بر بدنه جبهه جنوبی سکوی کاخ، یعنی بر دیواره جنوبی پلکان توامان، مجلسی مرکب از چند صحنه، نقش کردهاند. در مرکز، حلقه بالدار یا فر ایرانی را میبینیم که دو ابوالهول در دو سویش نشسته و دستی را به علامت احترام به سوی آن بلند کردهاند و پشت سر هر یک ردیفی از درختان نخل نمایان است، زیر این صحنه دو گروه سرباز کماندار نیزهور در جامه پارسی، یعنی کلاه ترکدار استوانهای، دامن و قبای چیندار و کفش سهبندی، مقابل همدیگر صف بستهاند و سنگنوشتهای را پاس میدارند که به نام خشایارشا و به خط و زبان فارسی باستان نوشته شدهاست.
کاخ تچر (مکان تاریخی) در فارس، شهرستان مرودشت و میدان تخت جمشید واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند کاخ ملکه و بازارچه تخت جمشید و همچنین تخت جمشید قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.