مکان تاریخی
کاخ شاهپور از یادمان های شهر بابل در استان مازندران ایران است . رضا شاه پهلوی در وسط جزیره که امروزه محل بحر ارم شرقی و غربی میباشد که از عهد شاه عباس اول صفوی محل تفرجگاه و شکار شاهان بوده است کاخی بسیار زیبا بنیان نهاد . کاخی ۲طبقه با اتاق ها و تالارهای متعدد که مزین به گچبری های بسیار زیبا هستند . این کاخ در سال ۱۳۶۲ به دانشگاه علوم پزشکی تبدیل شد .
بسیار دیدنی
در جنوب بارفروشده در عصر صفوی دریاچهای وجود داشت که در میان آن جزیرهای بسیار زیبا واقع بود که آب آن از رودی به نام آقارود که شعبهای از بابلرود بود تأمین میشدهاست. شاه عباس اول که به مازندران عشق میورزید در این جزیره، که آن را باغ شاه نامید، عماراتی عالی بنیان نهاد تا این نقطه تفرجگاهی برای وی و دولتخانهٔ حاکم بارفروشده باشد. همهٔ سیاحان و سفرنامه نویسانی که از بارفروش دیدن کردهاند به وصف عمارات دلکش و باغات دلگشای این جزیره پرداختهاند. جزیره، پر از درختان نارنج و مرغزاری باشکوه و نخجیرگاهی مورد آرزو بود و سطح دریاچه پوشیده از گلهای نیلوفر آبی و انواع و اقسام پرندگان، به ویژه مرغابی بود. جزیره از عهد شاه عباس، به وسیلهٔ یک پل به شهر وصل میشد. از آن پس شاهان دیگری چون شاه عباس دوم، آقا محمدخان قاجار، فتحعلیشاه و ناصرالدین شاه نیز به بارفروش آمدند تا در رویای بهشت عدن و باغ ارم دیگری چند روزی در جزیره و دریاچهٔ گلهای نیلوفر بحر ارم (نامی که گویند از عهد فتحعلیشاه رایج شد) به شکار و عیش و نوش بپردازند. از آن سو جزیره بحر ارم میتوانست امنترین نقطه برای کاخ شاهی و مقر حکومتی بارفروش باشد. کاخ شاه عباس در اواخر دوره فرمانروای خاندان زند مخروب و متروک شد. آقا محمدخان قاجار در جنوب جزیره کاخ دیگری بنا نهاد. چندی بعد فتحعلیشاه قاجار آن عمارات رفیع و فضاهای وسیع عهد شاه عباس را تعمیر نمود، اما از قرار معلوم تأثیر این مرمت دیری نپایید، چنانکه وقتی چارلز استوارت سیاح در ۱۷۳۵ میلادی و مدتی بعد ملگنوف به بحر ارم پا مینهند آن را خرابهای بیش نمییابند. کاخ شاه آقامحمدخان قاجار به عهد ناصرالدین شاه تعمیر شد، اما اواخر عهد قاجاریه آب دریاچه رو به نقصان نهاد و به تدریج به صورت باتلاق درآمد به ویژه ضلع شرقی آن با جزیره هم سطح و هموار شد. در سال ۱۳۱۰ به دستور دولت رضاخان بقیهٔ بخشهای دریاچه خشک و هموار شد تا پس از این بخشی از شهر بابل را تشکیل دهد. امروزه ضلع شمالی دریاچه را محله بحر ارم (یا دزدکه چال، چنانکه در برخی منابع نسبتاً متاخر نیز آمده است) شرقی و غربی، ضلع غربی آن را پارک شهید شکری، بازار روز و پایانه جنوب و ضلع جنوبی آن را روستای ملاکلا تشکیل میدهد. رضاشاه پهلوی در وسط همین جزیرهای که از عهد شاه عباس اول صفوی به بعد محل تفرج و شکار شاهان و شاهزادگان و حکام این شهر بوده، کاخی بسیار زیبا بنیان نهاد. کاخی دو طبقه با اتاقها و تالارهای متعدد که مزین به گچبریهای بسیار زیبا هستند. این کاخ در سال ۱۳۶۲ به دانشگاه علوم پزشکی بدل شد.
بسیار دیدنی هست
مجموعه کاخ رضا شاه پهلوی داخل دانشگاه علوم پزشکی قرار داره و اجازه ورود به ما ندادند و گفتند باید با شهرداری هماهنگ کنید...؟! یعنی چی مگه ابنبه تاریخی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیست بعد چرا ورود برای عموم آزاد نیست!!!
چرا الکی میگی؟
بابل یکی از شهرهای قدیمی در استان مازندران است که از دیرباز مورد توجه شاهان و حکومتیان بوده است. در زمان صفوی، بابل یک روستا بنام بارفروش بوده است که بعدها ساختار آن به شهر تغییر کرد. در زمان حکومت صفوی، دریاچه ای در جنوب بارفروش قرار داشت که آب آن از رود آقارود در بابلرود تامین میشد. در وسط دریاچه جزیره ای قرار داشت که شاه عباس اول آن را در اختیار گرفت و آن را باغ شاه نامید. به دستور شاه عباس اول ساختمان های با شکوهی در این منطقه ساخته شد تا محلی برای تفریح وی و دولتخانه بارفروش ده باشد. جزیره با درختان نارنج پوشیده شده بود و مرغزار و نخجیرگاه با شکوهی در آن قرار داشت، سطح دریاچه نیز پر از گل های نیلوفر بود که محل زندگی انواع پرندگان مخصوصا مرغابی بود. این جزیره دلگشا معروف به باغ ارم با یک پل به شهر وصل میشد. نام باغ ارم از زمان فتحعلیشاه به این جزیره خوانده شد. بعد از شاه عباس اول صفوی، سایر شاهان قاجار به این جزیره زیبا می آمدند و چند روزی به تفریح میپرداختند. علاوه بر اینکه جزیره محلی برای شکار و تفریح شاهان بود، نقطه امنی برای مقر حکومتی روستای بارفروش به شمار میرفت. در اواخر دوره حکومت زندیه کاخ شاه عباس اول مخروب شد، سپس آقا محمدخان کاخ دیگری را در همان باغ ساخت، فتحعلیشاه نیز این عمارات را بازسازی کرد اما مدت زیادی نگذشت که آب دریاچه به تدریج به باتلاق تبدیل شد و قسمت شرق جزیره همسطح خشکی و زمین شد. در سال 1310 در زمان حکومت پهلوی، به دستور رضاشاه، سایر قسمت های دریاچه خشک و هموار شد تا با شهربابل ادغام گردد. سپس در وسط همین منطقه که جزیره و باغ ارم سابق بود، کاخ دو طبقه بسیار زیبا با تالارهای متعدد بنا کرد و آن را با زیباترین گچبری ها تزیین نمود. این کاخ که محل تفریح شاپور بود، در سال 1362 به دانشگاه علوم پزشکی تغییر کاربری داد. و در سال 1396 به موزه تبدیل شد. در نزدیکی کاخ سلطنتی بابل، مکان های دیدنی دیگری از جمله: پل محمدحسن خان، موزه بابل، بازار محلی بابل، مسجد جامع بابل قرار دارند که میتوانید از آنها نیز بازدید نمایید. برای گذراندن شب در بابل میتوانید ویلاهای اجاره ای در شهر و اطراف آن را برای اقامت انتخاب کنید. کاخ شاپور بابل در تاریخ 8 دی 1353 شمسی در آثار ملی ایران با شماره 1528 به ثبت رسید
کاخ سلطنتی در دیدنی های بابل  کاخ سلطنتی مربوط به دوره پهلوی در جنوب بابل قرار دارد. البته این کاخ در محوطه دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار گرفته است. دیدن این کاخ مانند سایر کاخهایی که از دورههای پادشاهی ایران برجا ماندهاند حالی از لطف نیست. کاخ سلطنتی بابل در سال ۱۳۵۲ به ثبت ملی رسیده است. آدرس کاخ سلطنتی بابل کاخ سلطنتی بابل در جنوب شهر بابل و در محوطه دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دارد. برای رسیدن به این مجموعه باید حدود ۵ دقیقه از سمت میدان شهید کشوری به سمت بیمارستان روحانی رانندگی کنید.
شده دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی...
شده کتابخونه مرکزی دانشگاه ، ریاست دانشگاه ساختمونش کنار مسجد ه
خیلی دیدنی ما خانوادگی رفته بودیم
خیلی جای خوبیه❤️��
👌👏👏👏
بسیار دیدنی
کاخ سابق رضا شاه پهلوی (مکان تاریخی) در بابل و بلوار نوشیروانی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان آیت الله روحانی، برج دیدهبانی و بازار روز بابل و همچنین دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بابل، مسجد، خودپرداز بانک ملی، دانشکده توانبخشی بابل و دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.