نقشه نمای شب
layersلایه‌های نقشه
©OpenStreetMap Contributors©Neshan
cursor
شمال
کنترل بزرگنمایی نقشه
نمایش موقعیت من

عکس باغ ارم
place icon

باغ ارم

مکان دیدنی - باز است : ۸ تا ۱۹

4/8
290 رای

infoساعت کاری: باز است - ۸ تا ۱۹

به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات برگزیده باغ ارم

  • ⭐مرتضی قاسمی⭐
    ⭐مرتضی قاسمی⭐
    1400/12/10
    • گزارش نظر

    قبل از بازدید از این مکان پیشنهاد میکنم اطلاعاتی رو که از منابع مختلف جمع آوری کردم رو مطالعه بفرمایید از برنامه نشان سپاسگزارم که این بستر رو فراهم کرد تا بتونیم نظراتمون روبه اشتراک بگذاریم و به راحتی به اون مکان سفر کنیم.. باغ ارم از جاذبه های گردشگری شیراز و نمونه‌ای از یک باغ-کوشک به حساب می‌آید که به‌واسطه درختان مرکبات و خیابان طویلی با سروهای باشکوه در طرفینش، محبوبیت زیادی بین گردشگران دارد. علاوه بر کوشک اصلی عهد قاجار که هسته مرکزی این باغ را تشکیل می‌دهد؛ سرونازهای بلند و کهن، زیبایی آن را دوچندان کرده‌اند. هنوز دقیق مشخص نیست که چه کسی باغ ارم را برای اولین بار بنا کرده و به همین دلیل تاریخ ساخت دقیقی برای آن ثبت نشده است. تنها سند موجود در رابطه با باغ ارم نام بردن از آن در چند سفرنامه است که بر اساس آن‌ها می‌توان قدمت آن را حداقل به قرن‌های دهم و یازدهم هجری نسبت داد.علاوه بر این، تاریخ ساخت این باغ را دوره سلجوقی می‌دانند؛ زیرا در آن روزگار، اتابک قراچه، حکمران فارس، اقدام به ساخت باغ تخت و چند باغ دیگر در شیراز کرده بود و ممکن است این باغ نیز به درخواست وی ساخته شده باشد. باغ ارم در دوران آل اینجو و آل مظفر و گورکانیان وجود داشته است؛ هرچند هیچ اطلاعاتی راجع به آن وجود ندارد؛ به غیر از یکی از غزلیات حافظ که از روی آن می‌توان فهمید آل اینجو اختیار باغ را در دست داشته‌اند در گلستان ارم دوش چو از لطف هوا، زلف سنبل ز نسیم سحری می‌آشفت گفتم ای مسند جم، جام جهان بینت کو، گفت افسوس که آن دولت بیدار بخفت در ادامه باغ ارم به تصرف سلاطین آل مظفر درمی‌آید. اطلاع دقیقی از وضعیت باغ در دوران صفوی نیست و فقط در نوشته‌های جهانگردان خارجی به آبادی و شکوه باغ‌های آن دوران اشاره شده است. در هر صورت از صفویه به بعد، همه باغ‌های ایران من‌جمله باغ‌های شیراز توسعه و رونق پیدا می‌کنند و باغ ارم مرمت می‌شود.پارکی سرسبزپیاده رویی با چند عابر در کنار فضای مملو از درختپارکی با انواع و اقسام درختانبرکه ای در وسط باغی سبزاز اواخر دوران زندیه حدود ۷۵ سال باغ در اختیار سران ایل قشقائی بود و از آن به‌عنوان مقر فرمانروایی خود استفاده می‌کردند و عمارتی در این باغ ساختند. پس از آن در زمان ناصرالدین شاه هم پایه‌ عمارت دیگری در باغ نهاده می‌شود که ساخت آن چندین سال طول می‌کشد. طبق شواهد، ساختمان اصلی باغ تا دوران ناصرالدین شاه قاجار وجود داشت و زمانی که حاج نصیرالملک شیرازی باغ را خریداری می‌کند، ظاهرا بر اساس آن، عمارت فعلی باغ را می‌سازد.

    arrow
    کاربر نشان
    کاربر نشان
    1402/01/11

    مرسی دمت گرم.


  • ماندگار
    ماندگار
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    باغ ارم یکی از مناطق دیدنی و تاریخی شیراز است جای زیبا و دنجی هست که هوای بسیار تمیزی داره بخاطر گلها و درختای باغ اول صبح باید رفت که ببینیم گلها باز شدن


  • سینا
    سینا
    1401/01/10
    • گزارش نظر

    باغ گیاه شناسی ارم در واقع وابسته به دانشگاه شیراز هست که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده. جالبه بدونید که بلندترین سرو شیراز در باغ ارم قرار داره و شواهدی از حضور این باغ در قرن دهم و یازدهم وجود دارد. باغ ارم در دوران صفویه، سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده و توسط کریم‌ خان زند نیز مرمت شده است. اما در اواخر دوره زندیه و با روی کار آمدن قاجاریان و فتحعلی‌ شاه، عمارت اصلی باغ ارم شیراز توسط اولین ایلخان قشقایی و پسرش محمد قلی خان ساخته شد. پس از آن، در دوره ناصرالدین شاه شخصی به نام حاج نصیرالملک شیرازی این باغ را خریداری می‌کند و براساس طرح اولیه بنای اصلی، عمارتی در آن می‌سازد که تا به حال پا بر جا مانده است. از حاج نصیرالملک شیرازی یادگارهای دیگری نیز در شیراز وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به خانه و مسجد نصیرالملک اشاره کرد.


  • شهرام پور
    شهرام پور
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    یکی از زیباترین باغهای ایران ،فوق العاده قشنگ با گل های گوناگون واقع در خیابانی زیبا و شیک به نام ارم.


  • شیروانی پور فیل آبادی
    شیروانی پور فیل آبادی
    1400/12/19
    • گزارش نظر

    باغ ارم شیراز در زمینی مستطیل شکل به مساحت 110هزار مترمربع بنا شده‌است. درهای ورودی باغ در ضلع بزرگتر، به سمت شمال و «بلوار ارم» قرار دارد و ضلع کوچکتر به سمت غرب و «بلوار جام جم» یا همان آسیاب سه‌تایی سابق است. این دو ضلع در گذشته دیوار گلی داشت که امروزه با دیوارهای کوتاه و نرده جایگزین شده‌اند. یاس‌های امین‌الدوله و اناری روی این نرده‌ها را پوشانده‌اند. سمت‌های دیگر باغ، محدود به باغ‌ها و خانه‌های مسکونی است. باغ ارم شیراز تنوع گیاهی بسیار بالایی دارد و گیاهان بسیاری از نقاط مختلف جهان در این باغ کاشته شده و آن را به یک سایت موزه و نمایشگاهی از انواع گل‌ها و گیاهان گوناگون تبدیل کرده‌است که شاید برخی از آن‌ها تاکنون ندیده باشید. باغ را درختان زینتی، سرو و نارنج و همچنین انواع گل‌های تزیینی پوشانده‌است. سرونازهای چند صد ساله سر به فلک کشیده، درختان مرکبات، حوض بزرگ جلوی عمارت و همچنین عمارت سه طبقه با طاق‌های دوار، جزو اولین چیزهایی هستند که با ورود به این باغ، مشاهده می‌شود نامگذاری باغ ارم هم داستان مخصوص به خود را دارد: این باغ به مناسبت عمارت و باغ بزرگی که در گذشته توسط شداد بن عاد، پادشاه عربستان، به رقابت با بهشت ساخته شده، باغ ارم نامیده شد. باغ ارم شیراز در سال 1353خورشیدی در فهرست آثار ملی ثبت شد. پنج سال بعد یعنی در سال 1358خورشیدی اداره میراث فرهنگی آن را مرمت و بازسازی کرد. این باغ در تاریخ ۶تیرماه ۱۳۹۰خورشیدی در سی‌وپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست میراث یونسکو ثبت شد باغ ارم شیراز از املاک خاندان قوامی شیراز بوده که در دوران پهلوی مصادره شده و کمی بعد به دانشگاه شیراز واگذار می‌شود. در حال حاضر این باغ در اختیار دانشگاه شیراز است؛ باغ گیاه‌شناسی آن در اختیار دانشکده کشاورزی و عمارت باغ در اختیار دانشکده حقوق قرار شیراز در اختیار خان‌های ایل قشقایی بود. بنای اصلی آن توسط اولین ایلخان قشقایی و پسرش محمدقلی خان، در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته‌ شد. در دوره سلطنت ناصرالدین شاه، حاج نصیرالملک شیرازی این باغ را خریداری می‌کند و عمارتی را در آن براساس بنای اصلی باغ و به جای آن می‌سازد که همان بنایی است که هم اکنون در باغ می‌بینید؛ حاج محمدحسن خان یکی از معروف‌ترین معماران شیراز این عمارت را طراحی کرد. از مرحوم نصیرالملک بناهای ارزشمند دیگری نیز در استان در فارس باقی مانده‌است مانند خانه و مسجد نصیرالملک.


  • B e H z A d
    B e H z A d
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    مکان دیدنی باغ ارم واقعا زیباست و هوای تازه و تمیزی دارد و برای سلامتی مکان خوبی است


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1399/11/20
    • گزارش نظر

    بنظرم عالیه حتما دیدن کنید


  • rajaee
    rajaee
    1399/11/08
    • گزارش نظر

    خیلی قشنگه یک جایی هم داره کافی شاپ طوره تو هوای گرم میتونید نوشیدنی های خنک بخورید


  • rasouli
    rasouli
    1400/02/17
    • گزارش نظر

    باغ ارم نسبت به اسمش خیلی بزرگ نیست و اجازه بازدید از داخل بنا وجود نداره و در حال تلاش برای بهتر شدنش هستن


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1400/05/18
    • گزارش نظر

    عالی‌جذاب‌دیدنی‌مخصوصا‌حوضچه‌ماهی‌ها

مکان‌های مشابه

عکس برکه باغ ارم

برکه باغ ارم

star4.7
عکس بام شیراز

بام شیراز

star4.4
به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات درباره‌ی باغ ارم

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/06/05
    • گزارش نظر

    خیلی خیلی جای قشنگییه حتما برین

    عکس باغ ارم

  • امان
    امان
    1403/06/17
    • گزارش نظر

    تاریخ ساخت و بنیان‌گذار اولیه باغ ارم شیراز، به‌درستی مشخص نیست؛ ولی توصیف‌هایی از آن در سفرنامه‌های متعلق به قرن دهم و یازدهم هجری آمده‌است. این باغ در روزگار سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده‌است. در زمان زندیه هم کریم‌خان زند در سازندگی و بهسازی این باغ کوشید. به گفته مرحومه فرخ بی بی، دختر صولت الدوله قشقایی، باغ ارم را میرزا قاسم خان خلج بواناتی به پدر زنش، جانی خان ایلخانی قشقایی تقدیم کرد. در کتاب خاطرات ملک‌منصور خان قشقایی نیز ذکر شده است که باغ ارم محل اقامت خان قنقری بوانات بوده است. در زمان قاجاریه و پهلوی این باغ مقر سران ایل قشقایی بود تا اینکه به علت طرفداری آن‌ها از مصدق، خوانین قشقایی تبعید شده و باغ ارم مصادره گردید. در زمان سلطنت ناصر الدین شاه قاجار عمارتی دیگر توسط حسین علی خان نصیر الملک پی ریزی شد که با مرگ وی خواهر زاده او ابوالقاسم خان نصیر الملک امور باغ ارم را به دست گرفت و عمارت نیمه کاره را تکمیل کرد. این باغ از املاک خاندان قوام شیراز بود. باغ ارم تنوع گیاهی بسیار بالایی دارد و گیاهان بسیاری از نقاط مختلف جهان در این باغ کاشته شده‌، به شکلی که باغ در قالب یک نمایشگاه از انواع گل‌ها و گیاهان درآمده‌است. در حال حاضر این باغ در اختیار دانشگاه شیراز است؛ در تاریخ ۶ تیرماه ۱۳۹۰، باغ ارم شیراز به همراه هشت باغ دیگر ایرانی در فهرست میراث جهانی ثبت گردید.

    عکس باغ ارم
    arrow
    کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/07/03

    نه دوست عزیز اگر به دفتر باغ مراجعه کرده بودی همه موارد را بهت توضیح میدادن. این باغ متعلق به دوره 416-572 ه‍ . ش هست و حدود 900 سال پیش این باغ از اول تا دوره زندیه در دست پادشاهان و یا حکام محلی بوده بعد از زندیه ایل قشقایی این باغ را مقر ایل خود کردن و یک نفر از این ایل به نام جانی خان و پسرش عمارتی در آن ساخت .و در دوره ناصررالدین شاه قاجار شخصی به نام نصرالملک از بزرگان شیراز این باغ را از سران قشقایی خرید و ساختمان کنونی در آن بنا کرد. این باغ بعد از چندین بار دست به دست شدن در سال 1342 ه‍ . ش به دانشگاه شیراز واگذار کردن .و از سال 1359 ه‍ . ش به همت دانشگاه شیراز این باغ به یاغ گیاه شناسی تبدیل شد و تلاش برای جمع آوری و استقرار گونه های مختلف گیاهی تلاش به عمل آمده است. و در سال 1387 ه‍ . ش تبدیل به مرکز تحقیقات در زمینه پژوهشهای علمی گیاهشناسی و علوم باغبانی و گیاهپزشکی و سایر علوم مرتبط به آن موافقت شد. و در سال 1390 ه‍ . ش به عنوان یکی از نمونه های هنر باغسازی ایران در سازمان یونسکو ثبت جهانی شد.


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/08/27
    • گزارش نظر

    یک مکان تفریحی بسیار زیبا هر چی بگم کم گفتم هرچند روز یکبار میرم وهرگز از دیدنش سیر نمیشم

    عکس باغ ارم
    عکس باغ ارم

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/07/10
    • گزارش نظر

    یکی از بهترین باغ ها و بهترین طبیعی که دیدم

    عکس باغ ارم
    عکس باغ ارم

  • امان
    امان
    1403/05/12
    • گزارش نظر

    نقوش ایرانی اصیل در باغ ارم شیراز

    عکس باغ ارم

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1402/12/06
    • گزارش نظر

    باغ ارم شیراز یکی از باغ‌های قدیمی و بسیار زیبای شیراز است و همه ساله گردشگران برای بازدید از زیبایی‌های تاریخی و محیط سرسبز آن، عازم شیراز می‌شوند. دقیقا مشخص نیست این باغ چه زمانی و به دست چه کسی بنا شده است. با این حال در سفرنامه‌ها و کتاب‌های متعلق به قرن دهم و یازدهم هجری از باغ ارم یاد شده است. طبق اسناد تاریخی این باغ در دوران سلجوقی و آل اینجو وجود داشته است. کریم‌خان زند هم در دوران حکومتش دستور به مرمت و بازسازی باغ ارم داد. قشقایی‌ها در دوران قاجار به‌مدت ۷۵ سال صاحبان باغ ارم بودند و عمارتی در آن بنا کردند. پس از آن قجرها عمارتی دیگر در باغ احداث کردند که تا به امروز نیز پابرجاست.  در حال حاضر باغ ارم در اختیار دانشگاه شیراز قرار دارد و انواع گیاه و درخت از نقاط مختلف جهان در آن کاشته شده و مانند نمایشگاهی از انواع گل‌ها و گیاهان شده است. باغ ارم شیراز به‌همراه هشت باغ ایرانی دیگر در تیرماه سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/06/04
    • گزارش نظر

    جایی بکر و سرسبز بود و قدم زدن زیر درخت های این باغ بسیار دلنشین بود هم چنین دیدن کردن از برکه داخل باغ که درونش لاک‌پشت و غاز و ماهی بود بسیار جذاب بود


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/06/27
    • گزارش نظر

    یک روز تابستانی در شهریور

    عکس باغ ارم

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/06/20
    • گزارش نظر

    تو شب اصلاا خوب نیست بری انگار رفتی تونل وحشت تاریکی مطلق از دلتون بر بیاد چندتا پروژکتور بزارن


  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/06/19
    • گزارش نظر

    دریاچه شو حتما ببینید👌🏻

    عکس باغ ارم

تصاویر باغ ارم

    • ۳ روز پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ هفته پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ هفته پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ ماه پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ ماه پیش
      عکس باغ ارم
    • ۳ روز پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ هفته پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ هفته پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ ماه پیش
      عکس باغ ارم
    • ۱ ماه پیش
      عکس باغ ارم

درباره‌ی باغ ارم

باغ ارم یک باغ ایرانی تاریخی در شهر شیراز است و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاه‌شناسی می‌شود.
منبع: ویکی‌پدیا

باغ ارم (مکان دیدنی) در محله ارم شیراز و بلوار دانشجو، بلوار ارم واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان دیدنی در محله ارم شیراز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند برکه باغ ارم، موزه سنگ و گوهر دریای نور و بازارچه پردیس ارم و همچنین کافه سنتی باغ ارم، سرویس بهداشتی باغ ارم، گلخانه باغ ارم و چایی آتیشی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مکان‌های دیدنی خوب این منطقه می‌باشد.