لیست مکان‌های دیدنی شیراز

اطلاعات کامل مکان‌های دیدنی شیراز را در نقشه نشان ببینید

در شیراز مکان‌های دیدنی بسیاری وجود دارند. اطلاعات و آدرس دقیق مربوط به هر مکان دیدنی این شهر را می‌توانید در نقشه و مسیریاب نشان به طور کامل مشاهده کنید. همچنین کاربران نشان با امتیاز دادن و درج نظر برای هر مکان دیدنی در شیراز، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار می‌دهند.

پربازدیدترین مکان دیدنی شیراز در نقشه نشان

در ادامه پربازدیدترین مکان‌های دیدنی در شیراز را مشخص کرده‌ایم. کاربران مسیریاب نشان تجربه و نظرات خود در رابطه با هر مکان دیدنی را در نظر گرفته و به آن امتیاز می‌دهند. پربازدیدترین مکان‌های دیدنی شیراز در نقشه نشان را می‌توان به این ترتیب معرفی کرد:

عکس باغ راه گردشگری خلبان شهید رادفر

باغ راه گردشگری خلبان شهید رادفر

score 5
7 رای
عکس شیب شکن رودخانه چنارراهدار

شیب شکن رودخانه چنارراهدار

score 5
2 رای
عکس دریاچه مصنوعی

دریاچه مصنوعی

score 5
2 رای
عکس تندیس شیراز

تندیس شیراز

score 5
2 رای
عکس آبشار مصنوعی پارک سایه

آبشار مصنوعی پارک سایه

score 5
1 رای
عکس مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

score 5
2934 رای
عکس باغ ارم

باغ ارم

score 5
3605 رای
عکس آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی

score 5
2625 رای
عکس برکه باغ ارم

برکه باغ ارم

score 4.9
9 رای
عکس برکه حیوانات پارک دراک

برکه حیوانات پارک دراک

score 4.9
9 رای
عکس ساعت خورشیدی

ساعت خورشیدی

score 4.8
9 رای
عکس عمارت کلاه فرنگی

عمارت کلاه فرنگی

score 4.7
9 رای

آخرین نظرات درباره مکان‌های دیدنی شیراز

جدیدترین نظرات ثبت شده در مورد مکان‌های دیدنی شهر شیراز را در ادامه بخوانید. شما نیز می‌توانید به مکان‌های دیدنی شیراز امتیاز داده و نظر خود را درباره آن‌ها ثبت کنید، تا سایر کاربران بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند.

user avatar user badge

Arash Memarian

شهریار سطح ۶

عکس مسجد نصیرالملک

زیبا و آرامش بخش

مسجد نصیرالملک

5
user avatar user badge

رضا

شهریار سطح ۹

عکس ساعت خورشیدی

یکی از اقدامات شهرداری در این زمینه که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته ساعت انسانی – آفتابی است که در محوطه روبروی ضلع جنوبی ارگ در شهریور سال ۹۲ ساخته شد. برای استفاده از این ساعت می بایست در هنگامی که خورشید در آسمان برروی نام ماه سال که برروی زمین و در وسط ساعت حک شده ایستاد تا سایه فرد، ساعت را نشان دهد

ساعت خورشیدی

4.8
user avatar user badge

رسول

شهریار سطح ۶

عکس باغ جهان نما

باغ‌ جهان نما نیز همچون سایر باغ‌های ایرانی بیانگر رابطه‌ تنگاتنگ میان بستر فرهنگی و طبیعی است و نشانه‌ای از سازگار و همسو کردن نیازهای انسان و طبیعت است. باغ ایرانی نمایانگر توان نهفته‌ محیط و طبیعت‌ و چگونگی استفاده از آن بوده است. خالق باغ با اتکا به دانش تجربی خود، فضایی را ایجاد کرده که باعث بقا و پویایی بستر طبیعی شده است.

باغ جهان نما

4
user avatar

کاربر نشان

شهریار سطح ۱

عکس باغ هنر شیراز

خیلی خیلی خوب بود حتما برید

باغ هنر شیراز

4
user avatar user badge

ایمان

شهریار سطح ۸

عکس ساعت آفتابی پارک نماز

ساعت آفتابی وسیله‌ای است که زمان را با استفاده از مکان خورشید در آسمان می‌سنجد. معمول ترین نوع ساعت آفتابی از میله ای ساخته شده است که روی صفحه‌ای قرار دارد و ساعت های شبانه روز روی صفحه نشانه گذاری شده‌اند. وقتی مکان خورشید در آسمان عوض می‌شود، مکان سایهٔ میله هم روی صفحه جابه‌جا می‌شود و ساعت را نشان می‌دهد. هرگاه جسمی بین خورشید و سطح زمین قرار گیرد سایه تشکیل می شود. به دلیل حرکت دورانی زمین این سایه حرکت می کند. چنانچه اطراف محل تشکیل سایه مدرج می توان از آن جهت تععین زمان استفاده کرد، این یک ساعت آفتابی است. نحوه قرار گیری مانعی که باعث تشکیل سایه می شود و محلی که سایه بر روی آن حرکت می کند می تواند به اشکال و فرم های گوناگون ساخته شود. ساعتهای آفتابی در اکثر کشورهای پیشرفته بوسیله مجسمه سازان و معماری برجسته ساخته می شود و در فضاهای باز مورد استفاده قرار گیرد. ساعتهای آفتابی وسایلی برای زمان سنجی به کمک نور ( سایه ) خورشید هستند که با توجه به حرکت ظاهری خورشید در طول روز زمان را نشان می دهند. این ابزار تا قبل از ساخته شدن ساعت های مکانیکی استفاده فراوانی داشته اند. ساعتهای آفتابی به اشکال گوناگون ساخته می شود و در هر نوع مدرج کردن صفحه ساعت محاسبات خاص خود را دارد. که با توجه به محل نصب ساعت انجام می شود.

ساعت آفتابی پارک نماز

4.7
user avatar user badge

Mustang

شهریار سطح ۷

عکس آبشار مصنوعی پارک سایه

جای خوبی برای تفریح است

آبشار مصنوعی پارک سایه

5
user avatar user badge

mr.marshall

شهریار سطح ۵

عکس آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی در حال بازسازی بود ....

آرامگاه سعدی

5
user avatar user badge

Maria

شهریار سطح ۷

عکس مدرسه خان

مدرسهٔ خان (تأسیس ۱۰۰۴ هجری قمری مقارن با ۱۵۹۵ میلادی در شیراز) مدرسه‌ای تاریخی است که توسط الله‌وردی خان گرجی و پسرش امام قلی خان در شهر شیراز و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده‌است. الله‌وردی خان گرجی با این اقدام خود، دانشگاهی به مفهوم واقعی آن روز بنیان گذاشت، که در آن افزون بر حکمت، فقه، ادب، نجوم، علم حساب، هندسه، زمین‌شناسی، جانورشناسی، گیاه‌شناسی و شیمی تدریس می‌شد. ملاصدرا در پناه فرهنگ دوستی و آزاداندیشی الله وردی خان گرجی تألیفات فراوانی از خود بر جای گذاشت، اما مهم‌ترین حاصل عمر وی بنیاد نهادن حکمت متعالیه بود. بدین وسیله یک گرجی مسیحی زاده به عالم تشیع خدمتی عظیم نمود. الله وردی خان که از سال ۱۰۰۴ تا ۱۰۲۲ حاکم فارس بود، مردی آزاداندیش بود و روحیهٔ این سردار آزاده با انزواء و حبس افکار آزاداندیش و الهی سازگار نبود. به همین خاطر وی ملاصدرا را که توسط علمای اصفهان تکفیر و در کهک قم تبعید شده بود به شیراز دعوت کرد. او نامه‌ای بدین مضمون به ملاصدرا نوشت: «من نمی‌توانم به کهک بیایم تا بتوانم از محضر درس شما استفاده کنم و به همین جهت در شیراز بنای مدرسه‌ای را برای شما شروع کرده‌ام و همین که تمام شد اطلاع می‌دهم که بیایید و در این مدرسه تدریس کنید». الله وردی خان مدرسه را با هزینهٔ خود ساخت و پیش از آنکه ساخت آن به پایان برسد چون دید به درازا خواهد انجامید، همین که قسمت‌های ضروری برای استفادهٔ استاد و طلاب آماده شد، از ملاصدرا درخواست کرد که به شیراز بیاید. یکی از دلایل شهرت این مدرسه آن است که ملاصدرا سال‌ها در آن به تدریس فلسفه و علوم اسلامی می‌پرداخت و درست از همین زمان به بعد، این مدرسه به عنوان یکی از مهمترین مراکز علمی ایران مطرح شد. در شأن و مقام این مرکز مهم علمی و فرهنگی شیراز همین بس که در زمانی که شرط ورود طلاب به برخی از مدارس اصفهان فرانگرفتن علوم معقول بود، یکی از شرایط تدریس و تحصیل مدرسهٔ خان این بود که حتماً باید یک مدرس علوم معقول در آنجا تدریس نماید. الله وردی خان در وقفنامه تصریح کرد که اختیار تدریس را به شما واگذار می‌کنم تا اینکه شما هر درسی را که می‌خواهید در برنامهٔ دروس مدرسه قرار دهید. الله وردی خان با این اقدام خود، دانشگاهی به مفهوم واقعی آن روز بنیان گذاشت، که در آن افزون بر حکمت، فقه، ادب، نجوم، علم حساب، هندسه، زمین‌شناسی، جانورشناسی، گیاه‌شناسی و شیمی تدریس می‌شد. ملاصدرا، در پناه فرهنگ دوستی و آزاداندیشی الله وردی خان گرجی تألیفات فراوانی از خود بر جای گذاشت، اما مهم‌ترین حاصل عمر وی بنیاد نهادن حکمت متعالیه بود. بدین وسیله یک گرجی مسیحی زاده به عالم تشیع خدمتی عظیم نمود.

مدرسه خان

4
user avatar user badge

جواد آقا همراه نشان

شهریار سطح ۴

عکس باغ ارم

مکانی پر از آرامش و زیبایی دارای معماری دارای اصول و قدمتی چند صد ساله

باغ ارم

5
user avatar

سیاوش

شهریار سطح ۱

عکس شیب شکن رودخانه چنارراهدار

عالی

شیب شکن رودخانه چنارراهدار

5
user avatar user badge

محمد

شهریار سطح ۵

عکس دریاچه مصنوعی

حتماً اینجا را ببینید

دریاچه مصنوعی

5
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس تنگه الله اکبر

تنگ الله اکبر در شمالی‌ترین نقطه شهر شیراز قرار دارد و از آن چشم‌انداز بسیار زیبایی از شهر را می‌توان دید. با قرارگیری در ابتدای جاده شیراز - اصفهان، این تنگ رشته کوه‌های شمالی شیراز را که الله اکبر و صبوی نام دارند، از هم جدا می‌کند. در گذشته بر این باور بودند که هر مسافر در حال گذر از این تنگه، با دیدن نمای شهر الله اکبر می‌گفت و به‌همین دلیل نیز این دره، با این نام مشهور شده است. نقش برجسته رستم نیز که از دیدنی های شیراز و آثار ملی ایران است، در این دره قرار دارد. 

تنگه الله اکبر

4.5
user avatar user badge

فرامرز 206

شهریار سطح ۸

عکس برکه باغ ارم

خیلی زیباست

برکه باغ ارم

4.9
user avatar user badge

رسول

شهریار سطح ۵

عکس باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد که در ابتدا باغ گلشن نامیده می‌شد، اولین‌بار در دوران صفویه تأسیس شد. این باغ به قدری چشم‌نواز بود که همیشه یکی از بهترین انتخاب‌های شاهان صفوی برای گذراندن اوقات فراغت در نظر گرفته می‌شد. یعقوب خان ذوالقدر، فرمانروای استان فارس در عصر صفوی، ارگی در باغ احداث کرد که بعدها ویران شد و باغ، جاذبه‌های خود را از دست داد. در زمان قاجار، میرزاعلی خان قوام الملک این باغ را خرید و فضای سرزنده و شاداب را به آن بازگرداند. به علاوه، او یک عمارت زیبا در آن ساخت تا به شکوه آن بیافزاید. این باغ زیبا در اواخر دوران قاجار به خواهرزاده‌ میرزاعلی خان یعنی عفیفه خانم به ارث رسید. او نیز به باغ اهمیت زیادی می‌داد و خود را مسئول حفظ زیبایی‌های آن می­دانست. از این رو، نام باغ به یادگار از او به عفیف آباد تغییر یافت. در زمان سلطنت پهلوی، باغ عفیف آباد به ملکه فرح پهلوی وقف شد. این مجموعه در گذشته یک استراحتگاه تفریحی برای سالمندان ارتش بود. در سال ۱۳۴۰ دولت ایران این باغ را در یک مزایده خریداری کرد. این مجموعه هنوز هم در اختیار دولت قرار دارد و بازدید از آن برای عموم آزاد است.

باغ عفیف آباد

4.6
user avatar

mobina

شهریار سطح ۳

عکس آبشار مصنوعی شیراز

اینجا عالیه و قشنگه❤❤💚🧡💙💜

آبشار مصنوعی شیراز

4.3
user avatar user badge

رسول

شهریار سطح ۵

عکس باغ چهل مقام

بررسی ها و مطالعات نشان می دهد که قدمت این باغ به دوره زندیه برمی گردد و محل زندگی ۴۰ درویشی بوده که در بقعه چهل تن گذران عمر می کردند و مشغول عبادت بودند و هر کدام دار فانی را وداع می گفت، درویش دیگری او را در ضلع شرقی محوطه به خاک می سپرد. به این ترتیب زمانی که هر ۴۰ درویش رخت از دنیا بستند، قبرهایشان در این گوشه از حیاط ردیف شده بودند. بعدها در سال ۱۲۲۰ هجری شمسی حاکم وقت فارس یعنی معتمدالدوله فرهاد میرزا قاجار دستور ساخت سنگ قبرهایی به یک اندازه را داد و این سنگ قبرها بدون هیچ نوشته ای روی قبرها قرار گرفتند.

باغ چهل مقام

4.4
user avatar user badge

Maria

شهریار سطح ۶

عکس خانه سعادت

در سال ۱۳۸۲ خانه تاریخی سعادت شیراز به شماره ۱۰۴۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. همچنین در سال ۱۳۸۴ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس و شهر شیراز در راستای حفظ و احیای این بنای ارزشمند اقدام به مرمت و بازسازی بخش‌هایی از این خانه نمودند. در این مرمت پوشش پشت بام تعویض گردید و سنگ فرش حیاط بازسازی شد. همچنین برای تحکیم مقاومت ساختمان پی ریزی آن تقویت گشت و قسمت‌های چوبی که در اثر موریانه تخریب شده بودند نیز مرمت شدند. در حال حاضر خانه سعادت شیراز به محل نمایشگاه دائمی یا همان موزه خاتم تغییر کاربری داده است. فضای بزرگ و اتاق‌های متعدد به همراه تزئینات بسیار زیبا و دلنشین، باعث شد این خانه تاریخی به عنوان محلی مناسب برای به نمایش گذاشتن هنر اصیل و ارزشمند خاتم کاری شیراز انتخاب گردد. در محله سنگ سیاه شیراز و در مجاورت آرامگاه سیبویه خانه‌ای تاریخی قرار گرفته که معماری زیبای آن نگاهتان را مسحور خود خواهد کرد. خانه سعادت شیراز را می‌توان به جرات یکی از نمونه‌های بارز هنرنمایی معماران و استادکاران دوران قاجار نامید که از ظرافت خاص و زیبایی منحصربفردی برخوردار است. این عمارت با ارزش به سبک معماری اواخر قاجار و اوایل پهلوی ساخته شده و دارای یک حیاط مرکزی و اتاق‌های متعدد است. برای زیبایی بیشتر این خانه از تزئیناتی همچون کاشی کاری، آجر کاری، گره چینی، سنگ‌های حجاری شده و سقف‌های چوبی استفاده شده است. خانه تاریخی سعادت دارای دو ورودی است که ورودی اصلی در ضلع جنوبی و ورودی دوم در امتداد ورودی اصلی و در ضلع شرقی قرار دارد. این خانه برخلاف خانه‌های آن زمان فاقد هشتی است و پس از ورودی یک راهرو کوچکی ساخته شده که به حیاط خانه می‌رسد. با گذشتن از دربی چوبی و کوچک که در بالای آن نام خانه حک شده وارد حیاطی بسیار دلنشین خواهید شد. درون این حیاط باصفا حوضی آبی رنگ قرار گرفته که اطراف آن چهار باغچه کوچک با چندین درخت و گل‌های رنگارنگ به چشم می‌خورند. دورتادور این حیاط را اتاق‌های سه دری و پنج دری فرا گرفته‌اند که در نهایت زیبایی نمای آنها با آجرکاری و کاشی کاری‌های جذابی تزئین شده است. این حیاط به شکل چهارگوش بوده و حوض وسط آن بیضی شکل است. این سبک حوض در میان خانه‌های قاجاری مرسوم نیست و حوض خانه سعادت شیراز را می‌توان نمونه اولیه در نوع خود برگزید. در ضلع شرقی عمارت شاه نشین یا همان بخش تابستان نشین قرار گرفته که شامل یک ایوان بزرگ با چهار ستون بزرگ و زیباست. ستون‌های این ایوان و سقفی چوبی آن و شمسه یا همان رخ بام خورشیدی که در بالاترین قسمت قرار گرفته است، قطعا شگفت زده‌تان می‌کند. بر روی ایوان خانه سعادت شیراز سه شمسه دیده می‌شود که شمسه میانی از دو شمسه دیگر بزرگتر است. برای تزئین این شمسه‌ها از کاشی کاری هفت رنگ با نقش‌های پادشاهان، حیوانات، داستان‌های معروف و نمادها استفاده شده است. قسمت شمالی عمارت سعادت به اتاق‌های پنج دری اختصاص یافته است که تزئینات گچ بری و سقف چوبی و شیشه‌های رنگی دارند. همچنین ایوانی هشت ستونه و سایه انداز نیز در این بخش ساخته شده است که در ستون‌های خانه سعادت شیراز می‌توان اوج هنرنمایی معماران این عمارت تاریخی را نظاره گر بود. این ستون‌های گچ بری شده ذوق و سلیقه اصیل ایرانی را به تصویر می‌کشند.‌ بر روی ستون‌های ایوان و دیگر بخش‌های خانه سعادت نقش و نگارهای ظریف و هنرمندانه‌ای وجود دارد که از مهمترین آنها می‌توان شخصیت‌های داستان‌های ایرانی را نام برد. همچنین تصاویری از پادشاهان و افراد صاحب نام و مشهور مانند شاع عباس دوم و سلطان حسین عثمانی نیز بر روی ستون‌ها به صورت نقاشی یا با کاشی‌های رنگین وجود دارد. در ضلع غربی خانه تاریخی سعادت اتاق‌های سه دری و اتاق‌های همکف وجود دارد که به عنوان زمستان نشین شناخته می‌شوند. اتاق‌های سه دری برای خواب و اتاق‌های همکف برای استراحت مستخدمان، مطبخف انباری و … استفاده می‌شده است.

خانه سعادت

4.1
user avatar user badge

محمد بیات

شهریار سطح ۷

عکس عمارت کلاه فرنگی

جای تاریخی ودیدنی زیبا و منحصربفرد

عمارت کلاه فرنگی

4.7
user avatar

ahmad

شهریار سطح ۳

عکس باغ راه گردشگری خلبان شهید رادفر

کوچه باغ های باصفا... چند تا کافه تو باغ هم داره تو مسیر...

مکان دیدنی مورد نظر خود را در شهر شیراز پیدا کنید

می‌توانید مکان دیدنی مورد نظرتان را روی نقشه شیراز پیدا کنید. در ادامه می‌توانید همه مکان‌های دیدنی شیراز را به طور کامل ببینید.

مشاهده لیست مکان‌های دیدنی شیراز
download neshan app

دانلود اپلیکیشن نقشه و مسیر‌یاب نشان

مسیر‌یابی، کنکاش، نشان ۳۶۰، رادیو نشان و...