باغ جهان نما (مکان دیدنی) در محله حافظیه شیراز و بلوار گلستان، حافظ واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان دیدنی در محله حافظیه شیراز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان ابن سینا، باغ چهل مقام، باغ موزه هفت تنان و بازارچه صنایع دستی و رستوران سنتی جهان نما (در حال ساخت) و همچنین خانه استیک دلا، هتل پارک سعدی شیراز، پمپ بنزین جهان نما، مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و عمارت کوشک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مکانهای دیدنی خوب این منطقه میباشد.
آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط هومن (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ یکشنبه 19 آذر ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی باغ جهان نما اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
شنبه | 07:30 تا 20:30 |
یکشنبه | 07:30 تا 20:30 |
دوشنبه | 07:30 تا 20:30 |
سهشنبه | 07:30 تا 20:30 |
چهارشنبه | 07:30 تا 20:30 |
پنجشنبه | 07:30 تا 20:30 |
جمعه | 07:30 تا 20:30 |
باغ جهان نما در شمال شیراز واقع شدهاست. این باغ همچون سه باغ مشهور دیگر یعنی باغ ارم، باغ دلگشا و باغ تخت در دوره آل مظفر و آل اینجو (قرن هشتم هجری قمری) یعنی قبل از یورش تیمور گورکانی به شیراز در نهایت آبادانی بودهاست. ابن عربشاه مورخ دوره تیموری در کتاب عجایب المقدور آنرا زینت الدنیا نامیدهاست. باغ جهان نما در هنگام اقامت تیمور گورکانی در شیراز، همچون سایر باغهای نامدار آن دوره مورد توجه وی واقع شده بطوریکه همانند آنرا در اطراف سمرقند که موطن او بوده احداث و آنرا جهان نما نامیدهاست. این باغ در دوره صفویه نیز آباد و قابل اهمیت بودهاست. شارون و تاورنیه جهانگردان فرانسوی که در دوره صفویه شیراز را دیدهاند، خیابان زیبایی توصیف کردهاند که از تنگ الله اکبر تا بقعه میر علی بن حمزه که محل خیابان حافظ کنونی است ادامه داشته و در دو طرف آن باغهای زیبا و آبادی وجود داشتهاست. این باغ کهنترین باغ شیراز است که از آب و رودخانهٔ پُرآوزاهٔ رکنی مشروب میشده و در منطقهٔ ویژه ای از شیراز (خیابان حافظ) و در میان آرامگاه حافظ، هفتتنان، دروازه قرآن، خواجوی کرمانی، بابا کوهی، باغ ملی، گهواره دید، کتابخانه ملی اسناد و... جای دارد. کریم خان زند در سال ۱۱۸۵ هجری قمری این باغ را که در زمینهای مقابل جعفرآباد و مصلی قرار داشته حصار کشید و عمارت کوشک را در وسط آن ساخت و در اطراف عمارت خیابان کشیهای زیبا و درختکاری مفصلی بعمل اورد. طرح و اسلوب این باغ را کریمخان نظیر باغ نظر در داخل دارای چهار خیابان و اطراف چهار حوض دو بزرگ و دو کوچک ساختهاست. در ضلع جنوبی بقایای آبنمایی به چشم میخورد که فواره آن هنوز پابرجاست. این آبنما از جلوی ضلع جنوبی آغاز میشود و به حوضی در جلوی بنایی که در دوره قاجاریه و در انتهای ضلع جنوبی احداث گردیده منتهی میشود که اخیراً مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتهاست. باغ جهان نما در سال ۱۳۸۳ توسط شهرداری شیراز و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس احیا و مورد بهره برداری قرار گرفت.
8باغ جهان نما یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز است که بعد از دروازه قرآن، پیش رویتان سبز میشود. این باغ زیبا در همسایگی مقبره حافظ واقع شده است و فاصله آن با پای پیاده تا حافظیه در حدود 15 دقیقه است. کندهکاریهای هنرمندانهای روی چوبهای تنه درخت، در ورودی باغ از شما استقبال میکنند. وارد باغ جهان نما بشوید و از قدم زدن در اطراف باغچههایی پر از بنفشه، اطلسی، داوودی، رز هفت رنگ و… لذت ببرید. درختانی همچون سرو، کاج و نارنج را در این باغ بسیار خواهید دید. عمارتی کلاه فرنگی را در مرکز باغ جهان نما خواهید دید که ساختاری هشت ضلعی دارد. هر چند قدمت این باغ به زمان حکومت سلسله «مظفر» و «اینجو» در قرن هشتم میرسد، اما ساختمان این باغ و حوضهای آن در زمان کریمخان زند و به دستور وی بنا شده است.
6باغ جهان نما در شیراز در هنگام اقامت تیمور گورکانی ساخته شده است. یک موزه کوچک درون این باغ وجود دارد که علاوه بر ورودی خود باغ برای این موزه هم ورودی جداگانه می گیرند. در شبها زیبا و دیدنی هست
4ورودی برایه اینجا نفری ۱۰ تومنه که نسبت به حافظ زیاده و به نظرم توجیح نداره
3اگرچه قدمت تاریخی این باغ به قبل از اسلام و زمان حکومت ساسانیان، صفویان و قارجاریان برمیگردد اما در دوران صفویه هم مکانی برای تفریح بوده است. اگرچه در زمان حکومت نادرشاه تا آغاز حکومت زندیه باغ دلگشا دچار ضربه و آسیبهای بسیاری شد اما در دوران کریمخان زند دوباره این باغ جانی دوباره گرفت و به دوران اوج آبادانی و شکوه خودش رسید. سالها بعد در دوران قاجار شخصی به نام حاج ابراهیم اعتماد الدوله شیرازی دوباره باغ را احیا کرد اما بعد از او این باغ هماند مخروبه شد تا اینکه در سال ۱۳۳۶ توسط نواب رضا قلی میرزا باغ خریداری شد و عملیات مرمت و بازسازی شروع شد. حدود ۳۰ سال بعد باغ دلگشا توسط میرزا علی اکبر قوام الملک مرمت شد درر زمان او بود که ایوان و ستونهای این عمارت بنا شد. پسر او نیز حمام را در ضلع شرقی باغ ساخت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این باغ تا حدود ۵۰ سال پیش نیز تحت تملک دختر قوام الملوک و همسرش ناظم الملک بود اما اکنون اداره آن در دست شهرداری است. باغ دلگشا شیراز همانند باغهای ایرانی دارای دیوارهای بلند در اطراف و عمارتی زیبا در میانه باغ و جویهای آب به همراه حوض بزرگی که روبه روی عمارت قرار دارد و از آب قنات سرچشمه میگیرد. با ورود به این باغ سرسبزی آن شما را به وجد میآورد و بوی بهارنارنج شما را مدهوش میکند. جوی آب به همراه فوارهایش که از وسط باغ کشیده شده است شما را به سمت مرکز باغ هدایت میکند، جایی که قدیمی ترین ساختمان کلاه فرنگی ایران همانند عمارتی سه طبقه با کاشی کاریهای چشم نواز قد علم کرده است. در جلوی عمارت باغ استخر بزرگی وجود دارد تا همانند کولر آبی هوا را برای ساکنان عمارت تلطیف کند. داخل این عمارت یک تالار بزرگ به همراه چهار قسمت شاه نشین طراحی شده است. همچنین دو ستون بلندی که در وسط عمارت قرار گرفته ایوان بزرگ چوبی را نگه داشته است.
3فوق العاده برای عکاسی از زیبایی باغ هر چی بگم کم گفتم
3حتما تو فصل بهار دیدن کنید که زیبایی و جذابیتش با گل ها چند برابر میشه
3باغ عظیم و مفخر جهان نما
2در یک کلام میگم خیلی زیباست
2باغ جهاننما از دیگر باغهای زیبا و باشکوه شهر شیراز به شمار میرود. این باغ در نزدیکی حافظیه قرار دارد و قدمت بسیار طولانی دارد. اینکه باغ جهاننما دقیقا در چه دورهای و توسط چه کسی ساخته شده است، مشخص نیست، اما کریم خان زند در دوره زندیان این باغ را مورد بازسازی قرار دارد و یک عمارت زیبای ۸ ضلعی درون آن ساخت.این عمارت دارای دو طبقه بوده و از ۴ شاهنشین و چندین اتاق برخوردار است. نمای عمارت جهاننما کاملا آجری بوده و بسیار باصفا است. راه ورود باغ تا رسیدن به عمارت کاملا سنگفرش بوده و درختان فراوانی در دو طرف آن به چشم میخورد. لازمدر ضلع شرقی خیابان حافظ، بالاتر از میدان حافظیه، این باغ را میبینید. این باغ در زمان دوران صفوی، یکی از پررونقترین و باصفاترین باغهای شهر بود؛ اما پس از پایان حکومت صفویان، رو به ویرانی رفت تا اینکه در زمان زندیان توسط کریمخان زند دوباره رونق گرفت و عمارتی هم در آن بنا شد. به ذکر است که باغ جهاننما هماکنون در مالکیت مرکز صدا و سیمای شیراز قرار دارد.
2غذای زیبای دارد گل های زیادی در آنجا قرار دارد و موزه هم دارد امکاناتش کم ضعیفه و به نسبت باغ های دیگر به قدمت این جا کمی ضعیف است
2باغ و موزه جهان نما در شیراز که از مکانهای تاریخی که مردم از کشورهای مختلف برای دیدن میان.
2باغ زیبا و تمیز
1زیبا
1برای لحظاتی بدون محدودیت لذت ببر
1زیباست
1جای باصفاییه زیاد برگ نیست؛ ولی قدم زدن توش لذت بخشه
1محیط بسیار دلنشین و آرامی هست
1منطقه ای کاملا ارام و خوب
1سلام ببخشید تعطیل هست؟
1به علت شیوع کرونا تعطیل است
1جای قشنگ و دیدنی هست
1باغ جهان نما باغی تاریخی و بسیار زیبا و پر از گل که به علت شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است
1باغ جهان نما نیز همچون سایر باغهای ایرانی بیانگر رابطه تنگاتنگ میان بستر فرهنگی و طبیعی است و نشانهای از سازگار و همسو کردن نیازهای انسان و طبیعت است. باغ ایرانی نمایانگر توان نهفته محیط و طبیعت و چگونگی استفاده از آن بوده است. خالق باغ با اتکا به دانش تجربی خود، فضایی را ایجاد کرده که باعث بقا و پویایی بستر طبیعی شده است.
خیلی زیبا دلنشین و با صفا هست
این باغ همچون سه باغ مشهور دیگر یعنی باغ ارم، باغ دلگشا و باغ تخت در دوره آل مظفر و آل اینجو (قرن هشتم هجری قمری) یعنی قبل از یورش تیمور گورکانی به شیراز در نهایت آبادانی بودهاست. ابن عربشاه مورخ دوره تیموری در کتاب عجایب المقدور آنرا زینت الدنیا نامیدهاست. باغ جهان نما در هنگام اقامت تیمور گورکانی در شیراز، همچون سایر باغهای نامدار آن دوره مورد توجه وی واقع شده بطوریکه همانند آنرا در اطراف سمرقند که موطن او بوده احداث و آنرا جهان نما نامیدهاست. این باغ در دوره صفویه نیز آباد و قابل اهمیت بودهاست. شارون و تاورنیه جهانگردان فرانسوی که در دوره صفویه شیراز را دیدهاند، خیابان زیبایی توصیف کردهاند که از تنگ الله اکبر تا بقعه میر علی بن حمزه که محل خیابان حافظ کنونی است ادامه داشته و در دو طرف آن باغهای زیبا و آبادی وجود داشتهاست. این باغ کهنترین باغ شیراز است که از آب و رودخانهٔ پُرآوزاهٔ رکنی مشروب میشده و در منطقهٔ ویژه ای از شیراز (خیابان حافظ) و در میان آرامگاه حافظ، هفتتنان، دروازه قرآن، خواجوی کرمانی، بابا کوهی، باغ ملی، گهواره دید، کتابخانه ملی اسناد و... جای دارد. کریم خان زند در سال ۱۱۸۵ هجری قمری این باغ را که در زمینهای مقابل جعفرآباد و مصلی قرار داشته حصار کشید و عمارت کوشک را در وسط آن ساخت و در اطراف عمارت خیابان کشیهای زیبا و درختکاری مفصلی بعمل اورد. طرح و اسلوب این باغ را کریمخان نظیر باغ نظر در داخل دارای چهار خیابان و اطراف چهار حوض دو بزرگ و دو کوچک ساختهاست. در ضلع جنوبی بقایای آبنمایی به چشم میخورد که فواره آن هنوز پابرجاست. این آبنما از جلوی ضلع جنوبی آغاز میشود و به حوضی در جلوی بنایی که در دوره قاجاریه و در انتهای ضلع جنوبی احداث گردیده منتهی میشود که اخیراً مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتهاست. باغ جهان نما در سال ۱۳۸۳ توسط شهرداری شیراز و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس احیا و مورد بهره برداری قرار گرفت. در سرودههای شاعران معاصر از نام این باغ یاد شده است: گردیده چو ویرانهام امروز پردیسِ جهاننمای شیراز
چه زیبا
قدیمی ترین باغ شیراز
این باغ، از قدیمیترین باغهای شیراز به شمار میآید که بعد از دروازه قرآن و در همسایگی مقبره حافظ واقع شده است. در این باغ بسیار زیبا، گونههای مختلفی از گیاهان، به همراه ابنیه تاریخی، بهنام کلاه فرنگی وجود دارد. هرچند قدمت این باغ به زمان حکومت سلسله «مظفر» و «اینجو» در قرن هشتم میرسد، اما ساختمان و حوضهای آن در زمان کریمخان زند و به دستور وی بنا شده است. عمارت هشت ضلعی کلاه فرنگی، در مرکز باغ قرار گرفته و در اطراف عمارت، چهار خیابان با ردیفی از درختان سبز دیده میشود. جاری شدن جویهای آب در مسیر این چهار خیابان هم، منظرهای چشمنواز را خلق کرده است. البته امروزه، فضای داخلی عمارت اصلی باغ جهاننما به موزه تبدیل شده است. در این موزه نقاشیهای سیاهقلم گردشگران اروپایی که در وصف بناهای تاریخی ایران کشیدهاند، به نمایش گذاشته شده است. کلکسیون تمبر، سکه، قفلهای دستساز، اسناد تاریخی و… از دیگر اشیای ارزنده در موزه باغ جهاننماست.
اگرچه قدمت تاریخی این باغ به قبل از اسلام و زمان حکومت ساسانیان، صفویان و قارجاریان برمیگردد اما در دوران صفویه هم مکانی برای تفریح بوده است. اگرچه در زمان حکومت نادرشاه تا آغاز حکومت زندیه باغ دلگشا دچار ضربه و آسیبهای بسیاری شد اما در دوران کریمخان زند دوباره این باغ جانی دوباره گرفت و به دوران اوج آبادانی و شکوه خودش رسید. سالها بعد در دوران قاجار شخصی به نام حاج ابراهیم اعتماد الدوله شیرازی دوباره باغ را احیا کرد اما بعد از او این باغ هماند مخروبه شد تا اینکه در سال ۱۳۳۶ توسط نواب رضا قلی میرزا باغ خریداری شد و عملیات مرمت و بازسازی شروع شد. حدود ۳۰ سال بعد باغ دلگشا توسط میرزا علی اکبر قوام الملک مرمت شد درر زمان او بود که ایوان و ستونهای این عمارت بنا شد. پسر او نیز حمام را در ضلع شرقی باغ ساخت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این باغ تا حدود ۵۰ سال پیش نیز تحت تملک دختر قوام الملوک و همسرش ناظم الملک بود اما اکنون اداره آن در دست شهرداری است. باغ دلگشا شیراز همانند باغهای ایرانی دارای دیوارهای بلند در اطراف و عمارتی زیبا در میانه باغ و جویهای آب به همراه حوض بزرگی که روبه روی عمارت قرار دارد و از آب قنات سرچشمه میگیرد. با ورود به این باغ سرسبزی آن شما را به وجد میآورد و بوی بهارنارنج شما را مدهوش میکند. جوی آب به همراه فوارهایش که از وسط باغ کشیده شده است شما را به سمت مرکز باغ هدایت میکند، جایی که قدیمی ترین ساختمان کلاه فرنگی ایران همانند عمارتی سه طبقه با کاشی کاریهای چشم نواز قد علم کرده است. در جلوی عمارت باغ استخر بزرگی وجود دارد تا همانند کولر آبی هوا را برای ساکنان عمارت تلطیف کند. داخل این عمارت یک تالار بزرگ به همراه چهار قسمت شاه نشین طراحی شده است. همچنین دو ستون بلندی که در وسط عمارت قرار گرفته ایوان بزرگ چوبی را نگه داشته است.
شیراز شهر تمدن و ادب فارسی پر از باغهای معروف و بوستان است. ازاینرو شاید به دیدن یک یا دو باغ معروف بسنده و با خودتان فکر کنید تمام این مکانها شبیه به هم هستند. اما در واقع هرکدام از این اماکن ویژگی و زیبایی خود را دارند و بههیچوجه با هم قابل قیاس نیستند. باغ جهاننما نیز مانند سه باغ معروف دیگر شهر شیراز شکوه و جلال خاص خود را دارد و بهعنوان یکی از مشهورترین مکان های دیدنی شیراز میزبان گردشگران است.باغ جهان نما نیز همچون سایر باغهای ایرانی بیانگر رابطه تنگاتنگ میان بستر فرهنگی و طبیعی است و نشانهای از سازگار و همسو کردن نیازهای انسان و طبیعت است. باغ ایرانی نمایانگر توان نهفته محیط و طبیعت و چگونگی استفاده از آن بوده است. خالق باغ با اتکا به دانش تجربی خود، فضایی را ایجاد کرده که باعث بقا و پویایی بستر طبیعی شده است.
باغ جهان نما با عمارتی زیبا و گلهای بهاری با فضایی آکنده از عطر گلها در اردیبهشت ماه واقعا زیبا و دیدنی است
عالی
چیز زیادی نداشت یه موزه کوچیک داره که هزینه اون هم جداست ولی نرفتیم چون خود باغ تقریبا از بین رفته
شیراز شهر تمدن و ادب فارسی پر از باغهای معروف و بوستان است. ازاینرو شاید به دیدن یک یا دو باغ معروف بسنده و با خودتان فکر کنید تمام این مکانها شبیه به هم هستند. اما در واقع هرکدام از این اماکن ویژگی و زیبایی خود را دارند و بههیچوجه با هم قابل قیاس نیستند. باغ جهاننما نیز مانند سه باغ معروف دیگر شهر شیراز شکوه و جلال خاص خود را دارد و بهعنوان یکی از مشهورترین مکان های دیدنی شیراز میزبان گردشگران است. باغ جهان نما نیز همچون سایر باغهای ایرانی بیانگر رابطه تنگاتنگ میان بستر فرهنگی و طبیعی است و نشانهای از سازگار و همسو کردن نیازهای انسان و طبیعت است. باغ ایرانی نمایانگر توان نهفته محیط و طبیعت و چگونگی استفاده از آن بوده است. خالق باغ با اتکا به دانش تجربی خود، فضایی را ایجاد کرده که باعث بقا و پویایی بستر طبیعی شده است. این باغ با مساحت ۲/۸ هکتار دارای ۳۵۰۰ متر مربع فضای سبز است. عمده فضای سبز جهاننما را درختهای تنومند و کهن سرو و نارنج، شمشاد سبز، رزهفترنگ، بنفشه، اطلسی و گلهای داوودی تشکیل میدهد.
واقعا حس آرامش داره قدم زدن توی این باغ زیبا