info
عکس باغ چهل مقامعکس باغ چهل مقام
category

باغ چهل مقام محله حافظیه، شیراز

مکان دیدنی

درباره‌ی باغ چهل مقام

باغ چهل مقام (مکان دیدنی) در محله حافظیه شیراز و خیابان چهل مقام ۱۶‍ واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان دیدنی در محله حافظیه شیراز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان ابن سینا، باغ جهان نما، باغ موزه هفت تنان و بازارچه صنایع دستی و رستوران سنتی جهان نما (در حال ساخت) و همچنین کافه کوچه، مسجد سلمان، فروشگاه لنت محمدی، پاچینی ذغالی شهرراز و گیم نت سیگنال 2 قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مکان‌های دیدنی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد باغ چهل مقام

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Ali
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    باغ چهل تن معروف به بقعه چهل تنان، در شیراز خیابان چهل مقام ، ۲۰۰ متری جنوب هفت تن و در شمال آرامگاه حافظیه واقع شده است. این باغ در مسافتی کوتاه از شمال حافظیه وجنب باغ جهان نما،همراه با محوطه ای مشجر و با صفا است که دارای چهل سنگ مزار هم اندازه می باشد. قدمت باغ چهل تن به دوره زندیه بازمی گردد.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 13 اسفند ماه 1401

    متاسفانه اداره اوقاف شده 😔

    3
  • avatar
    رضا
    سه شنبه 20 اردیبهشت ماه 1401

    باغ چهل تن یا باغ چهل مقام یا بقعه چهل تنان، در مسافتی کوتاه از شمال حافظیه و جنب باغ جهان نما،همراه با محوطه ای مشجر و با صفا است که دارای چهل سنگ مزار هم اندازه است. قدمت این باغ به دوره زندیه برمی گردد. در این بقعه چهل قبر کوچک در دو ردیف در کنار هم جای گرفته اند. این چهل قبر مربوط به چهل نفر درویش است که در زمان‌‌‌‌های گذشته در این مکان که به صورت باغی مصفا بوده زندگی می‌کرده و مشغول عبادت بوده اند و چون هرکدام وفات می‌یافته دیگران او را دفن کرده تا بدین ترتیب که هر 40 نفر به تدریج دار فانی را وداع می‌گویند و قبورشان در کنار هم در ضلع شرقی حیاط در کنار دیوار قرار گرفته است.

    2
  • avatar
    علی تنکابنی
    پنجشنبه 12 اسفند ماه 1400

    باغ چهل تن یکی از باغ های تاریخی شیراز است. قبرهای مربوط به سده ۱۳ هجری در این باغ قرار گرفته اند بررسی ها و مطالعات نشان می دهد که قدمت این باغ به دوره زندیه برمی گردد و محل زندگی ۴۰ درویشی بوده که در بقعه چهل تن گذران عمر می کردند و مشغول عبادت بودند و هر کدام دار فانی را وداع می گفت، درویش دیگری او را در ضلع شرقی محوطه به خاک می سپرد. به این ترتیب زمانی که هر ۴۰ درویش رخت از دنیا بستند، قبرهایشان در این گوشه از حیاط ردیف شده بودند. بعدها در سال ۱۲۲۰ هجری شمسی حاکم وقت فارس یعنی معتمدالدوله فرهاد میرزا قاجار دستور ساخت سنگ قبرهایی به یک اندازه را داد و این سنگ قبرها بدون هیچ نوشته ای روی قبرها قرار گرفتند ین باغ به خاطر نزدیکی به حافظیه بازدیدکنندگان زیادی دارد و محوطه باصفای آن محل مناسبی برای فرار از شلوغی شهر و ورق زدن تاریخ است. درختان سرو، گل های رنگارنگ، در و پنجره های چوبی، باغچه های متعدد و آجرکاری های ساده به این مکان هویت زیبایی بخشیده اند و آرامش عجیبی را به بازدیدکننده ها القا می کنند. این پنجرها و شیشه های رنگی به بقعه یا تکیه ای اختصاص دارند که در محوطه باغ چهل مقام قرار گرفته و از بناهای دوره کریمخان زند است. اینجا همان جایی است که درویشان زندگی می کردند. دیدن سنگ قبرهای ساده ای که هویت این درویش ها را فاش نمی کند به درستی زندگی بی شیله و پیله آن ها را یادآوری می کند. البته به غیر از ۴۰ قبر عارف ها و زاهدهای گمنام، قبر ۲ عارف و ادیب معروف شیراز به اسم شیخ ابواسحق یا همان شیخ اطعمه (متوفی ۸۰۵ هجری شمسی) و همچنین حشمت شیرازی (متوفی ۱۳۳۰ هجری شمسی) نیز در این باغ دیده می شود که برخلاف بقیه قبور دارای نقش و نگارها و آیات قرآنی هستند و هنرمندانه روی سنگ ها حکاکی شده اند. این نقش و نگارها نیز گوشه ای از هنر ایرانیان گذشته را به بازدیدکنندگان یادآور می شوند باغ چهل تن در فاصله کمی از حافظیه قرار گرفته و برای همین مکان پربازدیدی به حساب می آید و به طبع سیستم حمل و نقل عمومی شیراز دسترسی راحتی را به این اماکن میسر ساخته است. با این حال استفاده از خودرو شخصی یا تاکسی یکی از راحت ترین گزینه ها برای گردشگران خواهد بود که به این منظور باید خود را به بلوار هفت تنان برسانند و از آن جا به سمت بلوار چهل مقام بروند

    2
  • avatar
    ایلـیا
    سه شنبه 18 خرداد ماه 1400

    باغ چهل مقام اغ چهل تن معروف به بقعه چهل تنان، در شیراز خیابان چهل مقام، جنوب هفت تن و در شمال آرامگاه حافظیه واقع شده است.

    2
  • avatar
    رسول
    شنبه 11 آذر ماه 1402

    بررسی ها و مطالعات نشان می دهد که قدمت این باغ به دوره زندیه برمی گردد و محل زندگی ۴۰ درویشی بوده که در بقعه چهل تن گذران عمر می کردند و مشغول عبادت بودند و هر کدام دار فانی را وداع می گفت، درویش دیگری او را در ضلع شرقی محوطه به خاک می سپرد. به این ترتیب زمانی که هر ۴۰ درویش رخت از دنیا بستند، قبرهایشان در این گوشه از حیاط ردیف شده بودند. بعدها در سال ۱۲۲۰ هجری شمسی حاکم وقت فارس یعنی معتمدالدوله فرهاد میرزا قاجار دستور ساخت سنگ قبرهایی به یک اندازه را داد و این سنگ قبرها بدون هیچ نوشته ای روی قبرها قرار گرفتند.

  • avatar
    رضوونی. بیوچک کن
    دوشنبه 27 شهریور ماه 1402

    عالی

  • avatar
    M-N
    پنجشنبه 04 فروردین ماه 1401

    تاحالا نتونستم ببینمش ولی حتما میرم


سایر مکان‌های دیدنی که در محدوده باغ چهل مقام واقع شده‌اند:

  • آبشار مصنوعی شیراز
    (4.7)
    بلوار هفت تنان، میدان قرآن
  • باغ جهان نما
    (4.7)
    بلوار گلستان، حافظ
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط mj (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی باغ چهل مقام اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد باغ چهل مقام در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه باغ چهل مقام ندارد.
    neshan logo