info
عکس باغ موزه هفت تنانعکس باغ موزه هفت تنانعکس باغ موزه هفت تنانعکس باغ موزه هفت تنان
category

باغ موزه هفت تنان محله گلستان - هفت تنان، شیراز

موزه

درباره‌ی باغ موزه هفت تنان

موزهٔ هفت‌تنان یکی از موزه‌های شهر شیراز است که در محل باغ هفت‌تن تأسیس گردیده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

باغ موزه هفت تنان (موزه) در محله گلستان - هفت تنان شیراز و خیابان هفت تنان 29 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان ابن سینا، باغ جهان نما و عمارت کوشک و همچنین آرامگاه شاه شجاع، نوین دام پارس، آقای پاچینی ذغالی ، فروشگاه لنت محمدی و مدرسه نمونه دولتی رازی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد باغ موزه هفت تنان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    حسین
    شنبه 22 مرداد ماه 1401

    باغ موزه هفت تنان یکی از قدیمیان شیرازی‌نشین شناخته می‌شود که اکثر کوچک‌وبزرگ شیرازی‌ها این باغ را می‌شناسند. باغ موزه در دوره پیش از زندیه و عمارت موجود در آن در زمان کریم‌خان زند توسط دستان زبردست و توانمند معماران ایرانی متولد شده‌اند. این عمارت خوش‌سیمای ایرانی حدود 3388 متر مربع مساحت و 988 متر مربع زیربنا دارد. این سازه یکی از باشکوه‌ترین معماری‌هایی است که در زمان سلطنت کریم‌خان زند ساخته شد.این باغ تا همین چند سال پیش، محل عبادتگاه درویش‌ها و مرتاضان بود و اکنون این خانقاه به موزه سنگ امروزی تغییر کاربری داده است. علاقه و ارادت خاص شیرازی‌ها نسبت به باغ هفت تنان مربوط به چند سال اخیر نیست، بلکه این قصه سر درازی دارد!اگر اولین بار است که اسم باغ موزه هفت تنان به گوش‌تان می‌خورد، شک ندارم کنکجاو هستید، علت نام‌گذاری این باغ به هفت تنان را بدانید. مقصود از هفت تنان به خاطر وجود هفت قبری است که در این باغ آرام گرفته‌اند؛ این هفت مقبره متعلق به هفت تن از عارفان مشهور ایرانی است که در دامنه کوه چهل مقام به خاک سپرده شدند.کریم‌خان که احترام خاصی برای بزرگان آرامیده در این منطقه قائل بود، به دستور وی روی هر کدام از قبرها، سنگ بزرگی قرار داد شد، ولی به دلیل گمنام بودن آن‌ها، سنگ قبرهایشان بدون نام و کتیبه ماند. سنگ‌ها ابعاد 360 در 78 سانتی‌متری دارند و هیچ نوشته‌ای روی سنگ‌ها هک نشده است؛ سنگ‌ها اندازه و ظاهر کاملا یکسانی دارند و 6 مقبره از هفت تن در یک ردیف و به موازات یکدیگر قرار گرفته‌اند و مقبره هفتم درست پایین قبر ششم قرار دارد. اکنون با گذشت یک عمر، روزبه‌روز به ارزش و ابهت این مقبرها اضافه می‌شود، تا جایی که این محوطه از پربازدیدترین قسمت‌های دیدنی باغ موزه به شمار می‌آید.خطوط نوشته شده روی کتیبه‌ها و سنگ‌های تاریخی از نوع نستعلیق، کوفی، نسخ، ثلث و توقیع است. موزه سنگ فقط به چند کتیبه محدود نمی‌شود و اگر به آن جا بروید، چشمان‌تان با دیدن سنگ‌هایی از پاسارگارد، تخت جمشید، تابوت‌های سنگی به جا مانده از قبل اسلام، خانه زینت‌الملوک، سنگ قبرهای باستانی و آثار سنگ از دوره ساسانی تا دوره قاجار شکوفا می‌شود. از موزه سنگ به سادگی عبور نکنید و هنگام بازدید از هر یک از آثار به اعماق تاریخ فرو بروید. این را هم بگویم، من جای شما باشم هنگام ترک این باغ موزه، با خودم هزارویک عکس به خانه می‌برم. پس اگر دست به عکاسی‌تان خوب است تا جایی که چشم یاری کند، بسی سوژه‌های زیبا و تاریخی در باغ موزه هفت تنان وجود دارد.از درخت‌های باغ که دل بکنید، می‌توانید از طریق دو مسیر سنگ‌ریزه خودتان را به ساختمان اصلی برسانید. در طول این مسیرها، همه دیوارها با طاق‌نماهای آجری تزیین شده‌اند و درون آن‌ها جایگاهی مخصوص برای قرارگرفتن سنگ‌ها و کتیبه‌های تاریخی تعبیه شده است. همچنین تعدادی صندلی در این مسیرها گذاشته شده که هم می‌توانید کمی استراحت کنید و هم یک دل سیر به تماشای سنگ‌های تاریخی روی دیوار بنشینید. مسیر منتهی به باغ را در پیش بگیرید تا به عمارت بزرگ هفت تنان برسید؛ شرط می‌بندم با دیدن این عمارت عطر بوی بهار نارنج را به دست فراموشی سپرده و وجودتان سراپا هیجان می‌شود.

    6
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    شنبه 19 فروردین ماه 1402

    در موزه سنگ نمونه‌هایی ارزشمند و کمیاب از کتیبه‌های باستانی و سنگ‌های تاریخی نگهداری می‌شود. این سنگ‌نبشته‌ها متعلق به قرن‌های ۳ تا ۱۱ هجری قمری هستند و از قدیمی‌ترین آثار موجود در موزه سنگ شیراز به حساب می‌آید. خطوط نوشته شده روی کتیبه‌ها و سنگ‌های تاریخی از نوع نستعلیق، کوفی، نسخ، ثلث و توقیع است. موزه سنگ فقط به چند کتیبه محدود نمی‌شود و اگر به آن جا بروید، چشمانتان با دیدن سنگ‌هایی از پاسارگارد، تخت‌جمشید، تابوت‌های سنگی به‌جامانده از قبل اسلام، خانه زینت‌الملوک، سنگ قبرهای باستانی و آثار سنگ از دوره ساسانی تا دوره قاجار شکوفا می‌شود. از موزه سنگ به‌سادگی عبور نکنید و هنگام بازدید از هر یک از آثار به اعماق تاریخ فرو بروید. این را هم بگویم، من جای شما باشم هنگام ترک این باغ‌موزه، با خودم هزارویک عکس به خانه می‌برم. پس اگر دست به عکاسی‌تان خوب است تا جایی که چشم یاری کند، بسی سوژه‌های زیبا و تاریخی در باغ‌موزه هفت تنان وجود دارد.

    3
  • avatar
    Maria
    یکشنبه 30 مهر ماه 1402

    باغ‌موزه هفت تنان یکی از قدیمیان شیرازی‌نشین شناخته می‌شود که اکثر کوچک‌ و بزرگ شیرازی‌ها این باغ را می‌شناسند. باغ‌موزه در دوره پیش از زندیه و عمارت موجود در آن در زمان کریم‌خان زند توسط دستان زبردست و توانمند معماران ایرانی متولد شده‌ است. این عمارت خوش‌سیمای ایرانی حدود ۳۳۸۸ مترمربع مساحت و ۹۸۸ مترمربع زیربنا دارد. این سازه یکی از باشکوه‌ترین معماری‌هایی است که در زمان سلطنت کریم‌خان زند ساخته شد. این باغ تا همین چند سال پیش، محل عبادتگاه درویش‌ها و مرتاضان بود و اکنون این خانقاه به موزه سنگ امروزی تغییر کاربری داده است. علاقه و ارادت خاص شیرازی‌ها نسبت به باغ هفت تنان مربوط به چند سال اخیر نیست، بلکه این قصه سر درازی دارد! از روزگاران گذشته تا به‌ امروز، مردم بومی برای برآورده‌شدن دعاهایشان و طلب بارش باران به باغ هفت تنان می‌روند؛ گویی باور دارند، این باغ اجابت خواسته‌هایشان را از ایزد منان درخواست می‌کند. هر زمان به این باغ‌موزه رفتید، شما هم برای اجابت دعاهایتان دست به دامن هفت تنان شوید؛ خدا را چه دیدید، شاید پروردگار دست رد به سینه باغ هفت تنان نزد و نیت قلبی شما را برآورده‌کرد. اگر اولین بار است که اسم باغ‌موزه هفت تنان به گوشتان می‌خورد، شک ندارم کنکجاو هستید، علت نام‌گذاری این باغ به هفت تنان را بدانید. مقصود از هفت تنان به‌خاطر وجود هفت قبری است که در این باغ آرام گرفته‌اند؛ این هفت مقبره متعلق به هفت تن از عارفان مشهور ایرانی است که در دامنه کوه چهل مقام به خاک سپرده شدند. کریم‌خان که احترام خاصی برای بزرگان آرامیده در این منطقه قائل بود، به دستور وی روی هرکدام از قبرها، سنگ بزرگی قرار داد شد، ولی به‌دلیل گمنام‌بودن آن‌ها، سنگ قبرهایشان بدون نام و کتیبه ماند. سنگ‌ها ابعاد ۳۶۰ در ۷۸ سانتی‌متری دارد و هیچ نوشته‌ای روی سنگ‌ها هک نشده است؛ سنگ‌ها اندازه و ظاهر کاملا یکسانی دارند و ۶ مقبره از هفت تن در یک ردیف و به موازات یکدیگر قرار گرفته‌اند و مقبره هفتم درست پایین قبر ششم قرار دارد. اکنون با گذشت یک عمر، روزبه‌روز به ارزش و ابهت این مقبرها اضافه می‌شود، تا جایی که این محوطه از پربازدیدترین قسمت‌های دیدنی باغ‌موزه به شمار می‌آید. این باغ از زمانی که زیر نظر سازمان میراث فرهنگی رفت به موزه سنگ نام‌گذاری شد. در موزه سنگ نمونه‌هایی ارزشمند و کمیاب از کتیبه‌های باستانی و سنگ‌های تاریخی نگهداری می‌شود. این سنگ‌نبشته‌ها متعلق به قرن‌های ۳ تا ۱۱ هجری قمری هستند و از قدیمی‌ترین آثار موجود در موزه سنگ شیراز به حساب می‌آید.

    2
  • avatar
    رضا
    چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه 1401

    باغ موزه هفت تنان یکی از قدیمیان شیرازی‌نشین شناخته می‌شود که اکثر کوچک‌وبزرگ شیرازی‌ها این باغ را می‌شناسند. باغ موزه در دوره پیش از زندیه و عمارت موجود در آن در زمان کریم‌خان زند توسط دستان زبردست و توانمند معماران ایرانی متولد شده‌اند. این عمارت خوش‌سیمای ایرانی حدود 3388 متر مربع مساحت و 988 متر مربع زیربنا دارد. این سازه یکی از باشکوه‌ترین معماری‌هایی است که در زمان سلطنت کریم‌خان زند ساخته شد

    2
  • avatar
    پیروزگر
    جمعه 14 آذر ماه 1399

    حیاط با صفایی داره.نقاشی هاش شاهکاره

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه 1402

    قشنگ وزیبا

    1
  • avatar
    M-N
    پنجشنبه 04 فروردین ماه 1401

    اکثر اوقات تعطیله

    1
  • avatar
    snapp_driver
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    باغ موزه مربوط به دوره زندیان در نزدیکی حافظیه شیراز که زیبایی و آرامش خاصی دارد.

    1
  • avatar
    سعادتیار
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    منطقه زیبا خیلی دوس داشتنی مکانی قابل استفاده در فصل گرم سال هرمزگان سنگهای زیبا و دوس داشتنی

    1
  • avatar
    "شیردل
    چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه 1400

    باغ موزه هفت تنان از جا های خوب و دوست داشتنی و آرام و بسیار دلنشین

    1
  • avatar
    JJ
    چهارشنبه 04 مرداد ماه 1402

    در حال حاضر بسته‌س و معلوم نیست کی باز میشه

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 13 خرداد ماه 1402

    چندین بار رفتم در روزهای غیر تعطیل، مسئولانش گردشگر راه نمی‌دن و میگن تعطیله !

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 11 تیر ماه 1402

    باغ موزه هفت‌تنان یا باغ تکیه هفت‌‌تنان در پای کوه چهل مقام و در شمال یکی از مهم‌‌ترین جاذبه های گردشگری شیراز، یعنی آرامگاه حافظ قرار گرفته‌ است. این باغ یکی از قدیمی‌ترین اماکن تاریخی شیراز به شمار می‌رود. هر چند پیشینه‌ باغ به سده‌های پیش از دوران حکومت زندیه بازمی‌گردد؛ اما عمارت‌ موجود در آن به دوره‌ کریم‌ خان تعلق دارد. علت نام‌گذاری، وجود هفت قبر از هفت عارف بزرگ در باغ است که کریم‌‌خان زند روی هر کدام، سنگ بزرگ بدون کتیبه‌ای گذاشت. از دیدنی‌های این عمارت، می‌توان به تالاری اشاره کرد که سقف آن بر دو ستون بزرگ یکپارچه استوار شده است و در طاقچه‌های بالایی آن، پنج مجلس را روی گچ نقاشی کرده‌اند، نقاشی‌هایی که از شاهکارهای دوران زندیه محسوب می‌شوند. حوض بزرگی نیز در وسط عمارت اصلی به چشم می‌خورد که در گذشته از آب رکن‌آباد پر می‌شد. 

  • avatar
    نریمان جوان
    یکشنبه 07 خرداد ماه 1402

    شهر شیراز یک شهر بسیار قدیمی و پر از اثار از انسانها و تمدن بزرگ ایران باستان هستش@اما باغ هفت تنان بسیار جای دنج و بسیار لذت بخش و محیطی کامل از اثار هنر ایران باستان @ادم میتونه ساعتها با ارامشی خاص از محیط این مکان لذت ببره @بسیار پرسنل خوب و مودبی هم داره جهت مراقب و راهنمایی اثار

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 16 آبان ماه 1401

    یکی از بهترین جاهای دیدنی است پیشنهاد میکنم

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 18 اردیبهشت ماه 1401

    سلام.مسئولین این موزه علاقه ای به کار کردن ندارن.ساعت کارشون مشخص نیست.دیروز ساعت ۳٫۳۰عصر اومدیم تعطیل بود.گفتن 8تا15بازه.امروز 8.20صبح اومدیم گفتن نیم ساعت دیگه بیاین.موزه عفیف آباد هم خیلی زحمت می کشن.ساعت۹تا۱۲!!!

  • avatar
    ۰۹۱۹۰۰۲۲۹۵۷
    یکشنبه 08 اسفند ماه 1400

    عالی و کامل


سایر موزه‌ها که در محدوده باغ موزه هفت تنان واقع شده‌اند:

  • موزه مشاهیر(درحال ساخت)
    (5.0)
    بلوار چهل مقام، چهل مقام 16
  • عمارت کوشک
    (4.4)
    بلوار گلستان، حافظ
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ شنبه 25 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی باغ موزه هفت تنان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 25 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد باغ موزه هفت تنان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه باغ موزه هفت تنان ندارد.
    neshan logo