info
عکس موزه میراث پهلوانی
category

موزه میراث پهلوانی بیرجند

موزه

درباره‌ی موزه میراث پهلوانی

موزه میراث پهلوانی برای به نمایش درآوردن آداب و سنن زورخانه ای در سال ۱۳۸۲ در بیرجند افتتاح شده‌است. این موزه در زورخانه امیر عرب (گویش محلی: لوبند) واقع شده‌است. در این موزه حالات ورزش باستانی توسط چند مانکن، ابزار ورزش باستانی (مانند میل، تخته شنا، کباده و …) و تصاویر پهلوانان و پیشکسوتان نامدار به نمایش درآمده است. این موزه که دیرینگی آن به دوران قاجار بر می‌گردد با شماره ثبت ۲۹۹۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه میراث پهلوانی (موزه) در بیرجند و خیابان مطهری 5 واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه پردلی (موزه لباس و منسوجات بیرجند) و بازار قدیم و همچنین رستوران عمارت دربار، مسجد جامع چهاردرخت، طباخی بیرجند، دبیرستان چمران متوسطه دوم و زورخانه امیر عرب قرار گرفته است.



نظرات کاربران در مورد موزه میراث پهلوانی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    پنجشنبه 18 خرداد ماه 1402

    موزه میراث پهلوانی بیرجند برای به نمایش درآوردن آداب و سنن زورخانه‌ای در سال ۱۳۸۲ در بیرجند افتتاح شده ‌است. سابقه زورخانه امیر عرب به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسد. در آن زمان فقط یک زورخانه در محله «لب بند» و در فاصله دو بند معروف «حاجی محمد جعفر» و «باروت کوبان» در یک کوچه فرعی واقع بود که با نام زورخانه لب بند (در لهجه محلی «لوبند») شهرت داشت و اکنون به نام زورخانه امیر عرب فعال است. بنای تاریخی زورخانه امیر عرب از دیرباز محل ورزش پهلوانان نامدار بوده است، تا اینکه در سال ۱۳۸۰ ساختمان جدید این زورخانه به بهره‌برداری می‌رسد و فکر ایجاد موزه و نمایشگاهی دائمی از مواریث پهلوانی و ورزش باستانی در بنای تاریخی مذکور قوت می‌گیرد. امروزه این بنا به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی بیرجند، میزبان گردشگران است. قسمت‌های مختلف این موزه عبارتند از: نمایش عکس‌های پهلوانان و پیشکسوتان صاحب‌نام، ابزار و آلات ورزشی (از قبیل میل، کباده، تخته شنا و…)، ضرب، ابزار و آلات پهلوانی زینتی چون شمشیر و سپر و تعدادی مانکن که حالات مختلف ورزشی را به نمایش درآورده‌اند. هدف از تاسیس این موزه آشنایی عموم با ورزش باستانی و آداب و سنن مربوط به این رشته دیرپا و مردمی است. این موزه که دیرینگی آن به دوران قاجار بر می‌گردد با شماره ثبت ۲۹۹۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

    2
  • avatar
    پارسا نشان
    چهارشنبه 19 بهمن ماه 1401

    موزه میراث پهلوانی بیرجند برای به نمایش درآوردن آداب و سنن زورخانه‌ای در سال ۱۳۸۲ در بیرجند افتتاح شده ‌است. سابقه زورخانه امیر عرب به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسد. در آن زمان فقط یک زورخانه در محله «لب بند» و در فاصله دو بند معروف «حاجی محمد جعفر» و «باروت کوبان» در یک کوچه فرعی واقع بود که با نام زورخانه لب بند (در لهجه محلی «لوبند») شهرت داشت و اکنون به نام زورخانه امیر عرب فعال است. بنای تاریخی زورخانه امیر عرب از دیرباز محل ورزش پهلوانان نامدار بوده است، تا اینکه در سال ۱۳۸۰ ساختمان جدید این زورخانه به بهره‌برداری می‌رسد و فکر ایجاد موزه و نمایشگاهی دائمی از مواریث پهلوانی و ورزش باستانی در بنای تاریخی مذکور قوت می‌گیرد. قسمت‌های مختلف این موزه عبارتند از: نمایش عکس‌های پهلوانان و پیشکسوتان صاحب‌نام، ابزار و آلات ورزشی (از قبیل میل، کباده، تخته شنا و…)، ضرب، ابزار و آلات پهلوانی زینتی چون شمشیر و سپر و تعدادی مانکن که حالات مختلف ورزشی را به نمایش درآورده‌اند. هدف از تاسیس این موزه آشنایی عموم با ورزش باستانی و آداب و سنن مربوط به این رشته دیرپا و مردمی است. این موزه که دیرینگی آن به دوران قاجار بر می‌گردد با شماره ثبت ۲۹۹۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

    2
  • avatar
    Zahra Ahmadi
    جمعه 12 فروردین ماه 1401

    خیلی آرامش داشت خیلی

    1
  • avatar
    اِســقاطیل
    یکشنبه 22 فروردین ماه 1400

    یک مکان عالی

    1
  • avatar
    Dr. Who
    شنبه 20 آبان ماه 1402

    موزه میراث پهلوانی بیرجند برای به نمایش درآوردن آداب و سنن زورخانه‌ای در سال ۱۳۸۲ در بیرجند افتتاح شده ‌است. سابقه زورخانه امیر عرب به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسد. در آن زمان فقط یک زورخانه در محله «لب بند» و در فاصله دو بند معروف «حاجی محمد جعفر» و «باروت کوبان» در یک کوچه فرعی واقع بود که با نام زورخانه لب بند (در لهجه محلی «لوبند») شهرت داشت و اکنون به نام زورخانه امیر عرب فعال است. بنای تاریخی زورخانه امیر عرب از دیرباز محل ورزش پهلوانان نامدار بوده است، تا اینکه در سال ۱۳۸۰ ساختمان جدید این زورخانه به بهره‌برداری می‌رسد و فکر ایجاد موزه و نمایشگاهی دائمی از مواریث پهلوانی و ورزش باستانی در بنای تاریخی مذکور قوت می‌گیرد. امروزه این بنا به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی بیرجند، میزبان گردشگران است. قسمت‌های مختلف این موزه عبارتند از: نمایش عکس‌های پهلوانان و پیشکسوتان صاحب‌نام، ابزار و آلات ورزشی (از قبیل میل، کباده، تخته شنا و…)، ضرب، ابزار و آلات پهلوانی زینتی چون شمشیر و سپر و تعدادی مانکن که حالات مختلف ورزشی را به نمایش درآورده‌اند. هدف از تاسیس این موزه آشنایی عموم با ورزش باستانی و آداب و سنن مربوط به این رشته دیرپا و مردمی است. این موزه که دیرینگی آن به دوران قاجار بر می‌گردد با شماره ثبت ۲۹۹۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

  • avatar
    مکری
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    موزه خیلی زیبایی بود از زمان های گذشته به جا مانده، راهنمای خوبی داشت و با حوصله راجع به موزه و اشیا های داخلش توضیح میداد


سایر موزه‌ها که در محدوده موزه میراث پهلوانی واقع شده‌اند:

  • مرکز بیرجند شناسی دکتر گنجی
    (3.6)
    خیابان شهید منتظری، شهید هاشم کوشه ای، بین کوشه ای 3 و 4
  • موزه تاریخ طبیعی
    (4.0)
    خیابان شهید منتظری
  • موزه عروسک خانه فروتنی
    (4.3)
    خیابان طالقانی، طالقانی 13
  • خانه پردلی (موزه لباس و منسوجات بیرجند)
    (4.1)
    خیابان شهید منتظری، منتظری 3
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط safaii.davoood (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ یکشنبه 21 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه میراث پهلوانی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 21 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه میراث پهلوانی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه میراث پهلوانی ندارد.
    neshan logo