کلیسا
کلیسای سنندج مکانی تاریخی دارای قدمت زیاد، تبدیل به مخروبه شده است، نیاز به بازسازی دارد؛ اجازه بازدید عموم را ندارد
کلیسای سنندج با قدمتی که به اوایل دوره قاجار بازمیگردد، در محله آغه زمان جنوبی سنندج قرار دارد. از ویژگیهای منحصربهفرد بنای کلیسا میتوان به سر درب ورودی با اتاقهای نیمه دایره متداخل، دهلیز ورودی و شبستان با سقف منحنی اشاره کرد. در بخش شمالی حیاط، قبرهایی وجود دارد که طبق نوشتههای روی سنگ، به اقلیت مسیحیان متعلق هستند. سقف شبستان بصورت طاق و تویزه ساخته شده است و ۱۲ طاق، ۶ ستون، محراب و دو قبر مربوط به کشیشان از دیگر بخشهای شبستان محسوب میشوند
من 1402/1/11با خانواده رفتیم برا بازدید خداییش در زدیم سریع در رو باز کردن یه مکان آرام مهمان نوازیشان هم خوب بود اگه راهم بیفته سنندج دوباره میرم
کلیسای سنندج یکی از سادهترین و بیآلایشترین کلیساهای ایران به حساب میآید. قدمت این کلیسا به دوران قاجار بازمیگردد. درون کلیسای سنندج خبری از صندلیهای چوبی اعلا، سکوی زیبا، ستونهای مرمری یا نقاشیهای هنرمندانه نیست. حتی به جای نیمکتهای چوبی اعلا، صندلیهای بسیار معمولی که در مدارس استفاده میشوند، در این کلیسا به کار گرفته شدهاند. این کلیسا ظاهری بسیار ساده دارد و جزو مهمترین کلیساهای سنندج است.
کلیسای سنندج با قدمتی که به اوایل دوره قاجار بازمیگردد، در محله آغه زمان جنوبی سنندج قرار دارد. از ویژگیهای منحصربهفرد بنای کلیسا میتوان به سر درب ورودی با اتاقهای نیمه دایره متداخل، دهلیز ورودی و شبستان با سقف منحنی اشاره کرد. در بخش شمالی حیاط، قبرهایی وجود دارد که طبق نوشتههای روی سنگ، به اقلیت مسیحیان متعلق هستند. سقف شبستان بصورت طاق و تویزه ساخته شده است و ۱۲ طاق، ۶ ستون، محراب و دو قبر مربوط به کشیشان از دیگر بخشهای شبستان محسوب میشوند. با توجه به ارزش تاریخی و معماری، کلیسای سنندج از جاذبه های گردشگری سنندج به شمار میآید و در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۶۶۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آدرستون خیلی بد بود و بدرد خودتون میخورد
کلیسای سنندج مربوط به دوره قاجار است و در سنندج، محله اغازمان، خیابان نمکی، کوچه کلیسا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۶۶۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. این بنا در ضلع غربی خیابان نمکی و در محله قدیمی (آغه زمان) که محلهای مسیحینشین است قرار دارد. اواخر صفویه در زمان حکومت شاه عباس دوم هنگامی كه دولت عثمانی به قتل عام مسیحیان عراق پرداخت گروهی از كلدانی های اهل كركوك عراق در كردستان ایران پناهنده شدند و در شهر سنندج ساكن شدند دودران زمان والیان اردلان برای مسیحیان تبعیدی این کلیسارابنا نهادند شیوه ساخت و نوع معماری کلیسای سنندج تحت تأثیر معماری سبک اصفهانی است و تلفیقی از نماسازی سبک بومی مانند طاق نما و ستونهای آجری در آن به کار رفته که به فرم مشعل در بخش فوقانی به صورت سه ترکی آجرکاری شدهاست. خطوط عمودی در نمای بیرونی ساختمان تأکید بر ارتفاع کلیساست . در گل دسته ناقوس کلیسا کاشیهای معقلی و گره چینی قابل ملاحظه است. حجاری سنگهای سردر ورودی که دارای نقش گل لوتوس و ترنج است، کار استادان سنندجی است. این کلیسا دارای قناتی فعال است و آب نمای زیبایی نیز در داخل حیاط آن در ضلع جنوبی دیده میشود. کلیسای سنندج سالهاست که به بنایی متروکه تبدیل شده است و زمان زیادی میگذرد که مسیحیان برای دعا دیگر به این کلیسای تاریخی نمیروند و فقط تعدادی از علاقمندان به آثار قدیمی و دانشجویان از کلیسا بازدید میکنند. همچنین در این کلیسا پیرزنی که سالهای جوانی خود را به نگهبانی از آن گذرانده به همراه خانواده خود در کلیسا زندگی میکند.
سلام من امسال ازکلیسای سنندج دیدن کردم بسیار جای زیبا ودیدنی بود،بخصوص کسانی که متصدی اونجا بودن خیلی ازما پذیرایی کردن.وبسیارخوش گذشت.
کلیسای سنندج مکانی تاریخی دارای قدمت زیاد، تبدیل به مخروبه شده است، نیاز به بازسازی دارد؛ اجازه بازدید عموم را ندارد
کلیسای سنندج (کلیسا) در محله آقا زمان سنندج و خیابان شهیدان نمکی واقع شده است. این مکان یکی از دو کلیسا در محله آقا زمان سنندج میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازار سرپوشیده آصف و همچنین فروشگاه افق کوروش، ستاد اسکان ناحیه یک، ردیاب آلفا ، دندانسازی دکتر عبدالله منبری و کلیسای سنندج قرار گرفته است.