info
عکس موزه دکتر حسابیعکس موزه دکتر حسابیعکس موزه دکتر حسابیعکس موزه دکتر حسابی
category

موزه دکتر حسابی محله الهیه، تهران

موزه

درباره‌ی موزه دکتر حسابی

موزهٔ دکتر حسابی ، یکی از موزه‌های استان تهران است که پس از مرگ دکتر حسابی ، فیزیک‌دان شهیر ایرانی، در سال ۱۳۷۱ در محل خانهٔ او ایجاد شد. این موزه که در آن وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها و تقدیر نامه‌ها و عکس‌های قدیمی محمود حسابی به نمایش گذاشته شده‌اند در خیابان مقصودبیک قرار دارد که در گذشته چهارراه حسابی نامیده می‌شد.بنای ساختمان موزه در سال ۱۳۱۰ ساخته شده و موزه در طبقهٔ سوم این بنا قرار دارد. علاوه بر خود بنا که قدمت زیادی دارد و وسایل دکتر حسابی که در این موزه به نمایش گذاشته شده، این مکان تا حدی نمایشگر نحوهٔ زندگی دکتر حسابی نیز هست؛ از جمله، در این موزه می‌توان تغییراتی که حسابی در منزل داده تا زندگی برای همسر کم‌بینایش آسان‌تر شود، یا نحوهٔ استفاده دوبارهٔ وی از وسایل خراب را دید. مدیریت این موزه به عهده ایرج حسابی است که فرزند محمود حسابی است.موزه دکتر حسابی دو بخش فعال دارد: بخش فرهنگی که وظیفه چاپ و نشر آثار محمود حسابی را بر عهده دارد و بخش علمی که دربارهٔ زندگی و تحقیقات علمی حسابی فعالیت می‌کند. در سال ۱۳۸۸ مدیریت موزه اعلام کرد که سالانه ۱۰۰ پروژه دبیرستانی و ۲۰۰ تا ۳۰۰ پروژه دانشگاهی در این موزه انجام می‌شود.
منبع: ویکی‌پدیا

موزه دکتر حسابی (موزه) در محله الهیه تهران و خیابان حسابی واقع شده است. این مکان یکی از دو موزه در محله الهیه تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه سینمای ایران و همچنین کافه رستوران جریان، باشگاه فرس فیتنس، هتل آپارتمان سپهر، شیرینی کسری و آموزشگاه زیبایی روژه (رونیا) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد موزه دکتر حسابی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Reza bi gham
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    خانه دکتر حسابی یکی دیگر از مکانهای تاریخی تهران است. این خانه در سال ۱۳۱۰ ساخته شد و محل زندگی پرفسور حسابی، پدر فیزیک ایران بوده است. پس از مرگ پرفسور حسابی، این خانه تبدیل به موزه شد. گردشگران می‌توانند ضمن بازدید از بنای خانه که قدمتی حدودا ۱۰۰ ساله دارد، بسیاری از ادوات مطالعه، مقاله‌ها و مدارک علمی، جوایز و تقدیرنامه‌ها و عکس‌های قدیمی محمود حسابی را نیز مشاهده کنند. آدرس: تهران، تجریش، خیابان مقصودبیک، خیابان دکتر حسابی

    7
  • avatar
    لیلا
    سه شنبه 18 آذر ماه 1399

    فقط از طبقه سوم این خانه میشه دیدن کرد اینم بگم که معماری جالبی داره معمارش روس بوده

    4
  • avatar
    Mra
    دوشنبه 21 شهریور ماه 1401

    موزه دکتر حسابی در واقع خانه و باغ این فیزیکدان ایرانی است که پس از مرگ وی و در سال ۱۳۷2 با تلاش‌های فرزندش، به عنوان موزه پذیرای بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان شد. در این موزه وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها و تقدیرنامه‌ها و عکس‌های قدیمی محمود حسابی در معرض دید عموم قرار دارند و در آن می توانید از شیوه زندگی این فیزیکدان اطلاعاتی کسب کنید و سیر موفقیتش را ببینید. بازدید از موزه دکتر حسابی شما را به دنیایی متفاوت می‌برد؛ در اینجا شاهد این خواهید بود که یک دانشمند، با چه کارها و عاداتی توانسته به این موفقیت‌ها دست یابد. خواهید دید که از او چگونه وسایل خراب با عناوین دیگر استفاده می‌کرده و چه قدر به محل زندگی‌اش اهمیت می‌داده است. همچنین می‌فهمید که وی خانه‌اش را چگونه تغییر داده تا همه نیازها حتی نیازهای همسر کم‌بینایش برطرف شود. 

    3
  • avatar
    mozaso
    جمعه 24 تیر ماه 1401

    در روزهای جمعه ساعت بازدید یکبار از ۱۰ تا ۱۲ ظهر و یکبار از ۲ تا ۴ عصر هستش. صرفا موزه نیست، محل زندگی دکتر حسابی هستش که در طبقه سوم وسایل و افتخارات و جوایز ایشان برای بازدیدعموم هست.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 15 آبان ماه 1401

    روح استاد شاد❤🙏

    3
  • avatar
    داش غلام
    یکشنبه 13 آذر ماه 1401

    دکتر محمود حسابی، دانشمند بزرگ ایرانی را به جرات می‌توان ‌یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های تاریخ ایران و حتی جهان دانست. محمود حسابی سال ۱۲۸۱ شمسی در تهران متولد شد و در دوازدهمین روز از شهریور ماه سال ۱۳۷۱، در جریان درمان بیماری قلبی در بیمارستان دانشگاه ژنو بدرود حیات گفت. فعالیت‌های انسان‌دوستانه و عام‌المنفعه‌ پروفسور حسابی در کنار رشد و تاثیرگذاری علمی او، زمانی که علم فیزیک در طلایی‌ترین دوران تاریخ خود قرار داشت؛ نه‌تنها لقب «پدر علم فیزیک» را برای او به ارمغان آورد، بلکه او را در دسته‌ مهم‌ترین شخصیت‌های علمی دنیا قرار داد. پایه‌گذاری اولین مدارس عشایری كشور، پایه گذاری دارالمعلمین عالی، تاسیس دانش‌سرای عالی، ساخت اولین رادیو در كشور، راه‌اندازی اولین آنتن فرستنده در كشور و چندین مورد دیگر از جمله مهم‌ترین دستاوردهای دکتر حسابی هستند که وی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین اشخاص ایرانی تبدیل کرد. 🇮🇷🇮🇷 افتخار ایران و ایرانیان 🇮🇷🇮🇷.

    3
  • avatar
    طاهر
    جمعه 03 اردیبهشت ماه 1400

    مربوط به دوره پهلوی اول است و فضای دلنشینی داره. وسایل دکتر حسابی رو اونجا گذاشتن

    3
  • avatar
    kamran
    دوشنبه 30 فروردین ماه 1400

    ارزش یه بار دیدن رو داره اونم به این دلیل که دکتر حسابی سرمایه ملی ما بوده و هست در غیراین صورت چیز خاصی نداره برای دیدن

    3
  • avatar
    ثامری
    شنبه 18 اردیبهشت ماه 1400

    محیط زیبا و تماشایی دارد که من کاملا لذت بردم ولی کافی شاپ اصلاً خوب نیست در آنجااستفاده از موزه برای عموم آزاد نیست ما جمعه رفتیم بسته بود

    3
  • avatar
    ⭐مرتضی قاسمی⭐
    پنجشنبه 23 دی ماه 1400

    موزه دکتر حسابی از سال 1371 کار خود را به صورت حرفه ای آغاز کرد. مکان این موزه در همان خانه قدیمی خانوادگی دکتر حسابی قرار گرفته است. با حضور در این موزه، با یک تیر، دو نشان زده‌اید. هم از خانه بزرگترین فیزیکدان ایران که قدمت آن در سال 1310 برای بازدید می‌شود. هم با تاریخچه زندگی علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آشنا شده‌اند. هر بازدیدکننده‌ای بعد از بازدید از این موزه و پی بردن به زندگی پربار دکتر حسابی، مبهوت شخصیت آن دانشمند بزرگ می‌شود. موزه موزه حسابی بخشی را به نشر و فروش آثار دکتر حسابی و زندگینامه آنها داده اند. که همه بازدیدکنندگان در پایان سانس موزه در این بخش جمع می‌شوند تا کتاب زندگی نامه ایشان (استاد عشق) را تهیه کنند.

    2
  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    شنبه 11 دی ماه 1400

    افتخار ایران هستند پرفسور حسابی عزیز

    2
  • avatar
    Alireza
    پنجشنبه 11 اسفند ماه 1401

    اندک زمانی پس از مرگ دکتر حسابی در سال ۱۳۷۲، طبقه سوم خانه او تبدیل به موزه‌ای شد که در آن وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها، تقدیرنامه‌ها، عکس‌های قدیمی، متن نطق‌ها و نوشته‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. این موزه در نزدیکی تجریش قرار دارد. موزه دکتر حسابی کجاست؟ موزه دکتر حسابی در خیابان تجریش، خیابان مقصود بیک (دربندی)، چهارراه حسابی، خیابان حسابی، شماره ۴۷ قرار دارد. برای دسترسی می‌توانید از اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده کنید. اتوبوس‌های تندرو (BRT) خط شماره چهار (پایانه تجریش-راه‌آهن) را سوار و در ایستگاه پسیان پیاده شوید. از این ایستگاه تا موزه کمتر از یک کیلومتر فاصله است. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو، ایستگاه تجریش است که با ۲۰ دقیقه پیاده‌روی می‌توانید از آن به موزه برسید. اگر قصد استفاده از تاکسی را دارید، تاکسی‌های خیابان ولیعصر را سوار شوید. با پیاده شدن در ابتدای خیابان توتونچی، کمی بیشتر از ۵۰۰ متر تا موزه فاصله دارید.  زندگی‌نامه دکتر حسابی محمود حسابی در سوم اسفند ۱۲۸۱ در تهران زاده شد. پدرش، سید عباس معزالسلطنه و مادرش، گوهرشاد حسابی هر دو اهل تفرش بودند. او چهار سال اول دوران کودکی‌اش را در تهران سپری کرد. در هفت سالگی تحصیلات ابتدایی خود را در بیروت با تنگدستی و مرارت‌های دوری از میهن، در مدرسه کشیش‌های فرانسوی آغاز کرد. در همان زمان تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی را نزد مادرش فرا گرفت. او قرآن و دیوان حافظ را از حفظ می‌دانست. همچنین بر کتب بوستان، گلستان سعدی، شاهنامه فردوسی، مثنوی مولوی و منشات قائم مقام فراهانی اشراف کامل داشت. دکتر حسابی با شعر و موسیقی سنتی ایران و موسیقی کلاسیک غرب به‌خوبی آشنا بود. وی در نواختن ویولن و پیانو مهارت داشت. در چند رشته ورزشی نیز موفقیت‌هایی کسب کرد، از جمله کسب مدرک نجات غریق در رشته شنا در دوران نوجوانی در بیروت. محمود حسابی در ۱۲ شهریور سال ۱۳۷۱ هجری شمسی در بیمارستان دانشگاه ژنو در گذشت. آرامگاه (خانوادگی) وی در شهر تفرش قرار دارد. شروع تحصیلات متوسطه او هم‌زمان با آغاز جنگ جهانی اول و تعطیلی مدارس فرانسوی‌زبان بیروت بود. ازاین‌رو به‌مدت دو سال در منزل به تحصیل پرداخت. پس از آن در کالج آمریکایی بیروت به تحصیلات خود ادامه داد. در سن ۱۷ سالگی لیسانس ادبیات، و در سن ۱۹ سالگی لیسانس بیولوژی را اخذ کرد. پس از آن در رشته مهندسی راه و ساختمان از دانشکده فرانسوی مهندسی در بیروت فارغ‌التحصیل شد. در آن دوران با اشتغال در نقشه‌کشی و راهسازی، به امرار معاش خانواده کمک می‌کرد. او همچنین در رشته‌های پزشکی، ریاضیات و ستاره‌شناسی به تحصیلات دانشگاهی پرداخت. دکتر حسابی در دانشگاه سوربن فرانسه، در رشته فیزیک به تحصیل و تحقیق پرداخت. در سال ۱۹۲۷ میلادی در سن ۲۵ سالگی دانشنامه دکترای فیزیک خود را با ارائه رساله‌ای تحت عنوان «حساسیت سلول‌های فتوالکتریک» با درجه عالی دریافت کرد.

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    دوشنبه 05 تیر ماه 1402

    دکتر محمود حسابی، شخصیت علمی برجسته کشورمان، افتخارات زیادی در زمینه‌های علمی و فرهنگی در کارنامه خود دارد و این مهم بر کسی پوشیده نیست. آنچه اکنون در کجارو می‌خوانید، بخشی از زندگی دکتر حسابی و معرفی خانه موزه این استاد ارجمند است.اندک زمانی پس از مرگ دکتر حسابی در سال ۱۳۷۲، طبقه سوم خانه او تبدیل به موزه‌ای شد که در آن وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها، تقدیرنامه‌ها، عکس‌های قدیمی، متن نطق‌ها و نوشته‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. این موزه در نزدیکی تجریش قرار دارد.گفته می‌شود دکتر حسابی تنها شاگرد ایرانی پروفسور انشتین بود و با دانشمندان تراز اول دنیا نظیر شرودینگر، پورن‌، پل‌دیراک‌، نیلز و بوهر و فلاسفه‌ای چون آندره ژید و برتراند راسل ارتباط داشت‌. در ۱۹۹۰ از سوی جامعه علمی جهانی، او به‌عنوان مرد اول علمی جهان برگزیده شد و در کنگره ۶۰ سال فیزیک ایران، در ۱۳۶۶ لقب پدر فیزیک ایران را به وی دادند. همچنین وزارت راه و ترابری جمهوری اسلامی ایران یکی از کشتی‌های ناوگان ایران را به نام دکتر حسابی نام‌گذاری کرده است.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 07 دی ماه 1402

    ورودی ۱۰ تومان دی ۱۴۰۲

  • avatar
    ر. م
    پنجشنبه 11 خرداد ماه 1402

    ماکت های زیبا در محوطه موزه پرفسور حسابی


سایر موزه‌ها که در محدوده موزه دکتر حسابی واقع شده‌اند:

  • بنیادفرهنگی امیر کبیر موزه خانه دکتر حبیبی
    ولیعصر، بین عباس کیارستمی و جایگاه سوخت باغ فردوس
  • موزه موسیقی تهران
    (4.7)
    دربندی، موزه، بین استاد بنان و رضی
  • باغ موزه هنر ایرانی
    (4.5)
    ولیعصر، توتونچی، جلیل شهناز، هفدهم
  • موزه تماشاگه زمان
    (4.6)
    ولیعصر، فلاحی
  • موزه سینمای ایران
    (4.0)
    ولیعصر، عباس کیارستمی - طوسی، دلبر
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط سجادی حسینی (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ دوشنبه 06 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه دکتر حسابی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 06 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه دکتر حسابی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه دکتر حسابی ندارد.
    neshan logo