info
عکس مسجد آقا نورعکس مسجد آقا نور
category

مسجد آقا نور محله شهشهان، اصفهان

مسجد

درباره‌ی مسجد آقا نور

مسجد آقا نور (مسجد) در محله شهشهان اصفهان و خیابان مسجد آقانور واقع شده است. این مکان یکی از بیست و سه مسجد در محله شهشهان اصفهان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه قزوینی ها و پاساژ ابن سینا و همچنین حسینیه بنی فاطمه (س)، کالای خواب کیش، حمام تاریخی دردشت، مسجد حریری و پارک دردشت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد آقا نور

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    مسافر
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    مسجد آقانور اصفهان در محله دردشت اصفهان واقع شده است که طبق سنتهای معماری ایران به صورت ۴ ایوانه طراحی شده است. ورودیهای مسجد آقانور در ضلع شمالی و شرقی مسجد قرار گرفته که توسط کوچه های اطراف به بازار دردشت و محله ای به همین نام مربوط می شود.بانی مسجد «نور الدین محمد اصفهانی» از افراد خیّر و نیکوکار است که ساختمان مسجد را در زمان سلطنت شاه عباس اول شروع کرده است اما در اولین سال سلطنت شاه صفی به اتمام رسیده است. کتیبه سردر مسجد که به خط محمد رضا امامی و تاریخ ۱۰۳۹ هجری قمری است بیانگر همین مطلب است.کتیبه ای که در ایوان جنوبی مسجد وجود دارد به خط ثلث سفید بر زمینه کاشی لاجوردی مورخ به سال ۱۲۵۸ هجری زمان محمد شاه قاجار است. خطاط این کتیبه محمد باقر شیرازی است در اشکال مربع شکلی که در داخل این ایوان وجود دارد با خطوط بنایی ساده لاجوردی بر زمینه آجری و خط بنائی حنائی بر زمینه فیروزه ای، آیات قرآنی نوشته شده است. در ایوان شرقی مسجد نیز با خط نستعلیق به رنگ زرد بر زمینه کاشی خشت لاجوردی اشعاری نوشته شده است. مصراع آخر اشعار ماده تاریخی است که سال ۱۰۳۴ را نشان می دهد.

    2
  • avatar
    سید
    چهارشنبه 08 دی ماه 1400

    اين بنا در محله دردشت اصفهان واقع است. بناي اصلي آن، از آثار دوره شاه عباس اول است كه ساخت آن يك سال بعد از مرگ نامبرده، در اولين سال سلطنت شاه صفي ـ 1039هـ. ق ـ به اتمام رسيده و در دوره قاجاريه، شبستان زيبايي بدان افزوده شده و بخش‌هايي از آن تزيين شده است. بناي كنوني مسجد، با نقشه چهار ايواني، داراي سردر، صحن، ايوان‌هاي چهارگانه، شبستان، تزيينات كاشي كاري و كتيبه‌هاي تاريخي است. كتيبه مقدم ‌تر بنا، در داخل ايوان خاوري، به شعر و به تاريخ 1034 هجري است. براساس متن اين كتيبه، مسجد را شخصي به نام آقا نور ساخته است. كتيبه اتمام بنا، بر سر در خاوري به خط ثلث سفيد بر زمينه كاشي خشتي لاجوردي رنگ نوشته شده است. براساس متن كتيبه، بناي مسجد به وسيله نورالدين محمد اصفهاني، در زمان شاه عباس شروع و در سال اول سلطنت شاه صفي به اتمام رسيده است. كتيبه مزبور به خط محمدرضا امامي است. شبستان ستون دار اين مسجد، بسيار زيبا و داراي ستون‌هاي سنگي و پوشش چشمه طاق است كه در وسط طاق‌ها، قطعاتي از سنگ مرمر شفاف جهت نورگيري قرار داده‌اند. اين شبستان، محراب كوچكي دارد. سردر خارجي شبستان جنب سردر شمالي مسجد نيز تزييناتي از نوع كاشي ‌هاي گره و خطوط بنايي دارد. اين شبستان، از الحاقات قرن سيزدهم هجري است و به هزينه حاج‌ محمد ابراهيم قزويني ـ امام جماعت سابق مسجد ـ بنا شده است. پشت بام اين شبستان، در رديف زيباترين مهتابي ‌هاي مساجد اصفهان است. اين مسجد، در بهمن ماه 1365 شمسي، در معرض حملات هوايي عراق قرار گرفت كه در نتيجه آن، خرابي ‌هايي در صفه جنوبي، لنگه‌ طاق‌ها، تزيينات كاشي و آيينه و گلدسته مسجد ايجاد شد كه بعدها به همت مسئولين مربوطه بازسازي و مرمت گرديد.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 11 اسفند ماه 1400

    مسجدی قدیمی وبزرگ با شبستانهای زیبا با دو درب که هر درب در یک محله باز میشود که در ماه رجب مرکز اصلی اعتکاف است وبرای سه روز میزبان روزه داران است البته از قبل در سایت نام نویسی میشود

    1
  • avatar
    bahar
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    عالی و دوس داشتنی مسجدی بسیار بزرگ با حس معنوی تمیز و با دسترسی آسان

    1
  • avatar
    reza
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    این مسجد دارای قدمت تاریخی هستش تمیز و بزرگه و فضای معنوی خوبی داره

    1
  • avatar
    یه شهروند ساده
    دوشنبه 23 مرداد ماه 1402

    فضای آرام و ساخت قدیمی

  • avatar
    Hossein
    یکشنبه 28 آذر ماه 1400

    درجه ۱


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد آقا نور واقع شده‌اند:

  • مسجد حضرت زهرا
    حافظ، کرمانی، بین ساروتقی و حمدی
  • مسجد شیشه
    حکیم، باغ قلندرها
  • مسجد زعفرانی
    علامه مجلسی، صاحب ابن عباد، حمام زعفرانی
  • مسجد زند کرمانی
    ولی عصر، آیت الله زند کرمانی، بین خردمند و شهید مصطفی توتونی
  • مسجد حاج ابوطالب
    ابن سینا، کاظمی، بین آسمان و مسجد
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط hessaamm_ (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ دوشنبه 03 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد آقا نور اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 03 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد آقا نور در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد آقا نور ندارد.
    neshan logo