info
عکس امامزاده صالحعکس امامزاده صالحعکس امامزاده صالحعکس امامزاده صالح
category

امامزاده صالح محله تجریش، تهران

محل عبادت

درباره‌ی امامزاده صالح

آستان مقدس امامزاده صالح (ع) زیارتگاهی در منطقه تجریش تهران است. مقبره این امامزاده که برادر امام هشتم شیعیان حضرت رضا (ع) هستند از قدیمی‌ترین و مهمترین زیارتگاه‌های شهر تهران بشمار می‌آید.
این بنای تاریخی شامل ساختمان چهارگوش بزرگیست که معماری آن به سده هفتم می‌رسد و با توجه به اینکه امروزه همچنان پذیرای تعداد کثیری از زائران از سراسر ایران و دیگر کشورهای اسلامی می‌باشد، حصارهای اطراف آن برداشته شده‌اند.
قرارگیری این آستان متبرک در نزدیکی بازار بزرگ تجریش موجب شده تا این منطقه علاوه بر جنبه زیارتی، جاذبه گردشگری توریستی نیز داشته باشد.

امامزاده صالح (محل عبادت) در محله تجریش تهران و خیابان امامزاده صالح واقع شده است. این مکان یکی از سه محل عبادت در محله تجریش تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی فان تایم، بیمارستان شهدای تجریش، موزه موسیقی تهران و مرکز خرید تندیس و همچنین سینما آستارا، کافه روحی، رستوران باغچه، بازار تجریش و نان سحر قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از محل‌های عبادت خوب این منطقه می‌باشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو تجریش، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد امامزاده صالح

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    یامهدی
    سه شنبه 01 فروردین ماه 1402

    عالی هست مکانی دلنشین و با صفا

    15
  • avatar
    علی تنکابنی
    شنبه 07 اسفند ماه 1400

    امامزاده صالح (ع) نام زیارتگاهی در شهرستان شمیرانات، تجریش است. آن‌گونه که از کتیبه بالای سر در صحن بر می‌آید و بر اساس کتب بحرالانساب و کنز الانساب، از پسران امام موسی کاظم (ع) و برادران امام هشتم شیعیان امام علی پسر موسی الرضا (ع) است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و به شماره ۹۰۹ ثبت گردیده‌ است. تعداد زائران این امامزاده در حدود ۳۰ هزار تن در روز بر آورد شده‌ است در کتاب کنز الانساب دربارهٔ نسب امامزاده صالح آمده‌ است: «امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم است؛ که به شهر ری آمده و در تجریش ایشان را به قتل رسانده‌اند.» در زیارت‌ نامه وی نیز بدین موضوع اشاره شده‌ است. همچنین کتیبه قدیمی ای که در گذشته بر سر در ورودی رواق نصب بوده‌ است، این نکته را مورد تأکید قرار می‌دهد طبق اسناد موجود در کتب تاریخی علم انساب این امامزاده در اردبیل می‌زیسته‌ است که پس از شهادت سر مبارک ایشان از تن جدا و برای حاکم ری فرستاده می‌شود و شیعیان و دوستداران خاندان عصمت و طهارت (ع) سر مبارک این امامزاده را در روستایی نزدیک ری (میدان تجریش امروزی) به خاک سپرده و همینک این امامزاده دارای دو زیارتگاه می‌باشند. گفته شده‌ است که فرزندان وی نیز به همراه او به ری آمده‌اند و بدین‌ جهت برخی بقعه‌ها در تهران به ایشان منسوب است

    15
  • avatar
    ⁦ಠ⁠‿⁠ಠ⁩
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    به استناد روایات شیعه و کتب تاریخی، صالح‌بن‌موسی‌الکاظم، فرزند بلافصل امام موسی کاظم و برادر امام رضا(ع) است. ایشان به‌عنوان یکی از سادات اصیل و صحیح‌النسب اهل‌بیت پیامبر شناخته می‌شوند. پس از اینکه در اواخر قرن دوم هجری، خبر ولیعهدی امام رضا(ع) به حضرت صالح رسید، او سفر خود از عراق به ایران را شروع کرد. او در مسیر شمیران، برای استراحت در تجریش توقف کرد و در همین نقطه توسط شخصی به نام حسن که اهل پل کرخ (کرج کنونی) بود، به شهادت رسید. پیکر او نزدیکی چنار بزرگی که در باغ جنت گلشن همین منطقه قرار داشت، به خاک سپرده شد. ایرانیان به‌خاطر نسبت حضرت صالح با ائمه شیعه، احترام خاصی برایشان قائل‌اند و به همین دلیل بعد از شهادت، برایشان بارگاه و حرم ساختند. این حرم در حال حاضر یکی از پربازدیدترین مناطق مذهبی تهران و محلی برای برگزاری مراسم مربوط به مناسبت‌های مذهبی مختلف است. علاوه بر ایرانیان، شیعیانی که از کشورهای مختلف جهان به تهران سفر می‌کنند نیز حتما زیارت از بارگاه حضرت صالح را در برنامه خود قرار می‌دهند. تاریخچه بنا: امامزاده صالح یکی از قدیمی‌ترین بناهای تهران است و احتمال می‌رود در دوره ایلخانی (سال ۷۰۰ ه.ق) ساخته شده باشد. اما اطلاعات دقیقی درباره اینکه اولین بار چه کسی بارگاه حضرت صالح را ساخت، در دست نیست. در تاریخ آمده است که در سال ۱۲۱۰، یکی از فرزندان فتحعلی شاه قاجار به نام هلاکو، بنای امامزاده را بازسازی کرد. کاشی‌کاری گنبد و تغییر درب امامزاده از ضلع جنوبی به ضلع غربی، از اقدامات هلاکو بود. برادر دیگر هلاکو به نام شجاع‌السلطنته نیز مسجد، حسینیه و حمام صحن شمالی امامزاده را ساخت.در ایوان ورودی حرم، لوح مستطیلی خشتی وجود دارد که نام فتحعلی شاه روی آن حک شده است و قدمت آن به سال ۱۲۱۰ بازمی‌گردد. ضریح مشبک و نقره‌فام حرم نیز توسط میرزا سعید خان، وزیر امور خارجه اواخر قاجار وقف شده است. بعد از شاهزادگان قاجار امامزاده به همان شکل باقی ماند تا در سال ۱۳۳۸ خیری به نام حسن فداکار با بودجه شخصی خود، برای ترمیم گنبد امامزاده، دوباره آن را کاشی‌کاری کرد. بعد از آن در سال ۱۳۶۸ گنبد به‌کلی تخریب و بازسازی شد. گنبد جدید بزرگ‌تر بود. در دهه ۸۰ نیز گلدسته‌های امامزاده در کنار گنبد قرار گرفت و داخل رواق‌ها نیز آیینه‌کاری شد.

    12
  • avatar
    یار محمد خان
    چهارشنبه 12 مرداد ماه 1401

    اسلام علیک یا صالح ابن موسی الکاظم صلوات الله علیه. هربار که میرم زیارت امام زاده صالح یه بار بزرگ از روی دوشم برداشته میشه و سبک بال میام بیرون. هربار به نیت سلامتی عزیزانم یه کیسه بزرگ نمک نذری بین مردم و زائرین پخش میکنم که هرکسی که برداشت مثل من حاجت روا بشه. ایشالله همتون حتی کسانی که از راه دور سلام میدن و از دور زیارت میکنن به حاجاتتون برسید و هرچی از خدا میخواین بهتون بده به حق این فرزند بزرگوار امام موسی کاظم

    12
  • avatar
    maha3367
    یکشنبه 13 فروردین ماه 1402

    🌹مکان زیارتی بسیار نابی هست، آدم واقعا آرامش میگیره؛ 🌹خودم هر ماه یکبار از قم به این مکان زیارتی میام؛ 🌹واقعا برام دوست داشتنی هست؛

    10
  • avatar
    تیزتک
    پنجشنبه 03 فروردین ماه 1402

    مکانی زیارتی سیاحتی که با رفتن به همچین مکانی احساس آرامش می کنی و همچنین حس می‌کنی به خدا نزدیکتر ی

    10
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    بسیار مکان دیدنی و معنوی است

    9
  • avatar
    ILIYA_GH
    جمعه 23 تیر ماه 1402

    هوای بینظیر بهمراه حال بینظیر خوب دور از استرس و پر از آرامش

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    مکانی فوق العاده معنوی و عالی

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    مکان زیارتی خیلی خوب امکاناتش هم واقعا خوب شده

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 05 فروردین ماه 1402

    جای همتون خالی🗿

    8
  • avatar
    ایلیا طاها
    جمعه 04 فروردین ماه 1402

    فوق العاده آرامش بخش

    7
  • avatar
    نرگس
    سه شنبه 23 فروردین ماه 1401

    آخه چرا تا ساعت ۸ شده ما اون همه راه اومدیم دیدیم بستس دلمون شکست یادش بخیر شب قدرو میومدیم اونجا چه خوب هییی

    7
  • avatar
    ,,, ʕ•ᴥ•ʔ ,,,
    پنجشنبه 04 اسفند ماه 1401

    احساس آرامش

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 14 تیر ماه 1401

    خیلی عالی بود پارسال امام زاده صالح رفتم حاجت گرفتم دقیقا بعد از یک سال دعوت شدم امروز صبح امامزاده رفتم خیلی خوش گذشت.

    7
  • avatar
    🦋قلب💞 آرام،حریم کبریا🦋
    یکشنبه 20 فروردین ماه 1402

    آرامبخش، زیبا، سرشار از معنویتــــــــــــ 👌🏻

    6
  • avatar
    جناب سرهنگ
    یکشنبه 04 تیر ماه 1402

    آرامش و امنیت

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 27 فروردین ماه 1402

    مکان خیلی باصفا و آرامش بخشی هست

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 22 بهمن ماه 1401

    عالی

    6
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 21 فروردین ماه 1401

    امامزاده صالح تجریش تهران مذهبی امامزاده صالح نام زیارتگاهی در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش شمیرانات است که مورد توجه شیعیان میباشد و روزانه چیزی حدود 30 هزار زائر به آن جا میروند و از قطب های گردشگری تهران به شمار می آید. آن گونه که از کتیبه بالای سر در صحن بر می آید و بر اساس کتب بحرالانساب و کنزالانساب ، از پسران امام موسی کاظم علیه السلام و برادر امام رضا علیه السلام می باشد. 4 / 5 ( 78 امتیاز ) طبق اسناد موجود در کتب تاریخی علم انساب ، این امامزاده در اردبیل زندگی میکرده است. زمانیکه به شهر ری می آید فردی به اسم حسن نامی بهبهانی از پل کرخ که امروزه به کرج مشهور است در تعقیب ایشان بوده تا بالاخره در باغ گلشن زیر چنار بزرگ چشمه ساری او را گرفتار میکند و با بیل به شهادت میرساند. شیعیان و دوست داران اهل بیت  ایشان را در همان منطقه به خاک میسپارند . متولیان این امامزاده روز 5 ذی القعده را روز بزرگ داشت ایشان تعیین کرده اند و هر ساله مراسمی را در این روز برگزار میکنند. چشمه ساری که در جریان قتل امامزاده صالح از آن نام برده شد ، همان قناتی است که زیر چنار بزرگ قرار داشت که بعده ها خشک شد. بقعه امام زاده صالح بنای چهار گوش به مساحت 50 متر مربع است که با توجه به چنار قدیمی که در کنار آن و همچنین سنگ قبرهای عهد مغول که در آنجا وجود داشت ، مربوط به قرن هفتم یا هشتم هجری  یعنی دوره ایلخانی میباشد. درخت چناری که از آن یاد کردیم محیطی برابر پانزده متر داشت که خود از آثار تاریخی تهران به شمار میرفت که متاسفانه از بین رفت و باقی مانده آن قطع گردید. محوطه امامزاده صالح پیش از تغییر فضای خیابانی منطقه تجریش ، محوطه ای کاملا محصور شده مانند دیگر زیارتگاه های ایران بوده ولی امروزه از حصار دیوار ها خارج شده است. فهرست مطالب معماری آرامگاه امامزاده صالح علیه السلام چنار بزرگ امامزاده صالح (ع) طرح توسعه بارگاه امامزاده صالح (ع) جاذبه های گردشگری اطراف حرم ساعات بازدید امامزاده صالح معماری آرامگاه امامزاده صالح علیه السلام هلاکو میرزا پسر فتحعلی شاه قاجار در سال 1210 هجری قمری بانی تعمییر و تزئینات آرامگاه امامزاده صالح گردید ، در این تعمییرات اصلاح ونقاشی داخلی حرم ، احداث گنبد و کاشی کاری آن انجام شد. در سال 1323 خورشیدی مجدد حرم این امامزاده به دست مرحوم حسن فداکار تعمییر و کاشی کاری مجدد شد. داخل حرم بواسطه نقاشی های زیبای دوره قاجار زینت داده شده است ، فضای درونی آن نزدیک به شش متر و نیم در شش مترو نیم وسعت دارد. در وسط حرم ضریحی به دستور میرزا سعید خان وزیر خارجه وقت قرار داده شد که درون آن ضریح دیگری از چوب به سبک خانه بندی خراطی قرار دارد. ایوان ورودی و رواق ، در سمت شمال حرم واقع شده است، بالای در حرم در رواق ، لوحه مستطیل خشت کاشی شامل « بسم الله الرحمن الرحیم » و سنه 1210 بر دیوار نصب است و کمی پایین تر آن کتیبه ای به خط نستعلیق گچ بری شده است. بنای آرامگاه از نظر تناسب طاق های داخل حرم و شکل ساختمان در شمار آثار ممتاز عهد قاجاریه و قرن سیزدهم به شمار میرود .در محوطه حرم مقابر خانوادگی وجود داشت که بعد از انقلاب کلیه مقابر تخریب و به محوطه و فضای باز حرم تبدیل گشت. مساحت بقعه و بارگاه امامزاده و صحن آن 3000 متر مربع است ، در شمال صحن مسجدی قرار دارد به مساحت 100 متر مربع که از موقوفات است.

    6
  • avatar
    نقی علی پور
    چهارشنبه 13 مهر ماه 1401

    مولتی ویتامین و میوه های معنوی زمین هستند. مزار این بزرگواران

    6
  • avatar
    hasa
    جمعه 19 آبان ماه 1402

    در کتاب کنز الانساب دربارهٔ نسب امامزاده صالح آمده‌است: «امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم است؛ که به شهرری آمده و در روستای تجریش ایشان را به قتل رسانده‌اند.» در زیارت‌نامه وی نیز بدین موضوع اشاره شده‌است. همچنین کتیبه قدیمی ای که در گذشته بر سردر ورودی رواق نصب بوده‌است، این نکته را مورد تأکید قرار می‌دهد. طبق اسناد موجود در کتب تاریخی علم انساب این امامزاده در اردبیل می‌زیسته‌است که پس از کشته‌شدن سر او از تن جدا و برای حاکم ری فرستاده می‌شود و شیعیان، سر این امامزاده را در روستایی نزدیک شهرری (تجریش امروزی) به خاک سپرده و همینک این امامزاده دارای دو زیارتگاه می‌باشد.[۳] گفته شده‌است که فرزندان وی نیز به همراه او به ری آمده‌اند و بدین‌جهت برخی بقعه‌ها در تهران به او منسوب است

    5
  • avatar
    Mahdi
    سه شنبه 16 خرداد ماه 1402

    هم زیارتگاه هم سیاحتگاه قشنگ و باصفا امکاناتشم عالیه

    5
  • avatar
    علی کوچولو
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    وجود این مکان و سایر مکانهای مقدس و نورانی متعلق به امامان معصومین و اهل بیت عصمت و طهارت علیها سلام برای عموم بندگان خدا بویژه دلدادگان خاندان نبی اکرم صلی الله علیه وآله ، نعمت الهی بسیار بزرگ و ارزشندی است.❤️

    5
  • avatar
    photographer
    یکشنبه 20 فروردین ماه 1402

    آماده کردن صحن استان مقدس امامزاده صالح برای شب نوزدهم رمضان ۱۴۰۲

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 25 فروردین ماه 1402

    با سلام متاسفانه ساعت هفت و نیم صبح پنج شنبه از جنوب تهران رفتم دیدم دربها را بستند این مصداق کامل بی تعهدی مسولین مربوطه هست البته گفتند نیم ساعت دیگر باز میشود چون اعتماد نداشتم برگشتم

    5
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 21 خرداد ماه 1402

    امامزاده صالح در حوالی میدان تجریش، انتهای طولانی‌ترین خیابان ایران یعنی خیابان ولیعصر و در منطقه شمیرانات قرار گرفته‌ است. این زیارتگاه قدیمی شهر تهران، در حدود سه هزار متر مربع مساحت دارد و در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش واقع شده‌ است. این بنا که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده، آرامگاه یکی از برادران امام رضا (ع) و از محبوب‌ترین امامزاده‌های تهران است. چرا که در منطقه‌ی خوش آب‌وهوای تجریش قرار دارد.امامزاده صالح یکی از مهم‌ترین و مشهورترین زیارتگاه‌های شمال شهر تهران است و از جذابیت‌های گردشگری تهران به شمار می‌آید. این آرامگاه در سال 700 هجری قمری در محله تجریش کنونی ساخته شده‌ است و بنای آن مربوط به دوره ایلخانان است. در حقیقت امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم (ع) است که سال‌ها پیش به شهر ری آمده و در تجریش ایشان را به قتل رسانده‌اند.درباره معماری امامزاده صالح باید بگوییم که این بنا ساختمانی چهارگوش، بزرگ و مستحکم با دیوارهای قطور است که از خصوصیات بارز آن می‌توان به طراحی فوق‌العاده بنا اشاره کرد. این بنای زیارتی و تاریخی چهار رواق دارد که دو قسمت به بانوان و دو قسمت به آقایان اختصاص پیدا کره است. قسمت بانوان که در سمت چپ قرار دارد، با آینه‌کاری‌های فوق‌العاده‌ای تزیین شده‌ است. لوسترهای شیشه‌ای و درب‌های چوبی معرق از دیگر هنرهایی هستند که زیبایی این فضا را چندین برابر کرده‌اند. یک صندوق چوبی در داخل آرامگاه وجود دارد که متعلق به اواخر دوره صفوی یا دوره افشاریه است و از  اشیائی است که قدمت طولانی این بنا را نشان می‌دهد. همچنین در طبقه زیرین حرم یک سرداب وجود دارد که سنگ قبر اصلی در آن واقع شده و کسی اجازه ورود به آن قسمت را ندارد.  بزرگان زیادی از جمله حسن پیرنیا (سیاستمدار، حقوق‌دان، تاریخ‌نگار و نخست‌وزیر ایران در اواخر عهد قاجار)، طاهره صفارزاده (شاعر، پژوهشگر، مترجم قرآن) و مجید شهریاری (فیزیکدان و دانشمند هسته‌ای) از چهره‌های بزرگی بوده‌اند که در این آرامگاه به خاک سپرده شده‌اند. به طور کلی می‌‎توان گفت که این بنا فضایی نوستالژیک دارد و گنبد زیبای آن که با کاشی‌های ایرانی اسلامی تزیین شده‌ است، عجیب تماشایی و آرام‌بخش است.

    5
  • avatar
    amirpasha mangooi
    دوشنبه 05 تیر ماه 1402

    پر از ارامش

    5
  • avatar
    نجات گر
    یکشنبه 11 تیر ماه 1402

    فضایی معنوی و آرامش بخش مناسب برای خانواده

    5
  • avatar
    هادی
    پنجشنبه 15 تیر ماه 1402

    در کتاب کنز الانساب دربارهٔ نسب امامزاده صالح آمده‌است: «امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم است؛ که به شهرری آمده و در روستای تجریش ایشان را به قتل رسانده‌اند.» در زیارت‌نامه وی نیز بدین موضوع اشاره شده‌است

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 15 بهمن ماه 1401

    حضور در این مکان ها باعث آرامش روح و روان میگردد

    5
  • avatar
    alish
    سه شنبه 09 اسفند ماه 1401

    قوربونت برم یا امامزاده صالح.شفاعت کن

    5
  • avatar
    احمد قدیمی
    پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403

    امامزاده صالح ع ) زیارتگاهی در شهرستان شمیرانات که امروزه با تهران بزرگ یکی شده، مکانی است که خیلی ها دارای خاطرات و باورهای دینی دارند. از ویژگی های آن ، مجهز به پارکینگ طبقاتی جهت رفاه زائران می باشد.

    4
  • avatar
    نشان دار
    شنبه 22 مهر ماه 1402

    مکانی عرفانی که حال دل آدم خوب میشه زیارت قبور دانشمندان هسته ای فراموش نشه . بازار تجریش خیلی دیدنیه

    4
  • avatar
    محمد آموزگار
    جمعه 12 اسفند ماه 1401

    فضای عالی با آب و هوای خوب

    4
  • avatar
    مهدی رستمی
    پنجشنبه 21 مهر ماه 1401

    السلام علیک یا امامزاده صالح(ع)

    4
  • avatar
    arezootehrani
    پنجشنبه 09 آذر ماه 1402

    امامزاده صالح یکی از امام زاده های قدیمی شمیرانات هست.. اگر اومدین تجریش حتما برای زیارت هم با امامزاده هم سری بزنید. حال و هوای دیگه ای داره حرمش.

    3
  • avatar
    عباسپور
    سه شنبه 10 مرداد ماه 1402

    ساکت وآرام خوبی ای که داره بازار بزرگ تجریش نزدیکشه😊

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 06 خرداد ماه 1402

    السلام علیک یا صالح ابن موسی الکاظم 💖💖💖 کلمه ای برای وصف خوبی این بزرگوار و صفای حرمش به ذهنم نمیرسه❤️ قربونش برم

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 19 اردیبهشت ماه 1402

    یه مکان معنوی پراز حال وحس خوب به خصوص که برای نوروز صحن امامزاده را خیلی زیبا کرده بودند

    3
  • avatar
    seyyed
    جمعه 05 خرداد ماه 1402

    5ذی القعده، روز بزرگداشت حضرت صالح ابن موسی کاظم علیه السلام

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 12 فروردین ماه 1402

    آرامش بخش

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 02 تیر ماه 1402

    امام زاده صالح خوب بود

    3
  • avatar
    aksdara
    شنبه 25 فروردین ماه 1403

    امامزاده صالح نام زیارتگاهی واقع در منطقه ۱ شهرداری تهران یا همان شهرستان شمیرانات شهر تجریش است. آن‌گونه که از کتیبه بالای سردر صحن برمی‌آید و بر اساس کتب بحرالانساب و کنز الانساب، از پسران موسی کاظم و برادران امام هشتم شیعیان علی بن موسی الرضا است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و به شماره ۹۰۹ ثبت گردیده‌است. تعداد زائران این امامزاده در حدود ۳۰ هزار تن در روز برآورد شده‌است.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 14 فروردین ماه 1403

    یکی از زیارتگاه های تهران در منطقه تجریش چند شهید در ورودی اصلی به خاک سپرده شده اند شهدای شاخص و شهدای گمنام

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 14 فروردین ماه 1403

    امام زاده صالح تهران شب های غدر ۴۰۳

    2
  • avatar
    m.g.lawer
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    سلام حال هوای امام زاده در کنار بازار تجریش واقعا دیدنیه بساطی های آخر شب و بلال و هوای عالی تجریش بازار قدیمی در کنتر بازارهای جدید یک حس و حال جالب به آدم می ده.

    2
  • avatar
    محمد پسرحاجی
    جمعه 25 اسفند ماه 1402

    آخرینپجمعه سال ۱۴۰۲ در جوار امام زاده صالح بن موسی کاظم

    2
  • avatar
    m.m
    پنجشنبه 23 آذر ماه 1402

    تجربه خوبی بود

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 04 دی ماه 1402

    صفا خاصی داره مخصوصا اگه حاجتی داشته باشی

    2
  • avatar
    امیر
    دوشنبه 15 آبان ماه 1402

    مکانی آرام وروحانی که بازار خوبی هم داره

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 01 اردیبهشت ماه 1402

    مکان بسیار با صفا و جایی برای خلوت با پروردگار در هیاهوی تجریش

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 13 خرداد ماه 1402

    هم بافت عمرانی بازار قشنگه، هم نمای داخلی و صحن امامزاده صالح علیه سلام. لوکیشنش هم که منطقه خوش آب و هوایی است.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 12 خرداد ماه 1402

    امامزاده صالح یکی از مراکز زیارتی واقع در تهران هست و چند سالی می‌شود که در صحنه آن تعدادی شهید گمنام دفن کرده‌اند و تولیت آستان خوب عمل کرده و فضای صحنه و قسمت رو به روی امامزاده که همیشه پایانه اتوبوسرانی شهر بود را به امامزاده اضافه کرده‌اند التماس دو آ

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 06 خرداد ماه 1402

    #شهید_آرمان_علی_وردی 💔

    2
  • avatar
    دمیرچی
    جمعه 29 اردیبهشت ماه 1402

    عالی

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 19 اردیبهشت ماه 1402

    مکانی بسیار دلنشین و آرامبخش.هر وقت دلم میگیره میرم اونجا و با خدای خودم و امام زاده صالح خلوت میکنم. از لحاظ نظافت هم عالی🤍

    2
  • avatar
    214
    دوشنبه 11 اردیبهشت ماه 1402

    در وصف کرامات حضرت صالح بن موسی کاظم هیچی نمیتونم بگم چون ما در حدی نیستیم که بخوایم ایشون رو وصف کنیم چون آنقدر بزرگوار و سخاوتمند هستند که از درک ما عاجزه هر وقت به درب بسته بسته خوردید یه سر به پابوس این آقازاده عزیز بزنید دست خالی بر نمی گردید

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 02 اردیبهشت ماه 1402

    برای اینکه با ماشین جای پارک پیدا کنید چندتا پارکینگ عمومی هست که معرفی میکنم برای زوار ،یکی در خیابان بهارآزادی که روباز است و ورودی آن از سمت الهیه است و از درب پشتی راحت به امامزاده دسترسی دارید و دیگری پارکینگ شهرداری همت است که از میدان تجریش خیابان مقصود بیگ میتونید وارد بشین پارکینگ دیگر هم پاساژ ارگ در خیابان سعد آباد شمال میدان تجریش است و پارکینگ پاساژ تندیس هم میشه برید که ورودیش از خیابان دربند است بعنوان الویت آخر از نظر نزدیکی . التماس دعا

    2
  • avatar
    بنده خدا
    یکشنبه 05 فروردین ماه 1403

    سفره هفت سین در صحن امامزاده صالح

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 03 اسفند ماه 1402

    اسلام علیک یا صالح بن موسی الکاظم

    1
  • avatar
    مهدی
    دوشنبه 02 بهمن ماه 1402

    امامزاده صالح علاوه بر اینکه مدفن فرزند امام موسی کاظم علیه السلام هست مزار تعدادی از شهدای هسته ای، مدافع حرم و حادثه هواپیمای اکراینی هم هست. بازار سنتی خوبی در کنار این امامزاده قرار داره که هرچی لازم داشته باشین اونجا پیدا میشه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 28 دی ماه 1402

    جای با صفا و با معنویت حتما بروید

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 15 دی ماه 1402

    ساعت کاری را 7 ننویسید ما یک ساعت سرما خوردیم تا 8 صبح روز جمعه درها را باز کردند.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 12 دی ماه 1402

    اسلام علیک یا امامزاده صالح

    1
  • avatar
    محمد خان
    یکشنبه 24 دی ماه 1402

    عالی

    1
  • avatar
    amir
    جمعه 01 دی ماه 1402

    واقعا جای با صفاو معنوی است ..انشاالله قسمت بشه بریم

    1
  • avatar
    دانشجوی حقوق ؛ رهگذر موقت
    شنبه 02 دی ماه 1402

    امامزاده صالح بن موسی الکاظم ؛ معنوی‌ترین نقطه تهران

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 22 آذر ماه 1402

    امامزاده صالح علیه السلام زیارت مشرف شدید مزار عرفای مومن صاحب کرامت مرحوم حاج حسین قنبری پیر مهر هم مشرف بشید و زیارت کنید

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 10 مرداد ماه 1402

    امامزاده صالح تجریش تهران مذهبی امامزاده صالح نام زیارتگاهی در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش شمیرانات است که مورد توجه شیعیان میباشد و روزانه چیزی حدود 30 هزار زائر به آن جا میروند و از قطب های گردشگری تهران به شمار می آید. آن گونه که از کتیبه بالای سر در صحن بر می آید و بر اساس کتب بحرالانساب و کنزالانساب ، از پسران امام موسی کاظم علیه السلام و برادر امام رضا علیه السلام می باشد. 4 / 5 ( 78 امتیاز ) طبق اسناد موجود در کتب تاریخی علم انساب ، این امامزاده در اردبیل زندگی میکرده است. زمانیکه به شهر ری می آید فردی به اسم حسن نامی بهبهانی از پل کرخ که امروزه به کرج مشهور است در تعقیب ایشان بوده تا بالاخره در باغ گلشن زیر چنار بزرگ چشمه ساری او را گرفتار میکند و با بیل به شهادت میرساند. شیعیان و دوست داران اهل بیت  ایشان را در همان منطقه به خاک میسپارند . متولیان این امامزاده روز 5 ذی القعده را روز بزرگ داشت ایشان تعیین کرده اند و هر ساله مراسمی را در این روز برگزار میکنند. چشمه ساری که در جریان قتل امامزاده صالح از آن نام برده شد ، همان قناتی است که زیر چنار بزرگ قرار داشت که بعده ها خشک شد. بقعه امام زاده صالح بنای چهار گوش به مساحت 50 متر مربع است که با توجه به چنار قدیمی که در کنار آن و همچنین سنگ قبرهای عهد مغول که در آنجا وجود داشت ، مربوط به قرن هفتم یا هشتم هجری  یعنی دوره ایلخانی میباشد. درخت چناری که از آن یاد کردیم محیطی برابر پانزده متر داشت که خود از آثار تاریخی تهران به شمار میرفت که متاسفانه از بین رفت و باقی مانده آن قطع گردید. محوطه امامزاده صالح پیش از تغییر فضای خیابانی منطقه تجریش ، محوطه ای کاملا محصور شده مانند دیگر زیارتگاه های ایران بوده ولی امروزه از حصار دیوار ها خارج شده است. فهرست مطالب معماری آرامگاه امامزاده صالح علیه السلام چنار بزرگ امامزاده صالح (ع) طرح توسعه بارگاه امامزاده صالح (ع) جاذبه های گردشگری اطراف حرم ساعات بازدید امامزاده صالح معماری آرامگاه امامزاده صالح علیه السلام هلاکو میرزا پسر فتحعلی شاه قاجار در سال 1210 هجری قمری بانی تعمییر و تزئینات آرامگاه امامزاده صالح گردید ، در این تعمییرات اصلاح ونقاشی داخلی حرم ، احداث گنبد و کاشی کاری آن انجام شد. در سال 1323 خورشیدی مجدد حرم این امامزاده به دست مرحوم حسن فداکار تعمییر و کاشی کاری مجدد شد. داخل حرم بواسطه نقاشی های زیبای دوره قاجار زینت داده شده است ، فضای درونی آن نزدیک به شش متر و نیم در شش مترو نیم وسعت دارد. در وسط حرم ضریحی به دستور میرزا سعید خان وزیر خارجه وقت قرار داده شد که درون آن ضریح دیگری از چوب به سبک خانه بندی خراطی قرار دارد. ایوان ورودی و رواق ، در سمت شمال حرم واقع شده است، بالای در حرم در رواق ، لوحه مستطیل خشت کاشی شامل « بسم الله الرحمن الرحیم » و سنه 1210 بر دیوار نصب است و کمی پایین تر آن کتیبه ای به خط نستعلیق گچ بری شده است. بنای آرامگاه از نظر تناسب طاق های داخل حرم و شکل ساختمان در شمار آثار ممتاز عهد قاجاریه و قرن سیزدهم به شمار میرود .در محوطه حرم مقابر خانوادگی وجود داشت که بعد از انقلاب کلیه مقابر تخریب و به محوطه و فضای باز حرم تبدیل گشت. مساحت بقعه و بارگاه امامزاده و صحن آن 3000 متر مربع است ، در شمال صحن مسجدی قرار دارد به مساحت 100 متر مربع که از موقوفات است.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 24 مرداد ماه 1402

    عالیه

    1
  • avatar
    alì
    یکشنبه 22 مرداد ماه 1402

    بسیار مکانی معنوی و دارای رسیدگی مناسب

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 13 مرداد ماه 1402

    اسلام وعلیک یااباصالح

    1
  • avatar
    Hosna Irani
    یکشنبه 02 مهر ماه 1402

    بسیار زیبا، بازار بزرگی هم داره

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 28 مرداد ماه 1402

    آرامش

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    ورود برای عموم آزاد است

    1
  • avatar
    Ali2022
    یکشنبه 03 اردیبهشت ماه 1402

    زیارت قبول

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 04 اردیبهشت ماه 1402

    عالی بودس

    1
  • avatar
    علیرضا موسوی پناه
    جمعه 17 فروردین ماه 1403

    شلوغه

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 03 فروردین ماه 1403

    کبوترهای بی مدعا

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    روزدوم عیدنوروزسال۱۳۰۳

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 25 اسفند ماه 1402

    خوب نیست

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 21 اسفند ماه 1402

    عالی

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 15 اسفند ماه 1402

    امام زاده صالح زیبا

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 اسفند ماه 1402

    خیلی سرد بود🥶

  • avatar
    بنده خدا
    سه شنبه 24 بهمن ماه 1402

    السلام علیک یا صالح بن موسی الکاظم(ع)

  • avatar
    اسی طلا
    شنبه 21 بهمن ماه 1402

    با صفا و دلنشین

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 09 بهمن ماه 1402

    السلام و علیک یا سیدالصالحین (ع) صبح بارونی ۱۴۰۲/۱۰/۲۳

  • avatar
    pranses.maman
    دوشنبه 11 دی ماه 1402

    امام زاده صالح رئوف ومهربان،مکانی بسیارآرامبخش‌ وسرشارازانرژی‌ های مثبت 😍

  • avatar
    JET
    شنبه 25 آذر ماه 1402

    نورانیت و معنویتِ روحانی خاصی در این فضا حاکم است.

  • avatar
    اللهم عجل لولیک فرج
    دوشنبه 06 آذر ماه 1402

    عالی

  • avatar
    سفارش روبیکا
    دوشنبه 08 آبان ماه 1402

    امامزاده صالح نام آرامگاهی در محله تجریش تهران است. این آرامگاه را منسوب به صالح پسر امام موسی کاظم (ع) می‌دانند. صحن و حیاط این بقعه گورستان عمومی بود و در بیست سال اخیر اثر گورها را از بین برده‌اند و فقط تعداد محدودی از سنگ قبرها را باقی گذاشته‌اند.

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 11 آبان ماه 1402

    مکانی مقدس وزیبا...به همراه بازاربزرگی برای خرید

  • avatar
    hasa
    جمعه 19 آبان ماه 1402

    در کتاب کنز الانساب دربارهٔ نسب امامزاده صالح آمده‌است: «امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم است؛ که به شهرری آمده و در روستای تجریش ایشان را به قتل رسانده‌اند.» در زیارت‌نامه وی نیز بدین موضوع اشاره شده‌است. همچنین کتیبه قدیمی ای که در گذشته بر سردر ورودی رواق نصب بوده‌است، این نکته را مورد تأکید قرار می‌دهد. طبق اسناد موجود در کتب تاریخی علم انساب این امامزاده در اردبیل می‌زیسته‌است که پس از کشته‌شدن سر او از تن جدا و برای حاکم ری فرستاده می‌شود و شیعیان، سر این امامزاده را در روستایی نزدیک شهرری (تجریش امروزی) به خاک سپرده و همینک این امامزاده دارای دو زیارتگاه می‌باشد.[۳] گفته شده‌است که فرزندان وی نیز به همراه او به ری آمده‌اند و بدین‌جهت برخی بقعه‌ها در تهران به او منسوب است

  • avatar
    بهروز
    یکشنبه 21 آبان ماه 1402

    السلام علیک یا صالح بن کاظم

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 07 آبان ماه 1402

    محلی برای آرامش روح و جان

  • avatar
    پیرایش مهدی
    یکشنبه 22 مرداد ماه 1402

    آدم میره آروم میشه

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 25 شهریور ماه 1402

    میشه برام دعا کنید😔

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 06 مهر ماه 1402

    هوای خوبی داره. اللهم عجل لولیک فرج ❤️

  • avatar
    therealsedaghati
    جمعه 07 مهر ماه 1402

    فوق العاده پر انرژی بود 🥺


سایر محل‌های عبادت که در محدوده امامزاده صالح واقع شده‌اند:

  • حسینیه سیدالشهدا
    ولیعصر، دربندی، بین ثقفی و زمانی
  • حسینیه آیت الله اردکانی
    (5.0)
    شهرداری، یاس 2
  • حسینیه نور
    (2.0)
    باهنر، شفیعی، الفت، سهرابیان
  • حسینیه ثارالله
    (4.5)
    شهرداری، ملکی، نصیبی
  • حسینیه قائمیه
    (4.5)
    شریعتی، نبوی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Ebi (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی امامزاده صالح اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد امامزاده صالح در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه امامزاده صالح ندارد.
    location تهران، منطقه 1، محله تجریش، خیابان شهرداری، بازار تجریش، کوچه امامزاده صالح
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری امامزاده صالح

    شنبه 08:00 تا 22:00
    یک‌شنبه 08:00 تا 22:00
    دوشنبه 08:00 تا 22:00
    سه‌شنبه 08:00 تا 22:00
    چهارشنبه 08:00 تا 22:00
    پنج‌شنبه 08:00 تا 00:30
    جمعه 08:00 تا 22:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo