مکان تاریخی
زیبا زیبا زیبا وهرآنچه که اززیبایی این مکان گفته بشه کمه، اگرعلاقمند به اماکن تاریخی هستید
این کاروانسرا در اواخر سلطنت ناصرالدینشاه و در دوران قاجار، به دستور فرماندار وقت قزوین، یعنی محمدباقر خان سعدالسلطنه ساخته شد که به فرمان او نام خودش را روی این بنا گذاشتند. به دستور محمدباقر خان سعدالسلطنه قرار شد ۲ معمار اصفهانی و قزوینی یک کاروانسرای ۷ هکتاری با ۴۰۰ حجره در داخل سطح شهر بسازند که بالاخره کار ساخت این مجموعه بینظیر در سال ۱۳۱۲ هجری قمری به اتمام رسید. تا پیش از زمان جنگ جهانی اول سرای سعدالسلطنه قزوین به عنوان یک واحد مستقل تجاری فعالیت بسیار چشمگیر و قابل توجهی داشت. اما بعد از جنگ جهانی اول آنجا بیشتر تبدیل به غرفههای تولیدی نظیر کفاشی، فرشبافی، چوببری و ... شد. با گذشت زمان سرای سعدالسلطنه حتی تا مدتها به عنوان "بازار چوب" در میان مردم معروف است زمانی که پای معماران خبره و چیرهدست ایرانی در میان باشد و خشت به خشت آن توسط دستان هنرمند و توانگر آنها چیده شده باشد، بدون شک چنین بنایی تا سالیان سال باشکوه و بیبدیل خواهد ماند. همانطور که در بالا اشاره کردیم ۲ معمار قزوینی و ۲ معمار اصفهانی استادانه روی این کاروانسرای قجری کار کردهاند. اما به نظر میرسد که با گذشت زمان آسیبهای جزئی به بافتهای این کاروانسرای سرپوشیده وارد شده که با همکاری سازمان بهسازی و نوسازی قزوین و همچنین سازمان مرمت آثار باستانی، این بنای زیبا بهدقت مرمت و بازسازی شده و در اختیار عموم مردم قرار گرفت. چهارسوق یکی از مهمترین بخشهای سرای سعدالسلطنه قزوین است که یک گنبد بسیار چشمنواز و کاشیکاری شده دارد. یکی از جذابترین مواردی که در مورد سرای سعدالسلطنه قزوین وجود دارد این است که هر بخشی یک اسم ایرانی و بسیار زیبا دارد. برای مثال این مجموعه دارای حیاطهای متعددی است که اسامی مختلفی نظیر نگارالسلطنه، سعدیه و ... دارد. اما از بین ۷ حیاطی که این کاروانسرای قدیمی دارد، حیاط سعدالسلطنه با مساحت ۳۰۷۳ مترمربعی خودش بزرگترین آنها به شمار میآید. اگر دیوارها و سقفهای گنبدی شکل و جذاب سرای سعدالسلطنه را با دقت نظاره کنید متوجه زیبایی بیحدومرز معماری سنتی ایرانی و مرمت استادانه آن خواهید شد. چرا که آجرها با مهارت و ظرافت خاصی روی هم چیده شدهاند و نورپردازی بیبدیل فضای داخلی سرای سعدالسلطنه قزوین شما را مجذوب خودش خواهد کرد. سرای سعدالسلطنه پر از غرفههای بسیار زیبای صنایعدستی بوده که میتوان کالاهای ایرانی بسیار باکیفیتی را از آنجا تهیه کرد. علاوه بر خرید و دیدوبازدید از غرفههای جذاب این کاروانسرای قدیمی، میتوان از حیاطهای بزرگ و زیبای آن دیدن کرد و روی سکوهای بزرگ و چوبی آن نشست و رفتوآمد افرادی که عاشقانه محو تماشای این کاروانسرای قدیمی هستند را تماشا کرد. علاوه بر آن، کافهرستورانهای بسیار زیبا و جذابی در آنجا وجود دارد که میتوان به کافه ارثیه اشاره کرد. ناگفته نماند که کافه ارثیه یکی از بهترین کافههای شهر قزوین بوده و توانسته از لحاظ کیفیت، طراحی و خلاقیت در سطح شهر، حرف اول را بزند و طرفداران بسیاری را به خودش اختصاص بدهد.
سرای سعد السلطنه محیطی آرامبخش دارد که اوقات خوشی برای مراجعه کنندگان فراهم میشود. دارای بازار سرپوشیده می باشد.
یک بنایی تاریخی و قدیمی که محیط زیبا و تمیزی داره و مثل بازاری است که میشه انجا صنایع دستی و چیزای دیگه خرید بیشتر بنای تاریخیه
سرای سعدالسلطنه دارای قدمت تاریخی و برای بازدید و تفریح مناسب است و محصولات خوبی دارد
بسیار زیبا و تاریخی ،ممنون از نشان برای راهنمایی و مسیریابی عالی. کاروانسرای سعدالسلطنه به دستور «سعدالسلطنه» حاکم دوران قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شدهای قرار دارد.
یکی از زیباترین و مشهورترین بناهای تاریخی و مکان های دیدنی قزوین، کاروانسرا یا سرای سعدالسلطنه است که قدمت آن به زمان ناصرالدین شاه در دوران قاجار بازمیگردد.
یکی از مکان های قدیمی قزوین که مغازه های زیادی داره
برخی معتقدند گشتوگذار در خیابان امام خمینی به معنای جاذبه گردی در قزوین نیز بهحساب میآید، چراکه شمار فراوانی از جاهای دیدنی قزوین در این منطقه گرد هم آمده و همانند ریسمانی ابریشمی و استوار به یکدیگر گرهخوردهاند تا تاروپود نقش برجسته و دلفریب مکانی را ببافند که در توصیفش همواره از صفت تفضیلی «ترینها» استفاده شده است. در میان انبوه جاذبههای افسونگری که در حوالی خیابان امام خمینی واقع گردیده است، سرای سعدالسلطنه با وسعت پهناور، نمای مبهوتکننده و معماری استثنائی و شگفتانگیزش، بهخوبی توانسته حساب خود را از سایرین جدا سازد و به بنایی متمایز و گوهری گرانسنگ و سترگ در این منطقه مبدل گردد. این مجموعه وسیع و سه هکتاری به دستور رجالی سیاسی به نام سعدالسلطنه، کسی که در سازندگی و آبادانی شهرتی فراوان داشت، احداث گردید. دارالسلطنه، علاوه بر احداث شاهکارهای شگرف و بیهمتایی نظیر این مجموعه، در طول دو دهه فعالیت خود بهعنوان حاکم قزوین توانست بناهای فراوانی از قبیل: مسجد جامع قزوین، چهلستون قزوین و مقبره شاهزاده حسین را مرمت و بازسازی کند و اقدامات عمرانی درخشانی از خود به یادگار گذارد. اکنون مجموعه سعدالسلطنه با داشتن مسجد، چایخانه، چهارسو، تیمچه، شترخان، سراهایی تودرتو و پیچیده و چندین و چند حمام تاریخی نهتنها لقب بزرگترین کاروانخانه درونشهری کشور را یدک میکشد، بلکه لقب وسیعترین کاروانسرای سرپوشیده جهان را نیز به خود اختصاص داده است. وجود تعداد زیادی رستوران، کافیشاپ، فروشگاههای صنایعدستی، حجرههای سوغاتی فروشی و مغازههای عکاسی در محوطه این مجموعه موجب شده است که سعدالسلطنه از نظر امکانات رفاهی نیز کامل و بینقص باشد و به مقصدی متمایز و عالی برای خرید سوغات و تماشای بخشی از هنر ناب معماری ایرانی مبدل گردد.
سرای سعدالسلطنه؛ پهناورترین کاروانسرای سرپوشیده خاورمیانه برخی معتقدند گشتوگذار در خیابان امام خمینی به معنای جاذبه گردی در قزوین نیز بهحساب میآید، چراکه شمار فراوانی از جاهای دیدنی قزوین در این منطقه گرد هم آمده و همانند ریسمانی ابریشمی و استوار به یکدیگر گرهخوردهاند تا تاروپود نقش برجسته و دلفریب مکانی را ببافند که در توصیفش همواره از صفت تفضیلی «ترینها» استفاده شده است. در میان انبوه جاذبههای افسونگری که در حوالی خیابان امام خمینی واقع گردیده است، سرای سعدالسلطنه با وسعت پهناور، نمای مبهوتکننده و معماری استثنائی و شگفتانگیزش، بهخوبی توانسته حساب خود را از سایرین جدا سازد و به بنایی متمایز و گوهری گرانسنگ و سترگ در این منطقه مبدل گردد. این مجموعه وسیع و سه هکتاری به دستور رجالی سیاسی به نام سعدالسلطنه، کسی که در سازندگی و آبادانی شهرتی فراوان داشت، احداث گردید. دارالسلطنه، علاوه بر احداث شاهکارهای شگرف و بیهمتایی نظیر این مجموعه، در طول دو دهه فعالیت خود بهعنوان حاکم قزوین توانست بناهای فراوانی از قبیل: مسجد جامع قزوین، چهلستون قزوین و مقبره شاهزاده حسین را مرمت و بازسازی کند و اقدامات عمرانی درخشانی از خود به یادگار گذارد. اکنون مجموعه سعدالسلطنه با داشتن مسجد، چایخانه، چهارسو، تیمچه، شترخان، سراهایی تودرتو و پیچیده و چندین و چند حمام تاریخی نهتنها لقب بزرگترین کاروانخانه درونشهری کشور را یدک میکشد، بلکه لقب وسیعترین کاروانسرای سرپوشیده جهان را نیز به خود اختصاص داده است. وجود تعداد زیادی رستوران، کافیشاپ، فروشگاههای صنایعدستی، حجرههای سوغاتی فروشی و مغازههای عکاسی در محوطه این مجموعه موجب شده است که سعدالسلطنه از نظر امکانات رفاهی نیز کامل و بینقص باشد و به مقصدی متمایز و عالی برای خرید سوغات و تماشای بخشی از هنر ناب معماری ایرانی مبدل گردد.
در وصف زیبایی و جذابیت های این مجموعه تاریخی بزرگ و ارزشمند واقع در شهر زیبای قزوین هر آنچه گفته بشه کم است ، تصور نمی کنم در کشور مجموعه کاملی به این شکل وجود داشته باشه خودمان بعد از دهها سال نام آن را شنیده و فرصت دیدار پیدا کردم و باز هم بنظرم مسئولین مربوط در استان و شهرستان قزوین شایسته است تلاش بیشتر و بهتر جهت معرفی این مجموعه به گردشگران داشته باشند ، ولیکن به دلیل بازسازی ها و کاربری های خوب فرهنگی و هنری تلاش های انجام شده از طرف هر فرد و سازمانی که بوده شایسته قدردانی است و به همه گردشگرانی که به قزوین سفر می کنند توصیه میشود حتماً زمانی را به بازدید از این مجموعه ارزشمند تاریخی اختصاص دهند .
جای قشنگی هست، مغازه های بامزه و گوگولی هم داره.
سرای سعدالسلطنه یکی از معروفترین جاهای دیدنی قزوین است که به ثبت آثار ملی رسید. این کاروانسرا با مساحت ۲۶ هزار متر مربع در گذشته بهعنوان یک سرای بازرگانی مورد استفاده بود و امروزه بزرگترین کاروانسرای داخل شهری ایران و بزرگترین کاروانسرای قزوین به شمار میرود. در حال حاضر در این مجموعه چندین کافه، رستوران و فروشگاههای صنایع دستی قزوین و آموزشگاههای هنری تاسیس شده است. ولی قیمت اجناس داخل بازار فوق العاده بالاست!
چشم اندازی زیبا از معماری ایرانی
سرای تاریخی سعدالسطنه نشان دهنده هوش بالای ایرانی ها و اهمیت تجارت در زمان گذشته رو به خوبی نشون میده. همچنین عظمت این بنا نشون میده که چقدر حجم و تعداد کاروان هایی که از مسیر جاده ابریشم از مبدا چین تا مقصد اروپا حرکت میکردن زیاد بوده به جرئت میتونم بگم در کل ایران چیزی شبیه به این بنا (سعدالسطنه) وجود نداره
سرای سعدالسلطنه بزرگترین کاروانسرای سر پوشیده داخلی شهری در ایران است که در دوران قاجار (اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار)، حاکم وقت قزوین یعنی سعدالسلطنه دستور ساخت آن را صادر کرد. چهارسوق، ارزشمندترین قسمت این بنا است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و گنبد بزرگ کاشیکاری شده بر فراز آن قرار دارد؛ چهار طرف گنبد، چهار نیمگنبد با رسمیبندی و نورگیر وجود دارد که سبب میشود فضا بزرگتر دیده شود. این سرا بیش از ۶.۲ هکتار وسعت دارد. امروزه بسیاری از قسمتهای این سرا بازسازی و بهسازی شده و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. سرای سعدالسلطنه در ۱۱ مرداد سال ۱۳۵۷، با شمارهی ۲۰۸۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بازارچه سر پوشیده و خنک برای گردش خانمهای اهل خرید
خیلی خیلی زیبا و دیدنی هستش حتما برین
سرای سعدالسلطنه (مکان تاریخی) در محله بازار قزوین و خیابان نادری جنوبی، امام خمینی واقع شده است. این مکان یکی از هفت مکان تاریخی در محله بازار قزوین میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند سرای نگار السلطنه، موزه مردم شناسی حمام قجر و بازار قزوین و همچنین مجموعه تاریخی سعدالسلطنه، کافه ارثیه، رستوران سیب، سرای قیصریه و موزه مجسمه آقای ازی محمدی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.