مکان تاریخی - بهزودی بسته میشود : ۹ تا ۲۱
ساعت کاری: بهزودی بسته میشود - ۹ تا ۲۱
ممنون از اینکه آنقدر به این موزه میرسیدید🙏
این بنا دارای دو نما یکی رو به غرب(ورودی مجموعه) و دیگری رو به شرق و رو به باغ است. در تزئینات نما از کاشی هفترنگ استفاده شده و در کنار این سردر، یک خانه اعیانی با دو ایوان رو به جنوب و غرب وجود دارد. آب این خانهباغ از محل قنات ضیائیه که به استخر امیریه(امیر)، میریخت؛ تأمین میشد. بخشهای داخلی بنا از نظر فرهنگی به سه دسته فضای عمومی، خصوصی، نیمهخصوصی تقسیم میشود. ساختمان سردر دارای دو اشکوب همکف و اول و بنای خانه شامل دو اشکوب زیرزمین و همکف میباشد. در نمای این بنا و در روی ایوانها، ستونهایی گچی با تزئینات جالبی به چشم میخورد که این ستونها در داخل چوبی هستند تا سازه سقف را نگه دارند و تزئینات گچی روی آن به نما جلوه و زیبائی خاصی بخشیده است. عمده ساختمایه این بنا آجر، خشت، گچ و چوب است. از ویژگیها و تزئینات این بنا میتوان به سرستونهای کرنتی، هرهچینی بالای طاقنماها، آرایههای گچی بالای دیوار اتاقها، هورنوهای داخل اتاقها و گرهچینیهای چوبی سقف و … اشاره کرد. از این بنا هماکنون به عنوان موزه ۱۰۰ ساله سمنان و تحت اسم «باغموزه امیر» بهرهبرداری میشود.خانهباغ امیر در بلوار میرزا بزرگ شیرازی(باغ فردوس) سمنان واقع شده و متعلق به خاندان فامیلی است. این بنا به دستور حاج میرزاآقا فامیلی و توسط استاد معمارباشی، در دوران قاجار احداث شده است. علت نامگذاری این عمارت به دلیل همجواری با باغ امیر اعظم، مشهورترین حاکم ایالت قومس(استان سمنان فعلی،) بوده است؛ که در سال ۱۲۹۵هجری شمسی به ضرب گلوله کشته شد. فرهادخان قاجار و بعدتر امیرخان سردار(حاکم خور و سمنان) مالک خانهباغ بودهاند. امروز مالکیت آن در اختیار شهرداری سمنان است و بخشی از مالکیت بنای سردر در اختیار آقای هرمز فامیلی میباشد. قسمت باغ این بنا نیز تفکیک شده و مالک خصوصی دارد. این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. عمارت امیر برگرفته از معماری صفوی است و مساحت زمین آن ۱۴۸۰ مترمربع و مموع زیربنای آن ۳۷۰ مترمربع میباشد. این بنا تقریباً در زمان ساخت خارج از شهر سمنان ساخته شده است بطوری که خانه بر بلندای سردر ورودی باغی مصفا با درختان تنومند و چنارهای بزرگ، انجیرستان، توتستان و زمینهای زراعی و با چشمانداز کارخانه ریسمانریسی بنا شدهبود.
موزه ی نسبتا خوبیه فضای بزرگ و قشنگی داره
خیلی پیشنهاد میکنم ببینین
ساختمونقشنگی داره و حیاط دلباز و بزرگی داره
عمارت باغ امیر مکانی دوست داشتنی برای بازدید هست که تجهیزات غافلگیر کننده ای دارد و بسیار خوش برخورد هستند و زحمات بخش خصوصی برای ایجاد این موزه که بخشی از هویت تاریخی شهر هست جای تقدیر داره.
عمارت باغ امیر خانه ای قدیمی که تبدیل به موزه و کافی شاپ شده است درختهای قدیمی پسته و فضای خاطره انگیز داره در کل جالبه ارزشش رو داره.
مجتمع تاریخی فرهنگی و گردشگری مارت و باغ امیر یکی از خانههای تاریخی شهر سمنان است که در خیابان باغ فردوس این شهر قرار دارد. این بنا در دوران قاجار، بین سالهای ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵، توسط استاد معمارباشی و به دستور میرزا آقا فامیلی احداث شده است. این عمارت در مجاورت باغ بزرگ امیر اعظم (مشهورترین حاکم ایالت قومس) قرار داشت و به همین علت نام آن را عمارت و باغ امیر گذاشتهاند. در ساخت این بنا از اصول معماری صفویه استفاده شده و حدود ۳ هزار مترمربع وسعت دارد. این عمارت شامل دو باغ و منزل مسکونی است که دارای فضاهای عمومی، خصوصی و نیمه خصوصی است. امروزه این باغ توسط توسط شهرداری خریداری شده و امروزه آن را به خانه سمنان تبدیل کردهاند که به ۲ فاز تقسیم شده است: فاز اول که موزه است و شامل بخشهایی همچون چاپ، رادیو، تلفن و مخابرات، اسناد، موسیقی، عکس و سینما است؛ فاز دوم هم سفرهخانهی سنتی است که گویا هنوز به بهرهبرداری نرسیده است. در این خانه میتوانید بزرگترین سند و وقفنامه آب سمنان به طول شش متر، شیرهای آب قدیمی و ساعت آبی، بالغ بر ۱۰۰ سند قدیمی از اواخر قاجاریه تا دوره معاصر از جمله کوپن آذوقه مربوط به جنگ جهانی اول و دوم، اولین قرارداد تجاری سمنان با دولت روسیه، برگه تعرفه انتخابات مجلس سنا و شورای ملی مربوط به سال ۱۳۳۱ را ببینید. این عمارت در ۹ آبان سال ۱۳۷۷ با شمارهی ۲۱۴۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
باغ امیر اعظم امروزه نامش به عمارت امیر تغییر کرده است این عمارت زیبا برای سکونت حاج میرزا آقا فامیلی که یکی از تجار و بزرگان سمنان بود توسط استاد معمار باشی ساخته شد. پس از اینکه حاج میرزا آقا فامیلی در سال ۱۲۹۵ به ضرب گلوله کشه شد اداره و مالکیت خانه به دست فرهادخان قاجار و بعد از آن به دست حاکم خور و سمنان به نام امیرخان سردار افتاد. و اکنون مالکیت این خانه برای شهرداری و قسمتی از آن در اختیار آقای هرمز فامیلی میباشد. همچنین قسمت باغ به دلیل اینکه دارای مالک خصوصی میباشد از خانه باغ جدا شده است.
مدیریت ضعیف موزه و نبود مسئول پاسخ گو. در کل فقط رستوران و کافی شاپ هس ک بازه و هیچ ساعت کاری موزه مشخص نیست
خیلی خوب بود ، وسایل قدیمی عالی بودن ، محیط آرام
خیلی موزه خوبی است همه چیز دارد
عالی عالی عالی
عالی
عالی بود ارزش دیدن داره👌
عمارت باغ امیر یکی از خانههای تاریخی شهر سمنان است که در خیابان باغ فردوس این شهر قرار دارد. این بنا در دوران قاجار، بین سالهای ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵، توسط استاد معمارباشی و به دستور میرزا آقا فامیلی احداث شده است. این عمارت در مجاورت باغ بزرگ امیر اعظم (مشهورترین حاکم ایالت قومس) قرار داشت و به همین علت نام آن را عمارت و باغ امیر گذاشتهاند. در ساخت این بنا از اصول معماری صفویه استفاده شده و حدود ۳ هزار مترمربع وسعت دارد. این عمارت شامل دو باغ و منزل مسکونی است که دارای فضاهای عمومی، خصوصی و نیمه خصوصی است. این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. همچنین، عمارت و باغ امیر با مرمت در سال ۱۳۹۴، هماکنون به عنوان موزه مردمشناسی مورد استفاده قرار میگیرد و از جمله جاهای دیدنی سمنان محسوب میشود.
عمارت باغ امیر خانه ای قدیمی که تبدیل به موزه و کافی شاپ شده است درختهای قدیمی پسته و فضای خاطره انگیز داره در کل جالبه ارزشش رو داره.
مجتمع تاریخی، فرهنگی، گردشگری باغ امیر (مکان تاریخی) در محله باغ فامیلی سمنان و خیابان میرزا بزرگ شیرازی، بیست متری شهید پهلوان واقع شده است. این مکان یکی از سه مکان تاریخی در محله باغ فامیلی سمنان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند پلی کلینیک تخصصی تامین اجتماعی سمنان، میدان دروازه ارگ سمنان، موزه تاریخ شهر سمنان و مرکز خرید آهوان سمنان و همچنین رستوران دارچین، کارگزاری مفید شعبه سمنان، آکادمی موسیقی شاهرخ، موسسه زبان کیش سمنان و کافه رستوران امیر اعظم قرار گرفته است.