لیست مکان‌های تاریخی سمنان

اطلاعات کامل مکان‌های تاریخی سمنان را در نقشه نشان ببینید

مکان‌های تاریخی زیادی در شهر سمنان وجود دارند. اطلاعات و آدرس دقیق مربوط به هر مکان تاریخی این شهر را می‌توانید در نقشه نشان ببینید. کاربران نشان درباره هر مکان تاریخی در سمنان امتیاز و نظر ثبت می‌کنند که می‌تواند برای شما کمک‌کننده باشد.

پربازدیدترین مکان تاریخی سمنان در نقشه نشان

پربازدیدترین مکان‌های تاریخی در سمنان را در ادامه مشاهده می‌کنید. کاربران با در نظر گرفتن تجربه خود، به هر مکان تاریخی امتیاز می‌دهند. مواردی که در ادامه می‌بینید، پربازدیدترین مکان‌های تاریخی سمنان در نقشه نشان هستند:

عکس خانه کلانتر

خانه کلانتر

score 5
1 رای
عکس خانه تاریخی خطیبی

خانه تاریخی خطیبی

score 5
1 رای
عکس بازار شیخ علاء الدوله

بازار شیخ علاء الدوله

score 4.4
7 رای
عکس حمام ناسار

حمام ناسار

score 4.3
3 رای
عکس تکیه پهنه بازار سمنان

تکیه پهنه بازار سمنان

score 4.2
6 رای
عکس آب انبار قدیمی

آب انبار قدیمی

score 4
4 رای
عکس برج کارخانه نساجی

برج کارخانه نساجی

score 4
3 رای
عکس مجتمع تاریخی فرهنگی گردشگری باغ امیر

مجتمع تاریخی فرهنگی گردشگری باغ امیر

score 3.8
61 رای
عکس خانه تاریخی مشیر الطباء

خانه تاریخی مشیر الطباء

score 2.4
8 رای
عکس استخر تاریخی زاوقان

استخر تاریخی زاوقان

آخرین نظرات درباره مکان‌های تاریخی سمنان

آخرین نظرات ثبت شده در مورد مکان‌های تاریخی شهر سمنان را در ادامه بخوانید. تجربیات خود درباره مکان‌های تاریخی سمنان را ثبت کنید تا دیگر کاربران هم از نظرات شما بهره ببرند.

user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس بازار شیخ علاء الدوله

بازار شیخ علاء‌الدوله که به بازار مرده‌ها نیز شهرت دارد، از جاهای دیدنی سمنان است. این بازار از جنوب شرقی خیابان امام شروع می‌شود و تا گورستان قدیمی علمدار (سنادره)، واقع در غرب میدان امام ادامه دارد. این بازار مربوط به دوره ایلخانی است و توسط شیخ علاالدوله سمنانی ساخته شد. هرچند بازار در دوره قاجاريه تعمير و مرمت شد؛ اما به مرور زمان اهميت خود را از دست داد. این اثر در تاریخ ۱۱ تیر ۱۳۷۵، با شماره ثبت ۱۷۴۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

بازار شیخ علاء الدوله

4.4
user avatar user badge

حبیب

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه تاریخی مشیر الطباء

این بنا متعلق به وارثان یکی از اولین اطبا چیره دست سمنان است که در منطقه بازار قدیمی سمنان سکونت داشته و از این رو به لحاظ معنوی برای اهالی منطقه حائز اهمیت است. از جمله ویژگی های این بنای تاریخی نمای پر کار و شکل سرستون های زیبا و منحصر بفرد، سقف چوبی ایوان ورودی، وجود آب انبار با دریچه هایی برای سرریز آب است.

خانه تاریخی مشیر الطباء

2.4
user avatar user badge

حبیب

شهریار سطح ۱۰

عکس حمام ناسار

حمام یا گرمابه ناسار سمنان در بازار عمومى شهر سمنان و جنوب شرقى تکیه ‌ناسارواقع شده است و قریب سه قرن قدمت دارد و یکى از بناهاى دوره‌ صفویه به شمار مى‌آید. این بنا از موقوفات میرزاآقا فامیلی در سال ۱۳۰۳ هجری‌شمسی می‌باشد. بر بالاى سر در کوچک حمام که به وسیله راهرویى طویل به سربینه متصل مى‌شود، سنگ نبشته‌اى به ابعاد ۳۰×۲۰ سانتى‌‌متر به رنگ سیاه وجود دارد که عبارت زیر بر آن نقش بسته است: «بناکنندگان این حمام حاجى‌الحرمین، حاجى محمد زمان ملک، به تاریخ ۱۱۱۸ هجری». اگرچه این حمام امروزه فقط مردانه است اما قبلاً داراى دو قسمت بوده که فضای زنانه و مردانه را از هم جدا می‌کرده‌است. ورودی قسمت مردانه(بزرگ) از داخل راسته بازار سرپوشیده و ورودی بخش زنانه(کوچک) از کوچه‌ای فرعی، منشعب از راسته بازار می‌باشد. در ورودی، یک نیم‌گنبد دارد که از زیر با کاربندی و گوشه‌سازی سکنج آذین گشته‌است. پس از ورودی و در هشتی، فضاها تفکیک شده و دو دالان مجزا به دو بینه راه دارند. پس از بینه، فضای میان‌در و آبریزگاه‌های جای دارند و بعد از آنها و در مرکز گرمابه، گرم‌خانه با خزینه آب سرد و گرم قرار گرفته است. این بنا در تاریخ ۵ آذرماه ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

حمام ناسار

4.3
user avatar user badge

حبیب

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه کلانتر

خانه کلانتر سمنان که متعلق به خانواده مشهدی علی اصغر مداح (كلانتر وقت سمنان ) بوده است، متعلق به اواسط دوره قاجار مي باشد. این بنا که امروزه بعنوان سفره خانه سنتی کاربرد دارد، دارای فضاهای بسیار دیدنی از جمله بادگیر منحصر بفرد است و بسیار مورد توجه گردشگران است. این بنا که به عمارت بادگیر نیز معروف است، دارای ۲۴۰۰ متر مربع اعیان شامل دو حیاط، بیش از هفده اتاق، حمام قدیمی، آب ‌انبار و حوضخانه است. این مکان به نام خانه رجبی نیز شناخته شده است که در واقع داماد این خاندان می باشد. اين بنا در اسفند ۱۳۷۵ به شماره ۱۷۸۷ در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

خانه کلانتر

5
user avatar user badge

حبیب

شهریار سطح ۱۰

عکس خانه تاریخی خطیبی

خانه خطیبی از خانه های باارزش و تاریخی شهر سمنان و در مجاورت مسجد امام خمینی (ره) واقع شده است. قدمت خانه خطیبی به دوره قاجاریه بر می گردد. این خانه تاریخی دارای فضاهای شاه نشین، اتاق های سه دری با ایوانچه، اصطبل، آب انبار، سرداب، مطبخ، ایوان، مهتابی و… است.

خانه تاریخی خطیبی

5
user avatar

محمد عزیزالدین

عکس مجتمع تاریخی فرهنگی گردشگری باغ امیر

عالی عالی عالی

مجتمع تاریخی فرهنگی گردشگری باغ امیر

3.8
user avatar user badge

حبیب

شهریار سطح ۱۰

عکس برج کارخانه نساجی

برج ساعت کارخانه نساجی پارس سمنان مقصد امروز ما در این تودی خواهد بود، این برج دیدنی که در مشهورترین کارخانه نساجی ایران توسط تاجر نامی علینقی کاشانی ساخته شد امروزه با مرمت در برخی رویدادهای سال همچون سال جدید شمسی سوت دلنشینش به صدا در می آید، در سالهای دور روزانه سه مرتبه در ساعت های ۶ صبح ، دو بعد از ظهر و ده شب این سوت به صدا در می آمد و یک المان فرهنگی در منطقه محسوب می شد! کارخانه نساجی پارس توسط مهندسین به نام آلمانی در ابتدای حکومت پهلوی اول ساخته شد که با نمایی آجری از زیباترین سازه های عصر پهلوی محسوب می شد، برخی بومیان در گذشته همه امور روزانه خود را با سوت این برج تنظیم می کردند، البته باید بدانید این کارخانه با سابقه در ابتدای دهه هفتاد به طور کامل ورشکسته شد و امروزه سازه آن با تغییر کاربری به ساختمان شورای اسلامی شهر سمنان و سفره خانه سنتی از گردشگران پذیرایی می کند!

برج کارخانه نساجی

4
user avatar user badge

𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂

شهریار سطح ۱۰

عکس تکیه پهنه بازار سمنان

تکیه پهنه در نزدیکی تعدادی از جاهای دیدنی سمنان واقع شده است و در مجاورت امامزاده یحیی سمنان، در انتهای راسته بازار جنوبی قرار دارد. با قدمتی که به دوره قاجار بازمی‌گردد، بنای تکیه از جنوب شرق به وسیله راهرویی باریک و مسقف به مسجد امام سمنان، از شمال غرب به مسجد جامع و حمام پهنه، از جنوب غربی به امامزاده یحیی و از سمت شرق به تیمچه حضرت متصل می‌شود. در ابتدا این تکیه فاقد سقف بوده است؛ اما در دوره پهلوی سقفی از کلاف‌های چوب و فلزی به‌صورت شیروانی روی آن تعبیه کرده‌اند. در طبقه اول تکیه مغازه‌ها و حجره‌ها جای گرفته‌اند و طبقه دوم به‌صورت ایوانی جهت تماشای مراسم تعزیه است که خاص طبقه اشراف و بانوان بوده است. از زیبایی‌های معماری تکیه می‌توان به کاشی‌کاری دورتادور و سر مغازه‌ها و ایوان‌ها اشاره کرد. این اثر در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۵۸۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مکان تاریخی مورد نظر خود را در شهر سمنان پیدا کنید

می‌خواهید مکان تاریخی مورد نظرتان را روی نقشه سمنان پیدا کنید؟ لیست تمامی مکان‌های تاریخی سمنان را در ادامه می‌توانید ببینید.

مشاهده لیست مکان‌های تاریخی سمنان
download neshan app

دانلود اپلیکیشن نقشه و مسیر‌یاب نشان

مسیر‌یابی، کنکاش، نشان ۳۶۰، رادیو نشان و...