info
عکس حمام حاج شهبازخان بیگلربیگیعکس حمام حاج شهبازخان بیگلربیگیعکس حمام حاج شهبازخان بیگلربیگیعکس حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی
category

حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی کرمانشاه

مکان تاریخی

درباره‌ی حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی

حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی (مکان تاریخی) در کرمانشاه و خیابان شهید منصور ایوز واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان حضرت ابوالفضل ناجا، موزه پارینه سنگی زاگرس - تکیه بیگلر بیگی و راسته بازار نان برنجی و همچنین مسجد عمادالدوله، راسته بازار زرگر ها، اقامتگاه بومگردی سرای فیض، آش عباسعلی تیمچه و فروشگاه پارس فانال قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    mohammad
    یکشنبه 07 خرداد ماه 1402

    این حمام همانطور که از نامش پیداست به دستور «حاج شهباز خان» پسر «منوچهر خان بیگلربیگی» یکی از رجال سیاسی و اجتماعی دوره قاجار در سال ۱۲۸۳ هجری شمسی در کرمانشاه ساخته شد. این حمام به واسطه ی ویژگی های تاریخی و معماری اش در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۸۶ با شماره ی ثبت ۲۰۴۹۵ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. امروزه این بنای تاریخی به خانه ی خلاقیت صنایع دستی کرمانشاه تبدیل شده است. این حمام نیز مثل همه ی حمام های دوره قاجاریه متشکل از سربینه یا رخت کن، گرم‌خانه و خزینه‌های آب سرد و گرم است. شما وقتی وارد این حمام می شوید می توانید سطوح داخل گنبدها را که با آهک ‌بری به شکل بسیار هنرمندانه مقرنس کاری شدند را ببینید. خلاقیت و هنر یکی از شاخص های اصلی در ساخت حمام حاج شهباز خان است، این هنر را می توانید در نقاشی های دیواری حمام بخصوص در قسمت سربینه ی آن مشاهده کنید. طاق های فضای حمام از نوع طاق پنج و هفت می باشند و نحوه ی پوشش سقف به شکل گنبدی و از نوع گنبد طاق چشمه است.

    11
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 19 اسفند ماه 1402

    حمام حاج شهباز خان قدمت حمام حاج شهبازخان کرمانشاه به دوره قاجار بازمی‌گردد. این حمام به دستور «حاج شهباز خان» پسر «منوچهر خان بیگلربیگی» ساخته شده است و مانند بسیاری از حمام‌های تاریخی شامل سربینه یا رخت‌کن، گرم‌خانه و خزینه‌های آب سرد و گرم می‌شود. آهک‌بری و مقرنس‌کاری در سطوح داخل گنبدها و نقاشی‌های دیواری قسمت سربینه از جمله تزیینات حمام حاج شهبازخان هستند؛ بنایی که از سال ۱۴۰۰  با هدف آموزش، توسعه، ترویج و صادرات محصولات بومی، در راستای اشتغال پایدار حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، میزبان خانه خلاقیت صنایع دستی کرمانشاه است.

    9
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 27 خرداد ماه 1402

    کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران به شمار می‌رود و پیدایش آن به سده چهارم میلادی بازمی‌گردد. این شهر از جمله مناطقی بود که در ابتدای سلطنت آقا محمدخان قاجار، به تصرف وی درآمد. دوران رشد و توجه به کرمانشاه در همین دوران قاجاریه بود که مورد توجه دوباره حکومت از لحاظ سیاسی و اجتماعی قرار گرفت. در سال ۱۱۸۴ با منصوب شدن محمدعلی میرزا دولتشاه به حکومت کرمانشاهان، طرح‌های شهری را در کرمانشاه به اجرا درمی‌آورد و شکل کنونی شهر کرمانشاه را بنا می‌کند. بیشتر بناهای تاریخی پس از اسلام شهر کرمانشاه، در حقیقت مربوط به دوره قاجار و دوران حکومتی محمدعلی میرزا است. زمانی که شهر کرمانشاه به‌دلیل موقعیت خود مورد توجه قرار می‌گیرد، بناهایی در نزدیکی بازار کرمانشاه و محله فیض‌آباد، محله قدیمی شهر، بنا می‌شوند که این بناها شامل مسجدهای قدیمی، تکایا و خانه‌های قدیمی هستند. حمام حاج شهباز خان نیز یکی از همین بناهای تاریخی است که در همین دوران رشد و توجه شهر ساخته شدند و امروزه از جاهای دیدنی کرمانشاه به شمار می‌روند. حمام حاج شهباز خان همان‌طور که از نامش مشخص است، توسط حاج شهباز خان در سال ۱۲۸۳ هجری شمسی ساخته شد. حاج شهباز خان پسر منوچهر خان بیگلربیگی، یکی از رجال سیاسی و اجتماعی دوره قاجار در زمان محمد علی میرزا دولتشاه در کرمانشاه بود که بناهای تاریخی با ارزشی در این شهر، از جمله مسجد حاج شهباز خان و حمام حاج شهباز خان کلهر را احداث کرد. خاندان حاجی‌زادگان حاکم و ایلخان ایل کلهر در دور قاجار بوده‌اند و پیش از آنکه داوودخان کلهر در سال ۱۲۶۹ هجری شمسی حکومت را در این ایل به دست بگیرد، طبق اسناد معتبر، دو دانگ کل شهر کرمانشاه و کل قلمروی کلهر را در دست داشته‌اند. این طایفه یکی از هفت برادر کلهر (منصوری، زینلخانی، کاظم‌خانی، گیلانی، قوچمی، آجودانی و حاجی‌زادگان) بوده‌اند.

    2
  • avatar
    Dark Star
    جمعه 13 مرداد ماه 1402

    کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران به شمار می‌رود و پیدایش آن به سده چهارم میلادی بازمی‌گردد. این شهر از جمله مناطقی بود که در ابتدای سلطنت آقا محمدخان قاجار، به تصرف وی درآمد. دوران رشد و توجه به کرمانشاه در همین دوران قاجاریه بود که مورد توجه دوباره حکومت از لحاظ سیاسی و اجتماعی قرار گرفت. در سال ۱۱۸۴ با منصوب شدن محمدعلی میرزا دولتشاه به حکومت کرمانشاهان، طرح‌های شهری را در کرمانشاه به اجرا درمی‌آورد و شکل کنونی شهر کرمانشاه را بنا می‌کند. بیشتر بناهای تاریخی پس از اسلام شهر کرمانشاه، در حقیقت مربوط به دوره قاجار و دوران حکومتی محمدعلی میرزا است. زمانی که شهر کرمانشاه به‌دلیل موقعیت خود مورد توجه قرار می‌گیرد، بناهایی در نزدیکی بازار کرمانشاه و محله فیض‌آباد، محله قدیمی شهر، بنا می‌شوند که این بناها شامل مسجدهای قدیمی، تکایا و خانه‌های قدیمی هستند. حمام حاج شهباز خان نیز یکی از همین بناهای تاریخی است که در همین دوران رشد و توجه شهر ساخته شدند و امروزه از جاهای دیدنی کرمانشاه به شمار می‌روندحمام حاج شهباز خان یکی از اماکن تاریخی شهر کرمانشاه است که در بافت سنتی این شهر قرار دارد؛ جایی که بازار سنتی کرمانشاه همراه با معابر، مساجد و خانه‌های متعدد قدیمی، جلوه‌ای از خاطرات را برای گردشگران زنده می‌کنند. این حمام که در میانه تاریکه‌بازار قرار دارد، راوی فرهنگ و آداب و رسوم گذشتگان است و پس از مرمت و بازسازی در وضعیت مطلوبی به‌سر می‌برد و کاربری ویژه‌ای پیدا کرده است. نام این اثر در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۲۰۴۹۵ به‌عنوان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی واقع شده‌اند:

  • تکیه معاون الملک
    (4.5)
    نواب صفوی، حداد عادل، بین ایلخانی و محلوجی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ چهارشنبه 23 اسفند ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 23 اسفند ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه حمام حاج شهبازخان بیگلربیگی ندارد.
    neshan logo