آرامگاه
روحانی به معنای بزرگ کلمه، عارف، فقیه، عالم
عارف واصل. رحمت و رضوان خدا بر او. چگونه رقتند و رسیدند...
حکیم میرزا جهانگیرخان قشقایی (۲۶ شهریور ۱۲۸۹ خورشیدی /۱۳ رمضان ۱۳۲۸ ه.ق) مجتهد، فقیه اصولی، فیلسوف شیعه و یکی از اساتید برجستهٔ حوزه علمیه اصفهان بود. جهانگیرخان قشقایی در سال ۱۲۴۳ هجری قمری در دهاقان (سمیرم سفلی قدیم) چشم به جهان گشود. پدرش محمدخان، از خانها و اشراف طایفه درهشوری، تیره جانبازلو در ایل قشقایی و مادرش دختر یکی از خوانین شهرستان سمیرم بوده است. جهانگیرخان در چندسال ابتدایی عمرش در زادگاهش ماند، اما بعد از مدتی با کوچ ایل خود، همراه شد. در این دوران، پدر وی برایش معلم خصوصی استخدام کرده بود تا در هنگام کوچ، به تحصیل ادامه دهد. نقل است که در روزی، جهانگیرخان به اصفهان رفت تا تارش را که شکسته بود، تعمیر کند؛ از این رو از شخصی که گویا همای شیرازی بوده، سراغ تارسازی را گرفت. آن مرد علاوه بر راهنمایی او، وی را تشویق به علم آموزی کرد. این نصیحت بر جهانگیرخان تاثیر گذاشت. جهانگیرخان تصمیم به جدایی از ایل خود گرفت و در مدرسه صدر بازار اصفهان حجرهای برای خود برگزید و به تحصیل علوم دینی پرداخت. پس از فراگیری علوم مختلف، جهانگیرخان شروع به تدریس در مدرسه صدر اصفهان کرد. اساتید دیگر از نقاط مختلف برای شرکت در جلسات او راهی اصفهان می شدند. جهانگیرخان در زمینه حکمت و فلسفه، به ویژه فلسفه ملاصدرا، صاحب نظر بود و در این زمینه، شاگردان بزرگی تربیت کرد. جهانگیرخان دروس مختلف حوزوی از هیئت و ریاضی تا درس خارج را تدریس می کرد.
« در ایام جوانی به موسیقی شائق بود، چندی مشق تار کرده و از برای تکمیل آن فن به اصفهان آمده، از مدرسه صدر او را خوش آمده، همه روزه صبح و عصر آنجا میرفت. چنانکه از وی حکایت کنند، در هنگام رفتن به مدرسه، در دکان جنب مدرسه، درویشی وی را میخواند و از وطن مألوف و حرفه و نسب او جویا میشود. جهانگیر خان شرح حال خود را کماکان با درویش در میان میگذارد. میگفت: چون گفتار من به پایان رسید، درویش خیره در من نگریسته، گفت: گرفتم دراین فن، فارابی وقت شدی، مطربی بیش نخواهی بود. گفتم: نیکو گفتی و مرا از خواب غفلت بیدار کردی، هان بگو چه باید کرد که خیر دنیا و آخرت در آن باشد؟ گفت: چنین میآید که تو را فضا و هوای این مدرسه پسند افتاده، در همین جا حجره گرفته، به تحصیل علم مشغول باش. گویند: جهانگیر خان میگفت: من بدین مقام از همّت نفس آن درویش و یمن راهنمایی او رسیدم».
روحانی به معنای بزرگ کلمه، عارف، فقیه، عالم
خدایا ! بحق این بنده خالصت تار دل من را به حبل المتین خودت وصل بفرما
مزار و آرامگاه میرزا جهانگیر خان قشقایی عارف و استاد عرفان و اخلاق بسیاری از مراجع تقلید و بزرگان دین
عارف واصل. رحمت و رضوان خدا بر او. چگونه رقتند و رسیدند...
توضیحات زندگانی جهانگیر خان قشقایی
آرامگاه جهانگیر خان قشقایی (آرامگاه) در محله بدر اصفهان و خیابان بهمن (1) واقع شده است. این بنا یکی از ده آرامگاه در محله بدر اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان جراحی محدود کاملیا، نگارستان تخت فولاد و رویال ساخت و همچنین مسجد رکن الملک، شالیز 3 - کباب و بریان، کاروانسرای ملک التجار، پیتزا فوریو و فروشگاه مرغ و ماهی اطلس قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.