مکان تاریخی - باز است : ۸ تا ۱۹
ساعت کاری: باز است - ۸ تا ۱۹
اردشیر یکم هخامنشی پس از به قتل رسیدن پدرش خشایارشا، جانشین او شد. خشایارشا در هنگام حکومت، فرزند بزرگتر خود داریوش را به جانشینی برگزیده بود؛ اما داریوش به قتل رسید و اردشیر یکم با کمک اردوان بر تخت سلطنت هخامنشیان نشست. اردشیر پس از تکیه بر تخت، تمامی نزدیکان خود را بهعنوان «ساتراپ» در بخشهای مختلف امپراتوری هخامنشی منصوب کرد. ویشتاسب برادر اردشیر، تلاش کرد تا با ترتیب دادن یک توطئه قدرت را از اردشیر بگیرد؛ اما شکست خورد
فضای تاریخی و دیدنی داره
از آرامگاه های زیبا و کم نظیر با سنگ تراشی های بسیار جالب که صلیبی شکل هستن
آرامگاه اردشیر یکم گوری صخرهای در کوه حاجیآباد نقش رستم است که در بلندای ۲۶ متری از تراز زمین جای گرفتهاست. اردشیر یکم در سال ۴۶۵ پیش از میلاد به تخت نشست و پس از ۴۰ سال پادشاهی، در سال ۴۲۴ پیش از میلاد در سن ۶۰ سالگی به مرگ طبیعی درگذشت و در این آرامگاه که در دل کوهی سنگی تراشیده بود جای گرفت. این آرامگاه در فاصلهٔ ۳۷ متری سمت چپ آرامگاه داریوش بزرگ و به شکل صلیب تراشیده شدهاست. ر بخش بالایی صلیب، نماد فروهر و ماه، نقش شده و در پایین آن اردشیر یکم در حالی که دستش را به سوی فروهر و آتشدانی که روبهرویش قرار دارد دراز کرده، حکاکی شدهاست. در زیرپای شاه اورنگی که مردم سرزمینهای گوناگون بر دوش دارند، قرار دارد درون آرامگاه به تقلید از آرامگاه داریوش کنده شده و سه اتاقک دارد، اما تفاوتهای عمدهای آشکار است. بیدقتی و عدم مهارت سنگتراشان چنان بوده که دهلیز به صورت مستطیلی بیقواره و کمارتفاع درآمدهاست و به هیچ وجه موازی با جبههٔ آرامگاه نیست، بلکه گوشهٔ جنوب شرقیاش تنها چند سانتیمتر با دیوار جبهه فاصله دارد، در حالی که گوشهٔ شمال غربیاش بسیار در کوه پیش رفتهاست. اتاقکها را هم بدون دقت و کمی کج و ناراست ساختهاند و در هرکدام فقط یک قبر کندهاند. علت انتساب این آرامگاه به اردشیر یکم آن است که ریزهکارها و ویژگیهای دورهٔ داریوش بزرگ و خشایارشاه را ندارد و باید پس از دورهٔ خشایارشاه باشد.
آرامگاه اردشیر یکم گوری صخرهای در کوه حاجیآباد نقش رستم است که در بلندای ۲۶ متری از تراز زمین جای گرفتهاست. اردشیر یکم در سال ۴۶۵ پیش از میلاد به تخت نشست و پس از ۴۰ سال پادشاهی، در سال ۴۲۴ پیش از میلاد در سن ۶۰ سالگی به مرگ طبیعی درگذشت[۱] و در این آرامگاه که در دل کوهی سنگی تراشیده بود جای گرفت.این آرامگاه در فاصلهٔ ۳۷ متری سمت چپ آرامگاه داریوش بزرگ و به شکل صلیب تراشیده شدهاست. ر بخش بالایی صلیب، نماد فروهر و ماه، نقش شده و در پایین آن اردشیر یکم در حالی که دستش را به سوی فروهر و آتشدانی که روبهرویش قرار دارد دراز کرده، حکاکی شدهاست. در زیرپای شاه اورنگی که مردم سرزمینهای گوناگون بر دوش دارند، قرار دارد.[۲]درون آرامگاه به تقلید از آرامگاه داریوش کنده شده و سه اتاقک دارد، اما تفاوتهای عمدهای آشکار است. بیدقتی و عدم مهارت سنگتراشان چنان بوده که دهلیز به صورت مستطیلی بیقواره و کمارتفاع درآمدهاست و به هیچ وجه موازی با جبههٔ آرامگاه نیست، بلکه گوشهٔ جنوب شرقیاش تنها چند سانتیمتر با دیوار جبهه فاصله دارد، در حالی که گوشهٔ شمال غربیاش بسیار در کوه پیش رفتهاست. اتاقکها را هم بدون دقت و کمی کج و ناراست ساختهاند و در هرکدام فقط یک قبر کندهاند.[۳] علت انتساب این آرامگاه به اردشیر یکم آن است که ریزهکارها و ویژگیهای دورهٔ داریوش بزرگ و خشایارشا را ندارد و باید پس از دورهٔ خشایارشا باشد.
آدم به ایرانی بودن خودش میباله
اردشیر بین دسامبر ۴۲۴ و فوریه ۴۲۳ پ.م. درگذشت.] در روز مرگ وی، داماسپیا، همسر او نیز درگذشت.] هر دوی آنها در نقش رستم دفن شدند. خبر مرگ آنها اندک اندک در سراسر امپراتوری گسترش یافت؛ مثلاً در ناحیه نیپور در بابل، کاتبها تا مدتی شروع به نوشتن اسناد مربوط به سلطنت اردشیر کردند. مدت پادشاهی اردشیر را به اختلاف، ۴۰ یا ۴۲ سال نوشتهاند. به گزارش کتسیاس اردشیر ۱۷ پسر داشت که در میان آنها خشایارشا تنها فرزند او از همسر رسمیاش داماسپیا بود و بعد از او به فرمانروایی رسید. کتیبه اردشیر در تخت جمشید که به دو زبان پارسی باستان و اکدی است، متن پارسی باستان آن یازده سطر است و مشتمل بر ستایش اهورامزدا، معرفی شاه، شرح بنایی که خشایارشا آغاز کرده بود و به وسیله اردشیر به پایان رسید، است. فعالیت سازندگی اردشیر شامل کامل کردن عمارت سریر (عمارت ۱۰۰ ستونه) پروژه تخت جمشید بود که توسط پدرش آغاز شد. سنگ نبشته پارسی باستان و اکدی بر روی سنگ مرمر پیدا شده که این حقیقت را ثبت کردهاست. کتیبه کوچکی به زبان پارسی باستان، در چندین بشقاب نقرهای یافت شدهاست. قصر شوش (آپادانا) ساخته داریوش یکم، طی دوران حکومت اردشیر سوزانیده شد، که قسمت کوچکتری در قسمت جنوبی شهر را برافراشته کرد. لوحها موید ادامه کارها در تخت جمشید از تابستان ۶۴۲ تا سال ۴۶۰–۴۵۹ پ. م است که گلنبشتههای ایلامی ناپدید میشود. به همین ترتیب، مبنای پذیرفته شدهای، آخرین نوشته آرای روی ظروف سنگی به سال ۴۳۲–۴۳۱ پ. م تاریخگذاری خواهند شد. نوشتهای بر روی یک ظرف نقره موید فعالیتهای کارگاههای سلطنتی در تخت جمشید است (A1I). لوحهای موجود گواه وسعت ساخت و سازها است؛ مثلاً در سال ۴۶۰–۴۵۹ پ. م، ۱۱۴۹ صنعتگر در آن مکان جیره دریافت میکردند. کاوشهای اخیر نیز گواه گفتههای اردشیر است که گفته: کارهایی را که پدرش آغاز کرده بود به اتمام رساندهاست (A1pa). اکنون میدانیم که او کاخ H را تمام کردهاست. یک لوح بنیانگذاری به زبان بابلی نیز گواه بر آن است که وی فرمان ساخت تالار صد ستون را دادهاست.
بسیار زیبا و تاریخی.
بسیار عالی است جای تاریخی هست و جای دیدنی هست
بسیار زیبا
بسیار زیبا. جایی که تمدن ایرانی را می توان در آن پیدا کرد. آرامگاه اردشیر اول را باید دیدن کرد و تجربه ای ارزشمند در زندگی کسب کرد.
از آرامگاه های زیبا و کم نظیر با سنگ تراشی های بسیار جالب که صلیبی شکل هستن
اردشیر یکم هخامنشی پس از به قتل رسیدن پدرش خشایارشا، جانشین او شد. خشایارشا در هنگام حکومت، فرزند بزرگتر خود داریوش را به جانشینی برگزیده بود؛ اما داریوش به قتل رسید و اردشیر یکم با کمک اردوان بر تخت سلطنت هخامنشیان نشست. اردشیر پس از تکیه بر تخت، تمامی نزدیکان خود را بهعنوان «ساتراپ» در بخشهای مختلف امپراتوری هخامنشی منصوب کرد. ویشتاسب برادر اردشیر، تلاش کرد تا با ترتیب دادن یک توطئه قدرت را از اردشیر بگیرد؛ اما شکست خورد
آرامگاه اردشیر اول (مکان تاریخی) در فارس، شهرستان مرودشت واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی نقش رستم قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.