باغ باصفایی داره دیدنش واسه هر ایرانی واجبه
آرامگاه کمال الملک دارای معماری زیبا و چشم نواز اثر هوشنگ سیحون
محیطی زیبا، آرام و دلنشین به همراه معماری زیبا و چشم نواز و خدمات خوب.
باسلام. مکان بسیار دیدنی و دلانگیز اما متاسفانه با درب بسته مواجه شدم هنگام مراجعه و بازدید ، 20 بهمن 1403
آرامگاه با شکوه نقاش بزرگ ایران استاد محمد غفاری مشهور به کمال الملک نقاش باشی دربار قاجار و نقاش مخصوص و معلم نقاشی سلطان صاحبقران ناصرالدین شاه قاجار او یکی از حامیان بزرگ نهضت عظیم مشروطیت بود. مقبره زیبای وی که یکی از شاهکارهای تاریخ هنر معماری ایران و حاصل خلاقیت و نبوغ بی مثال معمار بزرگ ایران عالیجناب هوشنگ خان سیحون است در تاریخ ۱ آوریل۱۹۶۳ برابر با ۱۲ فروردین ۱۳۴۲ خورشیدی توسط چند تن از شاگردان جناب سیحون و دانش آموخته گان معماری و کارگرانی با ذوق در چند کیلومتری شهر نیشابور و در محوطه باغ مزار عطار نیشابوری در محله باستانی شادیاخ ساخته و در ردیف میراث فرهنگی و ملی ایران به ثبت رسید. سنگ آرامگاه کمال الملک همچون سایر سنگهای مزاری که عالیجناب سیحون طراحی نمودند از جمله در آرامگاه ظهیرالدوله تهران، یکپارچه از سنگ گرانیت و با بافت خشن بوده، در قسمت بالای سنگ که مرتفع و زاویه دار تراشیده شده، نقش برجستهای از پرتره کمال الملک توسط شاگرد ایشان مرحوم استاد ابوالحسن صدیقی سنگکاری گردیده است. پرتره حسن وثوق به قلم کمالالملک زرگر بغدادی و شاگردش ۱۹۰۱ تالار چشمه در کاخ گلستان پرتره عمله طرب در حضور ناصرالدینشاه ۱۸۸۶ پرتره ناصرالدینشاه قاجار پرتره علیقلیخان سردار اسعد تالار آینه از مشهورترین تابلو نقاشی های کمال الملک است. نامش سبز و میراثش جاودان بهنام موحدان (پندار)
آرامگاه کمالالملک از جاذبه های گردشگری نیشابور برای طرفداران اهل هنر است. این بنای یادبود، آرامگاه یکی از بهترین نقاشهای ایرانی در دوران قاجار است و توسط هوشنگ سیحون طراحی شده است. این بنا، 6 ایوان با نقوش کاشیکاری معرق هنری دارد و در ساخت آن، از هندسه پیچیدهای استفاده شده است. مقبره کمالالملک مانند بسیاری از آرامگاههای معروف ایران، بهویژه آنهایی که در بین جاهای دیدنی شیراز میتوان دید، در باغی سرسبز و زیبا واقع شده است و البته با فاصله بسیار کمی از آرامگاه عطار قرار دارد. پیشنهاد میکنیم مجموعه فوق را در فصل بهار بازدید کنید تا اوج زیبایی آن را ببینید.
آرامگاه محمد غفاری معروف به کمال الملک نقاش زبردست دوره قاجار(ناصرالدین شاه)
آرامگاه کمالالملک بنایی است در شهر نیشابور ایران که مدفن کمالالملک است. این بنا در نزدیکی آرامگاه عطار نیشابوری در محله شادیاخ قرار دارد. طراح این بنای یادبود هوشنگ سیحون است و در مراسمی در تاریخ ۱ آوریل۱۹۶۳–۱۲ فروردین ۱۳۴۲ خورشیدی با حضور فرح پهلوی رونمایی شد. سازندگان این آرامگاه چند کارگر نیشابوری بودند که در مراسم رونمایی از آنان توسط دولت وقت قدردانی شد. این بنا در نقشه از دو مدول (پیمون) مربعی شکل تشکیل شده است که مستطیلی با تناسب ۱ بر ۲ را میسازند. اضلاع مربع در نما با یک قوس نیم دایره خود نمایی میکنند؛ حجم بنا از قوسهایی متقاطع که بر روی اقطار مربع زده شدهاند پدید آمده که این فوسهای متقاطع، «تاقهای چهاربخش» را که در معماری سنتی ایران بسیار دیده شدهاند را تداعی میکنند و احتمالاً منبع الهام طراح نیز بوده است. طراح با بهرهگیری خلاقانه از قوس و با پیچشی که در ایده کلی آن ایجاد کرده، به نتیجهای ظاهراً متفاوت با هندسهای پیچیده دست یافته است. این طرح نوآورانه با بهکارگیری سازه پوستهای بتنی اجرا شده است. در بنای یادبود کمال الملک دو نوع قوس به شرح زیر دیده میشود. شش قوس نیم دایره نما که نسبت دهانه به ارتفاع آنها ۱ به ۲/۱ است، چهار قوس متقاطع که بر روی اقطار دیده میشوند. همچنین در پایین قوسهای اصلی نما از روبرو دو قوس کوتاهتر نیز وجود دارند که در واقع تلاقی قوسهای متقاطع هستند. شاید بتوان گفت حجم کلی بنا از پوستهای سه بعدی در فضا حاصل آمده است که در یک حرکت نرم دو نوع قوس یاد شده را به هم پیوند میدهند. این قوسها و پوشش آنها در بالا، اشکال هندسی مخروطی شکلی را به وجود آوردهاند که ابتکاری هندسی بوده، اوج خلاقیت معماری را در بهرهگیری از عناصر معماری سنتی ایران در ترکیبی جدید و موزون نشان میدهد.[۲] در این بنا نیز همانند آرامگاه خیام هندسه نقشی شایان توجه دارد و پیوند عمیق این بنا را با نظام معماری ایرانی برقرار کرده است. تزیینات استفاده شده برای آرامگاه کمال الملک کاشی معرق است که نقوش آنها بسیار هنرمندانه بر روی سطوح منحنی نما بکار گرفته شدهاند و به سمت خط تقارن قوسها این نقوش کوچک و کوچکتر میشوند. به گفته طراح، کاشی معرق، معماری کاشان یعنی محل زادگاه کمال الملک را یادآور میشود. نمای بنا و تزیینات و همچنین رنگ کاشیها، هماهنگی فراوانی با آرامگاه عطار، که در کنار آن است، دارد؛ به گونهای که شاید بازدیدکننده در نگاه نخست گمان کند که این بناها بخشی از هم هستند. سنگ قبر کمال الملک همچون سایر سنگهای مزاری که سیحون در آرامگاه ظهیرالدوله تهران طراحی کرده است، یکپارچه از سنگ گرانیت و با بافت خشن بوده، در قسمت بالای سنگ که مرتفع و زاویه دار تراشیده شده است، نقش برجستهای از کمال الملک توسط شاگرد ایشان مرحوم استاد ابوالحسن صدیقی سنگکاری گردیده است.
آرامگاه کمال الملک نقاش مشهور دوره قاجار که برای بازدید از آن باید به شهر زیبای نیشابور واقع در استان خراسان رضوی بروید. این آرامگاه همجوار با آرامگاه عطار ، تپه های باستانی شادیاخ و میدان مشاهیر نامداری چون استاد پرویز مشکاتیان و استاد محمدعلی ندوشن و استاد فریدون گرایلی می باشد
جای بسیار خوبیه ساعت کاریش از هشت صبح شروع میشه
آرامگاه نقاش بزرگ و شهیر عصر قاجاریه که در مجاورت قبر فرید الدین عطار و در باغ پیرامون آن قرار دارد و البته کار بسیار خوبی که انجام شده مقبره زیبایی است که بر مزار ایشان ساخته شده و باعث معرفی بهتر به گردشگران و هموطنان میشه و جای تقدیر دارد .به هر حال توصیه می کنم گردشگران از این مکان و مجموعه فرهنگی تاریخی دیدن کنند.
حالا که برای دیدن آرامگاه عطار آمدهاید، سرتان را بچرخانید تا یکی دیگر از شاهکارهای معماری کشور را ببینید؛ آرامگاه کمالالملک که بدون تردید یکی از بزرگترین نقاشهای ایرانی و از جالبترین جاهای دیدنی نیشابور بهحساب میآید. محمد غفاری که لقب کمالالملک را از ناصرالدین شاه قاجار دریافت کرد، در کاشان بهدنیا آمد و در مدرسه دارالفنون تهران درس نقاشی خواند. ناصرالدین شاه در بازدید از دارالفنون استعداد او را کشف کرد و اینگونه بود که محمد غفاری به دربار قاجار رفت. او ۱۷۰ تابلوی نقاشی ارزشمند برای قاجارها کشید، اما بعد از کشیدن تابلوی تالار آینه بود که لقب کمالالملک را بهدست آورد. هوشنگ سیحون بنای آرامگاه کمالالملک را در ۱۳۳۷ بهزیبایی و هماهنگ با آرامگاه عطار طراحی کرد. بالای مزار کمالالملک، نقشبرجستهای از او میبینید.
معماری زیبا
آرامگاه کمال الملک (آرامگاه) در نیشابور و بلوار جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی 24، مشاهیر، بلوار عرفان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند آرامگاه عطار نیشابوری و شهر زیرزمینی شادیاخ و همچنین آرامگاه پرویز مشکاتیان، پارکینگ، چایخانه سنتی گلستان، گیشه بلیط و درب ورودی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.