info
عکس کاروانسرای خورشید سعدالسلطنهعکس کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه
category

کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه محله پایین محله، قزوین

مکان تاریخی

درباره‌ی کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه

کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه (مکان تاریخی) در محله پایین محله قزوین و خیابان شهید حسین صحافیان واقع شده است. این مکان یکی از دو مکان تاریخی در محله پایین محله قزوین می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه شهدای قزوین و همچنین رستوران حاجی، حاجی ارزونی، نمایندگی همراه اول موبایل فروشی صدری، شیرینی سرای شاندیز و آبمیوه فروشی حاج حسن قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    دوشنبه 23 بهمن ماه 1402

    سرای سعدالسلطنه یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی قزوین است که در تاریخ ۱۳۷۷/۵/۱۱ به ثبت آثار ملی رسید. این کاروان‌سرا با مساحت ۲۶ هزار متر مربع در گذشته به‌عنوان یک سرای بازرگانی مورد استفاده بود و امروزه بزرگ‌ترین کاروان‌سرای داخل شهری ایران و بزرگ‌ترین کاروانسرای قزوین به شمار می‌رود. در حال حاضر در این مجموعه چندین کافه، رستوران و فروشگاه‌های صنایع دستی قزوین و آموزشگاه‌های هنری تاسیس شده است.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 13 فروردین ماه 1402

    جالب بود ولی کاش بیشتر رسیدگی بشه

    2
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    سرای سعدالسلطنه یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی قزوین است که در تاریخ ۱۳۷۷/۵/۱۱ به ثبت آثار ملی رسید. این کاروان‌سرا با مساحت ۲۶ هزار متر مربع در گذشته به‌عنوان یک سرای بازرگانی مورد استفاده بود و امروزه بزرگ‌ترین کاروان‌سرای داخل شهری ایران و بزرگ‌ترین کاروانسرای قزوین به شمار می‌رود. در حال حاضر در این مجموعه چندین کافه، رستوران و فروشگاه‌های صنایع دستی قزوین و آموزشگاه‌های هنری تاسیس شده است.سرای سعدالسلطنه در خیابان امام خمینی (ره) قرار دارد؛ اما به سبزه‌ میدان (میدان آزادی) بسیار نزدیک است. بنابراین، از هر نقطه از شهر قزوین می‌توانید ابتدا به میدان ولی‌عصر (عج) بروید و سپس سوار تاکسی‌های خطی سبزه‌ میدان شوید. از چهارراه سبزه‌ میدان به‌سمت خیابان امام خمینی (ره) حرکت کنید تا پس از کمی پیاده‌روی به سرای سعدالسلطنه قزوین برسید

    1
  • avatar
    Civileng2000
    چهارشنبه 23 آذر ماه 1401

    سرای سعدالسلطنه قزوین یکی از شاهکارهای معماری و تاریخی شهر قزوین بوده که در دوران قاجار ساخته شده است. لازم به ذکر است که این کاروانسرای قدیمی و جذاب تا چند سال پیش در دست بازسازی و مرمت بوده و بعد از اتمامِ این روند زمان‌بر، مورد استفاده عموم قرار گرفت. شما قادر خواهید بود در غرفه‌های متعدد سرای سعدالسلطنه قزوین بهترین محصولات صنایع‌دستی را پیدا کرده و کالاهای نفیس و ایرانی را خریداری کنید. علاوه بر آن در برخی مناسبت‌ها نظیر ایام نوروز و ... در آنجا نمایشگاه‌های متعدد و جذابی برگزار می‌شود و مردم با شور و شوق خاصی برای خرید و شرکت در این نمایشگاه‌ها حضور پیدا می‌کنند. علاوه بر آن، شما با بزرگ‌ترین و استثنائی‌ترین کاروانسرای سرپوشیده جهان آشنا خواهید شد که نظیر آن را در جای دیگر و در مرکز شهر پیدا نخواهید کرد. این کاروانسرا در اواخر سلطنت ناصرالدین‌شاه و در دوران قاجار، به دستور فرماندار وقت قزوین، یعنی محمدباقر خان سعدالسلطنه ساخته شد که به فرمان او نام خودش را روی این بنا گذاشتند. به دستور محمدباقر خان سعدالسلطنه قرار شد ۲ معمار اصفهانی و قزوینی یک کاروانسرای ۷ هکتاری با ۴۰۰ حجره در داخل سطح شهر بسازند که بالاخره کار ساخت این مجموعه بی‌نظیر در سال ۱۳۱۲ هجری قمری به اتمام رسید. تا پیش از زمان جنگ جهانی اول سرای سعدالسلطنه قزوین به عنوان یک واحد مستقل تجاری فعالیت بسیار چشمگیر و قابل توجهی داشت. اما بعد از جنگ جهانی اول آنجا بیشتر تبدیل به غرفه‌های تولیدی نظیر کفاشی، فرش‌بافی، چوب‌بری و ... شد. با گذشت زمان سرای سعدالسلطنه حتی تا مدت‌ها به عنوان "بازار چوب" در میان مردم معروف بود.

    1
  • avatar
    مرادی
    سه شنبه 24 فروردین ماه 1400

    در حال از بین رفتن است و مخروبه شده و به عنوان پارکینگ استفاده می شود و به وضعیتش رسیدگی نمی شود

    1
  • avatar
    nafas
    پنجشنبه 12 فروردین ماه 1400

    کاروانسرای خورشید دارای مکانی تاریخی و قشنگ بوده که از موزه مردم شناسی برخورداره که زیبا و خاص می باشد و پیشنهاد میشه از انجا دیدن کنید

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403

    بی نظیر در دنیا

  • avatar
    محوری
    شنبه 10 تیر ماه 1402

    جای قشنگیه ولی برای پیدا کردن جای پارک حتما دچار دردسر میشید

  • avatar
    نشانک
    پنجشنبه 18 فروردین ماه 1401

    کاروان‌سرای سعدالسلطنه با مساحت ۲۶ هزار متر مربع از کامل ترین و وسیع ترین سرا های سنتی ایران محسوب می شود. این بنای تاریخی در مجموعه بازار تاریخی قزوین قرار گرفته است و در دوره ناصر الدین شاه قاجار و به دستور باقر خان سعدالسلطنه ( سعدیه ) بنا شده است . در کتیبه این بنا ذکر شده "خدایگان کرم سعدالسلطنه عادل، بنا نهاد به قزوین سرای سعدیه " . این کاروان سرا به صورت چهار ضلعی ساخته شده و چهار ایوان در چهار ضلع حیاط دار آن که طاق نمای ایوان ها دارای آجرکاری و سقف داخلی ایوان ها دارای تزیین و مقرنس کاری است. این کاروان سرا یاد آور رونق نسبی تجارت بخش خصوصی ایران در عهد قاجاریه با اروپا از طریق روسیه می باشد؛ و با توجه به وسعت این کاروانسرا یکی از مهم ترین مراکز تجاری در زمان قاجار و محل تبادل کالا های تجار در داخل کشور بوده است . ورودی اصلی کاروانسرای سعدالسلطنه در خیابان امام خمینی قزوین دارای هشتی زیبایی در ورودی بنا بوده،که خیابان را به حیاط اصلی مجموعه متصل می کند . این مجموعه ارزشمند در ردیف ۳۸ بنا های منتخب میراث فرهنگی کشور جای گرفته است. مهم ترین و با ارزش ترین بخش های این کاروانسرا عبارتند از : سرای نگارالسلطنه،سرای سعدیه، چهارسوق بزرگ و کوچک ، حیاط قهرمانی ،راسته وزیر ، سرای بهشتی و شتر خان . (متن اصلی مقاله از هفته نامه هتلداری و صنایع وابسته اخذ شده است.) کاروان‌سرای سعدالسلطنه به دستور«سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده‌ای قرار دارد. چهار طرف گنبد را، چهار نیم‌گنبد با رسمی‌بندی و نورگیر فراگرفته‌اند که فضا را بزرگتر نشان می‌دهند. سرای سعدالسلطنه قزوین بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکزتجاری داخلی شهری کشور است که با وسعتی افزون بر 6/2 هکتار در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه واقع شده‌اند:

  • خانه رئوفیها
    (5.0)
    سپه - شهدا، گلزار چهارم، مسجد جامع
  • عمارت شیرخورشیدی
    (3.5)
    مولوی، سادات مجابی
  • مسجد و مدرسه حیدریه
    (5.0)
    هلال احمر، انجیرانی، رهنما، بین قائم و هادی زاده صفاری
  • آب انبار آقا میر عبدالصمد تقوی
    (4.7)
    مولوی، تقوی، شهید اصغر پوران
  • عمارت حکیم افضل
    (4.8)
    هلال احمر، قافله باشی، فرشید
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط بوخشا (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کاروانسرای خورشید سعدالسلطنه ندارد.
    neshan logo