info
عکس حمام وکیلعکس حمام وکیلعکس حمام وکیلعکس حمام وکیل
category

حمام وکیل محله گود عربان - درب شیخ، شیراز

مکان تاریخی

درباره‌ی حمام وکیل

حمام وکیل (مکان تاریخی) در محله گود عربان - درب شیخ شیراز و خیابان وکیل واقع شده است. این مکان یکی از نه مکان تاریخی در محله گود عربان - درب شیخ شیراز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند مدرسه خان، موزه پارس (باغ نظر) و بازار حاجی و همچنین بازار وکیل، بوتیک هتل ایران مهر، رستوران سنتی شرزه، صرافی اسکردی و کافه ژولپ قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد حمام وکیل

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    rezasa
    دوشنبه 10 مهر ماه 1402

    حمام وکیل یکی از جاهای دیدنی شیراز به حساب می‌آید که اثری تاریخی متعلق به دوره زندیه است و با شماره ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. این حمام که با نمونه‌های بی‌بدیل آهک‌بری و نگارگری چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، امروزه به‌ موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است و با ورود به آن می‌توانید از آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم کهن شیراز بیشتر بدانید. در گذشته حمام‌ وکیل صرفا مکانی برای شست‌و‌شوی نبود و برای دورهمی‌ها و مراسم مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ موضوعی که به کمک مجسمه‌های جالب به زیبایی احیا شده است. علاوه بر تماشای مجسمه‌های متعدد با لباس‌های سنتی، از شنیدن آهنگ‌های گوش‌نواز محلی در این حمام لذت خواهید برد. در ادامه می‌توانید با این جاذبه تاریخی بیشتر آشنا شوید.پس از آنکه کریم خان زند به قدرت رسید، شیراز را به‌عنوان پایتخت انتخاب کرد و بناهای متعددی همچون مسجد، بازار، حمام، آب‌انبار، ارگ، دیوانخانه، کاروان‌سرا، ضرابخانه و غیره را در این شهر ساخت.یکی از آثار به‌جامانده از او، حمام وکیل است که در غرب مسجد وکیل قرار دارد و به‌خاطر نقش‌ونگارها و نقوش تزیینی کم‌نظیرش بین گردشگران شهرت دارد. این حمام که کار ساخت آن در سال ۱۱۸۷ هجری قمری به پایان رسید، با زیر بنای ۸,۶۶۰ متر و مساحت ۱۱ هزار متر مربع، از جمله حمام‌های بزرگ ایران محسوب می‌شود. در حقیقت حمام به‌عنوان مرکز اجتماع نیز استفاده می‌شد و به همین خاطر، ساخت حمامی بزرگ دستاوردی مهم بود.حمام وکیل شیراز در سال ۱۱۸۷ هجری قمری به دستور کریم خان زند ساخته و مزین به نگاره‌های زیبایی شد. در ادامه، پادشاهان دیگری تغییراتی در آن اعمال کردند تا اینکه ساختمان و تزیینات حمام وکیل در زمان قاجار مورد مرمت قرار گرفت. معماران این دوره با استفاده از ساروج، بخش‌هایی از حمام را پوشاندند و مجددا تزییناتی روی آن انجام دادند.

    9
  • avatar
    آقای راننده :)
    دوشنبه 05 تیر ماه 1402

    خیلی خیلی مکان قشنگی بودن حتی قسمت حنابندون عروس هم داشت که جالب ترش کرده بود. برای آشنایی نسل جوان با فرهنگ اون زمان جای جالبی به نظر میاد :)

    9
  • avatar
    sa
    یکشنبه 06 فروردین ماه 1402

    بازدید عالی و به یاد ماندنی

    7
  • avatar
    رضا
    دوشنبه 19 اردیبهشت ماه 1401

    حمام وکیل شیراز حدود 11 هزار مترمربع زیربنا دارد که به‌دلیل وسعت، نوع ساخت و تزئینات داخل آن، یکی از مهمترین حمام‌ها در آن دوران محسوب می‌شده. و امروزه نام آن با شماره 917 در لیست آثار ملی به‌ثبت رسیده. به‌جرات می‌توانم بگویم که طرح‌هایی مثل نقش‌ونگارهای این حمام را در کمترین ساختمانی از کشور می‌توانید ببینید

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 اسفند ماه 1402

    حمام وکیل یکی دیگر از یادگاری‌های کریم خان زند و از جاهای دیدنی شیراز است. این حمام در مرکز شهر و نزدیک بناهایی همچون بازار وکیل و مسجد وکیل قرار دارد. برای ساخت این حمام از پیشرفته‌ترین اصول معماری آن دوران استفاده شده است. در حمام وکیل بخش شاه‌نشین نیز وجود دارد که برای استفاده‌ شاه مورد استفاده قرار می‌گرفت. ورودی حمام کوچک است و شما را با شیب ملایمی، به هشتی ورودی هدایت می‌کند که پایین‌تر از سطح زمین قرار دارد. ورودی رختکن هم زاویه‌دار است و تمامی این‌ها به این دلیل است که گرما از حمام خارج نشده و از ورود سرما نیز جلوگیری شود. نقوش آهک‌بری زیبایی زیر گنبد حمام وجود دارد که ریشه در مذهب، سنت و علائق مردم این سرزمین دارد.

    6
  • avatar
    داریوش
    جمعه 08 دی ماه 1402

    حمام وکیل یکی دیگر از یادگاری‌های کریم خان زند و از جاهای دیدنی شیراز است. این حمام در مرکز شهر و نزدیک بناهایی همچون بازار وکیل و مسجد وکیل قرار دارد. برای ساخت این حمام از پیشرفته‌ترین اصول معماری آن دوران استفاده شده است. در حمام وکیل بخش شاه‌نشین نیز وجود دارد که برای استفاده‌ شاه مورد استفاده قرار می‌گرفت. ورودی حمام کوچک است و شما را با شیب ملایمی، به هشتی ورودی هدایت می‌کند که پایین‌تر از سطح زمین قرار دارد. ورودی رختکن هم زاویه‌دار است و تمامی این‌ها به این دلیل است که گرما از حمام خارج نشده و از ورود سرما نیز جلوگیری شود. نقوش آهک‌بری زیبایی زیر گنبد حمام وجود دارد که ریشه در مذهب، سنت و علائق مردم این سرزمین دارد.

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 08 فروردین ماه 1402

    از نظر من زیبا هست و ارزش بازدید داره ؛)

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 12 اسفند ماه 1401

    11/12/1401 حمام وکیل شیراز. برا من خیلی جالب و دیدنی بود وقتی با محیط دور و بر انس بگیری تو رو میبره به سالهای گذشته ...

    5
  • avatar
    ایمان
    سه شنبه 29 فروردین ماه 1402

    پس از آنکه کریم خان زند به قدرت رسید، شیراز را به‌عنوان پایتخت انتخاب کرد و بناهای متعددی همچون مسجد، بازار، حمام، آب‌انبار، ارگ، دیوانخانه، کاروان‌سرا، ضرابخانه و غیره را در این شهر ساخت.یکی از آثار به‌جامانده از او، حمام وکیل است که در غرب مسجد وکیل قرار دارد و به‌خاطر نقش‌ونگارها و نقوش تزیینی کم‌نظیرش بین گردشگران شهرت دارد. این حمام که کار ساخت آن در سال ۱۱۸۷ هجری قمری به پایان رسید، با زیر بنای ۸,۶۶۰ متر و مساحت ۱۱ هزار متر مربع، از جمله حمام‌های بزرگ ایران محسوب می‌شود. در حقیقت حمام به‌عنوان مرکز اجتماع نیز استفاده می‌شد و به همین خاطر، ساخت حمامی بزرگ دستاوردی مهم بود.

    4
  • avatar
    ایرانگرد
    سه شنبه 15 فروردین ماه 1402

    زیبا و دیدنی بود ارزش دیدن رو داره ورودیش ۴ تومنه

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    بسیار زیبا و به یاد ماندنی هست توصیه میکنم بازدید کنید

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 27 اسفند ماه 1402

    توصیه میکنم حتما راهنما بگیرید اطلاعات کاملی بهتون میدهند

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 08 مرداد ماه 1402

    این حمام که با نمونه‌های بی‌بدیل آهک‌بری و نگارگری چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، امروزه به‌ موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است و با ورود به آن می‌توانید از آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم کهن شیراز بیشتر بدانید. در گذشته حمام‌ وکیل صرفا مکانی برای شست‌و‌شوی نبود و برای دورهمی‌ها و مراسم مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ موضوعی که به کمک مجسمه‌های جالب به زیبایی احیا شده است. علاوه بر تماشای مجسمه‌های متعدد با لباس‌های سنتی، از شنیدن آهنگ‌های گوش‌نواز محلی در این حمام لذت خواهید برد. در ادامه می‌توانید با این جاذبه تاریخی بیشتر آشنا شوید. حمام وکیل شیراز در سال ۱۱۸۷ هجری قمری به دستور کریم خان زند ساخته و مزین به نگاره‌های زیبایی شد. در ادامه، پادشاهان دیگری تغییراتی در آن اعمال کردند تا اینکه ساختمان و تزیینات حمام وکیل در زمان قاجار مورد مرمت قرار گرفت. معماران این دوره با استفاده از ساروج، بخش‌هایی از حمام را پوشاندند و مجددا تزییناتی روی آن انجام دادند. کریم خان زند دستور ساخت حمام وکیل شیراز را داد حمام وکیل تا دوره پهلوی دوم مورد استفاده بود و علاوه بر بخش‌هایی از آن که در قالب حمام نمره خصوصی به کار می‌رفت، رختکن یا سربینه آن به زورخانه تبدیل شده بود. در این دوره، بروز شکاف‌هایی در دیوار و سقف، حمام را به تعطیلی کشاند و اداره‌ باستان‌شناسی در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی مرمت آن را در دستور کار خود قرار داد.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    خیلی جذاب بود ، خیلی حرفه ای بازسازی شده بود

    2
  • avatar
    Reza-09157575652
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    حرف نداره دوستان حتما برین ورودیش ۴ ت بود تو عید

    2
  • avatar
    ⭐مرتضی قاسمی⭐
    سه شنبه 10 اسفند ماه 1400

    قبل از بازدید از این مکان پیشنهاد میکنم اطلاعاتی رو که از منابع مختلف جمع آوری کردم رو مطالعه بفرمایید از برنامه نشان سپاسگزارم که این بستر رو فراهم کرد تا بتونیم نظراتمون روبه اشتراک بگذاریم و به راحتی به اون مکان سفر کنیم.. حمام وکیل یکی از پیشرفته‌ترین نمونه‌های معماری ایران در دوره زندیه است. این حمام زیبا در کنار مسجد و بازار وکیل یادگاری ارزشمند از دوران زندیه هستند و از مهم‌ترین جاذبه‌ های گردشگری شیراز به شمار می‌روند. یکی از بزرگ‌ترین حمام‌های ساخته شده در زمان خود بود و با رعایت پیشرفته‌ترین اصول معماری زمان خود طراحی و ساخته شده است. پس از بارها تغییر کاربری، امروزه این بنای تاریخی میزبان موزه‌ای جذاب و دوست‌داشتنی است. بازدیدکنندگان می‌توانند با بازدید از این مجموعه علاوه بر تماشای معماری زیبای این حمام به‌وسیله‌ مجسمه‌های مومی زیبایی که دورتادور حمام قرار دارد، تا اندازه‌ای با تاریخ و فرهنگ کهن ایران آشنا شوند این بنا در مرکز شهر و در نزدیکی مسیرهای پر تردد و اصلی قرار دارد و به همین دلیل دسترسی به آن بسیار آسان است. کریم‌‌خان زند در زمان حکومت خود(۱۱۹۳-۱۱۷۲)، عمارت‌های بسیاری را در شهر زیبای شیراز بنا کرد، بناهایی مانند حمام، مسجد و بازار که به مجموعه‌ وکیل شهرت یافته‌اند. حمام وکیل شیراز به دستور و پیگیری شخص کریم‌خان در سال ۱۱۸۷ هجری قمری احداث شد. سبک و روش‌های معماری و آرایه‌ها و نقوش تزئینی به‌ کار رفته در این حمام به‌عنوان نمونه‌ای تحسین برانگیز از معماری حکومت زندیه شناخته شده است.کارشناسان تاریخی با توجه به بررسی‌ها و کاوش‌های صورت گرفته روی آرایه‌نگاری‌های حمام وکیل شیراز، به این نتیجه دست یافته‌اند که تزیینات و معماری‌های انجام شده، نشات گرفته از فرهنگ و تمدن ایرانی از دوران ایران باستان تا دوران صفویه است. در واقع باستان‌شناسان با توجه به معماری صورت گرفته در آثار به جا مانده از عمارت‌هایی که به دستور کریم‌خان زند بنا شده است، براین باورند که وی، علاقه‌ و توجه بسیاری در احیا و زنده نگاه‌ داشتن تاریخ ایران داشته است. همچنین وجود آثار دیدنی که بر دیوارهای ساختمان حمام وکیل نقش بسته است، مانند تصاویری در قالب مضامین اساطیری، حماسی و مذهبی، از دیگر نشانه‌های علاقه‌ کریم خان زند به احیای تاریخ ایران باستان است. البته این معماری و نقوش نه‌تنها در حمام وکیل شیراز صورت گرفته است، بلکه در بسیاری از عمارت‌ها و بناهای باقی مانده از زمان حکومت کریم‌خان زند و دیگر قرون تاریخی ایران به چشم می‌خورد.از دیگر نکات جالب و ستودنی که در نوع ساخت و معماری حمام‌های باستانی ایران رعایت شده است، می‌توان به نوع کاربری آن‌ها اشاره کرد. در دوران گذشته، حمام را تنها به‌عنوان مکانی برای شستشو در نظر نمی‌گرفتند. بلکه حمام مکانی برای انجام مراسمی از جمله جشن حمام زایمان، جشن مراسم آشنایی و خواستگاری دختران دم‌بخت، مراسم سنتی حنابندان و بسیاری دیگر از رسوم جالب و دوست‌داشتنی است که متاسفانه امروزه هیچ اثری از آن‌ها به چشم نمی‌خورد و دلیل آن‌ را می‌توان در تغییر معماری و نوع ساخت حمام‌های امروزی جستجو کرد. حمام‌هایی که در دوران حکومت کریم‌خان زند، تاسیس شدند نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مراسم مذکور، توسط مردم آن دوران نیز در این مکان‌ها برگزار می‌شدند.حمام وکیل شیراز مساحتی برابر با ۱۱ هزار متر مربع، ۸ هزار و ۶۶۰ متر زیربنا، ۱۲۰ متر طول و ۸۰ متر عرض دارد. این حمام وسیع همانند سایر حمام‌های ایران از پیشرفته‌ترین و اصولی‌ترین معماری زمان خود بهره‌مند است. به‌عنوان مثال ورودی حمام‌ها در ایران کوچک بودند. در این حمام ورودی از شیبی‌ ملایم برخوردار است که به هشتی ورودی متصل می‌شود و سطح هشتی ورودی نسبت به سطح زمین، در ارتفاعی پایین‌تر قرار دارد. ورودی به رختکن را نیز به‌صورت زاویه‌دار تعبیه کرد‌ه‌اند. اعمال این نوع ساخت، جهت جلوگیری از ورود سرما به داخل و خروج گرما به خارج از حمام، صورت گرفته است.سربینه‌ حمام وکیل شیراز، به‌صورت هشت ضلعی منتظم ساخته شده است که از هشت ستون یک پارچه‌ سنگی در میان سقفی گنبدی شکل تشکیل می‌شود. گرم‌خانه نیز توسط سنگ فرش شده است و کانال‌هایی کم عرض و باریک در زیر این سنگ‌فرش‌ها تعبیه شده‌اند که با جریان یافتن هوای گرم و بخار آب در آن، باعث گرم شدن کف حمام می‌شدند.در بخش جنوبی گرم‌خانه‌ حمام خزینه‌ای برای گرم کردن آب با دو دیگ بزرگ قرار گرفته است. در دو قسمت محوطه‌ گرم‌خانه‌ حمام وکیل، دو شاه‌نشین و در دو قسمت خزینه‌، دو حاکم‌نشین تعبیه شده است. در بخش میانی هر حاکم‌نشین حوضی وجود دارد که از سنگ مرمر ساخته شده است. در زیر گنبد حمام، تصاویر آهک‌بری بسیاری زیبایی نقش بسته است‌.به نظر می‌رسد، آهک‌بری‌ها که بیشتر به‌شکل طرح‌های گلدانی است، مربوط به دوران کریم‌خان زند باشد. در زمان حکومت قاجاریه، آثار زندیه کلنگی شدند و روی آن آهک‌بری‌هایی نقش گرفتند که بیانگر داستان‌هایی (داستان شیرین و فرهاد، پیرزن و سلطان سنجر، بیژین و منیژه و معراج حضرت رسول) از علایق، رویاها، سنت و مذهب مردم ایران و شیراز باستان است.در عصر حاضر نیز به‌دلیل تنوع بیشتر طرح‌های دوران قاجار، چند طرح حکومت زندیه بازسازی و در دیگر قسمت‌‌ها، طرح‌های صورت گرفته در زمان قاجار، حفظ شده است.

    2
  • avatar
    عاشق ایران زمین
    سه شنبه 03 بهمن ماه 1402

    مکان تاریخی سنتی حمام وکیل واقعا دیدنیه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    واقعا حمام وکیل بسیار زیبا ولذت بخش هست از دوستان میخوام که حتما دیدن کنن

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 22 فروردین ماه 1402

    مراسم حنا بندان

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 31 فروردین ماه 1402

    همه چیز عالی

    1
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    چهارشنبه 05 بهمن ماه 1401

    حمام وکیل یکی از جاهای دیدنی شیراز به حساب می‌آید که اثری تاریخی متعلق به دوره زندیه است و با شماره ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. این حمام که با نمونه‌های بی‌بدیل آهک‌بری و نگارگری چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، امروزه به‌ موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است و با ورود به آن می‌توانید از آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم کهن شیراز بیشتر بدانید. در گذشته حمام‌ وکیل صرفا مکانی برای شست‌و‌شوی نبود و برای دورهمی‌ها و مراسم مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ موضوعی که به کمک مجسمه‌های جالب به زیبایی احیا شده است. علاوه بر تماشای مجسمه‌های متعدد با لباس‌های سنتی، از شنیدن آهنگ‌های گوش‌نواز محلی در این حمام لذت خواهید برد. در ادامه می‌توانید با این جاذبه تاریخی بیشتر آشنا شوید.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 14 مرداد ماه 1401

    حمام وکیل کجاست؟آدرس: استان فارس، شیراز، خیابان طالقانی (نمایش روی نقشه) حمام وکیل در خیابان طالقانی شیراز در مرکز شهر واقع شده است و در غرب مسجد و بازار وکیل قرار دارد. برای دسترسی به حمام وکیل با خودروی شخصی باید به‌سمت بلوار کریم خان زند بروید و پس از میدان شهدا وارد خیابان طالقانی شوید. خودروی خود را در این خیابان پارک کرده و با پای پیاده‌ مسیر چند دقیقه‌ای تا حمام را طی کنید. در صورت تمایل می‌توانید از مترو استفاده کنید. برای این منظور در ایستگاه زندیه پیاده شوید. از این ایستگاه تا حمام وکیل حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی در پیش دارید. برای دسترسی به حمام وکیل با خودروی شخصی باید به‌سمت بلوار کریم خان زند بروید و پس از میدان شهدا وارد خیابان طالقانی شوید. خودروی خود را در این خیابان پارک کرده و با پای پیاده‌ مسیر چند دقیقه‌ای تا حمام را طی کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مترو استفاده کنید. برای این منظور در ایستگاه زندیه پیاده شوید. از این ایستگاه تا حمام وکیل حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی در پیش دارید.

    1
  • avatar
    مهدی فدایی
    پنجشنبه 12 خرداد ماه 1401

    حمامی به سبک حمام های سنتی ایران و اینکه از مجسمه های سخنگو استفاده کردن فوق العاده زیبایی و جذابیت خاصی به این مکان داده حتما دیدن کنید

    1
  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    چهارشنبه 11 خرداد ماه 1401

    حمام وکیل که مربوط به دوران زندیه است و از معجزات تاریخی در حوزه معماری است. تماشای حمام وکیل شیراز، تجربه لذت بردن از تماشای ستون های عظیم و زیبای گچی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. حمام اصلی در سالنی زیبا با تزئینات با شکوه است که از عناصر معمول در عصر باستانی شیراز محسوب می گردد. حمام وکیل شیراز دارای 11000 مترمربع مساحت است و به دستور کریم خان زند احداث گردیده است که طراحی و معماری قابل تحسین آن سرشار از المان های فرهنگ غنی ایرانی می باشد.

    1
  • avatar
    sani
    پنجشنبه 05 فروردین ماه 1400

    اصلا ارزش دیدن نداشت متن 3 : خیلی شلوغ بود و درکل خیلی هم جالب نبود متن 4 : در دست بازسازی بود !

    1
  • avatar
    پاشایی
    پنجشنبه 26 فروردین ماه 1400

    حمامی با معماری زیبا و تاریخی برای دوران زندیه برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403

    خیلی طبیعی بود یک سری بزنید

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403

    خیلی جالب بود

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    زیبا و قشنگ

  • avatar
    javadzj
    جمعه 20 بهمن ماه 1402

    من 1402/11/19 اونجا بودم شلوغ اولین با بود که میرفتم

  • avatar
    Maria
    جمعه 21 مهر ماه 1402

    حمام وکیل یا گرمابه وکیل در دورهٔ زندیه به‌دست کریم خان زند ساخته شد. این حمام در خیابان لطفعلی‌خان زند و در کانون شهر شیراز و نزدیک دیگر بناهای زمان زندیان، همچون بازار وکیل و مسجد وکیل جای دارد. از بخش‌های نگریستنیِ این حمام، بخشی به نام شاه‌نشین است که ویژهٔ شاه بوده‌است. این بنا با شمارهٔ ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت و نگاشته شده‌است. موزه مردم‌شناسی (گرمابه) شیراز در این بنا قرار دارد.

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    پنجشنبه 29 تیر ماه 1402

    حمام وکیل، با استفاده از پیشرفته‌ترین اصول معماری در دوران کریم‌خان زند ساخته شد و در آن سال هنرمندان زیادی از سراسر ایران به شیراز آمدند تا نقش‌ونگارهای زیبایی را بر روی دیوارهای حمام پیاده کنند. در حال حاضر این مکان تاریخی، تبدیل به موزه شده و زمانی که وارد آن می‌شوید، علاوه بر خزینه، گرمابه، ورودی، دیوارهایی پرنقش‌ونگار، شاه‌نشین، حاکم‌نشین، مجسمه‌هایی را مشاهده می‌کنید که لباس‌های آن دوران را بر تن کرده‌اند و روش لباس‌پوشیدن و سبک زندگی دوران زندیه را نشان می‌دهند.

  • avatar
    عبدالله ابن عبدالله
    یکشنبه 07 خرداد ماه 1402

    حمام وکیل شیراز که در میانه بازار قرار دارد از جاذبه های دیدنی شهر شیراز به شمار میرود

  • avatar
    𝐴𝑏𝑜𝑙𝑓𝑎𝑧𝑙
    چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه 1402

    خوب

  • avatar
    Mohammad
    چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه 1402

    جای تاریخی ودیدنی

  • avatar
    mohammad
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    این حمام که با نمونه‌های بی‌بدیل آهک‌بری و نگارگری چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، امروزه به‌ موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است و با ورود به آن می‌توانید از آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم کهن شیراز بیشتر بدانید. در گذشته حمام‌ وکیل صرفا مکانی برای شست‌و‌شوی نبود و برای دورهمی‌ها و مراسم مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ موضوعی که به کمک مجسمه‌های جالب به زیبایی احیا شده است. علاوه بر تماشای مجسمه‌های متعدد با لباس‌های سنتی، از شنیدن آهنگ‌های گوش‌نواز محلی در این حمام لذت خواهید برد. در ادامه می‌توانید با این جاذبه تاریخی بیشتر آشنا شوید. حمام وکیل شیراز در سال ۱۱۸۷ هجری قمری به دستور کریم خان زند ساخته و مزین به نگاره‌های زیبایی شد. در ادامه، پادشاهان دیگری تغییراتی در آن اعمال کردند تا اینکه ساختمان و تزیینات حمام وکیل در زمان قاجار مورد مرمت قرار گرفت. معماران این دوره با استفاده از ساروج، بخش‌هایی از حمام را پوشاندند و مجددا تزییناتی روی آن انجام دادند. کریم خان زند دستور ساخت حمام وکیل شیراز را داد حمام وکیل تا دوره پهلوی دوم مورد استفاده بود و علاوه بر بخش‌هایی از آن که در قالب حمام نمره خصوصی به کار می‌رفت، رختکن یا سربینه آن به زورخانه تبدیل شده بود. در این دوره، بروز شکاف‌هایی در دیوار و سقف، حمام را به تعطیلی کشاند و اداره‌ باستان‌شناسی در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی مرمت آن را در دستور کار خود قرار داد.

  • avatar
    امین
    جمعه 01 اردیبهشت ماه 1402

    مجسمه درویش

  • avatar
    کاربر نشانparsa
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    طراحی محیط و فضای حمام با مجسمه ها و صدا گذاری جالب، بخوبی حس و حال و هوای اون دوره رو به آدم منتقل میکنه... ارزش یکبار دیدن رو داره حتما ببینید

  • avatar
    zibaaa
    پنجشنبه 11 دی ماه 1399

    خیلی جالب بود و همه توضیحات نوشته شده بود و یه اقایی هم توضیحات اضافه میداد

  • avatar
    صدای ماندگار
    دوشنبه 02 فروردین ماه 1400

    حمام وکیل مکانی که گویای تاریخ ایرانه تنها جذابیتش ماهیهای تو حوضه و ارزش دیدن نداره

  • avatar
    kiyan.mahya
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    حمام وکیل،یکی از مکانهایی که تاریخچه زیادی دارد،مکانی تاریخی و از بناهای باستانی بسیار زیباو جذاب ، در کنار مسجد وکیل واقع شده،زیبایی های هنرمعماری وکاشیکاری ایران به وضوح دیده میشود


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده حمام وکیل واقع شده‌اند:

  • آب انبار مشیر
    بلوار سیبویه، بازارچه دروازه کازرون، سنگ سیاه
  • خانه تاریخی آیت الله سید عبدالمحمد آیت اللهی
    قاآنی شمالی، لطفعلی خان زند، لطفعلی خان 51، بین لطفعلی خان 55 و بازار زرگرها
  • خانه تاریخی طاق داروغه
    (5.0)
    بلوار سیبویه، حضرتی، حضرتی 22، 26، بین حمام و 6/5
  • خانه حمیدی
    (5.0)
    بلوار کریمخان زند، کریمخان زند 25، پشت بازار وکیل، بین هادی خلوصی و سرای مشیر
  • خانه توتونچی
    (5.0)
    بلوار کریمخان زند، کریمخان 20، 20، کریمخان 20/10
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط رهرو (شهریار سطح ۹ نشان) در تاریخ پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی حمام وکیل اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد حمام وکیل در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه حمام وکیل ندارد.
    location استان فارس، شیراز، بلوار کریمخان زند، طالقانی، وکیل
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری حمام وکیل

    شنبه 09:00 تا 19:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 19:00
    دوشنبه 09:00 تا 19:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 19:00
    چهارشنبه 09:00 تا 19:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 19:00
    جمعه 09:00 تا 19:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo