موقعیت مسجد صاحب الزمان یکی از مسجدهای خوب منطقه اصفهان را به همراه آدرس و نظرات کاربران در نقشه نشان ببینید.
مسجد صاحب الزمان (مسجد) در اصفهان و خیابان مصلی، شهید حسن مستحسن، بین آدینه و آب و فاضلاب واقع شده است و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مرکز خرید صاحب ابن عباد و همچنین منار باغ قوشخانه، دبیرستان پسرانه صغیر اصفهانی، ترمینال باقوشخانه، بانک کشاورزی و تعمیر گاه قاءمیه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد.
آدرس دقیق: استان اصفهان، اصفهان، مصلی، شهید حسن مستحسن، بین آدینه و آب و فاضلاب
آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ یکشنبه 13 آذر ماه 1401 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی مسجد صاحب الزمان اصفهان اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
مسجد
عالی
1مسجد صاحب الزمان عج یا باباسوخته اصفهان اين بنا تا اواخر قرن سيزدهم هجري در منتهياليه شمالي محله جوباره در خارج شهر ـ كه اكنون جزو شهر شده ـ و كنار باغ قوشخانه واقع بوده كه اكنون از آن تنها تك مناري زيبا و باشكوه برجاي مانده است. از اين مسجد در منابع تاريخي با عنوان مسجد باباسوخته، مسجد عمر و مسجد سلطان ابوسعيد بهادرخان ياد كردهاند. اوژن فلاندن ـ سياح و نقاش فرانسوي كه در سال 1255 هجري از اصفهان بازديد كرده ـ از اين مسجد، نقاشي عالي و توصيفي جالب به يادگار گذاشته است: «مسجد كوچك زيبايي خودنمايي مي كند كه گوهري است گرانبها در هنر معماري ايران. اين مسجد، باباسوخته ناميده مي شود. نه تنها گنبد و مناره آن كاشي كاري شده، بلكه تمام سطوح آن از بالا تا پايين به همين طريق با كاشي مينايي پوشيده شده است. امروزه اين نما صدمه كلي ديده و آجرهاي زير كاشي ها از هر سو نمايان شده است. با اين همه هنوز هم درخشش اين نماي درخشان به چشم مي خورد. نقوش بزرگ ستارهاي شكلي به رنگهاي سبز و سفيد بر زمينه لاجوردي گنبد نقش شده است. برفراز گنبد و در ميان حاشيههاي آبي رنگ، كتيبهاي با حروف سفيد بر زمينه سبز، گنبد را دور مي زند. مناره كه جلوهاي بي نهايت دلانگيز دارد، با قد كشيده خود، سلسلهاي از نقوش مارپيچ به رنگهاي سبز و سفيد را كه بر سطح مينايياش در هم پيچيدهاند، به نمايش گذاشته است.» براساس تصوير ارايه شده از اين بنا، مسجد داراي صحن و ايواني با دو گلدسته كوتاه، گنبدخانه و منارهاي مرتفع بوده است. بدنه اصلي منار به صورت استوانهاي است كه به تدريج از قطر آن كاسته مي شود و در بالا به مقرنس كاري زيبايي ختم مي شود و بر بالاي آن نيز بخش استوانهاي كوچك تر قرار دارد. سطح مناره، با كاشي و خطوطي بنايي كه به صورت مارپيچ بالا مي روند، تزيين شده است. پلكان مناره به طور مارپيچ از داخل منار بالا مي رود. به نظر مي رسد كه اين منار در اصل بر يك طرف مدخل ورودي مسجد قرار مي گرفته و قرينه آن نيز در طرف ديگر مدخل مسجد وجود داشته است. با توجه به شيوه ساختماني و تزيينات كاشي و همچنين انتساب آن به سلطان ابوسعيد به نظر مي رسد كه بناي مسجد مربوط به اواخر دوره ايلخاني باشد.