مکان تاریخی
کنار باقوشخانه که در کنار مسجد امام زمان در خیابان علی ابن سهیل میباشد
مناره به وسعت بلند و عجیب قدیمی و جدید قشنگ و زیبا جذاب و آثار باستانی
مناره باغ قوشخانه یادگاری از دوره ایلخانی مناره باغ قوشخانه یادگاری از دوره ایلخانی می باشد که یکی از ظریفترین و پر تزئینترین منارههای اواخر این دوران می باشد . این مناره در شمال غربی محله جویباره شهر اصفهان در کنار باغ باقوشخانه قرار دارد. مناره باغ قوشخانه که به زبان گفتار محلی مناره باقوشخانه نیز خوانده میشود با نامهای دیگر مناره قوشخانه یا مناره طوقچی در شمال غربی محله جویباره اصفهان در کنار باغ قوشخانه قرار دارد. مناره باغ قوشخانه در شمال غربی محله جویباره اصفهان در کنار باغ قوشخانه قرار دارد. کارشناسان با توجه به تزئینات و شیوه معماری زمان بنیاد آن را سده ی هشتم هجری و یادگار دوره ی ایلخانی میدانند.در گذشته در مجاورت دروازه شهر بود . به دلیل مجاورت با مقبره علی ابن سهل با عنوان مناره علی ابن سهل نیز شناخته می شود .جدیدترین نام مشهورش ، مناره باغ قوشخانه است که به علت نزدیکی به باغ قوشخانه می باشد . بخشی از نوک و کاشی های مناره فرو ریخته است . دلیل شهرت این مناره به باغ قوشخانه، مجاورت آن با باغ سلطنتی زیبا و وسیعی بوده که زمان سلطنت شاه عباس کبیر، محل استقبال رسمی مهمانان پادشاه بود
این مناره یکی از دو مناره ای بوده که در دو طرف مسجدی به نام "مسجد بابا سوخته" یا "مصلی" قرار داشته که جفت آن از بین رفته است. مناره قوشخانه را "مناره طوقچی" و به واسطه مجاورت آن با آرامگاه علی بن سهل، "مناره علی بن سهل" نیز مینامند. قسمتی از تارک مناره و تزیینات کاشی کاری آن فروریخته است. در حال حاضر مناره در کنار مسجدی به نام صاحب الزمان(عج) قرار گرفته که به گفته خادم مسجد این بنا مربوط به دوره سلجوقی و قرون سه و چهار هجری است. با توجه به تزئینات و نحوه معماری، زمان تاسیس آن را قرن هشتم هجری و یادگار دوره ایلخانی میدانند. نام دیگر این مناره مسجد باباسوخته بوده و ارتفاع آن ۳۸ متر است. دلیل معروفیت این مناره به باغ قوشخانه، مجاورت آن با باغ سلطنتی است که مراسم اعطای خلعت از طرف پادشاهان صفوی در این باغ به عمل میآمده است، ضمن اینکه بازهای شکاری پادشاهان صفوی در این باغ نگهداری می شدند. تزیین آن به خط بنایی فیروزهای بر زمینه آجری است که به طور مارپیچ کلمه "الله اکبر" تکرار شده است. همچنین بالای این خط کوفی، کتیبه خط ثلث ساده با آیه «یاایهاالناس انتم الفقراء الی الله وهوالغنی الحمید» و با زمینه کاشی فیروزه ای و خطوط سفید و حاشیه لاجوردی قرار دارد که این کتیبه خطی با دو کتیبه خطا و اسلیمی در بالا و پایین آن محصور شده است. بالاتر از این قسمت سه رگ مقرنس(سه پامقرنس) با طرحهای گره و با کاشیهای لاجورد، فیروزه ای و سفید تزیین شده که بالای آن دوال بندی به وسیله آجر شده است. از این قسمت تا نوک منار با کاشی معرق و با طرح گره هشت و چهار لنگه حصیری تزیین شده که کاشیها به همان رنگهای فیروزه، لاجورد و سفید است. نوک منار هم یک گنبد با همین طرح موجود است.
عالی کامل بودش
کنار باقوشخانه که در کنار مسجد امام زمان در خیابان علی ابن سهیل میباشد
جایه قشنگیه
مناره به وسعت بلند و عجیب قدیمی و جدید قشنگ و زیبا جذاب و آثار باستانی
منار باغ قوشخانه (مکان تاریخی) در محله مصلی اصفهان و خیابان اوحدی (25)، علی ابن سهل (5) واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ امین و همچنین ترمینال باقوشخانه، دبیرستان پسرانه صغیر اصفهانی، مسجد امام زمان (ع)، اداره آب و فاضلاب و مواد غذایی عدالت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.