مکان تاریخی
آتشکده یک مکان تاریخی عالی برای دیدن بروید. مکان قدیمی در آمل که به چندین قرن پیش از اسلام مربوط میشه
برای دیدن عالیه فقط باید بیشتر ازش محافظت کنن
شرح این غُصه کجا باید برد؟! بنایی فوقالعاده ارزشمند ، رها شده در میان زباله و در حال تخریب...بدون هیچ مراقب و نگهبان...
خیلی خیلی جاش خوبه
به صورت کلی میشه گفت که خسته نباشید آقایان محترم مسئول در شهر آمل، که یه همچین مکان تاریخی را به یک زباله دان تبدیل کرده اید. خسته نباشید اگه این مکان در اصفهان بود ، چه پولی ازش در می آوردن.
دمت گرم آقای وزیر گردشگری ، با این وضع نگهداری آثار باستانی.....
نوشته قرن نهم. یعنی قدیمی تره؟
ساختمان درحال بازسازی بود، ولی نمای بیرونی برای عکاسی بد نبود.
آتشکده آمل که با نام آرمگاه ال رسول آمل نیز شناخته میشود، یکی از یادگارهای دوره ساسانی و مکان های دیدنی آمل است و در محله پائین بازار، در شهر قدیم (عوام کوی) قرار دارد. در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۶۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا با توجه به ویژگیهای خاص معماری در شمار بناهای قرن نهم هجری قمری است و در مقایسه با سایر برجهای این دوره از وسعت قابل ملاحظهای برخوردار است. ساختمان این بقعه شامل بدنه چهار گوشه و برج مخروطی شکل است و در قسمت فوقانی بدنه دارای مقرنسهای تزیینی است. آتشکده بصورت چهار گوشه و گنبد مخروطی است و گنبد آن دو پوش است که هر دو پوش آن در اثر زلزله و عوامل جوی منطقه خراب شده است. عمده تزیینات بنا طاق و قوس و قرنیسهای آجری و کاشیکاری در قسمت فوقانی است. جسد شمس آل رسول محمد بن محمود آملی با نام کامل شمس الدین محمد بن محمود آملی از دانشمندان و پزشکان شهیر ایرانی در داخل این آتشکده به خاک سپرده شده است.
عالی
شهر آمل رو دوست دارم، خیلی جا داره که شهرداری آمل به شهر برسه تا جلوه بهتری بگیره، مثلا یکیش بازسازی و مرمت آتشکده قدیمی مثل این آتشکده، شهرداری آمل باید رسیدگی کنه، گرچه الان هم دیر شده
آدرس کجایت
چهار طاقی سر بر آورده از خاک محصور میان خانه، آپارتمانهای شهرستان آمل با تک درختی که همسایه اوست سرگذشت نامعلومی دارد، عدهای آن را یک آتشکده ساسانی و تعدادی آن را مقبره شمس آل رسول که از فقیهان اوایل قرن 7 ه.ق میدانند. اعتمادالســـــلطنه در کتاب مرآه البلدان نوشـــــته اســـــت: «در نزدیکى آمل، بنایى است مخروبه که ســـــه برج آن باقى مانده؛ معروف است که این بنا آتشکده بودهاست»، فرصت شـــــیرازی، مؤلف کتاب «آثـــــار عجم» و من جمله بومیان منطقه این بنا را آتشکدهای ساسانی میدانند. اما بر طبق شواهد یافت شده از خرده سفالهایی از نوع «اســـــگرافیاتو» در محوطه اطراف این بنا، قدیمیترین تاریخ یافت شده از این بنا تا کنون مربوط به اوایل قرن هفتم هـ.ق است.اِما ملگونوف نیز در کتاب کرانههای جنوبی دریای خزر این بنا را مربوط به دوره اسلامی و مقبره شمس آل رسول میداند. ستوده نیز معتقد اســـــت؛ بنای آمل از آثار دوره اسلامیاست و ربطی به آتشکده ندارد. در نتیجه در هنگام رسیدن به بنا باید عجالتا تاریخچه را به کناری گذاشت و در سایه سار درختی که در همسایگی چهار طاقی است تنها کمی مکث کرد، بنا به تنهایی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
آتشکده: مربوط به دوره ساسانیان است و در محله پائین بازار، در شهر قدیم یا عوام کوی واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۰۶۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.[۲۰۰] این بنا با توجه به ویژگیهای خاص معماری در شمار بناهای قرن نهم هجری قمری است و در مقایسه با سایر برجهای این دوره از وسعت قابل ملاحظهای برخوردار است. ساختمان این بقعه شامل بدنه چهار گوشه و برج مخروطی شکل است و در قسمت فوقانی بدنه دارای مقرنسهای تزیینی است. آتشکده به صورت چهار گوشه و گنبد مخروطی است و گنبد آن دو پوش است که هر دو پوش آن در اثر زلزله و عوامل جوی منطقه خراب شدهاست عمده تزیینات بنا طاق و قوس و قرنیسهای آجری و کاشیکاری در قسمت فوقانی است. نکته جالب در بنای این برج، کاربرد آجرهای با ابعاد و اندازههای مختلف است، با توجه به شکل کلی و شباهت بسیار آن با برجها و آتشکدهها شناخته شده در ایران، از آثار قرن هشتم هجری یا نهم یعنی دوره ساسانیان دانسته شدهاست. این گنبد مدور و به شکل برجی است. جسد شمس آل رسول محمد بن محمود آملی با نام کامل شمس الدین محمد بن محمود آملی از دانشمندان و پزشکان شهیر ایرانی در داخل این آتشکده به خاک سپرده شدهاست. طاق این برج دو پوش بوده و گنبد خارجی و داخلی داشت که بر اثر زلزله خراب شد.
این آتشکده نشانه اصالت شهر آمل هستش متاسفانه هیچ محافظ و سازماندهی از طرف شهرداری نداره
آتشکده آمل (مکان تاریخی) در محله امام حسن عسگری آمل و بلوار بهشتی، فرهنگ و هنر - اندیشه 49، بهار واقع شده است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.