info
عکس باغ و موزه مشاهیر اکبریهعکس باغ و موزه مشاهیر اکبریهعکس باغ و موزه مشاهیر اکبریهعکس باغ و موزه مشاهیر اکبریه
category

باغ و موزه مشاهیر اکبریه محله اکبریه، بیرجند

موزه

درباره‌ی باغ و موزه مشاهیر اکبریه

باغ و موزه مشاهیر اکبریه (موزه) در محله اکبریه بیرجند و بلوار پاسداران، پاسداران 50، معلم، بین میدان مادر و معلم 35 واقع شده است. این مکان یکی از سه موزه در محله اکبریه بیرجند می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان فوق تخصصی رازی، موزه مردم شناسی و باستان شناسی بیرجند و پردازش هوشمند و همچنین رستوران شمس العماره سنتی، کتابخانه امام رضا (ع)، پیتزا برند بیرجند، موبایل پارسیان و چایخانه سنتی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به باغ و موزه مشاهیر اکبریه

نظرات کاربران در مورد باغ و موزه مشاهیر اکبریه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    محمدرضا
    شنبه 05 فروردین ماه 1402

    باغ موزه و بازارچه صنایع دستی اکبریه

    8
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 17 خرداد ماه 1402

    باغ اکبریه بیرجند نیز مانند سایر باغ‌های ایرانی نشانی از زیبایی و به کار گیری عوامل طبیعی در معماری بوده است. خالق باغ با اتکا به دانش تجربی خود، فضایی را ایجاد کرده که باعث بقاء و پویایی بستر طبیعی شده است. باغ ایرانی سه ساختار و طراحی منحصربه‌فرد دارد: اول در مسیر عبور جوی آب قرار دارد. دوم اینکه با دیوارهای بلند محصور است و سوم در داخل باغ عمارت تابستانی و استخر آب قرار گرفته است. باغ ایرانی با تاریخ پیدایش قنات پیوند دارد. باغ اكبریه از جاهای دیدنی بیرجند در استان خراسان جنوبی به شمار می‌رود و در انتهای خیابان معلم قرار گرفته است. اولین باغ‌های ایرانی در مسیر خروجی قنات‌ها شکل گرفته است و چون حفر قنات و علوم وابسته به آن به طریقی تجربی به دست مقنی‌های ایرانی برای اولین بار صورت گرفته است، از این رو شکل‌گیری باغ در کنار قنات‌ها نیز از تفکرات و اندیشه‌ی ایرانیان سرچشمه گرفته است. این سه مشخصه باغ‌های ایرانی را متمایز می‌کند. هنگامی که این باغ‌سراهای ایرانی را جهانگردان اروپایی مشاهده کردند، آن‌ها را با مشخصه و نام «پرشین گاردن» وصف کرده‌اند.باغ اکبریه بیرجند با وسعتی در حدود ۴۵۰۶۹ متر مربع از دیدنی های استان خراسان جنوبی محسوب می‌شود و با شماره ۲۳۲۶ در ۲۰ خردادماه سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این باغ در بستری كوهستانی واقع شده و متشكل از ۲ بنا است كه قدیمی‎ترین آن ساختمانی متعلق به حشمت‌ا‎لدوله پدر ابراهیم شوكت‎الملك كه تاریخ احداث آن به اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه برمی‎گردد. بنای دیگری كه در این مجموعه واقع است ساختمان تشریفات است كه شوكت‌الملك ساخته است.

    5
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    پنجشنبه 11 اسفند ماه 1401

    اغلب باغ های ایرانی در چند ویژگی مشترک هستند: اول این که در مسیر عبور جوی آب قرار دارند. دوم اینکه با دیوارهای بلند محصور شده اند و سوم در داخل باغ عمارت تابستانی و استخر آب قرار دارد. باغ ایرانی با تاریخ پیدایش قنات پیوند دارد. این باغ نیز در این خصوصیات با دیگر عمارت های ایرانی مشترک است. در این باغ الهامانی از معماری روس نیز دیده می شود که با سبک معماری اسلامی تلفیق شده و شکل جدید و زیبایی را ایجاد کرده است. در کل مجموعه دو باغ وجود دارد، باغ جنوبی و باغ شمالی که البته وسعت بیشتری دارد. در باغ جنوبی مکان هایی از جمله فضاهای خدماتی، عمارت مرکزی و دیواره غربی اصطبل قرار دارند و حوض بزرگی نیز در آن ساخته شده است. یکی از اساسی ترین ویژگی های باغ اکبریه وجود یک حیاط پشتی در قسمت جنوبی باغ است که بعدها از آن الگوبرداری شد و امروز می توان نمونه آن را در دیگر باغ ها و بناهای بیرجند مشاهده کرد. این حیاط، متصل به بافت روستایی اطراف است و شاه نشینی مستطیل شکل دارد که از یک طرف به فضای حیاط متصل می شود. نمونه این شاه نشین را در مقیاس بزرگتر در باغ ایل گلی تبریز و باغ فرح آباد اصفهان می توان مشاهده کرد

    4
  • avatar
    Dr. Who
    شنبه 20 آبان ماه 1402

    باغ اکبریه بیرجند با وسعتی در حدود ۴۵۰۶۹ متر مربع از دیدنی های استان خراسان جنوبی محسوب می‌شود و با شماره ۲۳۲۶ در ۲۰ خردادماه سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این باغ در بستری كوهستانی واقع شده و متشكل از ۲ بنا است كه قدیمی‎ترین آن ساختمانی متعلق به حشمت‌ا‎لدوله پدر ابراهیم شوكت‎الملك كه تاریخ احداث آن به اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه برمی‎گردد. بنای دیگری كه در این مجموعه واقع است ساختمان تشریفات است كه شوكت‌الملك ساخته است.این باغ به‌عنوان محل سكونت، پذیرایی و انجام امور دیوانی مورد استفاده قرار می‌گرفت به طوری كه در لهجه محلی به (كلاته سركار امیر) شهرت یافت. بعد از درگذشت ابراهیم خان شوكت‌الملك، پسر وی اسدالله علم، وزیر دربار شاه، از این باغ به‌عنوان محل سكونت در برخی از ایام سال استفاده می‎كرد.بنای مزبور را عَلَم وقف آستان قدس رضوی کرد و در سال ۱۳۷۱ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. این باغ نیز مانند سایر باغ‌های ایرانی دارای محوریت اصلی و تک محوری بودن باغ و وجود کوشکی در تقاطع محور عمود بر هم است که از ویژگی‌ها‌ی باغ‌های ایرانی در تمامی شهرهای ایران بوده و بر اساس الگوی چهارباغ از دوران هخامنشی این طرح اجرا شده است. الگوی اصلی چهارباغ به قدری ریشه در هنر و فرهنگ ایران دارد که در سایر هنرها نیز همچون هنر فرش‌بافی نیز الگوی چهار باغ و همان چلیپا دیده می‌شود.

    2
  • avatar
    rezaghorbani
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    بسیار زیبا و دیدنی بخصوص در تعطیلات نوروز

    2
  • avatar
    یاعلی حیدر مدد
    یکشنبه 28 خرداد ماه 1402

    صنایع دستی ومشاغل قدیم شهرستان بیرجند

    2
  • avatar
    timerunner2359
    شنبه 24 تیر ماه 1402

    از زیباترین مکان‌های توریستی شهر

    1
  • avatar
    😂
    دوشنبه 25 مهر ماه 1401

    باغ زیبا و تاریخی👍

    1
  • avatar
    mostafa
    سه شنبه 16 فروردین ماه 1401

    کشور ایران سرزمین پهناوری است که هر گوشه از آن زیبایی های منحصر به فرد خود را دارد در سال ۲۰۱۱، ۹ مورد از باغ های مختلف از سراسر کشور انتخاب شدند و نامشان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. یکی از آن ها باغ اکبریه در بیرجند بود که در استان خراسان جنوبی واقع شده است. این بنای تاریخی شهر بیرجند امروزه با گسترش شهر داخل بافت شهری قرار گرفته است. برای آشنایی با این مجموعه باشکوه به جا مانده از اواخر دوران زندیه و قاجاریان با الی گشت همراه شوید. قدیمی ترین ساختمان مجوعه توسط حشمت الدوله پدر ابراهیم شوکت الملک (که او نیز پدر اسدالله علم می باشد) ساخته شد. با گسترش بیرجند، استفاده از ارگ بهارستان که به عنوان اولین ارگ حکومتی در بیرجند شناخته می شد، مقبولیتش را در نزد حاکمان منطقه از دست داد؛ چرا که با رشد محلات و این ارگ در کنار محل زندگی عموم مردک قرار گرفت و باعث مواجه شدند حاکمان با دو مشکل بزرگ شد، اول این که حراست و حفاظت از آن مجموعه سخت تر از گذشته انجام می شد و دیگر اینکه بر خلاف میل حاکمان، روابط و رفت و آمدهای آنان کاملا توسط مردم قابل مشاهده بود. این مسایل موجب شد تا در اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه، علی اکبر خان خزیمه، دستور احداث بنایی باشکوه باغ اکبریه را در مجاورت قنات و دامنه کوه باقران به دهد. وی از خاندان خزیمه علم بود که تبارشان به خازم بن خزیمه، سردار عرب و فاتح خراسان می رسید. او فرزندی به نام ابراهیم شوکت ‎الملک داشت که از زمین داران بزرگ آن روزگار به شمار می آمد و حاکمیت منطقه بیرجند، جنوب خراسان و سیستان نیز بر عهده وی بود. ساخت آن از اواخر دوران زندیه آغاز شد و تا اوایل دوران قاجاریه (۱۳۰۰ تا ۱۳۶۴ هجری قمری) ادامه یافت. این عمارت در انتهای شرقی باغ قرار دارد و شامل دو طبقه می ‎باشد. طبقه همکف که دارای دو دالان و راهرو نسبتا طویل است و ارتباط میان سه بخش مهم مجموعه، یعنی باغ اصلی، باغ جنوبی و اصطبل را برقرار می ‎کند. پس از آن شوکت الملک ساختمان تشریفات را در باغ احداث کرد. آن ها از این باغ به عنوان محلی برای سکونت، پذیرایی و انجام امور دیوانی استفاده می کردند به طوری که در لهجه محلی به کلاته سرکار امیر (به معنای قلعه امیر شهر) شهرت یافته بود. به گفته علم آن ها چندین بار از رضاشاه و پسرش در این مجموعه پذیرایی کردند.

    1
  • avatar
    یادگاری
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    باغ و عمارت اکبریه که از جاهای دیدنی بیرجند شمرده می شود در گذشته هسته مرکزی روستای اکبریه را تشکیل می داده است. این مجموعه با کاربری مسکونی و حکومتی طراحی و ساخته شده است. باغ و بناهای وابسته به آن در زمینی به مساحت 5.3 هکتار واقع شده و کوشک آن در دوطبقه مجزا ، مربوط به دوره های زندیه تا اوایل دوره پهلوی طراحی و احداث شده و زیربنای آن حدود 2000 متر مربع می باشد. مجموعه باغ و عمارت اکبریه دارای اجزایی نظیر حصار ، سردر ورودی ، عمارت اصلی ، فضاهای خدماتی ، باغ و قنات می باشد. عمارت اصلی در بخش مرکزی قرار گرفته و نسبت دیگر بخش ها از تقارن و تناسب جالب توجه و ویژه ای برخوردار است. ساختنمان مزبور دوطبقه است و شاخص ترین بخش های آن تالار آیینه خانه ، اتاق مرکزی و گنبد کلاه فرنگی به شمار می آید. همچنین بخش غربی عمارت نیز در دو طبقه و شامل اتاق ها و راهروهای ارتباطی بوده و در دوره پهلوی ساخته شده است در میان آثار تاریخی شهرستان بیرجند ، باغ و عمارت اکبریه به عنوان یکی از جاهای تاریخی بیرجند بیش از همه نگاه کنجکاو هر بیننده ای را به سوی خود جلب می کند تا انسان را بی اختیار وادار به مدح و ستایش معماری و فضاهای باغ اکبریه این بنای عظیم  و باشکوه می نماید. سردر اصلی و اولیه باغ اکبریه براساس اسنادی که از گذاشته بدست آمده است در ضلع شمالی و در امتداد محور اصلی شمالی-جنوبی باغ قرار داشته است. فرم فرورفته در نمای عمارت اصلی دعوت کنندگی خاصی را همراه با شکوه یک ساختمان در هماهنگی با خط آسمان و ایوان اصلی در ذهن القا می نماید باغ با دیواره های گلین از سه طرف محصور شده است. فضاهای اصلی معماری را می توان به عمارت اصلی ، فضاهای خدماتی و اصطیل تقسیم بندی نمود. پس از عبور از ورودی اصلی بنا ، عمارت اصلی باغ با فضاهای با شکوه و متنوع مشخص می شود. در پشت این ساختمان بخش دیگر باغ که از نظر مساحت کوچکتر از باغ اصلی است قرار دارد که دسترسی به آن از طریق راهروهای ارتباطی امکان پذیر است. در این بخش نیز در ادامه محور اصلی باغ و با عناصری مانند درختان رفیع و آبنما ، باغ آرایی ادامه یافته است. استخر نعلی شکل همراه با درختان درختان کاج و توت که در پیرامون آن جای گرفته اند ، در میانسرای این بخش قرار دارد. تاق های جناغی در دیوار های اضلاع که به یک شکل تکرار شده اند ، مجموعا فضای ویژه ای را به لحاظ منظره زیبا و کارکرد ایجاد نمود. شاه نشین از مهمترین قسمت های این طبقه است که دارای گچبری های متعدد به صورت موتیفهای گل و گیاه پیچ در پیچ است و مهمترین عنصر موجود در آن دو ستون گچی است که در سقف طاقنمای موجود در دل دیوار ساخخته شده است و به کف شاه نشین متصل می گردد. نمای خارجی این بنا شامل یک پیش ایوان سرتاسری و دو ستون در روی آن است. ستون های بکار رفته در پیش ایوان بصورت مدور با استفاده از آجرهای پیش بر ساخته شده است. قوسهای دسته سبدی و نیم دایره به پیش ایوان زیبایی خاصی بخشیده اند. گنبد کلاه فرنگی، تالار آینه، تزئینات مقرنس لانه زنبوری و رسم بندی از جمله زیبایی های این عمارت به شمار می روند. عمارت اکبریه طبق آثار بجا مانده از آن، گویا محلی برای اقامت نمایندگان سیاسی داخلی و خارجی بوده است. این عمارت که بخشی از آن به موزه تبدیل شده، شامل موزه های باستان شناسی، مجسمه های مومی شده و همچنین موزه حیات وحش می باشد. اشیای قدیمی با قدمتی حدود 5 هزار سال مانند سکه ها و اسلحه ها و ... در این موزه ها قابل رؤیت است. حیوانات بومی و غیر بومی و همچنین حیوانات نادر تاکسیدرمی شده، در این موزه ها قابل رویت اند، که خود به جذابیت های باغ و عمارت اکبریه می افزاید. این اثر جزو آثار به ثبت رسیده ملی ایران و میراث جهانی یونسکو است.

    1
  • avatar
    💥امیرخان🚚
    پنجشنبه 04 آذر ماه 1400

    قشنگ وعالی

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403

    خیلی عالی

  • avatar
    علی
    دوشنبه 28 اسفند ماه 1402

    مسخره و بیخود

  • avatar
    تولیدی شکر پنیر اَرناوه
    چهارشنبه 08 آذر ماه 1402

    مکان بازسازی شده دارای دو موزه هست که نیاز به رسیدگی و مرمت بیشتر دارد با تشکر از پرسنل محترم موزه و بنا

  • avatar
    محمد
    پنجشنبه 23 شهریور ماه 1402

    موزه بزرگ جا های دیدنی هم داره فضای سبز داره برای عکس

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 11 مرداد ماه 1402

    اغلب باغ های ایرانی در چند ویژگی مشترک هستند: اول این که در مسیر عبور جوی آب قرار دارند. دوم اینکه با دیوارهای بلند محصور شده اند و سوم در داخل باغ عمارت تابستانی و استخر آب قرار دارد. باغ ایرانی با تاریخ پیدایش قنات پیوند دارد. این باغ نیز در این خصوصیات با دیگر عمارت های ایرانی مشترک است. در این باغ الهامانی از معماری روس نیز دیده می شود که با سبک معماری اسلامی تلفیق شده و شکل جدید و زیبایی را ایجاد کرده است. در کل مجموعه دو باغ وجود دارد، باغ جنوبی و باغ شمالی که البته وسعت بیشتری دارد. در باغ جنوبی مکان هایی از جمله فضاهای خدماتی، عمارت مرکزی و دیواره غربی اصطبل قرار دارند و حوض بزرگی نیز در آن ساخته شده است. یکی از اساسی ترین ویژگی های باغ اکبریه وجود یک حیاط پشتی در قسمت جنوبی باغ است که بعدها از آن الگوبرداری شد و امروز می توان نمونه آن را در دیگر باغ ها و بناهای بیرجند مشاهده کرد. این حیاط، متصل به بافت روستایی اطراف است و شاه نشینی مستطیل شکل دارد که از یک طرف به فضای حیاط متصل می شود. نمونه این شاه نشین را در مقیاس بزرگتر در باغ ایل گلی تبریز و باغ فرح آباد اصفهان می توان مشاهده کرد.

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 21 دی ماه 1401

    عالی است جنبه دیدن دارد بسیار مکان زیبا

  • avatar
    امید
    شنبه 22 مرداد ماه 1401

    باغ و موزه اکبریه مکان تاریخی بسیار جذاب و عالی در سطح باغ موزه های تهران و شیراز

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 12 فروردین ماه 1401

    چرا اینجا نوشته شبانه روزی ولی من رفتم تا ساعت ۶ باز داشت؟؟ همچنین رفتار مراقب اونجا خیلی بد بود. دو ستاره به خاطر مکان زیباش

  • avatar
    dadgari
    پنجشنبه 20 خرداد ماه 1400

    معماری ناب و تکرار نشدنی داره، بسیار زیبا و چشم نوازه، راهنمای خوبی داره و اونجا به خوبی راجع به همه چی برات توضیح میده

  • avatar
    KM
    پنجشنبه 12 فروردین ماه 1400

    فضای سنتی و شیکی داره که فقط میتونه یه فرق خوش ذوق همچین مکانی بسازه

  • avatar
    میدانی
    شنبه 28 فروردین ماه 1400

    یکی از جالب ترین موزه هایی که دیدم تالار اینه ی قشنگی هم داره


سایر موزه‌ها که در محدوده باغ و موزه مشاهیر اکبریه واقع شده‌اند:

  • موزه حیات وحش بیرجند
    (3.3)
    بلوار غفاری، غفاری 25، معلم، میدان مادر
  • موزه مردم شناسی و باستان شناسی بیرجند
    (3.6)
    بلوار غفاری، غفاری 25، معلم، میدان مادر
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط lahouti (شهریار سطح ۴ نشان) در تاریخ پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی باغ و موزه مشاهیر اکبریه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد باغ و موزه مشاهیر اکبریه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه باغ و موزه مشاهیر اکبریه ندارد.
    location استان خراسان جنوبی، بیرجند، بلوار پاسداران، پاسداران 50، معلم، بین میدان مادر و معلم 35
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری باغ و موزه مشاهیر اکبریه

    شنبه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    دوشنبه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    چهارشنبه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    جمعه 09:00 تا 13:00 16:00 تا 18:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo