مکان تاریخی
این دروازه در ابتدا در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد و قرآنی در آن جای داده شد تا مسافران با گذر از زیر آن متبرک شوند. در دوره زندیه کریم خان زند این دروازه را بازسازی کرد و اتاقی به بالای آن افزود و دو جلد قرآن بزرگ نفیس، به خط سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری، در اتاقک بالای آن جای داد. این قرآنها، که به قرآن هفده من معروف اند، اکنون از دروازه قرآن به موزه پارس انتقال یافته اند. دروازه قرآن در دوره قاجاریه به علت وقوع چندین زلزله دچار صدمات زیادی شد که محمد زکی خان نوری آن را تعمیر نمود. این بنا در گذشته طاق قران نیز نامیده شده است. روزهای اول هرماه مردم از شهر خارج شده و از زیر این طاق عبور میکرده اند. درسال 1315 این بنا به دستور رضاخان، تخریب شد . این بنا در تاریخ 19/9/1375باشماره 1800در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. گلشن شیراز دروازه قرآن در شمال شرقی شهر شیراز در تنگ الله اکبر میان کوه چهل مقام و کوه باباکوهی قرار دارد و در واقع در خروجی شیراز بسمت شهر مرودشت واقع شده است. این بنای تاریخی در کنار فلکه طاووسیه شیراز قرار دارد. دروازه قرآن در فاصله کمتر از ده متری مقبره خواجوی کرمانی و همچنین فاصله کمتر از پانصد متری باغ جهان نما و همچنین فاصله کمتر از هزار متری مقبره شاعر نامدار پارسی زبان حافظ شیرازی و باغ جهان نما قرار دارد. نمای کلی دروازه ی قرآن، نمادی از آرامگاه کورش کبیر است. مصالح به کار رفته در آن، سنگ و سیمان است که به شیوه ی سنتی ساخته شده و در سطوح شمالی و جنوبی آن اندکی کاشی کاری شده است. دروازه ی قرآن، دارای یک دهنه ی بزرگ در میان، و دو دهنه ی کوچک در دو سوی آن است. در دهنه ی غربی، راه پله ی ورود به اتاق بالای دروازه قرار دارد. این اتاق، سه پنجره ی مشبک کاشی کاری شده در هر سمت دارد و قرآنی در آن نگهداری می شود. در دهنه ی شرقی، آرامگاه سازنده ی این دروازه، شادروان ایگار قرار دارد این دروازه در سال 1327 خورشیدی ساخته شده است. پیش از آن دروازه ای قدیمی وجود داشت که به فرمان امیر عضدالدوله دیلمی (372-338 هـ.ق) از سنگ و ساروج ساخته شده بود و قرآنی برای سلامت کاروانیان بر فراز آن گذارده بودند. تا سال 1315 خورشیدی، کاروان ها از زیر این دروازه رفت و آمد می کردند، اما به دلیل افزایش روز افزون خودروهای موتوری، دهنه ی دروازه برای رفت و آمد آن ها به ویژه کامیون ها تنگ و خطرناک بود. بنابراین شهرداری شیراز آن را با دینامیت ویران کرد تا جاده برای حرکت خودروها هموار شود. همچنین در آن هنگام قرآن هفده منی بالای دروازه را نیز به موزه ی پارس انتقال دادند. این قرآن در دو جلد به خط ثلث توسط خوشنویس مشهور دوره ی تیموری سلطان ابراهیم نوه شاهرخ تیموری نوشته شده است. تخریب دروازه موجب نگرانی مردم شیراز شد، زیرا آنان از گذشته های دور به ویژه از روزگار زندیه، باور داشتند که در روزهای اول هر ماه قمری، از زیر دروازه بگذرند تا سلامتی یک ماهه ی خود را با توسل به قرآن بیمه کنند. به همین خاطر 12 سال بعد یکی از بازرگانان شیراز به نام حاج حسین ایگار معروف به اعتماد التجار دروازه ی کنونی را ساخت و برای رفع نگرانی مردم شیراز قرآنی را برفراز آن نهاد. دروازه ی کنونی تا سال 1365 خورشیدی محل رفت و آمد خودروها بود .
سلام من خاطرات جالبی از دروازه قرآن دارم اولین سفرم درکودکی سال۱۳۵۱ درست با اتوبوس ایران پیما قرمز رنگ از زیر همین دروازه عبور کردیم داخل شهر شیراز هم یک میدان وجود داشت بنام میدان ساعت که یک ساعت بزرگ وسط میدان روی زپین وجود داشت که کار هم میکرد وزمان را نشان میداد
بسیار عالی و زیباست اگه مسیرتون افتاد شیراز حتما دیدن کنید
اولین جایی که تو تور شیراز گردی ما رو بردن و واسم خاطره انگیزه.
ورودی اول شیراز که مکانی زیبا و جذاب است زادگاه تمدن ایران
بهترین مکان براری استراحت ودنج آرامش بخش بغل دروازه قرآن هم هر دو طرف پارک خوبی هست
دروازه قرآن وروی و نماد شهر شیراز مکانی خوب و تمیز که توی تابستان بهتره
روز قشنگتره تا شب متن 2 : شلوغ و بدونه امکانات متن 3 : فقط برای رد شدن از کنارش خوبه متن 4 : آرامگاه تعطیل بود برای تعمیرات. و چیز جذابی هم نداشت.
زیبا و عالی محیطی تمیز و مرتب
اینجو دروازه قرآن خودمونه😍 بنظرم زیباترین دروازه قرآن تو کل ایران دروازه قرآن شیراز خودمونه😉🥰
خیلی خیلی قشنگ بود ❤❤❤❤
نشستن برف در منطقه دروازه قرآن
نزدیکای غروب خیلی زیباتره
یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی شیراز محسوب میشود. بوستان اطراف دروازه قرآن بسیار باصفاست و آرامگاه یکی از شاعران مشهور ایرانی، خواجوی کرمانی را در خود جای داده است تماشای عبور ماشینها و آدمها از بالای بوستان نوشیدن چای خوردن بستنی و فالودههای معروف شیراز در اطراف دروازه میتواند خاطره سفر شما به شیراز را لذتبخشتر کند دروازه قرآن در شب به دلیل چراغانیهای رنگارنگش بسیار تماشایی است و انتخابی عالی برای شبگردی در شیراز محسوب میشود دروازه قرآن یکی از محبوبترین نقاط شیراز برای تفریح و خوشگذرانی در این شهر است. اینجا میتوانید از تفریحاتی مانند عکاسی، پیکنیک و کافه و رستورانگردی در اطراف دروازه قرآن لذت ببرید یا اینکه شبها به اینجا سری بزنید و غرق در زیباییهای شبانه دروازه با نورپردازیهای رنگارنگ آن شوید مقابل دروازه شیراز مجموعهای تفریحی وجود دارد که بهدلیل وجود قبر خواجوی کرمانی (شاعر پرآوازه ایران) به آن بوستان خواجوی کرمانی میگویند. پس از بازدید از دروازه قرآن میتوانید سری نیز به این بوستان بزنید و عبورومرور مردم را تماشا کنید آبنمای موزیکال مقبره خواجوی کرمانی و ساختار پلهای شکل پارک که امکان تماشای قسمتی از شهر شیراز از بلندی کوه را میدهد از جذابیتهای بوستان خواجوی کرمانی ست.
دروازه قرآن یکی از شش دروازه قدیمی شیراز، دروازه قرآن است که از گذشتههای دور باقی مانده و در ورودی شهر قرار دارد. زمانی که طاقهای بلند دروازه قرآن را مشاهده میکنید، یعنی به شهر شیراز رسیدهاید. نام دروازه قرآن از قرآنی گرفته شد که «عضدالدوله دیلمی»، امیر سلسله دیلمیان دستور داد آن را در محفظهای در بالای طاق دروازه قرار دهند تا کسانی که از این دروازه عبور میکنند، سفر سلامت و بیخطر داشته باشند. دروازه قرآن در شرق شیراز قرار دارد و مسافرانی که از سمت جاده اصفهان- شیراز وارد شهر میشوند، این بنای معروف را مشاهده میکنند.
دروازه قرآن بعد از هتل شیراز،پنجاه متر بعد از میدان طاووس سمت چپ
دروازه قرآن دروازه قرآن شیراز یکی دیگر از جاذبههای تاریخی این شهر است که کمتر کسی پیدا میشود که آن را نشناسد. دروازه قرآن در شمال شرقی شیراز و میان دو کوه چهل مقام و باباکوهی واقع شده است. این دروازه در واقع خروجی شیراز بهسمت مرودشت محسوب میشود. در نزدیکی دروازه قرآن چند جاذبه مشهور شیراز مانند مقبره خواجوی کرمانی، باغ جهان نما و حافظیه قرار دارد. دروازه قرآن در دوران عضدالدوله دیلمی ساخته شد و قرآنی روی آن قرار دادند تا کسانی که از شهر خارج میشوند، از زیر قرآن عبور کنند. کریم خان زند این دروازه را بازسازی کرد و دو جلد قرآن بالای اتاقی که روی آن ساخته بود، قرار داد. این قرآنها به «قرآن هفده من» شهرت دارند و امروزه در موزه پارس نگهداری میشوند. در دوران پهلوی اول، دروازه قدیمی قرآن به دستور رضا شاه تخریب شد و در سال ۱۳۲۸ دروازهای جدید با فاصله کمی از دروازه قدیمی ساخته شد. دروازه جدید بزرگتر از دروازه قبلی است.
دروازه قرآن یکی از دروازههای به جای مانده از دورههای قدیم در شیراز بود که دوباره سازی شده آن امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی این شهر به حساب میآید و در شمال شهر قرار دارد و جز دروازه ورودی شمال شیراز حساب می شود. دروازه قرآن در ابتدا در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد و قرآنی در آن جای داده شد تا مسافران با گذر از زیر آن متبرک شوند. در دوره زندیه کریم خان زند این دروازه را بازسازی کرد و اتاقی به بالای آن افزود و دو جلد قرآن بزرگ نفیس، به خط سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری، در اتاقک بالای آن جای داد. این قرآنها، که به «قرآن هفده کیلوگرم» معروفند، اکنون از دروازه قرآن به موزه پارس انتقال یافتهاند.دروازه قرآن در دوره قاجاریه به علت وقوع چندین زلزله دچار صدمات زیادی شد که محمد زکی خان نوری آن را تعمیر نمود. این بنا در گذشته طاق قرآن نیز نامیده شدهاست. روزهای اول هرماه مردم از شهر خارج شده و از زیر این طاق عبور میکردهاند.در سال ۱۳۱۵ این بنا توسط شهردار وقت شیراز تخریب شد. دروازه قرآن در سال ۱۳۲۸ شمسی با همت یکی از بازرگانان شیراز به نام حاج حسین ایگار معروف به اعتماد التجار، با فاصله کمی از دروازه کهن ساخته شد. دروازه جدید در اندازه بزرگتر، شامل دهانه قوس تیزه دار و دو ورودی کوچک بر روی جرزهای دو طرف و اتاق مستطیل شکلی بر فراز آن برای گذاشتن قرآن ساخته شد. در این بنا، آیاتی از قرآن را به خط ثلث و نسخ دور تا دور در دروازه قرآن نگاشتهاند؛ در پیشانی شمالی این طاق آیه: «انّ هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم». (سوره اسراء، آیه ۹) و بر پیشانی جنوبی و سمت شهر شیراز آیه: «قل لئن اجتمعت الانس و الجنّ علی…». (سوره اسراء، آیه ۸۸) و در گوشه غربی طاق آیه: «انّا نحن نزّلنا الذّکر» و ادامه آیه در گوشه شرقی: «و انّا له لحافظون» (سوره حجر، آیه ۹) نوشته شدهاست. قرآن موجود در بالای دروازه ویرایش در بالای دروازه دو نسخه قرآن دستنویس به خط ثلث عالی منسوب به ابراهیم سلطان نوه شاهرخ تیموری قرار داشت. در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی دو قرآن خطی موجود در آن به موزه پارس انتقال یافت که همچنان در این موزه نگهداری میشوند.
دروازه قرآن (مکان تاریخی) در محله دروازه قرآن شیراز و بلوار هفت تنان، میدان قرآن واقع شده است. این مکان یکی از پنج مکان تاریخی در محله دروازه قرآن شیراز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی لونا پارک و آبشار مصنوعی شیراز و همچنین آرامگاه خواجوی کرمانی، غار خواجوی کرمانی، رستوران تاجیک، استخر هتل بزرگ شیراز و سرویس بهداشتی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.