آرامگاه - باز است : شبانهروزی
ساعت کاری: باز است - شبانهروزی
آرامگاه خواجوی کرمانی از معماری زیبایی برخوردار است. آرامگاه خواجو مسقف نیست و در محیطی روباز قرار دارد. آرامگاه بر روی سکویی قرار گرفته است که ۱۰ پله با سطح زمین فاصله دارد. سنگ قبر خواجوی کرمانی در مرکز آرامگاه قرار دارد، دارای برآمدگی است و زیر محفظهای شیشهای قرار دارد. بر روی سنگ قبر آیهی «کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذوالجلال و الاکرام» نوشته شده است. طبق رسوم آن دوران که ۲ ستون سنگی در بالا و پایین قبور عرفا ساخته میشده، دو ستون کوتاه کنار سنگ قبر خواجو قرار دارد. در کنار سنگ قبر مجسمهای سنگی از خواجوی کرمانی قرار گرفته است
در حوالی دروازه قرآن شیراز، میتوانید به سراغ آرامگاه خواجوی کرمانی، شاعر بلند آوازه ایرانی بروید. این آرامگاه در در دامنه کوه صبوی شیراز و دل بوستانی سرسبز واقع شده است و به همین دلیل این بوستان با این شاعر خوش قریحه همنام شده است. در آرامگاه خواجوی کرمانی سنگ قبری را خواهید دید که در بالا و پایین آن دو ستون سنگی کوتاه وجود دارد. در آرامگاه خواجو تندیس سنگی این شاعر را نیز ساختهاند و فضای بوستان را زیباتر کردهاند. از دیگر جاذبههای بوستان خواجو، غارهایی است که در فاصله کمی از مقبره واقع شدهاند.خواجوی کرمانی درون یکی از این غارها زمان بسیاری را به عبادت مشغول میشده و روح خود را جلا میداده است. نقش برجسته نبرد رستم با شیر و همچنین نقش فتحعلیشاه و پسرانش در دیوارههای کناری غارها دیده میشود.
اصلا ماشین نبرید که جای پارک پیدا نمیشه با تاکسی برید
کوچک اما از نظر معنوی عالی است small but spiritually great متن 2 : الان جنبه تجاری پیدا کرده ولی قبلا یک مکان تاریک با صدای ضبط شده غرش شیر بود که همزمان با نور قرمز شدید پخش میشد. (شاید 20. سال پیش)!
آرامگاه خواجوی کرمانی مکانی معمولیه محیط تمیز و سادهای داره ولی جای ارام و خلوتیه
آرامگاه خواجوی کرمانی مکانی سرسبز و دیدنیه و آبشارش بسیار دلنشینه.منظره ی شهر از بالا بسیار زیباست
خواجوی کرمانی از نوابغ عالم ادبیات است. وی در سال ۶۷۹ هجری قمری در کرمان متولد شد و در دوران جوانی علاوه بر تحصیل، به مسافرت نیز علاقه داشت. او در طول زندگی خود به مقاصدی نظیر بيتالمقدس، مصر، شام، حجاز و عراق سفر کرد. همچنین خواجوی کرمانی مدتی در کشور بغداد زیست. سپس به ایران برگشت و به شهر شیراز رفت. او مدتی از عمر خود را در جوار فردی به نام ابواسحاق گذراند و از وجود ایشان بهرهها کسب کرد.
آرامگاه خواجوی کرمانی در جاده شیراز به اصفهان قرار دارد. آرامگاه خواجوی کرمانی در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی بنا شده و جزو جاذبههای شهر شیراز محسوب میشود. سه غار بالاتر از آرامگاه خواجوی کرمانی وجود دارند که دراویش در آنها به عبادت میپرداختهاند و خواجوی کرمانی نیز یکی از آنها بود.
آرامگاه خواجوی کرمانی آرامگاه خواجوی کرمانی كنار دروازه قرآن شيراز قرار گرفته. آرامگاه در محيط بسيار زيبا واقع شده است و ديد بسيار زيبايی به شهر شيراز دارد. در كنار اين موارد وجود يک آبشار زيبايیهای اين مكان را دو چندان كرده است ،آب چشمه رکن آباد نیز از کنار مقبره خواجو میگذرد.
آرامگاه خواجوی کرمانی از دیگر شاعران نامداری که در شیراز دفن شدهاند، خواجوی کرمانی را میتوان نام برد. آرامگاه وی در شمال شهر شیراز، ابتدای جاده شیراز - اصفهان، تنگ الله اکبر و در دامنه کوه صبوی قرار گرفته است. این آرامگاه چشمانداز زیبایی بر دروازه قرآن دارد و آب چشمه رکنآباد از کنار مقبره عبور میکند که جلوهای بسیار زیبا به آن بخشیده است. در سال ۱۳۱۵، آرامگاه خواجوی کرمانی با همت و اعتبارات اداره فرهنگ استان فارس ساخته شد. روی مقبره سقفی ساخته نشده است و سنگ قبر حالت برآمده دارد. در سال ۱۳۳۷ یک اتاق در قسمت شمالی مقبره ساخته شد که امروزه تبدیل به فرهنگسرای خواجوی کرمانی شده است. آرامگاه خواجوی کرمانی با شماره ۹۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آرامگاه خواجوی کرمانی یکی از بناهای زیبا و دیدنی در شیراز، آرامگاه خواجوی کرمانی است. کمال الدین ابوالعطاء ملقب به خواجوی کرمانی زاده ی 689 هجری قمری می باشد. این چهره یکی از علمای فاضل ایرانی به شمار می رود که دانش آموخته محضر شیخ امین الدین محمد کازرونی می باشد. خواجوی کرمانی شاعر دوره مغول، در غزل تتبع سعدی مشغول فعالیت بود. آرامگاه خواجوی کرمانی در جوار دروازه قرآن شیراز در تنگ الله اکبر قرار دارد. در سال های اخیر اداره کل باستان شناسی سازه آرامگاه خواجوی کرمانی را تعمیر کرد و اقدام به برداشتن دیوار مشرقین کرد.
بهترین وقت دیدن این مکان عصر است چون هم روز و هم شب اینجا دیدنی و تماشایی است
آرامگاه خواجوی کرمانی در بالا دروازه قرآن و بر دامه کوه با فضای زیبا و فرحبخش
از دیگر شاعران نامداری که در شیراز دفن شدهاند، خواجوی کرمانی را میتوان نام برد. آرامگاه وی در شمال شهر شیراز، ابتدای جاده شیراز - اصفهان، تنگ الله اکبر و در دامنه کوه صبوی قرار گرفته است. این آرامگاه چشمانداز زیبایی بر دروازه قرآن دارد و آب چشمه رکنآباد از کنار مقبره عبور میکند که جلوهای بسیار زیبا به آن بخشیده است. در سال ۱۳۱۵، آرامگاه خواجوی کرمانی با همت و اعتبارات اداره فرهنگ استان فارس ساخته شد. روی مقبره سقفی ساخته نشده است و سنگ قبر حالت برآمده دارد. در سال ۱۳۳۷ یک اتاق در قسمت شمالی مقبره ساخته شد که امروزه تبدیل به فرهنگسرای خواجوی کرمانی شده است. آرامگاه خواجوی کرمانی با شماره ۹۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
بسیار عالی ممنون از مطالب کامل و نگارش شیوا
آرامگاه خواجوی کرمانی در شمال شیراز، در دامنه کوه صبوی و در ابتدای جاده شیراز - اصفهان، در تنگ الله اکبر قرار گرفتهاست. قبر وی مشرف بر دروازه قرآن میباشد. آب چشمه رکناباد نیز از کنار مقبره خواجو میگذرد. این آرامگاه در سال ۱۳۱۵ شمسی با اعتبارات اداره فرهنگ فارس ساخته شد. بنای آرامگاه خواجوی کرمانی به شماره ۹۱۶ در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسید. محل آرامگاه در محوطهای بدون سقف قرار دارد. در وسط صفه آن سنگ قبری است که بالای آن محدب و دارای برآمدگی است. روی این سنگ کتیبهای که بیانگر قبر خواجو باشد وجود ندارد. فقط بالای سنگ عبارت: کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذوالجلال و الاکرام به خط ثلث نوشته شدهاست. در بالا و پایین قبر نیز دو ستون سنگی کوتاه قرار دارد که طبق رسم آن زمان در بالا و پایین قبور عرفا و شعرا وجود داشتهاست. در سال ۱۳۳۷ شمسی اداره باستانشناسی فارس اقدام به ساخت یک اتاق در قسمت شمالی محوطه آرامگاه کرد.در پیشانی این اتاق دو غزل از غزلیات خواجو به خط نستعلیق بر روی کاشیهای آنجا نوشته شدهاست که با این مطلعها آغاز میشود: دوش میکردم سؤال از جان که آن جانانه کو؟گفت: بگذر زان بت پیمانشکن پیمانه کو؟صبحدم دل را مقیم خلوت جان یافتماز نسیم صبح بوی زلف جانان یافتم که هم اینک این اتاق تبدیل به فرهنگسرای خواجو گردیدهاست. کمی بالاتر از مقبره خواجو ۳ غار به چشم میخورد. یکی از آنها غاری است که محل عبادت و ریاضت زهاد و مشایخ بوده و خواجو نیز مدتی در آن جا به عبادت مشغول بودهاست. غار دیگر که در دهانه آن طاقی ضربی از نوع طاق کجاوهای از سنگ و آجر زده شده محل قبر خواجه عمادالدین محمود، وزیر معروف شاه شیخ ابواسحاق اینجو است. در کنار این غار نقش برجستهای از جنگ رستم و شیر دیده میشود که به دستور حسینعلی میرزا فرمانفرمای فارس در سال ۱۲۱۸ ه.ق ساخته شدهاست.در کنار آن نیز نقش برجسته ناتمامی از فتحعلی شاه قاجار و دو تن از پسرانش به چشم میخورد. در دو طرف این نقش برجسته دو نیم ستون به سبک ستونهای دوره زندیه در درون کوه کار شدهاست.در سال ۱۳۷۰ به همت دانشکده ادبیات دانشگاه کرمان، کنگره بزرگداشت خواجو در کرمان برگزار شد و مراسم اختتامیه این کنگره در شیراز انجام شد. با همین انگیزه به همت شهرداری شیراز و استانداری فارس، آرامگاه خواجو مرمت و بازسازی شده که شامل بازسازی کف و بدنه و ایجاد یک سری دیوارههای عمودی با مصالح سنگ است. هم چنین مجسمهای از سر و صورت خواجه از سنگ تراشیده شده، در این مکان قرار گرفتهاست.
آرامگاه در یک بوستان زیبا و دو طبقه قرار دارد. یادتان نرود که از غار کوچک درون بوستان هم دیدن کنید. ضمنا این بوستان هزینه ی ورودی دارد.
آرامگاه خواجوی کرمانی (آرامگاه) در محله دروازه قرآن شیراز و بلوار هفت تنان، میدان قرآن واقع شده است. و بهصورت شبانهروزی به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میدهد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی لونا پارک، بیمارستان مادر و کودک غدیر و آبشار مصنوعی شیراز و همچنین دروازه قرآن، رستوران تاجیک، تنگه الله اکبر، میدان قرآن و توالت عمومی دروازه قرآن 1 قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.