info
عکس باغ خان
category

باغ خان بشرویه

درباره‌ی باغ خان

باغ خان (مکان تاریخی) در بشرویه و خیابان ملاعبداله بشروی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه خصوصی بشرویه و بازارچه صنایع دستی بشرویه و همچنین اقامتگاه بومگردی بشروی، خانه مستوفی، کافه دنج، لبنیاتی شریفی محترم و مسجد میان ده قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد باغ خان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 28 خرداد ماه 1402

    باغ خان با قدمتی تاریخی، به امیر حسن خان طبسی تعلق دارد که به سبک بناهای دوره قاجار ساخته شده است و از جاهای دیدنی بشرویه محسوب می‌شود. مصالح‌ به‌کار رفته در این بنا شامل خشت خام و گل می‌شود و نمای بیرونی آن با كاهگل و قاب‌بندی‌های گچی تزیین شده است. اتاق‌های بنا در اطراف حیاط بزرگ و مربعی شکل آن ساخته شده‌اند. در میانه ضلع غربی و شرقی حیاط دو ایوان روبروی هم قرار دارند و شاه‌نشین منزل در پشت ایوان شرقی واقع شده است. در پشت این ایوان بادگیری وجود داشته كه اكنون از بین رفته است. بخش اعظم بادگیر به داخل شاه‌نشین و شعبه‌ای از آن به سردابه مستطیل شكل زیر ایوان راه می‌یابد. حوض‌خانه‌ این سازه دارای تزیینات زیبای گچبری و رسمی‌بندی استادانه‌ای در قسمت گنبد است

    1
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    چهارشنبه 18 اسفند ماه 1400

    خانه‌ای بسیار قدیمی معروف به باغ خان یکی دیگر از منازل قدیمی است که در بافت قدیمی شهر بشرویه و در خیابان ملاعبدالله تونی بشروی، کوی ملاسعدی واقع شده است. این منزل متعلق به امیر حسن‌‌خان‌طبسی بوده و به باغِ خان مشهور گردیده است و اواسط دوره قاجاریه به سبک ابنیه‌ زیبا و خاص آن دوره ساخته شده است. مصالح به کار رفته در این بنا خشت خام و گل می‌باشد که نمای بیرونی آن با کاه‌گل و قاب‌بندی‌های گچی تزئین شده است. این بنا دارای حیاطی مربع شکل و بزرگ است که اتاق‌هایی در اطراف آن ساخته شده است. این اتاق‌ها دارای سردرهایی رسمی‌بندی شده و پایه‌ها و دیوارهایی آراسته با ترنج‌های گچ‌بری شده است. در میانه ضلع غربی و شرقی حیاط دو ایوان روبروی هم بنا شده و شاه‌نشین منزل در پشت ایوان شرقی قرار گرفته است. در پشت این ایوان بادگیری وجود داشته که اکنون از بین رفته است. بخش اعظم بادگیر به داخل شاه‌نشین و شعبه‌ای از آن به سردابه مستطیل شکل زیر ایوان راه می‌یافته است. بادگیر سالمی در بخش جنوبی بنا قرار دارد که به اتاق هشت ضلعی حوض‌خانه متصل است. حوض‌خانه این سازه، دارای تزیینات زیبای گچ‌بری و رسمی‌بندی استادانه‌ای در قسمت گنبد می‌باشد. نور فضا بوسیله پنجره‌های مشبک واقع بر ساقه هشت ضلعیِ گنبدِ کلاه فرنگی تأمین می‌گردد. شاخه‌ای از آب قنات بشرویه درون حوض‌خانه وارد شده و از آن‌جا به منظور آبیاری درختان باغ به حیاط هدایت می‌شده است. بخش‌های دیگر منزل شامل اتاق‌های نشیمن تابستانی و زمستانی، انبار، تنورخانه و… می‌باشد که فاقد تزیینات می‌باشد.خانه طاووسی، معروف به باغ خان، در اواسط دوره قاجاریه، به سبک ابنیه زیبا و خاص دوره، ساخته شده است. این بنا، دارای حیاطی مربع شکل و بزرگ است که اتاق هایی در اطراف آن ساخته شده است. این اتاق ها، دارای سَردرهای رسمی بندی شده و پایه ها و دیوارهایی آراسته با ترنج، گچ بری شده است. حوض خانه این سازه، دارای تزئینات زیبای گچ بری و رسمی بندی استادانه ای در قسمت گنبد می باشد. شاخه ای از آب قنات بشرویه، درون حوض خانه وارد شده و از آن جا، به منظور آبیاری درختان باغ، به حیاط هدایت می شده است. نور فضا، به وسیله پنجره های مشبکِ واقع بر ساقه هشت ضلعی گنبد کلاه فرنگی، تأمین می گردد. بخش های دیگر منزل، شامل اتاق های نشیمن تابستانه و زمستانه، انبار، تنورخانه و غیره می باشد که فاقد هرگونه تزئینات می باشد. مصالح به کار رفته در این بنا، خشت خام و گِل می باشد که نمای بیرونی آن، با کاهگِل و قاب بندی های گچی، تزئین شده و بعدها، خانواده ای به نام طاووسی در آن ساکن شده اند، به همین دلیل، این خانه، به خانه طاووسی نیز مشهور گردیده است.

    1
  • avatar
    حمید
    شنبه 03 دی ماه 1401

    خیلی زیباست پیشنهاد میشه برین ببینین

  • avatar
    MooRzaH
    سه شنبه 01 تیر ماه 1400

    بسیار زیبا و دلپذیر


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده باغ خان واقع شده‌اند:

  • آب انبار قدیمی
    بلوار انقلاب، کوچه قلعه نو
  • خانه تاریخی آقا جواد یزدی
    خیابان ملاعبداله بشروی، کوچه مستوفی، بین کوچه ساباط و ملاعبداله بشروی 5
  • دیوار شهربند
    (5.0)
    بلوار انقلاب، انقلاب 4
  • حوض انبار میان ده
    (5.0)
    بلوار امام خمینی، امام خمینی 7
  • حمام تاریخی و سنتی فاضل خان
    (5.0)
    خیابان ملاعبداله بشروی، ملاعبداله بشروی 2
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط maryam (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی باغ خان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد باغ خان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه باغ خان ندارد.
    neshan logo