info
عکس موزه ثبت احوال کشورعکس موزه ثبت احوال کشورعکس موزه ثبت احوال کشور
category

موزه ثبت احوال کشور محله شیخ هادی، تهران

موزه

درباره‌ی موزه ثبت احوال کشور

موزه ثبت احوال کشور (موزه) در محله شیخ هادی تهران و خیابان امام خمینی واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله شیخ هادی تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه موزه مقدم و پاساژ المپیک و همچنین فروشگاه اتکا شهید چمران، فروشگاه اصغری شاپ، شرکت تکاور، کفش ملی و دبیرستان دوره اول علامه حلی 1 تهران قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو حسن آباد، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد موزه ثبت احوال کشور

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 11 فروردین ماه 1403

    من امروز مراجعه کردم گفت کلا بازدید نداره در حالی که شهرداری کنار پیاده رو تابلو زده موزه ثبت احوال اگه واقعا بازدید نداره جای تاسف داره که بجای افزایش موزه کمش کنن و تعطیل کنن و اگه بازدید داره اون کسی که دم در گذاشتنش خیلی آدم به درد نخور و عقده ایه که نمیذاره کسی بره تو

    2
  • avatar
    msoheyli
    دوشنبه 13 اردیبهشت ماه 1400

    خود ساختمان موزه تاریخیه و خیلی قدیمی و جذاب، فقط در ساعت اداری میتونید بازدید داشته باشید

    2
  • avatar
    JT
    سه شنبه 11 خرداد ماه 1400

    خیلی دیدینی بود

    2
  • avatar
    مهرزاد
    چهارشنبه 12 خرداد ماه 1400

    موزه جالب با فضای دلنشین و خوشبختانه یه لیدر دارن که کامل به ادم توضیح میده

    2
  • avatar
    حبیب
    یکشنبه 03 اردیبهشت ماه 1402

    موزه ثبت احوال تهران که در حقیقت همان ساختمان گنجینه اسناد هویتی مفاخر کشور است در زمان پایان حکومت قاجار و آغاز حکومت پهلوی در محله حسن آباد تهران، به مساحت 780 متر در دو طبقه بنا شد. موزه ثبت احوال تهران حدود صد سال قدمت داشته و ساختمانی تاریخی است. بر طبق چیزی که در سند رسمی ملک به ثبت رسیده، گنجینه اسناد هویتی مفاخر کشور، یک باب عمارت شامل اندرونی و بیرونی و باغ به نمره 3162 واقع در تهران ناحیه سوم حسن آباد خیابان سپه روبروی باستیون انتقالی از صمت الملوک خانم و قمر خانم مبشر و عزت خانم مبشر و احمد میرزا دولتشاهی و محمد علی میرزا دولتشاهی قیم عباس میرزا صغیر بوده که در سال 1313 هجری شمسی به نام اداره احصاییه و سجل احوال ثبت شده است. اداره ثبت احوال از نخستین ارگان های نظام آماری ایران به روش مدرن است، از همین رو نام این اداره نیز به اداره احصاییه و سجل احوال تغییر یافت.تاسیس ثبت احوال در ایران، به پیشنهاد نصرت الدوله، وزیر دادگستری در دستور کار هیات وزیران قرار گرفت و از تاریخ سوم دی ماه سال 1297 خورشیدی که اولین شناسنامه سندی مشتمل بر 41 ماده در هیات مذکور به تصویب رسید یک فرد ایرانی به نام فاطمه ایرانی سند خورد، سنت شناسنامه دار شدن یا به قول معروف سجل دار شدن در ایران از آن زمان آغاز شد و در واقع مردم دارای هویت شدند. بنای مورخ ثبت احوال تهران را یک معمار ایرانی به سبک اروپایی ساخته است. این ساختمان دارای دو ایوان سراسری بوده که در دو ضلع شرقی و غربی ساختمان امتداد یافته و ستون های آن یادآور معماری پیش از اسلام و تلفیق آن با طرح های معماری نوین می باشد.آنچه در این بنا بیش از همه چشم نوازی می ‎کند نوع پوشش فوقانی بام ساختمان، شیروانی و سقف زیرزمین است که از جنس آجر بوده و در شکل ها و فرم های مختلف جنبه تزیینی به بنا داده است. گچبری‎های بکار رفته در بخش‎های داخلی و خارجی، کاشی کاری طبقه زیرین و سنگ های حکاکی استفاده شده در قسمت بیرونی ساختمان، از دیگر جنبه های هنری و تزیینی موزه ثبت احوال محسوب می شوند.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 10 اردیبهشت ماه 1401

    من اردیبهشت ۱۴۰۱ به این موزه رفتم.حراست درب اصلی برخورد بسیار بدی داره و خیلی راحت میگه موزه بازدید نداره.از درب خیابان شیخ هادی برین و قبلش حتما به روابط عمومی زنگ بزنین و هماهنگ کنین.احتمالا راه بدن داخل.ولی در کل اولش خیلی راحت میگن به دلیل کرونا موزه تعطیله.معماری موزه واقعا زیباست.داخل موزه دوتا اتاق بود که مدارک شناسنامه و ازدواج و ....افراد مشهور ایران رو گذاشتن.از داخل اتاقها نمیتونین عکسبرداری کنین.

    1
  • avatar
    رامین
    دوشنبه 04 بهمن ماه 1400

    خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب خوب

    1
  • avatar
    ایران شگفت انگیز
    شنبه 04 تیر ماه 1401

    موزه ثبت احوال در خیابان امام خمینی قرار گرفته است و بهترین راه دسترسی با توجه به اینکه در محدوده طرح ترافیک قرار گرفته است ، ایستگاه متروی "حسن آباد" می باشد. از ایستگاه مترو "حسن آباد" تا اینجا حدود 7 دقیقه پیاده روی دارید.این موزه در نزدیکی موزه " مقدم" قرار گرفته است که همزمان میتوانید از آن هم بازدید کنید. در داخل موزه میتوانید اولین شناسنامه صادر شده را ببینید و همینطور در قسمتهای مختلف شناسنامه ها و کارت ملی در دوران مختف را مشاهده کنید.در قسمتی دیگر شناسنامه های افراد مشهور سیاسی و هنری و فرهنگی را میتوانید مشاهده کنید که در میان آنها شناسنامه خاندان پهلوی هم وجود دارند. ورودی این موزه با ورودی اصلی ساختمان ثبت احوال یکی است.بطور کلی ساختمان موزه ثبت احوال در مجموعه ثبت احوال قرار دارد. برای اینکه راه را بدرستی پیدا کنید در همان ابتدا خط قرمز روی زمین را دنبال کنید تا به قسمت موزه برسید. در جلوی درب ورودی مسئول انتظامات با خوشروی یک کارت شناسایی از شما میخواهد و یک برگه ورود به شما میدهد که در زمان اتمام بازدید مسول موزه آنرا امضا کرده و به شما میدهد و شما در هنگام خروج ، آن کاغذ را به مسئول انتظامات تحویل داده و کارت شناسایی خود را پس میگیرید. خانمی که در موزه بودند در همان ابتدا توضیحات کاملی در مورد موزه و تارخ شناسنامه ها و عمارت دادند و بعد هر سوالی هم که داشتیم میتوانستیم مجدد از ایشان بپرسیم. عکاسی از فاصله نزدیک از شناسنامه ها و مدارک ممنوع است ولی از راه دور و از دیوار و سقف عمارت آزاد می باشد.

    1

سایر موزه‌ها که در محدوده موزه ثبت احوال کشور واقع شده‌اند:

  • موزه دوران اسلامي
    (4.8)
    امام خمینی، سی تیر، بین یارجانی و کوشک مصری
  • موزه ملی قرآن کریم
    (3.9)
    ولیعصر، بین خط ویژه و امام خمینی
  • موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران
    (4.1)
    امام خمینی، سی تیر، بین یارجانی و کوشک مصری
  • موزه پیش از تاریخ
    (4.7)
    خیام، امام خمینی
  • خانه مینایی
    (4.5)
    ولیعصر، کریمی طینت
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ چهارشنبه 16 خرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی موزه ثبت احوال کشور اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 16 خرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد موزه ثبت احوال کشور در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه موزه ثبت احوال کشور ندارد.
    neshan logo