info
عکس مسجد صاحب الامر (عج)عکس مسجد صاحب الامر (عج)عکس مسجد صاحب الامر (عج)
category

مسجد صاحب الامر (عج) محله صاحب الامر، تبریز

مسجد

درباره‌ی مسجد صاحب الامر (عج)

مسجد صاحب الامر (عج) (مسجد) در محله صاحب الامر تبریز و خیابان صابونچیلر واقع شده است. این مکان یکی از چهار مسجد در محله صاحب الامر تبریز می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه قرآن وکتابت و ایکی قاپیلی و همچنین چلوکبابی حسینی، مسجد حاج صفرعلی، بورس برنج قدوسی - کریمی، بازرگانی لوازم خانگی رسولی و تبریز نایلون الیاسی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد صاحب الامر (عج)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    بهنام موفقی
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    مسجد صاحب الامر ، بنا در زمان شاه تهماسب صفوی ، موزه قرآن های خطی ، محل محاکمه باب در زمان قاجار

    3
  • avatar
    مهدی رضازاد فارسی
    یکشنبه 12 شهریور ماه 1402

    در زمان صفویه در شهر تبریز به دستور شاه طهماسب یکم، مسجدی به نام شاه طهماسب ساخته شد، اما با حمله سپاه عثمانی به ایران، این مسجد نیز از خشم دشمن در امان نماند و ویران شد. چندی بعد در زمان شاه سلطان حسین و پس از عقب نشینی عثمانیان میرزا محمدابراهیم وزیر آذربایجان به بازسازی و برپا کردن دوباره ی مسجد همت گمارد. دو طاق مرمری نقش دار در ورودی های دهلیز و اندرون بقعه متعلق به دوره شاه طهماسب صفوی است. یکی از طاق های مسجد مزین به سنگ نوشته های مرمری و یکی دیگر مزین به "سوره جن" به خط علاء الدین خوشنویس معروف این دوره می باشد. این مسجد  یک گنبد و دو مناره بلند متفاوت و زیبا دارد. حاجی خلیفه جغرافی‌دان و تاریخ‌نگار ترک ملقب به کاتب چلبی راجع به این مسجد در کتاب خود با عنوان جهان نما این چنین می نویسد: "در قسمت شرقی میدان صاحب‌آباد متصل به‌جامع سلطان‌حسن، مسجد مزین دیگری وجود داشت که چون بنایش از شاه طهماسب بود، عساکر عثمانی جابه‌جا خرابش کردند." بار دیگر بنای این مسجد رو به ویرانی نهاد؛ اما اینبار مسبب آن جنگ و دشمنان نبودند، بلکه زلزله ی سال 1193 هجری قمری آن را تخریب کرد. چند سال پس از زلزله شخصی به نام جعفر قلی خان دنبلی ملقب به "باتمانقلیچ" پسر احمد خان مسجد را از نو ساخت. بعدها، میرزا علی اکبر خان، مترجم کنسولگری روس در سال 1266 هجری قمری، اقدام به تعمیر برخی قسمت ها و احداث صحن و مدرسه اکبریه که امروز صاحب الامر نامیده می شود، کرد. در ابتدا این مسجد به نام شاه طهماسب خوانده می شد؛ اما در زمان ناصرالدین شاه قاجار، به "صاحب الامر" تغییر نام داد و در سال 1380، با توجه به قداست این بنا، تصمیم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بر این شد که به موزه قران و کتابت تبدیل شود

    2
  • avatar
    باشنگی
    پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی فوق العاده زیبا بود، تاریخی و سنتی با سکوتی آرامبخش و زیبایی خیره کننده

    1
  • avatar
    س م م۱۴
    پنجشنبه 11 آبان ماه 1402

    اقامه نمازمغرب وعشاوخاطره بیادماندنی که امام جماعت به ماخوش مدگفت وفرمودن مهمان داریم چه مهمانی ازخطی جنوب،ازاهواز،وچ زیباس مسجدصاحب الامر(عج)حس آرامش

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 26 تیر ماه 1402

    عالی از همه لحاظ مخصوصا موزه قرآن

  • avatar
    fhmm5048
    جمعه 06 مرداد ماه 1402

    مسجد تاریخی در تبریز

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 14 تیر ماه 1402

    مسجد صاحب‌الامر تبریز یا مسجد شاه طهماسب، یکی از مساجد قدیمی و کهن و از جمله دیدنی های تبریز است. این بنا توسط شاه تهماسب یکم بنیاد نهاده شده‌ است و در آغاز متعلق به‌ وی بود. شکل گنبد و مناره‌های این مسجد با سایر مساجد تفاوت بسیاری دارد. از زمان شاه تهماسب یکم، تنها دو تاق مرمرین در این مسجد باقی‌مانده‌ است که جنبه تاریخی دارند. در کنار یکی از تاق‌ها، سنگ‌نبشته‌ای مرمرین و در بالای تاق دیگری، سوره «الجن» نوشته شده‌ است. این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۱۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

  • avatar
    m.a
    چهارشنبه 10 آذر ماه 1400

    اکثرا هرهفته جمعه ها ده صبح تا ظهر هیئت دایر است

  • avatar
    masoud
    سه شنبه 11 خرداد ماه 1400

    مسجد قدیمی و تاریخی شهز تبریز، جزئیات جالبی برای دیدن داره


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد صاحب الامر (عج) واقع شده‌اند:

  • مسجد حاج رحیم
    سرباز شهید، توکلی، اکبری
  • مسجد علی النقی
    شهید مطهری، صدرالدین، بهرامی
  • مسجد حاج علی اصغر
    فلسطین، شهید کاربالا
  • مسجد کوچک گرو
    اتحاد-مجاهد، عرشیا دو، غلامحسین بقال
  • مسجد استاد شاگرد
    فردوسی، اردبیلی ها
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۹ نشان) در تاریخ دوشنبه 20 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد صاحب الامر (عج) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 20 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد صاحب الامر (عج) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد صاحب الامر (عج) ندارد.
    neshan logo