درب ورودی
یک فضای تاریخیه و تنها بخشی که از یک مسجد باقی مونده
حیف همچین مسجدی که از بین رفته
سردر مسجد جامع جورجیر که نام دیگر آن مسجد جامع صغیر هم میباشد واقعا زیبای خاص خودشا دارد، و با آجر چینی بسیار ظریف و فوق العاده ی که دارد آدم را حیران میکند.
وقتی با آجر، فرش میبافند سردر مسجد جورجیر اصفهان آثار هنرمندان اصیل ایرانی ولی کاش بازسازی میشد و زنده نگه داشته میشد ایرانم همیشه سرفراز و پیروز باشی🇮🇷
طراحی کم نظیر
واقعاً فوق العاده زیبا ست
مسجد جامع جورجير اصفهان اين بنا كه از ساختههاي دوره آل بويه بوده، روزگاري در محله باب الدشت اصفهان ـ در مكان فعلي مسجد حكيم قرار داشته كه امروزه تنها بخشي از سردر آن باقي مانده است. مافروخي در كتاب «محاسن اصفهان» در توصيف اين مسجد آورده كه اين بنا توسط صاحب بن عباد ساخته شده و داراي شبستانها، خانقاهها، كتابخانه و مدارسي بوده است. وي متذكر مي شود كه اين مسجد، از مسجد جامع اصفهان كوچك تر، ولي از آن زيباتر و مستحكم تر بوده است. مناره اين مسجد، از خشت خام به ارتفاع صد ذراع بوده است. مقدسي در سال 375هـ . ق از مسجد جامعي ياد كرده كه ستونهاي گردي داشته و در ضلع جنوبي آن، مناره رفيعي به ارتفاع 70 گز وجود داشته كه همگي از خشت ساخته شده بودهاند. به نظر مي رسد كه اين عبارات، توصيف همان مسجد جورجير باشد. سردر نفيس و تاريخي اين مسجد تا سال 1335 شمسي در ميان قشر ضخيمي از اندود گل پنهان بوده تا اين كه در اين سال اندودزدايي شد. اين سردر، نمونهاي بسيار عالي از هنر آجرتراشي و گچ بري نيمه دوم قرن چهارم هجري است و بر آن كتيبهها و خطوطي خوانده مي شود كه فاقد عبارات تاريخي است. اين كتيبهها به خط كوفي گچ بري شدهاند. سراسر سردر با طاق نماها، نقوش متنوع آجري و گچي با غنايي فراوان تزيين و نماسازي شده است. عرض كل نماي سردر، 35/11 متر است. دو فضاي جانبي، دالان سردر را در ميان گرفته كه عرض هر يك 95/3 متر است. تمام سطوح بناي سردر به طاق نماها و حفرههايي منقسم است كه با دالبرهاي مدوري محدود شدهاند و در بالا به طاقي نيم دايره شكل ختم مي شوند. برفراز سردر، سطوح مقعري شبيه به فيلگوش با تزيينات گچ بري شده ديده مي شود.
سردر مسجد جامع جورجیر که نام دیگر آن مسجد جامع صغیر هم میباشد واقعا زیبای خاص خودشا دارد، و با آجر چینی بسیار ظریف و فوق العاده ی که دارد آدم را حیران میکند.
مسجد حکیم یا مسجد جورجیر، از مساجد تاریخی و چهارایوانی مربوط به اواخر دوره صفوی در منطقه قدیمی بابالدشت اصفهان. بانی آن، حکیم محمد داود ملقب به تقربخان، پزشک شاهعباس دوم و شاهصفی بوده است. بنای آن از ۱۰۶۷ تا ۱۰۷۳ به طول انجامیده و دارای مساحتی حدود هشت هزار متر مربع است. مقبره محمد ابراهیم کلباسی در این مسجد قرار دراد.
حیف همچین مسجدی که از بین رفته
یک فضای تاریخیه و تنها بخشی که از یک مسجد باقی مونده
سردر مسجد جامع جورجیر (درب ورودی) در محله بازار اصفهان و خیابان باغ قلندرها واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند سرزمین شادیها، موزه عصارخانه شاهی و بازار قیصریه و همچنین رستوران جارچی باشی، کافه هیچ، مسجد جامع حکیم (جورجیر)، حمام تاریخی جارچی باشی و هتل مروارید اصفهان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از دربهای ورودی خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو تختی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.