موزه - باز است : ۹ تا ۱۶:۴۵
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۶:۴۵
در منطقه بیدآباد اصفهان به وسیله علی قلی آقا از درباریان دو پادشاه صفوی، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی در مجموعهای که خود، بانی آن بوده، به سال ۱۱۲۵ هجری قمری ساخته شدهاست.[۲] این حمام از نوع معماری سبک اصفهان در اواخر عصر صفوی است. بنای حمام شامل دو حمام بزرگ و کوچک و فضای چالحوض است. هر یک از این دو حمام از دو بخش اصلی سربینه و گرمخانه تشکیل یافتهاست، بهطوریکه در آن دوره مردان و زنان به صورت جداگانه میتوانستند از آن استفاده نمایند. شکل قاعده سربینه حمام بزرگ، به شکل هشت ضلعی منتظم طراحی شدهاست و در اطراف سربینه سکوهایی طراحی شده که فضاهای پشت آنها با طاق نماهای مدور تزئین یافته و همچنین گنبد میانی سربینه بر هشت ستون بزرگ سنگی استوار است. تزئینات سقف حمام به صورترسمی بندی است و نورگیرهای سقف به صورت منظم از فضای اطراف به سمت مرکز سقف به صورت منظم طراحی شدهاند که در مواقع مختلف روز با ایجاد سایه روشن بر زیبائی تزئینات سقف میافزاید. این بنا هم اینک (پس از بازسازی و ترمیم) به صورت موزه مردمشناسی در معرض دید عموم گردشگران قرار گرفتهاست.[۳] علی قلی آقا سازنده مسجد علیقُلیآقا و برادرش خسرو آقاسازنده حمام خسروآقا است. این دو از خواجهسرایان سرشناس و نیکوکار بودهاند. کف گرمخانه از سنگهای مرمرساخته شده که کف آن همیشه گرم بوده. دور تا دور دیوار گرمخانه با تزیینات کاشیکاری با نقوش گل و مرغ و اسلیمیتزیین شدهاست. یک استخر بزرگی خواهیددید که به «چال حوض» معروف بوده و احتمالاً برای آبتنی و غوطه ور شدن در آب گرم استفاده میشدهاست. در دو سوی محور اصلی این فضا دوشاه نشین وجود دارد که احتمالاً یکی باری پرش در آب استفاده میشده و دیگری جایگاه تماشاگران بودهاست. در کنار گرمخانه با عبور از چند پله، به خزینه حمام خواهید رسید. در طرفین خزینه هم دو محل استحمام اختصاصی قرار دارد که به شاه نشین مشهور است. حمام کوچک حمام کوچک ساختار معماری شبیه حمام بزرگ دارد، با این تفاوت که در اندازه کوچکتر ساخته شدهاست. حمام کوچک فضاهایی با قاعدههای منظم و هندسی دارد. قاعده سربینه این حمام مربع شکل است و سکوهایی با حوضهای درونشان در سه ضلع قرار دارد. گرمخانه این حمام، فضایی با قاعده هشت و نیم متری است و هشت ستون سنگی، طاق میانی آن را بر دوش دارند. فضاهای پیرامون بخش میانی با طاقهای کوتاه تری پوشیده شدهاند و مکانهایی برای شست و شو فراهم آمدهاست. پس از طی چند پله از کف گرمخانه میتوانید از درگاه خزینه وارد آن شوید. سیستم گرمایشی به مورد استفاده هر دو حمام از چاهی معروف به «چاه گاو» تأمین میشده که در فضایی به نام «گاورو» در غرب حمام قرار داشته. آب از چاه بیرون کشیده میشد و به مخزنی در پشت بام انتقال داده و از آن جا به خزینهها و حوضچهها هدایت میشد. سیستم گرمایش حمامها شامل تون (آتشدان)، انبار سوخت، تیان (ظرف مخصوص گرم کردن آب) و گودال جمعآوری خاکستر بوده که آنها هم غرب حمام قرار داشتند.
نوبتی هم باشد نوبت اصفهان، شهری باشکوه و سرشار از آثار تاریخی است. حمام بی نظیر و شکوهمند علی قلی آقا ترکیبی از سنت، هنر و معماری است. حمام به شاه سلطان حسین، آخرین پادشاه صفویان، بازمی گردد. حمام علی قلی آقا اصفهان از دو بخش خصوصی و عمومی تشکیل شده است.کاشی های فیروزه ای با نمادهای معماری ایرانی در اطراف حمام، مانند نقاشی های حماسی یا افسانه ای، نقاشی های دیواری، کاشی های مقاوم و بی نظیر، موزاییک های آینه ای از فرهنگ غنی ایرانی، دیده می شود. حمام دارای استخرهای گوناگون آب با دمای مطلوب بوده است. حمام ها نقش مهمی در تاریخ اصفهان ایفا کرده اند، علاوه برای مکانی برای پرداختن به پاکیزگی، سرشار از فرهنگ باشکوه در بین مردم ایران باستان بوده اند و این امر در ساختار حمام های بی نظیر اصفهان مشهود می باشد. داستان های حمام در ایران طولانی است و فقط در چند جمله خلاصه نمی شود. دلیل این امر به فرهنگ پیچیده و غنی ایران منتهی می شود.
حمام تاریخی علی قلی آقا یک حمام تاریخی و قدیمی و سنتی ایرانی است که الان به موزه تبدیل شده و برای بازبینی از این راهنمایی و توضیحات داده نشده
خیلی جالب نیست فقط خوبه که ازش خوب نگهداری میشه
حمامی تاریخی با معماری جالب ایرانی و موزه مردم شناسی منعکس کننده فرهنگ و تاریخ فارسی.
فضای زیبا و دیدنی دارد و آثار تاریخی و جالبی دارد و توصیه می کنم به دیدن این مکان بروید
حمام علي قلي آقا مجموعه تاریخی علی قلی آقا از اثرات هنری معماری و شهر سازی دوران پر عظمت صفویه است که درمحله بید آباد واقع گردیده و توسط علی قلی آقا از درباریان دو پادشاه صفوی، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی به سال ۱۱۲۵ هجری قمری ساخته شده است و شامل بازار و چهار سوق ، مسجد ، مکتب خانه ، حمام ، زور خانه و کاروانسرا بوده است. حمام علی قلی آقا دارای تزئینات و نقاشی های از سه دوره تاریخی صفوی با تلفیقی از کاشیکاری و آهکبری - نقاشی و کاشیکاری قاجار و نقاشی کوچه بازاری دوره پهلوی است این گرمابه در گذشته و در زبان مردم محل به حمام دوقلو معروف بوده است.چون مانند بسیارى از حمام هاى قدیم از دو بخش مختص زنان و مردان ساخته شده بود و دو در جداگانه نیز داشت.سربینه یا بخش زنانه كوچك تر با معمارى زنانه تر و بخش مردانه بزرگ تر بوده است كه به تناوب و همزمان مورد استفاده قرار مى گرفته است. داستانی در مورد علت ساخت مجموعه علیقلی آقا وجود دارد که صحت آن مشخص نیست، ولی دانستن آن خالی از لطف نیست . نقل است كه : « نابینایی در این محله بوده که معمولا روی سکوی بقعه شیخ ابومسعود رازی از عرفای سده نهم هجری مینشست و روزها را به سر میکرد. مردم محل توجهی به این پیرمرد نداشتند و او را به حساب نمیآوردند. تا اینکه علیقلی آقا به سفر حج رفت و در آنجا پیرمرد را در حال طواف به دور کعبه دید. وقتی به اصفهان بازگشـت، پیرمـرد را بـه حضور طلبیده و از او پرسید که چگونه با فقری که دارد به سفر حج رفته است. اما پیرمرد پاسخ گفت که هیـچگاه به زیارت کعبه نرفته و در زمان سفر علیقلی آقا در اصفهان بوده. تحقیق از اهل محل نیز نشان داد که پیرمـرد راسـت میگوید و هرگز پایش را از اصفهان بیرون نگذاشته. علی قلی آقا متوجه شد که پیرمرد دارای احوالات روحانی اسـت و به همین سبب ضمن تکریم او خواست که اگر حاجتی دارد، برآورده سازد. پیرمـرد گفـت کـه بـرای خود هیـچ نمیخواهد اما بهتر است که علیقلی آقا به محله توجه بیشتری نشان دهد و اسباب رفاه مردم را فراهم سازد. این بـود که علیقلی آقا دستور ساخت مسجد، حمام و بازارچهای را در آن محله داد .
خوبه پیشنهاد میکنم حتما بروید
حمام علیقلیآقا که نام علیقلیآغا نیز شناخته میشود، از جاهای دیدنی اصفهان در منطقه بیدآباد است و در سال ۱۱۲۵، توسط علی قلی آقا، از درباریان دو پادشاه صفوی، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده است. با معماری سبک اصفهان در اواخر دوره صفوی، حمام علیقلی آقا شامل دو حمام بزرگ، کوچک و فضای چالحوض میشود. هر دو حمام بزرگ و کوچک از دو بخش اصلی سربینه و گرمخانه تشکیل شدهاند، به طوری که در آن دوره، مردان و زنان به صورت جداگانه میتوانستند از آنها استفاده کنند. تزئینات سقف حمام به صورت رسمیبندی است و نورگیرهای سقف به گونهای طراحی و کار گذاشته شدهاند که در ساعات مختلف روز با ایجاد سایهروشن بر زیبایی تزیینات سقف بیافزایند.
معماری زیبایی داشت. ارزش پول کمی که میگیرند رو داشت(ما چهارشنبه رفتیم ۷ تومن بود) اگر وقت داشتید حتما برید
سلام من دیروز ۱۸ مرداد از این مکان بازدید کردم خیلی زیبا و دیدنی بود لذت بردم پیشنهاد میکنم شما هم به این مکان دیدنی سر بزنید
بسته بودن مکان های تاریخی به روی مسافران آن هم روز جمعه...!؟ متاسفانه اصفهان بزرگترین مشکلی که داره اینه که مکان های تاریخی و گردشگری روزهای جمعه بسته و یا نیمه وقت میباشد. در حالیکه مسافران اکثرا در روزهای تعطیل یا جمعه فرصت رفتن به این مکان ها را دارند.
حمام علی قلی آقا مکانی زیبا و جالب
خیلی عالیه یکی از زیبا ترین حمام ها است من که لذت بردم
ظاهر قدیمی این حمام واقعا جذاب هست و بیانگر سبک زندگی مردم در قدیم می باشد
حمام علیقلیآقا از دیگر آثار تاریخی اصفهان و مربوط به دوره صفویه است. بنای کلی حمام طبق اصول معماری صفویه ساخته شده است و از دو قسمت حمام بزرگ و کوچک تشکیل شده است. البته تابلوها و نقاشیهایی که در این حمام به چشم میخورند در دوران قاجار به آن اضافه شده است. گرم خانه حمام هم با سنگ های مرمر مزین شده است و در زیر آن زنبورکهای مختلف وجود داشته تا همیشه کف آن گرم باقی بماند.
حمام تاریخی علی قلی آقا (موزه) در محله علی قلی آقا اصفهان و خیابان شهید سعید شریف اصفهانی واقع شده است. این مکان یکی از دو موزه در محله علی قلی آقا اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه حمام علیقلی آقا و بازارچه علی قلی آقا و همچنین مسجد علی قلی آقا، ذکرخانه (زورخانه) علی قلی آقا، سقاخانه تاریخی علی قلی آقا، بوستان علیقلی اقا و بریانی حاج عباسعلی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو تختی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.