info
عکس حمام تاریخی کن
category

حمام تاریخی کن محله کن، تهران

مکان تاریخی

درباره‌ی حمام تاریخی کن

حمام تاریخی کن (مکان تاریخی) در محله کن تهران و خیابان باغیانی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بازارچه خیریه سید الشهدا (ع) و همچنین مسجد 14 معصوم (ع)، بسیج شهدای کن، فروشگاه آتی کالا مارکت ، حسینیه الغدیر و آرایشگاه میلاد قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد حمام تاریخی کن

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 02 خرداد ماه 1402

    امروز من رفتم درب ورودی اون بسته بود منتها یه دالون قدیمی بود که فکر کنم مربوط به حمام بود بعد 300 متر بالاتر مسیر قنات رو دیدم که آب حمام رو تامین می کرد ولی الان خشک بود با یه دیوار خیلی خیلی قدیمی که مشخص بود از بستر رودخونه هست چون پر از ریگ و شن بود این هم عکس دیوار و مسیر آب حمام

    21
  • avatar
    ⭐مرتضی قاسمی⭐
    جمعه 03 دی ماه 1400

    قبل از بازدید از این بنای تاریخی اطلاعاتی که من از جاهای مختلف جمع آوری کردم در مورد این بنا رو مطالعه کنید.. از مسیریاب نشان خیلی خیلی سپاسگزارم که این بستر را فراهم کرده تاما بتونیم خیلی راحت تر هم به اون مکان بریم و هم این که در موردش کمی اطلاعات بدونیم.. حمام کن مربوط به دوره قاجار است و در تهران، بخش کن، محله اسماعیلیان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۷۹۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.حمام کن تهران با معماری قاجاری کم نظیر در کوچه پس کوچه‌های پر شده از ساختمان‌های جدید نونوار، می‌درخشد؛ حمام کن با معماری قاجاری که از قضا مرمت نصف و نیمه‌ای هم از سوی میراث فرهنگی تهران در سال‌های گذشته در این حمام صورت گرفته است.مساحت حمام کن ۲۰۵ متر مربع است؛ حمام کن دارای دو طبقه و زیر زمین بوده است. برای گرم کردن آب حمام های عمومی در کن اوایل از برگ درختان ،خار بیابان و هیزم و فضولات حیوانات ، و بعدها از نفت سیاه و نفت سفید استفاده می کردند . برای ساخت حمام معماران از سنگ،آجر و ملات شن و آهک استفاده می کردند و ظاهر سطوح داخلی حمام از خاک رس ، آهک، به همراه الیاف گیاهی مانند کاه و بعضاً از مو استفاده میشد،آب بندی کف خزینه نیز بوسیله قشری از خاک رس،آهک،پشم بز،پیه،موم زنبور عسل،کرباس و غیره که برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل آتشدان انجام وسپس لایه ضخیمی از ساروج بر روی آن کشیده می شد. بعد ها از سیمان و ماسه و کاشی برای اینکار استفاده می کردند . روی تابلویی که پیش از این سردر این حمام نصب بود، نوشته شده بود؛ «پس از ورود آب لوله کشی به روستا و برچیده شدن خزینه فضاهای حمام با تیغه بندی مجزا شده و با نصب دوش تغییر شکل یافته است. همچنین با حذف بعضی تیغه‌های قدیمی مابین حمام زنانه و آتش خانه فضاها به یکدیگر متصل شده‌اند. این حمام در سطحی پایین‌تر از سطح طبیعی زمین قرار داشته و دارای دو بخش مردانه و زنانه بوده است. حمام مردان دارای فضای رختکن بوده و فضاهای آن دارای پلان چیلیپا بودند، حمام زنانه نیز دارای ورودی مجزا و رختکن مربع و سربینه آن مستطیل شکل بوده است و این حمام ۸۰۰ سال قبل ساخته شده و در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.» حمام قدیمی کن را سال ۱۳۸۰ و با شماره ثبت ۳۷۹۱ میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ثبت کردند، گفته می‌شود سند این بنا را به یکی از بخش‌های دانشگاه شهید بهشتی واگذار کردند و برخی اقدامات مرمتی برای حمام انجام دادند، حتی در بخش‌هایی نیز مقاوم‌سازی روی آن انجام شد، ولی در نهایت بنا را نیمه‌کاره به حال خود رها کردند. کن را یکی از مناطق قدیمی تهران که نه، بلکه از دهکده‌های ری معرفی می‌کنند، منطقه‌ای با حدود ۲۰۰۰ سال قدمت، حتی به واسطه‌ی‌قرار گرفتن یکی از بزرگترین رودخانه‌های قدیم ری که از کوه‌های امامزاده داوود در این منطقه سرچشمه داشته و تا دریاچه قم می‌رود این قدمت را به آن نسبت داده‌اند، درختان کهن‌سال چندصد ساله، امامزادگان کن و آداب و سنن خاص منسوخ شده‌اش را از دیگر خصوصیات این منطقه‌ی تاریخی معرفی می‌کنند اما به نظر می‌رسد این اتفاق دست‌کم امروزه دیگر فایده‌ای برای توجه بیشتر به قدمت این منطقه نداشته باشد. چه برسد به ساخت‌و سازهای اطراف این بنای تاریخی که کاملا مشخص است در نبود هیچ نیروی یگان حفاظت و نظارت درستی از سوی میراث فرهنگی در طول سال‌های گذشته انجام شده‌اند!

    8
  • avatar
    Joseph Afshar
    سه شنبه 10 اسفند ماه 1400

    حمام اسماعیلیان مربوط به دوره قاجار است و در تهران، بخش کن، محله اسماعیلیان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۷۹۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. حمام تاریخی کن، چندین پله پایین‌تر از سطح زمین است حکمت پایین بودن حمام‌ها این بوده که بتوانند خزینه را به وسیله آب‌های سطحی پر کنند.دور تا دور حمام هم حجره‌هایی ساخته می‌شد که «شاه نشین» نام داشته و بیشتر جایی برای بزرگ‌ترها، سرشناس‌ها و پولدارهای محله بوده است. سیستم آب‌رسانی در این حمام به شکل شگفت‌آوری طراحی شده بود و خزینه آن هم به‌گونه‌ایی بود که آب خیلی به آسانی گرم می‌شد. ضمن اینکه برخلاف بسیاری از حمام‌های سنتی، این حمام ۲ بخش مردانه و زنانه داشت و اهالی محله برای حمام رفتن نیاز به شیفت‌بندی نداشتند.

    5
  • avatar
    رضا
    یکشنبه 08 خرداد ماه 1401

    برای گرم کردن آب حمام های عمومی در کن اوایل از برگ درختان ،خار بیابان و هیزم و فضولات حیوانات ، و بعدها از نفت سیاه و نفت سفید استفاده می کردند . برای ساخت حمام معماران از سنگ،آجر و ملات شن و آهک استفاده می کردند و ظاهر سطوح داخلی حمام از خاک رس ، آهک، به همراه الیاف گیاهی مانند کاه و بعضاً از مو استفاده میشد،آب بندی کف خزینه نیز بوسیله قشری از خاک رس،آهک،پشم بز،پیه،موم زنبور عسل،کرباس و غیره که برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل آتشدان انجام وسپس لایه ضخیمی از ساروج بر روی آن کشیده می شد. بعد ها از سیمان و ماسه و کاشی برای اینکار استفاده می کردند

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 22 بهمن ماه 1401

    من رفتم. اصلا پیداش نکردم. انتهای مسیر یه ساختمان خرابه دیدم که درش قفل بود. اگه اون بوده واقعا متاسفم که چرا مکان های تاریخی رو اینطوری خراب می کنند

    4
  • avatar
    کاربر نشان. حسین دایور
    پنجشنبه 25 آذر ماه 1400

    خیلی خوب است

    2
  • avatar
    سید محمد
    شنبه 23 دی ماه 1402

    توصیه می کنم حتما از این مکان تاریخی دیدن کنید

    1
  • avatar
    H.A
    جمعه 15 بهمن ماه 1400

    لطفا عکس بزارید

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 28 مهر ماه 1400

    عالیه

    1

آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط 𝐴𝑏𝑜𝑙𝑓𝑎𝑧𝑙 (شهریار سطح ۹ نشان) در تاریخ پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی حمام تاریخی کن اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد حمام تاریخی کن در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه حمام تاریخی کن ندارد.
neshan logo