مکان تاریخی
کاروانسرای موسی وزیر یکی از کاروانسراهای دوطبقه در شهر قزوین که به دلیل نگهداری نامناسب شبیه خرابه شده است
زیبا♥️خرید کردن لذت داره داخلش.
برای رسیدن به این کاروانسرا باید در انتهای بازار و بعد از گذر از مقابل درب ورودی شرقی مسجد النبی و راستهی نجاران در نهایت به این کاروانسرا میرسید. به نظر میرسد این بخش بازار با تمام شکوهش به فراموشی سپرده شده است. شاید گنبد این کاروانسرا یکی از با شکوهترین بخشهای بازار شود. این بخش بازار که حجرههای فروش فرش و به نظر فرشهای مستعمل است، جای جایش نشان از کاشی کاریهای زیبا دارد. حتی در حیاط کاروانسرا که به علت کم توجهی در حال تخریب است نگارههای زیبایی دیده میشود. تنها بخش کمی در جانب جنوبی حیاط کاروانسرا در نهایت بد سلیقگی مرمت شده است و بنا به گفتهی کسبه مدتهاست که به حال خود رها شده است. این کاروانسرا حس دوگانهای القا میکند. لذت دیدن گنبدی رفیع و بلند،نقش و نگارهایی زیبا در سر در حجرهها و افسوس و تاسف بابت حال و روز فعلی کاروانسرا. دیوارهایی که در بخشهایی پس سیاهیهای چیزی شبیه آتش سوزی مانده اند! بدون شک اگر این کاروانسرا احیا شود از سرای قیصریه بازار قزوین و چهار سوق زیبایش با شکوهتر میشود!
کاروانسرای وزیر در قزوین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۳۱۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.[۱]
کاروانسرای موسی وزیر یکی از کاروانسراهای دوطبقه در شهر قزوین که به دلیل نگهداری نامناسب شبیه خرابه شده است
این کاروانسرا با تمام زیبایی خود در خیابان پیغمبریهی استان قزوین واقع شده است. برای رفتن به کاروانسرای موسی وزیر در انتهای بازار، از مقابل درِ ورودی شرقی مسجدالنبی و راستهی نجاران گذر کنید و در نهایت به این کاروانسرا میرسید. این کارونسرا به نام سازندهاش در روزگاران قدیم شهرت یافته است. گویا این قسمت از بازار با تمام شکوه و جلالش به فراموشی و بیتوجهی سپرده شده است. این بخش بازار مختص حجرههای فروش فرشهای مستعمل است. حیاط کاروانسرا با گلکاریهای زیبایی که شده، هشتی زیبایی را در بدو ورود به کاروانسرا نمایش میدهد که دورتادور آن نیز حجرههای متصل به هم قرار گرفته است و به این دلیل که نگارش و نگارگری، رنگ سابق را به رخسارش باز گردانده است، نگارستان نامیده میشود. قطعا گنبد این کاروانسرا میتواند یکی از باشکوهترین بخشهای بازار باشد. در جایجای این بخش بازار و حیاط کاروانسرا شاهد کاشیکاریهای زیبایی هستیم که متاسفانه در اثر کم توجهی و چهبسا بیتوجهی در حال تخریب و نابودی هستند. تنها در سمت جنوبی حیاط کاروانسرا، بخش کمی در اوج بدسلیقگی مرمت شده است و بنا به گفتهی کسبه، مدتهاست که به حال خود رها شده است. در نهایت باید بگوییم که با دیدن این کاروانسرا لذت دیدن گنبدی رفیع و بلند، نقش و نگارهای زیبا در سردر حجرهها و افسوس و تاسف بابت حال و روز فعلی کاروانسرا، حس دوگانهای را برای هر بازدیدکنندهای القا میکند. بدون شک اگر این کاروانسرا احیا شود از سرای قیصریهی بازار قزوین و چهارسوق زیبایش با شکوهتر میشود! کاروانسرای میرزا موسی وزیر با همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در سال 94 مرمت و احیا شد و برای بهرهبرداری در اختیار نگارستان قرآن کریم نبویه قرار گرفت. کاروانسرای میرزا موسی وزیر با هدف حمایت و مشارکت هنرمندان فرهیختهی قزوینی و معرفی آثار برجستهی تاریخی احیا شد.
کاروانسرای موسی وزیر (مکان تاریخی) در محله بازار قزوین و خیابان خضری واقع شده است. این مکان یکی از هفت مکان تاریخی در محله بازار قزوین میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند سرای نگار السلطنه، موزه مجسمه آقای ازی محمدی و بازار قزوین و همچنین مسجد النبی (ص)، بازارچه نبویه، سرای وزیر، چلوکبابی نوبهار و بوتیک رئوفی قرار گرفته است.