info
عکس مسجد جامع ورزنهعکس مسجد جامع ورزنهعکس مسجد جامع ورزنهعکس مسجد جامع ورزنه
category

مسجد جامع ورزنه ورزنه

مکان تاریخی

درباره‌ی مسجد جامع ورزنه

مسجد جامع ورزنه (مکان تاریخی) در ورزنه و خیابان شهید رضا عالم، شهید بهشتی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه مردم شناسی ورزنه و همچنین خدمات برق الکترونیک آذرخش، خانه سنتی نگار ورزنه، پارس موبایل، مدرسه شهید مقصودی ورزنه و خدمات کشاورزی شهبازی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع ورزنه

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Aheidari
    چهارشنبه 06 دی ماه 1402

    اساس مدارک موجود بنای اولیه مسجد جامع ورزنه بر روی بقایای یک آتشگاه قدیمی بوده‌ است که از تاریخ دقیق آن اطلاعی در دست نیست، اما ساختمان مسجد جامع به صورت کنونی را بر اساس نوشته‌های سردر مسجد به زمان تیموریان منسوب می‌دانند. محراب مسجد از کاشیکاری زیبایی ساخته شده و در مجاورت آن منبری بنا شده است. دور تا دور هلال محراب با خط ثلث بر زمینه لاجوردی آیات ۳۷ تا ۴۱ سوره آل عمران نوشته شده و در پایان آن تاریخ ۸۴۷ قمری ذکر شده‌است

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 20 خرداد ماه 1402

    بر اساس مدارک موجود بنای اولیه مسجد جامع ورزنه بر روی بقایای یک آتشگاه قدیمی بوده‌ است که از تاریخ دقیق آن اطلاعی در دست نیست، اما ساختمان مسجد جامع به صورت کنونی را بر اساس نوشته‌های سردر مسجد به زمان تیموریان منسوب می‌دانند. محراب مسجد از کاشیکاری زیبایی ساخته شده و در مجاورت آن منبری بنا شده است. دور تا دور هلال محراب با خط ثلث بر زمینه لاجوردی آیات ۳۷ تا ۴۱ سوره آل عمران نوشته شده و در پایان آن تاریخ ۸۴۷ قمری ذکر شده‌است. این مسجد همچنین دارای دو ایوان است که یکی در سمت شمال و جنب مناره و دیگری در سمت جنوب و در نزدیک گنبد مسجد واقع شده‌ است. هلال داخل ایوان جنوبی شامل کتیبه زوجی کوفی ثلث بوده، کتیبه کوفی با آن خط طلایی و کتیبه ثلث آن با خط سفید بر زمینه لاجوردی آراسته شده‌ است. بین دو ایوان شمالی و جنوبی حیاط مربع‌شکل قرار دارد که حوضی در میان آن وجود دارد. همچنین در قسمت مغرب و مشرق مسجد به صورت طولی دو شبستان قرار دارد و مناره جلوی مسجد با ارتفاعی در حدود ۲۰ متر دارای یک راه پله آجری مارپیچ برای دسترسی به قسمت بالای آن است. در کتیبه‌های تاریخی سردر مسجد جامع بر زمینه لاجوردی نام شاهرخ بهادرخان و محمود ب مظفر ورزنه‌ای ملقب به عماد و نام خطاط آن سید محمد نقاش آمده‌ است. آثار آتشکده زرتشتی نیز در همین محل مربوط به دوره قبل از اسلام یافت شده‌ است. کاشی کاری‌های موجود در سردرب، مناره، شبستان و سردر گنبدخانه این بنای تاریخی به عصر تیموری بازمی‌گردد. این مسجد یکی از جاذبه های گردشگری ورزنه است و از نظر انجام مراسم مذهبی همچنان یکی از پر رونق‌ترین مساجد منطقه به حساب می‌آید.

    1
  • avatar
    Mahdiifazelii
    پنجشنبه 02 دی ماه 1400

    مسجد جامع ورزنه مربوط به سدهٔ ۶ و ۷ ه.ق است و در۱۰۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان اصفهان در شهر تاریخی ورزنه واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ دی ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    1
  • avatar
    z.mohamadpoor
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع روزنه مسجدی تاریخی و زیبا با معماری سنتی مذهبی که حس آرام بخشی به آدم میدهد، متاسفانه افراد بی فرهنگ به بافت این مکان تاریخی آسیب های وارد کردند.

    1
  • avatar
    foad
    جمعه 01 دی ماه 1402

    مسجد جامع ورزنه از توابع استان اصفهان می‌باشد که حکایت از دوریه تیموری دارد

  • avatar
    Ali
    چهارشنبه 22 آذر ماه 1402

    قدیمی و دیدنی، حتما اگر تونستید بیاین

  • avatar
    بناهای شیعی قبل صفوی
    پنجشنبه 30 تیر ماه 1401

    منبر تیموری مسجد به سال کاشی های فیروزه ای زیبا دارد. سال ۸۴۹ق روی محراب کاشیکاری شده است. نام حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام بصورت خط معقلی سواد و بیاض در طاق روبروی محراب از کم نظیرترین آثار هنری این مجموعه است.

  • avatar
    پیروز
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد قدیمی و تاریخی با معماری سنتی و زیبا است که خیلی جالب است.

  • avatar
    Moeen43
    چهارشنبه 25 فروردین ماه 1400

    بنای تاریخی و قدیمی از سده ی ۶و۷ هجری قمری به علاقه مندان پیشنهاد میشه

  • avatar
    موسوی
    چهارشنبه 08 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد زیبا و بنای قدیمی

  • avatar
    بروجردی
    چهارشنبه 18 فروردین ماه 1400

    خوب و زیباست


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد جامع ورزنه واقع شده‌اند:

  • کاروانسرای تاریخی ورزنه
    (5.0)
    شهید بهشتی، شهیدرضا عالم
  • پل تاریخی ورزنه
    (4.6)
    مطهری، پل شهید مطهری
  • گاو چاه سنتی
    (4.5)
  • برج کبوترخانه ورزنه
    (4.8)
    شهید بهشتی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط nafas80 (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ دوشنبه 27 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع ورزنه اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 27 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع ورزنه در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع ورزنه ندارد.
    neshan logo