باغ - باز است : ۸ تا ۱۸
ساعت کاری: باز است - ۸ تا ۱۸
باغ دلگشای شیراز محیطی ساده، اما شلوغ دارد. شلوغ از نظر تنوع موقعیتها و ساده از رنگ زمینه سبزی که دارد. فضای باغ بهصورت منظم طوری طراحی شده است که هزاران درخت در آن کاشته شود. محوریت باغ البته با عمارت وسط آن است، اما این درختان باغ هستند که ماهیت دلگشایی را به این باغ میدهند. از نظر آبوهوایی هیچ اِنقُلتی در شرایط باغ نیست (اگر یک چیز «اِنقُلت» نداشته باشد یعنی عالی است و نمیتوان از آن ایراد گرفت). محیطی جذاب و دوستداشتنی، لذتبخش و رویایی که میتوانید از بودن در آن لذت ببرید. یکی از ویژگیهای بارز دلگشا باغ شیراز که در ادامه بیشتر درموردش میخوانید موقعیت مکانی آن در دامنه تپه بلند شیراز است.دلگشا فرازوفرودهای زیادی درطول تاریخ داشته است. از مالکیت شخصی تا اداره دولتی در آن دایر بوده و استفاده شده است. نقطه اوج شکوفایی باغ دلگشا وقتی رقم خورد که در دوران ساسانیان تصمیم به ساختنش گرفتند. نمیدانم اعتقاد شما نسبتبه تکامل چیست، اما من میگویم اگر چیزی را بهوجود آوردید هر لحظه درحال تکامل است، مگر اینکه فاسد باشد. باغ دلگشا هیچگاه فسادی نداشته، خلوت نشده یا علاقه دیگران نسبت به آن کم نشده و به همین دلیل حتی در دوران افشاریه هم که کمی خلوت شده بود استفاده میشد.پیشنهاد میکنم باحضور در باغ دلگشا لحظههای خوشی را برای خودتان رقم بزنید. چیزهای خوب، همیشه متعلقبه همه است. این باغ از قبل اسلام نفس کشیده و وظیفه دلگشایی مردم را برعهده داشته است. خیلی از دورهها افراد خاصی مالکیتش را بهدست گرفتهاند، اما خودشان میدانستند که نمیتوانند چنین گوهری را از چشم همه دور نگه دارند.حاج ابراهیم اعتمادالدوله در دوران قاجار، نوابرضا قلیمیرزا، میرزا علیاکبر قوامالملک و… از جمله کسانی بودند که در دورههای مختلف مالک این ساختمان بودند، اما هیچکدام نمیدانستند تا زمانیکه مردم در باغ رفتوآمد نداشته باشند، شرایط رکود آنجا ادامه دارد. باغ دلگشا در شرایط کنونی بسیار کامل و سالمتر از قبل است. نگهداری آن به شهرداری سپرده شده و همیشه مورد توجه مردم است. همین مساله باعث شده تا 50 سال پیش که باغ خصوصی بود از موزه و رفتوآمد خبری نباشد، اما حالا چی؟ البته این مسئله که چنین باغی متعلق به خانوده خاصی بوده و آنها برای استفاده عموم واگذارش کردهاند، نشان از مرامشان دارد که غنیمتی در دوران کنونی است.این باغ در دورههای مختلف توسط پادشاهان یا افراد خاص توسعه پیدا کرد. بهترین آنها همین علیاکبر قوامالملک بود که همراه با پسرش ایوانهای عمارت باغ را ساختند و در قسمتهای مختلف آن حمام و ساختمانهای دیگری بنا کردند. یکی از کسانیکه رد پای عملکرد بسیار خوبش در توسعه این مکان دیده میشود، کریم خان زند است. کریم خان با حضورش در شیراز کمک زیادی به رشدوتوسعه این شهر کرد. باغ دلگشا در دوره زندیه خصوصا پادشاهی کریم خان بهطرز عجیبی رشد کرد. خصوصا که قبل از آن در دوره دوره نادرشاه رکود بسیار زیادی بر آن حاکم بود.
باغ دلگشا از قدیمیترین باغهای بهشتی در مکان های دیدنی شیراز است و در محله سعدیه واقع شده است. جریان آب قنات آرامگاه سعدی که به چشمه قنات «گازارن» معروف است، به باغ دلگشا هم میرسد و این باغ را سبز میکند. علاوه بر عطر و رنگ گلها و گیاهان، یک عمارت دیدنی سه طبقه نیز در آن دیده میشود که اولین ساختمان کلاه فرنگی در ایران است. درختانی همچون گردو، نارنج، سرو، پرتقال، کاج و… در این باغ صف بستهاند. ماجراجویی در دلگشا با ورود از در اصلی در سمت جنوب آغاز خواهد شد. بهار یکی از بهترین زمانها برای بازدید از باغ دلگشا است، زیرا فضای این باغ با شکوفههای درختان متنوعی خوشرنگوبو میشود که بیشباهت به بهشت نیست. حوض هشت ضلعی، جوی زلال آب، آبنماها و درختان خوشقدوقامت شما را به مرکز باغ هدایت میکنند. مثل بسیاری از باغهای ایرانی بنای اصلی باغ در کانون توجه مجموعه واقع شده است و طرح چهار باغ یا در واقع چهار خیابان پر گلوگیاه با جوی آب در چهار جهت جغرافیای این باغ دیده میشود.
فضای قدیمی و زیبایی دارد و طبیعت م چشم انداز خوبی دارد و به این مکان ها باید رسیدگی بیشتری بشود
باغ دلگسا یکی از باغهای قدیمی شیرازه که در ناحیه ارامگاه سعدی قرار داره و وایعا از دیدنش لذت میبرید
بسیار باغ زیبا ، با صفا و شعف انگیزی بود،خوشا شیراز🏕
باغی قدیمی که موزه هم داخلش داره و چه فصل پاییزش با خش خش برگها و چه بهارش با بوی بهارنارنج واقعا لذت بخشه
باغ دلگشا باغ قشنگیه ولی زیاد سرسبزنیست برای قدم زدن مناسبه ویک موزه کوچک نیزدارد
خیلی دوره مسیرش
جای دیدنی و جذابی است
یکی دیگر از باغهای قدیمی و جذاب شیراز زیبا
باغ دلگشا شرقیترین باغ شیراز که یکی از جاذبههای زیبای شهر نیز محسوب میشود، باغ دلگشا است. باغ دلگشا در نزدیکی سعدیه قرار دارد و از زمان ساسانیان به جا مانده است. سبک معماری باغ دلگشا به شکل چهارباغ ایرانی ساخته شده و اکثر درختانی که در این باغ وجود دارند، درختان میوه هستند. آب باغ دلگشا از قنات سعدیه تأمین میشود. در وسط باغ دلگشا یک عمارت نیز وجود دارد که در دوره قاجاریه ساخته شده و جلوه خاصی به باغ بخشیده است.
باغ دلگشا در دوره تیمور گورکانی در اوج آبادانی بوده تا جایی که گفته شده تیمور پس از دیدن آن، در سمرقند باغی را به همین نام بنا کرد. این باغ در دوره صفویه نیز بسیار نامور بوده، به گونهای که در نوشتهها و نقاشیهای به جا مانده از جهانگردان اروپایی در آن دوران از نام باغ هم فراوان یاد شده است
زیبا و دیدنی
باغ دلگشای شیراز یکی دیگر از باغهای قدیمی این شهر است که در ناحیهی آرامگاه سعدی قرار دارد. گفته میشود قدمت این باغ به دوران ساسانی بازمیگردد و عمارتهایی در دوران قاجار در آن بنا شده است. نارنجستان باغ دلگشا بسیار مشهور است و در بهار عطر بهارنارنج تمام وجود شما رو پر میکند. مساحت کل باغ ۵/۷ هکتار است و در شمال شرق شیراز، ضلع جنوبی تنگآب خان و در دامنه کوهستان قرار گرفته است. داخل باغ عمارتی وجود دارد که در سه طبقه بنا شده و یک تالار و چهار شاهنشین دارد. گفته میشود اولین کلاه فرنگی ایران در این باغ به ثبت رسیده است. باغ دلگشا در هفتم مهر سال ۱۳۸۱ با شمارهی ۹۱۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
باغ موزه دلگشای شیراز
خیلی جای قشنگیه و سرسبز به نظرم شیرازی ها همیشه حالشون با این باغ و بوستان هاشون خیلی خوبه:) تازه یه قسمت غرفه های کوچولو داشت و بعضی های لباس های محلی قشنگی تن کرده بودند 😍
باغی زیبا که به نارنجستان هم معروفه.اگه اول صبح به آرامگاه سعدی برین و راحت زیارت و دیدن کنین.بعدش میتونین پیاده به فاصله ۱۵ دقیقه به این باغ برین.ورودیش ۱۱ هزار تومن بود
سلام باغ دلگشا بسیار زیبا و منظم بود بخش موزه هم خیلی جذاب بود و عمارت باغ واقعا دلنشین بود. البته راجبه قسمت فروشگاهی باغ تاکید میکنم !!!! به هیچ وجه ازشون خرید نکنید ، چون من ازشون گردنبند و دستبند سنگی خریدم و روز بعدش وقتی به سرای مشیر رفتم ، متوجه شدم ۱۰۰٪ گرون تر اونارو بهم فروختن. واقعا این رسمش نیست و نباید اینطوری از اعتماد ما سواستفاده بشه. هموطن مراقب باش روزای عید کلاه سرت نره و فقط از بازار های اصلی خریدتو انجام بده و توو مکان های دیدنی به هیچ وجه خرید نکن.
باغ دلگشا یکی از باغهای تاریخی شیراز بوده و در ناحیه آرامگاه سعدی قرار دارد. پیشینه آبادانی و دیرینگی این باغ به دوران پیش از اسلام و زمان فرمانروایی ساسانیان میرسد. باغ دلگشا در دوره تیمور گورکانی در اوج آبادانی بوده تا جایی که گفته شده تیمور پس از دیدن آن، در سمرقند باغی را به همین نام بنا کرد. این باغ در دوره صفویه نیز بسیار نامور بوده، به گونهای که در نوشتهها و نقاشیهای به جا مانده از جهانگردان اروپایی در آن دوران از نام باغ هم فراوان یاد شده است. در فاصله دوره نادرشاه تا دودمان زندیه این باغ آسیبهای فراوانی به خود دید و در زمان کریمخان زند باز آباد شد. در این باغ عمارتهایی مربوط به دوره قاجاریه دیده میشود.
باغ دلگشا (باغ) در محله نیستان - سعدی شیراز و نارنجستان، 7 نارنجستان، بلوار بوستان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه رادیو شیراز و همچنین موزه سکه و اشیاء تاریخی دلگشا، مسجد امام خمینی، پارک قلعه بندر، آژانس دلگشا سعد و کافه و چایخانه شیرازی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از باغهای خوب این منطقه میباشد.