باغ دلگشای شیراز محیطی ساده، اما شلوغ دارد. شلوغ از نظر تنوع موقعیتها و ساده از رنگ زمینه سبزی که دارد. فضای باغ بهصورت منظم طوری طراحی شده است که هزاران درخت در آن کاشته شود. محوریت باغ البته با عمارت وسط آن است، اما این درختان باغ هستند که ماهیت دلگشایی را به این باغ میدهند. از نظر آبوهوایی هیچ اِنقُلتی در شرایط باغ نیست (اگر یک چیز «اِنقُلت» نداشته باشد یعنی عالی است و نمیتوان از آن ایراد گرفت). محیطی جذاب و دوستداشتنی، لذتبخش و رویایی که میتوانید از بودن در آن لذت ببرید. یکی از ویژگیهای بارز دلگشا باغ شیراز که در ادامه بیشتر درموردش میخوانید موقعیت مکانی آن در دامنه تپه بلند شیراز است.دلگشا فرازوفرودهای زیادی درطول تاریخ داشته است. از مالکیت شخصی تا اداره دولتی در آن دایر بوده و استفاده شده است. نقطه اوج شکوفایی باغ دلگشا وقتی رقم خورد که در دوران ساسانیان تصمیم به ساختنش گرفتند. نمیدانم اعتقاد شما نسبتبه تکامل چیست، اما من میگویم اگر چیزی را بهوجود آوردید هر لحظه درحال تکامل است، مگر اینکه فاسد باشد. باغ دلگشا هیچگاه فسادی نداشته، خلوت نشده یا علاقه دیگران نسبت به آن کم نشده و به همین دلیل حتی در دوران افشاریه هم که کمی خلوت شده بود استفاده میشد.پیشنهاد میکنم باحضور در باغ دلگشا لحظههای خوشی را برای خودتان رقم بزنید. چیزهای خوب، همیشه متعلقبه همه است. این باغ از قبل اسلام نفس کشیده و وظیفه دلگشایی مردم را برعهده داشته است. خیلی از دورهها افراد خاصی مالکیتش را بهدست گرفتهاند، اما خودشان میدانستند که نمیتوانند چنین گوهری را از چشم همه دور نگه دارند.حاج ابراهیم اعتمادالدوله در دوران قاجار، نوابرضا قلیمیرزا، میرزا علیاکبر قوامالملک و… از جمله کسانی بودند که در دورههای مختلف مالک این ساختمان بودند، اما هیچکدام نمیدانستند تا زمانیکه مردم در باغ رفتوآمد نداشته باشند، شرایط رکود آنجا ادامه دارد. باغ دلگشا در شرایط کنونی بسیار کامل و سالمتر از قبل است. نگهداری آن به شهرداری سپرده شده و همیشه مورد توجه مردم است. همین مساله باعث شده تا 50 سال پیش که باغ خصوصی بود از موزه و رفتوآمد خبری نباشد، اما حالا چی؟ البته این مسئله که چنین باغی متعلق به خانوده خاصی بوده و آنها برای استفاده عموم واگذارش کردهاند، نشان از مرامشان دارد که غنیمتی در دوران کنونی است.این باغ در دورههای مختلف توسط پادشاهان یا افراد خاص توسعه پیدا کرد. بهترین آنها همین علیاکبر قوامالملک بود که همراه با پسرش ایوانهای عمارت باغ را ساختند و در قسمتهای مختلف آن حمام و ساختمانهای دیگری بنا کردند. یکی از کسانیکه رد پای عملکرد بسیار خوبش در توسعه این مکان دیده میشود، کریم خان زند است. کریم خان با حضورش در شیراز کمک زیادی به رشدوتوسعه این شهر کرد. باغ دلگشا در دوره زندیه خصوصا پادشاهی کریم خان بهطرز عجیبی رشد کرد. خصوصا که قبل از آن در دوره دوره نادرشاه رکود بسیار زیادی بر آن حاکم بود.
باغ دلگسا یکی از باغهای قدیمی شیرازه که در ناحیه ارامگاه سعدی قرار داره و وایعا از دیدنش لذت میبرید
فضای قدیمی و زیبایی دارد و طبیعت م چشم انداز خوبی دارد و به این مکان ها باید رسیدگی بیشتری بشود
ورودی اش ۱۲ هزار تومن بود و برای خود امارت ۲۰ تومن می گیرند بیشتر موزه است خود باغ دیدنی است و کوشک عقب است ته باغ NAاست و محل تجمع معتادان با زن و بچه ته باغ نرید متاسفانه در و پیکر درستی نداره
شیراز همیشه زیبا
فوق العاده زیبا
موزه باغ دلگشا
بسیار خوب و مثل اسمسش دلگشا
در ایام نوروز 1404 شروع بازدید ۸ صبح تا ۲۳ شب. ورودی آن نفری 16هزار تومان. برای ورودی موزه سکه داخل باغ باید مبلغ جدایی پرداخت کنید که هزینه آن نفری ۲۰هزار تومان. برای یکبار دیدن خوبه ولی اگر چندین بار اومدید شیراز ارزش دیدن نداره. نکته: ورودی برای جانبازان و ایثارگران نیم بها از درب ورودی باغ.
جای قشنگی بود مخصوصا داخل موزه
باغ دلگشا و موزه رادیویی
سلام سفر خوبی داشتیم سفر خوبی داشته باشید مهرماه باغ دلگشا بودم خاطراتی داریم یک از زیباترین پارکها
باغ دلگشا؛ باغی زیبا با عطر درختان نارنج باغ دلگشا یکی از خوش آبوهواترین جاهای دیدنی شیراز است که در کنار قناتی به نام ماریز سعدی قرار دارد. موقعیت مکانی این باغ در سمت جنوب تنگ آبخان و محیطی کوهستانی باعث شده تا باصفا و خوشآبوهوا باشد. بهترین زمان برای بازدید از این باغ اردیبهشت ماه است تا عطر درختان نارنج بیشتر به مشامتان برسد. در قسمت میانی باغ دلگشا عمارتی را با سه طبقه، دو در ورودی و یک تالار بزرگ با چهار شاهنشین میبینید. در این باغ میتوانید از موزهای با وسایل قدیمی مانند سکه، تمبر، نقشه و دوچرخه دیدن کنید. آدرس باغ دلگشا: شیراز، سعدیه جنوبی، بلوار بوستان، خیابان نارنجستان ساعت بازدید: نیمه اول سال از ۸ صبح تا ۱۱ شب و نیمه دوم سال از ۸ صبح تا ۱۰ شب هزینه بازدید: ۱۵۰۰ تومان
باغ دلگشا (باغ) در محله نیستان - سعدی شیراز و نارنجستان، 7 نارنجستان، بلوار بوستان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی موزه رادیو شیراز و همچنین موزه سکه و اشیاء تاریخی دلگشا، بوستان قلعه بندر، مسجد امام خمینی، آژانس دلگشا سعد و کمیته امداد امام خمینی (اداره سعدی) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از باغهای خوب این منطقه میباشد.