info
عکس کلیسا سرکیس مقدسعکس کلیسا سرکیس مقدسعکس کلیسا سرکیس مقدسعکس کلیسا سرکیس مقدس
category

کلیسا سرکیس مقدس محله ولیعصر، تهران

کلیسا

درباره‌ی کلیسا سرکیس مقدس

کلیسا سرکیس مقدس (کلیسا) در محله ولیعصر تهران و خیابان کنارگذر کریمخان زند واقع شده است. این مکان یکی از سه کلیسا در محله ولیعصر تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان آبان، خانه موزه چمن آرا (بتهوون) و مجتمع تجاری الماس کریمخان و همچنین رستوران رافائل، نشر چشمه، گالری آ، کافه دربار و استودیو هورخش قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از کلیساهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد کلیسا سرکیس مقدس

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    افخمی
    سه شنبه 20 آبان ماه 1399

    بنظرم طبیعیه که با غریبه ها رفتار خوبی نداشته باشن چون اکثرا نظم اونجا رو بهم میزنن

    9
  • avatar
    مجیدی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    کلیسایی زیبا و آرامش بخش در تهران که حس خوبی را به انسان منتقل میکند.

    6
  • avatar
    Reza bi gham
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    کلیسای سرکیس مقدس یکی از کلیساهای ارمنی در شهر تهران است که توسط یکی از خیرهای ارمنی ساکن ایران به نام مارکار سرکیسیان ساخته شد. معمار این کلیسا نیز فردی به نام مهندس اوژن آفتاندلیانس بود. این کلیسا در سال ۱۳۴۹ بنا شد و پس از آن مقر خلیفه‌گری ارامنه تهران از کلیسای مریم مقدس به این کلیسا انتقال پیدا کرد. آدرس: تهران، خیابان کریم خان زند، ابتدای خیابان نجات الهی

    5
  • avatar
    ایران شگفت انگیز
    سه شنبه 19 اردیبهشت ماه 1402

    یکی از کلیساهای بزرگ ارامنه در شهر تهران است. برخلاف بیشتر کلیساها که معمولا بسته است و رفت و آمدی در آنها بندرت دیده می شود، این کلیسا معمولا باز است و زمانی که ارامنه مراسم و گردهمایی خاصی نداشته باشند ورود و بازدید برای عموم آزاد می باشد. در هنگام بازدید دقت داشته باشید که مسیحیان ورود با کلاه به داخل ساختمان کلمبیا را بی احترامی می دانند.ممکن است گاهی تذکر ندهند ولی بهتر آیت رعایت کنید عکاسی غیر حرفه ای تا جایی که اطلاع دارم مجاز است.

    5
  • avatar
    علی کوچولو
    شنبه 19 فروردین ماه 1402

    کلیسای سرکیس مقدس تهران بزرگ‌ترین کلیسای پایتخت به شمار می‌رود و قدمت آن به دوره پهلوی بازمی‌گردد. این کلیسا مقر خلیفه‌گری ارامنه تهران است. کلیسای سرکیس مقدس تهران از یادگارهای دوره پهلوی است و امروزه نیز مورد استفاده ارمنیان مسیحی قرار دارد. این مجموعه مرکز امور ارمنیان در تهران است. ساختمان کلیسا یکی از دیدنیهای پایتخت محسوب می‌شود و جذابیت خاصی برای گردشگران و علاقه‌مندان به معماری کلیساها و دین مسیحیت دارد. فضای داخل آن بسیار آرامش‌بخش و متفکرانه طراحی شده است. کلیسای سرکیس مقدس تهران در خیابان کریم خان زند، ابتدای خیابان نجات اللهی قرار دارد. از نیمه دوم قرن بیستم میلادی، جمعیت ارمنی‌ها در تهران رو به افزایش گذاشت و همین سبب شد تا محله‌های ارمنی‌نشین در تهران ایجاد شود. به‌علت افزایش جمعیت در تهران، کلیسای مریم مقدس که خلیفه‌گری و مسئولیت انجام امور ارمنیان تهران را داشت، با کاهش فضا روبه‌رو شد. همچنین به‌علت افزایش مسیحیان در مناطق شمال شهر تهران، دسترسی به کلیسای مریم مقدس که در جنوب بود، سخت‌تر شد. این شرایط سبب شد تا نیاز به ساخت کلیسا در مجاورت محله‌های جدید با گنجایش بیشتر و ساختمان‌هایی با فضای بزرگ‌تر برای انجام امور ارمنیان احساس شود. به این شکل خلیفه‌گری ارمنیان تهران با یاری یکی از ارمنیان خیر به نام مارکام سرکیسیان، قطعه زمینی در تقاطع خیابان کریم خان زند و استاد نجات اللهی (ویلای سابق) برای احداث کلیسا و ساختمان‌های خلیفه‌گری خریداری کرد که مرکزیت بیشتری در بین محلات ارمنی نشین تهران داشت. طراحی ساختمان کلیسا را مهندس اوژن آفتاندیلیان برعهده گرفت. پس از فوت مارکار سرکیسیان نیز فرزندان او گورکن و وازگن سرکیسیان هزینه ساخت کلیسا و ساختمان‌های خلیفه‌گری را تقبل کردند. احداث کلیسا در ۱۴ فروردین ۱۳۴۳ شمسی با حضور اسقف اعظم ارمنیان، آرداک مانوکیان شروع شد و با انجام مراسم‌های خاص برای کلیسا نام تعیین شد. کلیسا با عنوان «سرکیس مقدس» نام‌گذاری شد. ساخت کلیسا را لئون کشیشیان بر عهده گرفت. کار ساخت بنا پس از مدتی با مشکل مواجه و متوقف شد. پس از آن، ساخت کلیسا پنج سال بعد، دوباره از سر گرفته شد. کلیسا در سال ۱۳۵۲ شمسی طی مراسمی شروع به کار کرد. در زمان جنگ تحمیلی با اصابت موشک، بخشی از کلیسا آسیب دید و مدتی تعطیل شد. سپس با مرمت بخش‌های آسیب‌دیده، کلیسا دوباره در سال ۱۳۶۲ شمسی فعالیت خود را از سر گرفت. در سال ۱۳۹۱ شمسی نیز یک‌بار دیگر کلیسا مورد مرمت قرار گرفت و تعمیراتی در داخل و محوطه بیرونی آن انجام شد. حوضچه مخصوص غسل تعمید، واقع در گوشه شرقی دیوار شمالی بنا، بازسازی و با نقاشی تعمید حضرت مسیح به دست یوحنای تعمید دهنده تزیین شد.

    5
  • avatar
    ༺Ʀổʱỵ༻
    جمعه 01 مهر ماه 1401

    کلیسای سرکیس مقدس در خیابان نجات اللهی در شهر تهران واقع شده است. این کلیسا با هزینه شخصی یکی از هموطنان ارامنه ایران به نام «مارکار سرکیسیان» و طراحی مهندس «آفتاندلیانس» در سال ۱۳۴۹ ساخته شده است. پس از ساخت این کلیسا مقر خلافت ارامنه تهران از کلیسای مریم مقدس به این محل انتقال پیدا کرد. طراحی این بنا به‌شکل «بازیلیکا» یا همان صلیبی است. دیوارهای خارجی آن با سنگ مرمر سفید رنگ پوشیده شده‌اند. باید اعتراف کرد که این کلیسا از نظر طراحی خارجی واقعا باشکوه و زیبا ساخته شده است. این کلیسا در حال حاضر بزر‌‌گ‌ترین کلیسای ارامنه تهران است. یکی از مهم‌ترین آثاری که در محوطه این کلیسا به چشم می‌خورد، یادمان نسل‌کشی ارمنی‌ها است. این یادمان متشکل از سه قطعه سنگ از جنس مرمر سفید است که روی آن‌ها نقش‌هایی که نمادهایی از رستاخیز مسیح، آزادی خواهی و پایبندی به دین و ایمان و اعتقاد به پیروزی حق و حقیقت هستند، حک شده‌اند. همچنین عبارات «یادبود شهدای ارامنه» و «۲۴ آوریل ۱۹۱۵» نیز روی آن نقش بسته‌اند.

    5
  • avatar
    master
    دوشنبه 24 بهمن ماه 1401

    خداوند عیسی مسیح حافظ این مکان پر انرژی باد

    4
  • avatar
    ⭐مرتضی قاسمی⭐
    دوشنبه 04 بهمن ماه 1400

    کلیسای سرکیس مقدس در خیابان کریم‌خان زند تهران قرار دارد. این کلیسا با هزینه شخصی فردی خیر از ارمنی‌های ایران به نام مارکا سرکیسیان و به طراحی و معماری مهندس اوژن آفتاندلیانس در سال 1970 میلادی ( 1349 خورشیدی) بنا شد. سَرکیس مقدس اصالتاً یونانی بوده که برای خدمت و تلاش برای کمک به مردم فقر به کلیسا روی می‌آورد. کلیسای ارمنی به دلیل عدم توجه کلیساهای دیگر به خدمت سرکیس نام او را در زمره قدیسین خود آورده است. این کلیسا بزرگترین کلیسای حواری ارمنی تهران می‌باشد که اصطلاحا به آن محل خلیفه‌گری ارامنه تهران گویند. مهندس آفتاندلیانس در طراحی این کلیسای تهران از معماری قرون وسطی و عصر جدید ارمنستان پیروی کرده و تغییراتی در این دو نوع معماری به وجود آورده و گنبدی برای این ساختمان ساخته که ظاهراً بدون داشتن تکیه‌گاهی بر روی سقف قرار دارد. محراب کلیسا به صورت نیم دایره است و مطابق با سنت کلیساهای ارمنیان در سمت شرقی بنا قرار دارد. بنای یادمان نسل کشی ارمنیان در محوطه کلیسای سرکیس قرار دارد. کتیبه‌ای وجود دارد که به خط نستعلیق فارسی و زیر آن به ارمنی نوشته شده است: «یاد‌بود شهدای ارمنه 24 آوریل 1915 میلادی» این بنا در 13 اردیبهشت 1352 خورشیدی در پنجاه و هشتمین سالگرد نسل کشی ارمنیان رونمایی شد.

    4
  • avatar
    sdmo1368
    چهارشنبه 11 آبان ماه 1401

    یک بار که درباره‌ی موضوعی، از یکی از روحانیون اونجا توضیح خواستم، با ادب و احترام جوابم رو داد. البته یک بار دیگه هم یکیشون باهام سرد برخورد کرد که خب مثل بقیه‌ی افراد جامعه ممکنه در اون لحظه آمادگی نداشته و نمیشه رفتارش رو به بقیه تعمیم داد.

    3
  • avatar
    luna
    سه شنبه 14 دی ماه 1400

    خیلی زیبا بود،از داخل نمیشد عکس گرفت ولی بیرونش چرا.کشیش عزیز هم به سوالات با صبر پاسخ میدادن که خیلی خوب بود.یکم حساس بودن نسبت به امنیتشون که خب عادی بود.درکل عالیه،بسیار داخلش قشنگ و آرامش بخشه.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    کلیسا بسیار زیبایی بود بهتون پیشنهاد میکنم که حتماً برید و مراسم فقط مخصوص ارامنه هست و ایرانی هارا راه نمیدن و این رو تقصیر آنها ندونید بلکه مقامات یا هالا دیگران اجازه نمیدن و ساعت بازدید برای همه آزاد هست و ساعت جدید هم همه روزه ساعت 9صبح الی15:30 است

    2
  • avatar
    احمد
    یکشنبه 13 فروردین ماه 1402

    برای بازدید عموم باز نبود و نتونستیم از داخل دیدن کنیم😑

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    واقعاً عالی بود من خیلی راضی بودم ✨🌺✨🌺

    2
  • avatar
    qaf_r
    دوشنبه 06 دی ماه 1400

    پیشنهاد میکنم حداقل ۱ بار از این مکان بازدید کنید

    2
  • avatar
    mojiii
    دوشنبه 16 فروردین ماه 1400

    کارکنان بدی دارد و برخورد و رفتار بدی دارند و اخلاق ندارند و با مراجعین با عصبانیت صحبت می کنند

    2
  • avatar
    hamid
    پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه 1400

    همیشه مکانهای مقدس قابل تحسینن و آرامش بخش اگر آدمهای پولدوست بزارن،  ورود تا قبل ساعت 5 بعد از ظهر و به سوالات هم پاسخ نمیدهند

    2
  • avatar
    h.54
    سه شنبه 11 مهر ماه 1402

    درود بر ارامنه عزیز

    1
  • avatar
    armin
    پنجشنبه 15 تیر ماه 1402

    عالی محیط آروم وجالبی داره از ساعت 9صبح تا سه بعد از ظهر میشه بازدید کرد

    1
  • avatar
    White Satan
    یکشنبه 08 مرداد ماه 1402

    زیبایی.

    1
  • avatar
    Hosein
    شنبه 07 خرداد ماه 1401

    کلیسا فوق العاده زیبا است

    1
  • avatar
    کاربر نشان گ.ی
    جمعه 14 آبان ماه 1400

    یا عیسی بن مریم رسول الله

    1
  • avatar
    Y.A
    شنبه 07 بهمن ماه 1402

    کلیسا ی قشنگی بود که حس آرامش و به آدم منتقل می کند ولی از رفتار کشیش ها اصلا خوشم نیامد.

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 05 دی ماه 1402

    خیلی حس خوبی داره حتما حتما پیشنهاد میکنم برید

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 30 خرداد ماه 1402

    کلیسای سرکیس مقدس تهران بزرگ‌ترین کلیسای پایتخت به شمار می‌رود و قدمت آن به دوره پهلوی بازمی‌گردد. این کلیسا مقر خلیفه‌گری ارامنه تهران است و به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی تهران، امکان بازدید از آن برای علاقه‌مندان وجود دارد.کلیسای سرکیس مقدس تهران از یادگارهای دوره پهلوی است و امروزه نیز مورد استفاده ارمنیان مسیحی قرار دارد. این مجموعه مرکز امور ارمنیان در تهران است. ساختمان کلیسا یکی از دیدنیهای پایتخت محسوب می‌شود و جذابیت خاصی برای گردشگران و علاقه‌مندان به معماری کلیساها و دین مسیحیت دارد. فضای داخل آن بسیار آرامش‌بخش و متفکرانه طراحی شده است و بازدید از آن تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای بازدیدکنندگان رقم خواهد زد. از نیمه دوم قرن بیستم میلادی، جمعیت ارمنی‌ها در تهران رو به افزایش گذاشت و همین سبب شد تا محله‌های ارمنی‌نشین در تهران ایجاد شود. به‌علت افزایش جمعیت در تهران، کلیسای مریم مقدس که خلیفه‌گری و مسئولیت انجام امور ارمنیان تهران را داشت، با کاهش فضا روبه‌رو شد. همچنین به‌علت افزایش مسیحیان در مناطق شمال شهر تهران، دسترسی به کلیسای مریم مقدس که در جنوب بود، سخت‌تر شد. این شرایط سبب شد تا نیاز به ساخت کلیسا در مجاورت محله‌های جدید با گنجایش بیشتر و ساختمان‌هایی با فضای بزرگ‌تر برای انجام امور ارمنیان احساس شود. به این شکل خلیفه‌گری ارمنیان تهران با یاری یکی از ارمنیان خیر به نام مارکام سرکیسیان، قطعه زمینی در تقاطع خیابان کریم خان زند و استاد نجات اللهی (ویلای سابق) برای احداث کلیسا و ساختمان‌های خلیفه‌گری خریداری کرد که مرکزیت بیشتری در بین محلات ارمنی نشین تهران داشت.

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 14 مرداد ماه 1401

    پشم ریزون ترین کلیسا😂😂😂

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 05 مرداد ماه 1401

    چه موقع برای بازدید میشه رفت؟


سایر کلیساهای که در محدوده کلیسا سرکیس مقدس واقع شده‌اند:

  • کلیسا
    میرزای شیرازی، دوم
  • کلیسای سنت پاول
    (4.2)
    کریمخان زند، حافظ، بین صدر و روشن نو
  • کلیسای برادران روحانی ارمنی
    (4.5)
    کریمخان زند، عضدی (آبان)، واعظی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط مسیحا (شهریار سطح ۴ نشان) در تاریخ جمعه 10 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کلیسا سرکیس مقدس اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: جمعه 10 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد کلیسا سرکیس مقدس در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کلیسا سرکیس مقدس ندارد.
    location استان تهران، تهران، کریمخان زند
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری کلیسا سرکیس مقدس

    شنبه 09:00 تا 16:30
    یک‌شنبه 13:00 تا 18:00
    دوشنبه 09:00 تا 16:30
    سه‌شنبه 09:00 تا 16:30
    چهارشنبه 11:30 تا 16:30
    پنج‌شنبه 09:00 تا 15:00
    جمعه تعطیل است
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo