info
عکس امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد)عکس امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد)عکس امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد)عکس امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد)
category

امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد) استهبان

محل عبادت

درباره‌ی امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد)

امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد) (محل عبادت) در استهبان و خیابان امامزاده واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی لوازم التحریر کوثر، نانوایی سنگک، دفتر پیشخوان دولت، پارچه فروشی و آرامگاه شاعر استهباناتی (جمالی) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از محل‌های عبادت خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Ali
    سه شنبه 02 خرداد ماه 1402

    مکانی معنوی قشنگ و دل انگیز

    2
  • avatar
    man_sourr
    پنجشنبه 30 اردیبهشت ماه 1400

    امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم یک مکان معنوی است منظره اطراف خیلی قشنگ و دل انگیز است

    1
  • avatar
    Tirvnjani
    پنجشنبه 23 شهریور ماه 1402

    امامزاده محمد بن علی بن ابراهیم بن موسی بن جعفر معروف به پیرمراد است. این امامزاده در باختر استهبان و به فاصله ۱۰۰۰ قدمی از مرکز شهر قرار دارد. براساس اطلاعات گذشتگان در ابتدا گنبد بسیار کوچک و گلی داشته‌است که در اثر بارندگی شدید پیاپی هفت روزه و راه افتادن رودخانه پیرمرداد آب از اطراف بقعه عبور می کرده ولی صدمه‌ای به قبر وارد نشده، اما در مسیر آن شن‌هایی جمع شده که گنبد آن به همت حاج میرزا بابا (۱۲۰۰-۱۲۸۲ هجری قمری) فرزند حاج آقا محمد فرزند آقا علی فرزند محمد علی بیگ ذوالقدر جهرمی از سلسله خواجه‌ها که در زمان سلطنت زندیه به حکومت بلوک اصطهبانات مصوب گردیده بود، مرمت و بازسازی و پس ازچند سال دوباره گنبد و ایوانی که تزیین به کاشی کاری بود ساخته شد. امامزاده پیرمراد بنای نسبتاً مجللی است با گنبد کاشی سفید که مزین به نقوش طرح لوزی است. دو مناره کوچک و ایوانی در جلو آن واقع و تا حدی به بقعه شاه چراغ شباهت یافته‌است. حوض درازی نیز در محور بقعه ساخته‌اند که بر زیبایی آن می‌افزاید. در کناره دیواره قدیمی که قطر هر پی آن حدود ۱٫۵ تا ۲ گز بوده، یک سنگ قهوه‌ای به خط کوفی وجود دارد که هم‌اکنون زیر خاک است. در سال ۱۳۶۲ خورشیدی جهت گسترش و احداث گنبد و بارگاه جدید تصمیم گرفته شد که ساختمان موجود را خراب کنند، علیرغم تمام مخالفت‌های محلی سرانجام در شب تاسوعای ۲ مهر ۱۳۶۲خ قسمتی از آن را با لودر خراب کردند. سرانجام در سال ۱۳۶۸ پس از ویرانی تدریجی ساختمان قبلی کلنگ احداث ساختمان جدید با زیربنای ۱۱۰ متر به زمین زده شد و شرکت سد برتهران به مدیریت مهندس علی محمد مصدقی با مصالح امروزین شروع به کار کرد و به مرحله نهایی خود رسید. در حال حاضر ساختمان پیرمراد دارای چهار رواق و یک مسجد است. محوطه داخل حرم ۱۴۴ مترمربع می‌باشد که دارای یک عرق چین که روی آن گنبدی به ارتفاع تقریبی ۲۸ متر و قطر ۱۳ متر می‌باشد که همگی با آهن آلات و سیمان و به دست کارشناسان و معماران مجرب محلی بدون استفاده از هرگونه جرثقیلی ساخته شده‌است. چنین گنبدی از نظر ارتفاع در استانهای مجاور مشاهده نشده‌است.ضریح آن به عرض ۳ و طول ۴ متر و ارتفاع ۲٫۸۰ متر توسط برادران نقره ساز پرورش اصفهان به مبلغ ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سال ۷۲-۷۱ ساخته شد.در سال ۱۳۷۳ خورشیدی دو مناره به ارتفاع تقریبی ۴۰ متر و قطر ۲ متر از آهن و آجر و سیمان ساخته شد.

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 19 مرداد ماه 1402

    عالی و بسیار باصفا


سایر محل‌های عبادت که در محدوده امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد) واقع شده‌اند:

  • حسینیه در بازار استهبان
    سلمان غربی، ابوذر جنوبی، 3
  • امامزاده سید شمس الدین
    (4.5)
    امامزاده، بین 8 و 7
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط فازی (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه امامزاده سید محمد بن موسی الکاظم (پیرمراد) ندارد.
    neshan logo