info
عکس مسجد سپهسالار قدیم
category

مسجد سپهسالار قدیم محله ارگ - پامنار، تهران

مسجد

درباره‌ی مسجد سپهسالار قدیم

مسجد سپهسالار قدیم (مسجد) در محله ارگ - پامنار تهران و خیابان مروی واقع شده است. این مکان یکی از سی و یک مسجد در محله ارگ - پامنار تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند تالار الماس، شمس العماره و بازار بزرگ رضا و همچنین بازار رضا، فروشگاه اسباب بازی و ماکت فرشتگان، تیمچه امید، قهوه سناتور و مهمانسرا موسوی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد سپهسالار قدیم

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    Reza bi gham
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    مسجد سپهسالار یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مساجد شهر تهران است. این مسجد در دوران ناصرالدین شاه قاجار و به توصیه شخصی به نام حاجی پیرزاده نائینی، از عارفان و روشنفکران دوران قاجار ساخته شد. در سال‌های پس از آن نیز بخش‌های دیگری به این بنا اضافه شدند. مدرسه و مسجد سپهسالار پس از مدرسه چهارباغ اصفهان، از بزرگترین و باشکوه‌ترین بناهای مذهبی در ایران محسوب می‌شود. آدرس: خیابان شهید مصطفی خمینی، نبش کوچه گلش

    3
  • avatar
    صادقي
    سه شنبه 18 مرداد ماه 1401

    خیلی عالی خوب تمیز مرتب مسجد سپهسالار یکی از قدیمی‌ترین و زیباست ترین مسجد تهران است داری بهترین گچبری‌های وکاشکار خیلی منحصر بفرد است فضای بسیاری خوب ومنوی با صفای دارد جای بسیار خوب برای نمازگزاران محله عبادت دعا و نیایش بخدا جای قرآن کریم خواندن نماز خواندن پرسنل مجرب خوب خوش بخورد تمیز بهداشت رعایت شود به مسجد سپهسالار قدیم امتیاز ۲۰ می دهد

    3
  • avatar
    ༺Ʀổʱỵ༻
    جمعه 01 مهر ماه 1401

    مسجد مدرسه سپهسالار» در جنوب شرقی «میدان بهارستان» تهران در جنوب کاخ مجلس شورای ملی با هشت متر از سطح حیاط 40 مناره بلند و گنبدی با ارتفاع نزدیک به حجمی بی نظیری ساخته است. کمی پایین تر از گوشه جنوب متری 25 شرقی میدان، «جلوخان» مسجد قرار دارد. دو مناره و یک عقب نشینی با الگوی نیم هشتی سردر ورودی را در خود جای داده است. از بناهای ساخته شده در دوره قاجار دارای دو طبقه است. بانیان این بنا «حاج میرزا حسین خان سپهسالار قزوینی»، صدراعظم دوره ناصرالدین شاه و برادرش «مشیرالدوله» بودند. سپهسالار در نقشه کشی، معماری و وضع ساختمان این بنای بزرگ، طرح و نقشه شرقی اسلامی را در نظر داشت. نقشه این مجموعه و شیوه معماری آن تلفیقی از سبک معماری «مسجد جامع اصفهان» در قسمت هشتی و ورودی، «مسجد ایاصوفیه استانبول» و نماسازی آن یادآور مدرسه «چهارباغ اصفهان» است. طراح بنا «میرزا مهدی خان شقاقی» (ممتحن الدوله) و معمار آن «میرزا ابولحسن قمی» بودند. این بنای تاریخی در مورخ 1315/3/30 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    1
  • avatar
    ⭐مرتضی قاسمی⭐
    دوشنبه 20 دی ماه 1400

    مسجد سپهسالار که پس از انقلاب به نام مسجد آیت الله مطهری شناخته می‌شود، یکی از بزرگ‌ترین مسجدهای تهران است. این مسجد به همراه یک مدرسه به همین نام، در میدان بهارستان قرار دارد. این 2 بنا بعد از مدرسه چهارباغ اصفهان، وسیع‌ترین بنای مذهبی کشور محسوب می‌شوند. این ساختمان‌های با عظمت یکی از جالب‌ترین جاهای دیدنی تهران هستند.

    1
  • avatar
    قاسم
    شنبه 30 اسفند ماه 1399

    مسجد قدیمی و خیلی زیباییه گچ بری و کاشی کاری مسجد محشر بود و خیلی هم تمیز و باصفا بود و آرامش خاصی به آدم می داد

    1
  • avatar
    97
    دوشنبه 03 خرداد ماه 1400

    مسجد خوبیه و محیط زیبایی داره

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 31 خرداد ماه 1402

    بناهای تاریخی متعددی از دوره‌های قاجار و پهلوی در تهران به‌جامانده‌اند؛ بناهایی با کاربری‌های متنوع، از خانه و کاخ گرفته تا مدرسه و مسجد. مسجد و مدرسه سپهسالار در مرکز پایتخت از جمله آثار تاریخی ارزشمند و مکان های دیدنی تهران است. این مسجد پس از مدرسه چهارباغ اصفهان، رتبه دوم را در شکوه و عظمت بناهای مذهبی از آن خود کرده است.مسجد سپهسالار که پس از انقلاب جمهوری اسلامی با نام مسجد آیت‌الله مطهری نیز شناخته می‌شود، به‌همراه مدرسه‌ای با همین نام در کنار ساختمان قدیمی مجلس شورای ملی در خیابان بهارستان فعلی ( خیابان مصطفی خمینی یا سیروس قدیم) واقع شده است. با توجه به مکان کاخ گلستان، باغ و عمارت فخرالدوله، خیابان عین الدوله، سه راه امین حضور، بازار دروازه شمیران، کوچه میرزا محمود وزیر و کوچه نظامیه، این مسجد در گذشته موقعیت مناسبی جهت دسترسی مردم داشته است. مسجد سپهسالار تهران در سال ۱۳۱۵ با شمار ۲۶۰ به ثبت آثار ملی رسید.موسس مسجد مدرسه سپهسالار، میرزا حسین خان سپهسالار قزوینی، صدر اعظم ناصرالدین شاه قاجار بوده است که دستور ساخت آن را در سال ۱۲۵۸ صادر کرد؛ اما از آنجا که سپهسالار دو سال بعد یعنی در سال ۱۲۶۰ در مشهد در‌گذشت، برادرش یحیی خان مشیرالدوله این بنا را ظرف پنج سال (از تاریخ شروع کار) تکمیل کرد. میرزا مهدی خان شقاقی ملقب به ممتحن الدوله، طراح این بنا و استاد حسن معمار قمی، معمار آن بوده است. ممتحن الدوله، اولین مهندس و معمار ایرانی است که پس از تحصیل در فرانسه به ایران بازگشت.


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد سپهسالار قدیم واقع شده‌اند:

  • مسجد حاج ابوالفتح (توحید)
    مصطفی خمینی، احمدی، زمان، بین برادران سید آقا و مجد
  • مسجد صاحب الزمان
    مصطفی خمینی، 15 خرداد، امامزاده یحیی
  • مسجد مهدیه
    مصطفی خمینی، بین امیرکبیر و قوام الحضور
  • مسجد حضرتی
    مولوی، بازار حضرتی، موسوی
  • مسجد سید محمد حسینی ب
    مولوی، معظم، صرافها، پاک نژاد
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط علی (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ سه شنبه 16 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد سپهسالار قدیم اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 16 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد سپهسالار قدیم در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد سپهسالار قدیم ندارد.
    neshan logo