info
عکس مسجد لر زادهعکس مسجد لر زادهعکس مسجد لر زاده
category

مسجد لر زاده محله کوثر، تهران

مسجد

درباره‌ی مسجد لر زاده

مسجد لر زاده (مسجد) در محله کوثر تهران و خیابان کاظمی واقع شده است. این مکان یکی از نه مسجد در محله کوثر تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ و همچنین شیرینی لرزاده، بیمه ایران، بانک صادرات شعبه شهید عامری، فروشگاه آیه و مدرسه شهید جهان آرا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد لر زاده

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    سید مهدی طباطبائی طراح
    جمعه 02 اردیبهشت ماه 1401

    سال ۱۳۲۲ زمانی که علی‌اکبر برهان این مسجد را پایه‌گذاری کرد، به مسجد برهانیه مشهور شد. در مجاورت مسجد آب‌انباری نیز ساخته شده بود که بعد از لوله‌کشی آب شهری، قسمتی از آن به انبار تبدیل شد و بخش دیگر در زیرزمین به آشپزخانه مسجد اختصاص یافت. آیت‌الله برهان که از مجتهدان و اساتید حوزه‌ علمیه تهران بود، مدرسه‌ علمیه‌ای هم از همان آغاز در این مسجد بنیان گذاشت. در ابتدا مدرسه نیز متصل به مسجد بود اما بعد از مدتی مدرسه به شبستان مسجد تبدیل شد و آیت‌الله عمید زنجانی که در سال ۱۳۵۰ امام جماعت این مسجد شد خانه‌ای قدیمی را به عنوان مدرسه خرید. در خصوص واقف زمین مسجد، مدرسه‌ اولیه و انبار دو روایت وجود دارد که در یکی حاج غلامرضا نیکزاده توتونچیان و در دیگری وی را فقط واقف مدرسه و آب‌انبار و استاد حسین لرزاده را واقف زمین مسجد می‌دانند. اولین صندوق قرض‌الحسنه‌ معتبر و قانونی یا بانک بدون ربا هم در تهران در مسجد لرزاده به همت آیت‌الله برهان در سال ۱۳۴۸ تأسیس شد. در جریان مبارزه برای پیروزی انقلاب اسلامی این مسجد از کانون‌های فعال در جنوب شهر تهران بود. به گفته‌ قاسم لرزاده سال ۱۳۴۲ شمسی همزمان با سخنرانی امام خمینی (ره) در مسجد اعظم قم، نقطه‌ عطفی در فعالیت‌های انقلابی این مسجد انتفاق افتاد که تا پیروزی انقلاب ادامه داشت. در جریان مبارزات و فعالیت‌های مسجد آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی، امام جماعت وقت مسجد، تاثیرات زیادی بر شکل‌دهی این فعالیت‌ها داشت. از آن‌جایی که بسیاری از شهدای اوایل انقلاب در جنوب تهران از فعالان و شرکت‌کنندگان در مسجد لرزاده بودند، به همت حجت‌الاسلام عمید زنجانی، درمانگاه خیریه‌ای به نام «درمانگاه شهدای لرزاده» پایین‌تر از مسجد تأسیس شد. معمار مسجد استاد حسین لرزاده است که به گفته‌ دکتر اسکندر مختاری فرزند معماری تاریخی ایران است و در زمان خاموشی سنت‌های معماری، مدت‌ها تنها پرچم‌دار این قافله بود. حسین لرزاده از معدود معماران کهن ایران بود که بخش زیادی از فنون و مهارت‌های کهن این هنر را در دفاتری ثبت کرد و جلوی فراموش شدنشان را گرفت. استاد لرزاده نقشه‌ ۷۵۳ مسجد را طراحی کرده است که مسجد لرزاده یکی از آن‌هاست. از دیگر آثار استاد لرزاده، سردر بانک تجارت در میدان توپخانه و کاشی‌کاری گنبد کاخ مرمر است. مسجد لرزاده با ورودیِ کانه‌پوش خود که تزئینات مقرنس دارد و در اطراف آن کاشی‌کاری‌هایی قرار گرفته‌اند، مسجدی شبستانی و فاقد گنبدخانه است، اما پوشش سقف شبستان مردانه که با تکنیک کاسه‌سازی است سبب حذف ستون در فضای تشکیل صف‌های نماز در شبستان شده است. کاسه‌سازی تکنیکی بود که در کارهای استاد لرزاده به اوج خود رسید. در این تکنیک، سقف همچون بشقاب‌هایی معکوس به نظر می‌رسد که درون آنها با کاشی‌کاری تزیین شده است.

    9
  • avatar
    behi_khli
    جمعه 17 بهمن ماه 1399

    مسجد قدیمی ایه وقتی بچه بودم بابام منو میاورد سر نماز ها

    1
  • avatar
    صارمی
    یکشنبه 12 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد لرزاده مسجد قدیمی هست، قدیمی ترین صندوق مالی تهران در انجا قراردارد، از مساجد پر نفوذ در تاریخ انقلاب بوده

    1
  • avatar
    بَردیا
    چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد نورزاد با معماری سنتی و قدیمی و مکانی بزرگ و فعال در زمینه برنامه‌های مذهبی است

    1
  • avatar
    شاه نشان
    شنبه 12 اسفند ماه 1402

    مسجد بزرگ و قدیمی

  • avatar
    Taharo
    جمعه 30 اردیبهشت ماه 1401

    عالیی همسایشم چون میدونم چطور


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد لر زاده واقع شده‌اند:

  • مسجد خاتم الانبیا (ص)
    بزرگراه محلاتی، وفایی برومند، قائم مقامی
  • مسجد امام حسن مجتبی (ع)
    بزرگراه محلاتی، ادیب الممالک، بین فصیحی و بهجت
  • خندق آباد
    مولوی، ظروفچیان
  • مسجد خندق آبادی
    کراچیان
  • مسجد سلمان فارسی
    فریدوند، بین 17 شهریور و ششم
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط sabouri_z (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ یکشنبه 20 اسفند ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد لر زاده اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 20 اسفند ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد لر زاده در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد لر زاده ندارد.
    location استان تهران، تهران، خاوران، 17 شهریور، کاظمی، بین لرزاده و توکلی
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری مسجد لر زاده

    شنبه 08:00 تا 22:00
    یک‌شنبه 08:00 تا 22:00
    دوشنبه 08:00 تا 22:00
    سه‌شنبه 08:00 تا 22:00
    چهارشنبه 08:00 تا 22:00
    پنج‌شنبه 08:00 تا 22:00
    جمعه 08:00 تا 22:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo