مکان دیدنی - باز است : شبانهروزی
ساعت کاری: باز است - شبانهروزی
نقاره زنان هفت نفر هستند که سه نفرشان بر طبل می کوبند و چهار نفر در شیپور می دمند. ( برگرفته از پایگاه امام رضا علیه السلام )در جای دیگر خواندم که : نقاره زنان یازده نفر هستند و به نوبت انجام وظیفه می کنند و به آن ها حقوق داده می شود . در آستان قدس به آن ها « عمله ی شکوه » میگویند . نقاره به وسیله « طبل » و « کرنا » نواخته میشود . خوب است بدانید که طبل ها ذکری ندارند و فقط به عنوان «کوس شادمانه» و همنواز از شروع تا خاتمه با کرناها نواخته میشوند . در صورتی که کرناها ذکری دارند که سینه به سینه تا به امروز نقل شده است و بدین شرح است : دست اول : « سرنواز » ، سردسته ی کرنانوازها ، کرنا را به طرف گنبد حضرت به عنوان سلام میگیرد و میدمد: «سلطان دنیا و عقبی علی بن موسی الرضا» پس نوازان که تعداد آنها چهار نفر میباشند ، جواب میدهند : «امام رضا» سرنواز مجدداً با سر کرنا به طرف گنبد حضرت اشاره میکند و چنین مینوازد : «امام رضا» پس نوازان جواب میدهند : «غریب» دست دوم : کرنای سرنواز ذکر میکند : «مولی مولی مولی علی بن بن موسی الرضا» پس نوازان جواب میدهند : «رضا جان» سرنواز ، سرکرنا را به طرف گنبد میگیرد و ذکر میکند :«یا امام غریب یا امام رضا» دست سوم : کرنای سرنواز ذکر می کند : «دوران دوران امام رضاست» در این موقع طبالها به عنوان شادی طبلهای خود را به صدا در میآورند . این طبل به « کوس شادمانه » معروف است . مجدداً سرنواز شذکر میکند : « دوران دوران امام رضا دادرس بیچارگان» پس نوازان پاسخ میدهند : « ای دادرس درماندگان« موقعی که پس نوازان میخواهند کرنای خود را بر زمین بگذارند ، سرنواز میگوید : « فریاد رس»
نقاره خانه جای بسیار سرسبز و باحال است خیلی با صفا هست و مکان مجلل و شیکی هست
این نقار خانه بسیار زیبا دارای طرحی کهن می باشد و من واقعت کیف کردم وقتی اینجارک دیدم
نقاره خانه ای بی نظیر با آرامش و جای بسیار سرسبز و فضایی دلنشین
صدای روح نوازی داره
در این مکان در زمان خاص و روزهای خاص توسط خادمینی که مسئول زدن نقاره هستند نقاره زنی انجام میشود
نقارهخانه حرم امام رضا (ع) در گذشته حکم رسانه حرم بوده است. رسانهی صوتی که خبر از اتفاقهای پیرامون میداد. صبحها پیش از طلوع آفتاب و عصرها پیش از غروب خورشید صدای نقارهها شنیده میشود. امروزه در جشنهایی مثل شب ولادت امامان معصوم و جشنها و اعیادی مثل عید فطر، عید قربان، عید نوروز هم نقارهزنها مینوازند. در ماه رمضان هم یک نوبت دو ساعت مانده به سحر و به مدت نیمساعت، نقاره سحر و یک ربع قبل از غروب آفتاب، نقاره افطار نواخته میشود.اما از همهی اینها شنیدنیتر وقتی است که نه نزدیک صبح است و نه نزدیک شب، نه عید رسمی بزرگی است و نه مناسبت رسمی تقویمی دارد، وقتی است که یکی از دخیلبستگان حاجتروا شده، آنوقت نقارهها صدا میکنند و زوار میفهمند یکی از بین آنها به آرزویش رسیده است، اینطور وقتها نقاره زنی تنها صدای حاجتروایی میدهند. تنها مناسبتی که نقارهها در آن خاموش میشوند و ازشان صدایی درنمیآید، ماههای محرم و صفر است. در این ماهها نقارهخانه به احترام سوگواریِ معصومین(ع) ساکت میشود و از بعد از روز سیام صفر، شهادت امام رضا (ع)، دوباره صدای نقارهخانه به گوش زائران میرسد.
صدای نقاره خونه چقدر دلنشین و آرام بخشه.
صدای قشنگ نقاره خانه
خیلی زیباست
زیباست پیشنهاد می کنم
زیبایی محض اوج شادباش و شادمانی
نقارهخانه در ایوان شرقی قرار دارد. مراسم نقارهزنی از اواسط قرن نهم در حرم برقرار بودهاست و تنها در سالهای ۱۳۱۲ تا ۱۳۲۰ تعطیل شدهاست. نقارهزنی ۲۰ دقیقه پیش از طلوع و غروب آفتاب در همهٔ ماهها به جز محرم و صفر انجام میشود
خیلی قشنگ است
صدای نقاره خانه تو مولا آواز کودکی ما مشهدی هاست...
نقاره خانه (مکان دیدنی) در محله حرم مطهر رضوی مشهد و خیابان ایت الله خزعلی 4 - بازارچه سراب، ایت الله خزعلی، آیت الله واعظ طبسی واقع شده است. و بهصورت شبانهروزی به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میدهد این مکان یکی از دو مکان دیدنی در محله حرم مطهر رضوی مشهد میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حرم مطهر امام رضا، برج ساعت، مجموعه موزه های آستان قدس رضوی و بازار عباسقلی خان و همچنین گنبد طلا، مزار شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، سقاخانه اسماعیل طلا، مهمانسرای حضرت (ع) و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مکانهای دیدنی خوب این منطقه میباشد.