مکان تاریخی
سردر باغ ملی، از بناهای به جا مانده از دوره قاجار میباشد که در سالهای ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۴ توسط حسینعلیبیکتهرانی نوسازی شده و اکنون یکی از نمادهای شهر تهران است.[۱] این بنا در ضلع شمالی خیابان امام خمینی (سپه پیشین)، در ضلع شرقی وزارت امور خارجه و در ضلع غربی موزه پست و تلگراف قرار دارد. این بنا به عنوان دروازه ورودی به میدان مشق که محوطهای نظامی و در اختیار قشون بوده، ساخته شد. چندی پس از ساختن این دروازه، طرح برپایی نخستین باغ همگانی (پارک) شهر تهران (به نام باغ ملی) در زمینهای درون میدان مشق برنامهریزی و پیادهسازی شد و از این رو نام دروازه میدان مشق به سردر باغ ملی دگرگون شد. در مطلبی که در ۱۳ مهرماه ۱۳۰۷شمسی در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید آمدهاست: «این اسم، اندک زمانی است به گوشها آشنا شدهاست. پارسال این وقت باغ ملی نداشتیم و خوشبختانه حالا دارای باغ ملی هستیم. باغ در طهران اطراف شهر زیاد است. باغهای بزرگ و مصفا و پارکهای مجلل و آراسته متعدد موجود است، ولی باغی که درواقع تفرجگاه عمومی باشد و شب و روز محل استفاده و تفریح عامه قرار گیرد وجود نداشت. راستی برای طهران مرکز و پایتخت ایران باستانی ناشایسته است و باورنکردنی بود که باغ ملی نداشته باشد درحالیکه که امروزه در اروپا هر دهکده یک باغ ملی و هر شهر کوچکی چندین باغ ملی و تفرجگاه عمومی دارد. این باغ در قسمت غربی میدان مشق از چندی به اینطرف رسماً دایر شده و از عصر الی پاسی از شب گذشته، صدها مرد و زن در خیابانها و کنار باغچههای پر از گل و ریاحین و ازهار دیده میشوند که ایابا و ذهابا قدم میزنند و گردش میکنند و به تفرج در آنجا اشتغال مییابند. نمیدانم اولیاء بلدیه چه نظریاتی دارند و آیا این باغ ملی را به همین حال میگذارند یا اقناع نشده تکمیل خواهند کرد؟» (رک روزنامه اطلاعات- ۱۳ مهرماه ۱۳۰۷ شمسی).[۵] با این حال باغ ملی چند سال بیشتر دوام نیاورد و با احداث دو ساختمان شرکت نفت ایران و انگلیس و اداره پست بلدیه در همان سالها، دو پست نگهبانی واقع در قسمت غربی و شرقی سردر تخریب میشود و منظره زیبا و منفرد بنای سردر تا حدودی تحتتأثیر دو بنای مجاور خود قرار میگیرد. همچنین بعدها در محوطه آن، ساختمانهایی از جمله ساختمان وزارت امور خارجه ایران، کتابخانه ملی و موزه ایران باستان ساخته شد. اما نام این باغ بر سر دروازه میدان مشق پابرجا ماند و سردر باغ ملی در جایگاه نمادی از معماری آن دوره در یادها باقی ماند.[۱]
بسیار جامع و دلنشین بیان کردید . سپاس بسیار
سردر باغ ملی از مهمترین بناهای باغ ملی است که هنوز سالم باقی مانده و قدمت آن از خود باغ نیز بیشتر است. این دروازه از جمله مکانهایی در کشور است که هر ایرانی باید آن را از نزدیک ببیند؛ زیرا این بنای تماشایی با معماری خاص و بینظیر خود آدم را به تهران قدیم میبرد
سردر باغ ملی جای تاریخیه طبیعت چشم نوازی داره، باغ بزرگ داره، ولی امکانات و برنامه نداره، از نظر آب و هوا حرف نداره، فقط مکان تاریخیه
سردرباغ ملی یکی از جاذبه های دیدنی معماری تهرانه که کاشی کاری های جذابی داره و محوطه اون حال و هوای خوبی داره
سردر باغ ملی، از بناهای به جا مانده از دوره قاجار میباشد که در سالهای ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۴ توسط حسینعلیبیکتهرانی نوسازی شده و اکنون یکی از نمادهای شهر تهران است. این بنا در ضلع شمالی خیابان امام خمینی (سپه پیشین)، در ضلع شرقی وزارت امور خارجه و در ضلع غربی موزه پست و تلگراف قرار دارد. پیش از بنیاد برج آزادی، این دروازه به عنوان نماد شهر تهران شناخته میشد.
یکی از زیبایی های تهران سردر باغ ملی است که در خیابان امام خمینی واقع شده است
قطعا ارزش دیدن رو داره
این بنا به عنوان دروازه ورودی به میدان مشق که محوطهای نظامی و در اختیار قشون بوده، ساخته شد. چندی پس از ساختن این دروازه، طرح برپایی نخستین باغ همگانی (پارک) شهر تهران (به نام باغ ملی) در زمینهای درون میدان مشق برنامهریزی و پیادهسازی شد و از این رو نام دروازه میدان مشق به سردر باغ ملی دگرگون شد.
مکان تاریخی سردر باغ ملی درتهران ،مکان بسیار زیبا و قشنگی داره
سردر باغ ملی سردر تاريخی باقيمانده مانده تهران است كه در اواخر قاجار در خيابان سپه سابق ساخته شد. اين بنا قبل از برج آزادی يا شهياد، نماد تهران محسوب میشد. اين سردر كه به دستور رضاشاه پهلوی قبل از به سلطنت رسيدن بنا میشود، در آن نمادهايی از كودتای سال ١٢٩٩ شمسی به كار رفتهاست. صحنه تسخير تهران نزديك دروازه های تهران، نقش قزاقها، مسلسل ها، فرشتگان پيروزی، پرچم های شير و خورشيد و اشعاری در مدح رضا شاه پهلوی. از موارد جالب توجه اين بنا سرديس رضاشاه در بالای درب وسط بوده كه از دو طرف مشاهده میشده كه بعد از انقلاب، اين سرديس و نقوش شير و خورشيد از بنا محو میشوند.
یکی از قدیمی ترین و مهم ترین بخش های تاریخی و فرهنگی که می توانید در تهران پیدا کنید سردر باغ ملی تهران است. سردر باغ ملی تهران به عنوان دروازه ورودی به یکی از بزرگ ترین باغ های شهر تهران، دارای معماری ساده و زیبایی است. دروازه با استفاده از ستون ها و قوس ها طراحی شده و به عنوان ورودی به این پنجره به طبیعت عظیم شهر مشهور است. این دروازه قبل از ساخت و طراحی برج میلاد امروزی به عنوان نمادی برای شهر تهران محسوب میشد که در دوران قاجاریه ساخت آن به اتمام رسید. اگر بخواهیم به تاریخچه ی این دروازه اشاره کنیم باید میدان مشق را معرفی کنیم. میدان مشق مکانی برای تمرین و رژه ی سربازان بود که بزرگ ترین میدان نظامی تهران نیز محسوب میشد. بعد از مدتی تصمیم بر این گرفته شد که برای این میدان دروازه ای ساخته شود که سپس سردر امروز ساخته شد. گفته می شود که ناصرالدین شاه قاجار از همین سردر به تماشای تمرینات نظامی سرابازان می پرداخت. و در همین مکان ناصر الدین شاه به قتل رسید.
واقعا جای باحالیه حتما سر بزنید
سردر باغ ملی، از بناهای به جا مانده از دوره قاجار میباشد که در سالهای ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۴ توسط حسینعلیبیکتهرانی نوسازی شده و اکنون یکی از نمادهای شهر تهران است. این بنا در ضلع شمالی خیابان امام خمینی (سپه پیشین)، در ضلع شرقی وزارت امور خارجه و در ضلع غربی موزه پست و تلگراف قرار دارد.
زیبایی 🤌🏻
عالی
ماندگار باد ایران و اثر دست هنرمندان چیره دست ایرانی
بینظیر...
درب باغ ملی بسیار زیبا باشکوه کار دست ایرانیان باستان حتما علاقه مندان دیدن بکنن
جذاب و دیدنی.معماری اصیل
شکوه معماری و هنر ایرانیان
سردر باغ ملی (مکان تاریخی) در محله فردوسی تهران و خیابان ملل متحد واقع شده است. این مکان یکی از سیزده مکان تاریخی در محله فردوسی تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان سینا، ساختمان بلدیه (خانه شهر)، موزه ملی ایران باستان و پاساژ ایران پگاه و همچنین موزه ارتباطات، دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه12 و ۲۳ تهران، های ابزار، سازمان ثبت اسناد و املاک ایران و کتابفروشی دیواری قورخانه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو امام خمینی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.