info
عکس کاروانسرا قدیمیعکس کاروانسرا قدیمی
category

کاروانسرا قدیمی

مکان تاریخی

درباره‌ی کاروانسرا قدیمی

کاروانسرا قدیمی (مکان تاریخی) در فارس، شهرستان شیراز و عصر ایران، عصر ایران 1، امیرکبیر 49 (لاله)، بلوار امیر کبیر واقع شده است.



نظرات کاربران در مورد کاروانسرا قدیمی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    سه شنبه 14 فروردین ماه 1403

    کاروانسرای چنار راهدار در جنوب غربی شیراز و در مسیر جاده بوشهر و استان خوزستان قرار دارد. قدمت این کاروانسرا صفوی است و تهرنگ (نقشه) چهار ایوانه دارد.این کاروانسرا شش برج نگهبانی دارد، دو برج در قست شمالی و چهار برج در قسمت جنوبی. کاروانسرا دو طبقه است و ورودی در سمت جنوبی قرار دارد.حجره های اطراف بنا، اتاق های جهت استراحت مسافر بوده است و وسط حیاط میانی یک سکوی بزرگ قرار دارد که به “باراَنداز” معروف است. ضلع شمال شرقی و شمال غربی بنا هم دو حیاط کوچک تر نسبت به حیاط مرکزی است و چهار طرف کاروانسرا فضایی برای آغل و اصطبلِ اسب و الاغ و شتر قرار داشته است.

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 08 اسفند ماه 1401

    کاروان سرای چنار راهدار یا همان کاروان سرای مشیری، از ساخته های مشیرالملک در دوره قاجاریه است که با طرحی ضعیف از معماری دوره صفویه برپا شده. مشیرالملک چند کاروان سرا در مسیر شیراز به بوشهر ساخت که کاروان سرای چنار راهدار یکی از آنهاست. دیگر کاروان سراهای مشیرالملک به قرار زیر میباشند: کاروان سرای مشیرالملک یا همان سرای مشیر در جنب بازار وکیل د شیراز، کاروان سرای چنارراهدار، کاروان سرای خان زنیان در بخش خطیری و کاروان سرای برازجان.

    2
  • avatar
    Balad
    یکشنبه 02 بهمن ماه 1401

    کاروانسرای چنار راهدار مربوط به دوره صفوی است و در شیراز، جنب پاسگاه چنارراهدار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.کاروانسرای صفوی چنار راهدار در سمت چپ جاده کنونی شیراز به کازرون در انتهای بلوار امیر کبیر و در مسیر جاده قدیمی جای گرفته است. این کاروانسرا به گونه چهار ایوانی و با مصالح سنگ لاشه و گچ ساخته شده است. سر در اصلی بنا در سمت جنوب جای گرفته و دارای دو اشکوبه (طبقه) است. در چهار گوشه بنا، برج های شش گوش سنگی ساخته شده که بیشتر جنبه حفاظتی دارد. فضای اصلی کاروانسرا دارای چهار برج در چهار گوشه بناست و فضای الحاقی در بخش خاوری (شرقی) نیز دارای دو برج بوده است. این فضای الحاقی دارای دو سالن ستون‌دار سه اتاق و یک حیاط است. حیاط اصلی کاروانسرا به گونه مربع است که در چهار سوی آن چهار ایوان کوتاه قرار دارد. این حیاط با سنگ های تراش نماسازی شده است. لبه بیرونی ایوان با سنگ قاب بندی شده است. در بخش هایی از کف کاروانسرا آثار سنگفرش با قلوه بزرگ رودخانه وجود دارد. متاسفانه وضعیت کنونی این کاروانسرا با توجه به اینکه در تملک بنیاد مستضعفان بوده و میراث فرهنگی نمی تواند اقدامی در جهت مرمت آن انجام بدهد بسیار بحرانی و رو به ویرانی کامل است .

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 23 اردیبهشت ماه 1403

    جالب بود


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط امین (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ یکشنبه 23 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی کاروانسرا قدیمی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: یکشنبه 23 اردیبهشت ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد کاروانسرا قدیمی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه کاروانسرا قدیمی ندارد.
neshan logo