مکان تاریخی - باز است : ۸ تا ۱۷
ساعت کاری: باز است - ۸ تا ۱۷
جزو مدرسه های تاریخی ایران محسوب میشه که معماری جالبی داره
مکانی جذاب و دیدنی، از بناهای تاریخی شهر بیرجند که سومین مدرسه ایرانی به شیوه جدید بعد از مکتب خانه های سنتی هست و بنای این مدرسه از اجزا و عناصر معماری ایرانی و اصیل و زیبا تشکیل شده و در فهرست آثار ملی کشور هم به ثبت رسیده
مدرسه شوکتیه سومین مدرسه در ایران که محل حوزه علمیه برادران است و جای خوبی دارد
یکی از باشکوهترین بناهای تاریخی استان خراسان جنوبی و شهرستان بیرجند مدرسه تاریخی شوکتیه میباشد. این مدرسه تاریخی به عنوان سومین مدرسه ایرانی شناخته میشود که به شیوه نوین پس از مکتبخانههای سنتی در آن تدریس میشود. پس از مدارس عالی دارالفنون و مدارس ابتدایی رشدیه تبریز این مدرسه به عنوان سومین مدرسه از مدرسه مدرن در ایران شناخته میشود. مردم بیرجند اغلب به زبان فارسی صحبت میکنند اما دارای گویش محلی هستند. مدرسه تاریخی شوکتیه در سال 1312 و توسط محمد ابراهیم خان علم به عنوان حسینیه شوکتیه احداث شد. در ماه ذیالحجه 1326 معادل 1282 هجری شمسی به مدرسه تبدیل شد. بنای این مدرسه با استفاده از عناصر معماری ایرانی همچون ورودی، هشتی، دهلیزها، ایوان، حجرههای اطراف صحن، شاهنشین و حمام احداث شده است. این مدرسه تاریخی در سال 1356 در فهرست آثار ملی کشور با شماره 1372 ثبت شده است. ساختمان مدرسه شوکتیه از محل موقوفات امیر اسماعیلخان میباشد. ايشان در آن زمان به شوکت الملک مشهور بوده است. مدرسه توسط ابراهیمخان علم احداث شد. محمد ابراهیمخان علم پدر اسدالله علم بود. این مدرسه در سال 1308 توسط معماران و استادان یزدی بنا شد و ساخت آن در سال 1312 به اتمام رسید.
نماد شوکت، قوت، علم، ادب، اخلاص، اخلاق، ارزش، انسانیت و مقام والای مردمان شهر فرهنگ، بیــــــــــــــــرجند
خوبه
مکان تاریخی عالی
این مکان قدمت شهر بیرجند رو میرسونه
بسیار تاریخی و جذاب برای عکس برداری و دیدن🇮🇷💯🌱
مدرسه شوکتیه در روز تاسوعای سال 1402
مدرسه شوکتیه اولین مدرسه به شیوه نوین پس از مکتبخانههای سنتی است که مربوط به دوره قاجار میباشد
یکی از زیباترین و دیدنی ترین مکان های بیرجند.
ساختمان مدرسه شوکتیه از محل موقوفات امیر اسماعیل خان معروف به شوکت الملک اول توسط محمد ابراهیم خان علم یا شوکت الملک دوم، پدر اسدالله علم در سال 1308 هجری قمری به دست هنرمندان و استادان یزدی شروع به ساخت شد. ساخت مدرسه شوکتیه در سال 1312 هجری قمری به پایان رسید.بنای مدرسه شوکتیه بیرجند به مدت چهار سال از سال 1308 الی 1312 هجری قمری تحت عنوان حسینه شوکتیه توسط شوکت الملک دوم ساخته شد. در ماه ذی الحجه سال 1326 هجری قمری برابر با 1282 هجری خورشیدی به مدرسه تبدیل شد. بعد از مدرسه عالی دارالفنون و مدرسه ابتدایی رشیدیه تبریز، مدرسه شوکتیه بیرجند سومین مدرسه از نوع مدارس جدید در کشور ایران می باشد که به دنبال آن مدارس دشت بیاض نهبندان، سربیشه، خوسف و دبستتان دخترانه شوکتی احداث شد. در زمان انقلاب مشروطیت امیر اسماعیل خان شوکت الملک که فرزندی نداشت یک سوم مال خود را وقف امور خیریه کرد و مسئولیت آن را به برادر کوچکش محمد ابراهیم خان واگذار نمود. محمد ابراهیم خان بعد از سفر به تهران و آشنا شدن با اقدام امیرکبیر برای ساخت دارالفنون، تصمیم به ساخت مدرسه ای مشابه در سال 1325 هجری قمری، در بیرجند تأسیس در محل حسینه شوکتیه نمود. محمد خان برای تشویق مردم بی بضاعت به تحصیل کمک های نقدی و کالاهایی را در نظر گرفت. آیت الله شیخ هادی هادوی که یکی از علمای معروف آن زمان بود، با فرستادن پسر خود به مدرسه در ذهن مردم اثر عمیقی برجای گذاشت و باعث رونق مدرسه شوکتیه شد. در زمان انقلاب مشروطیت امیر اسماعیل خان شوکت الملک که فرزندی نداشت یک سوم مال خود را وقف امور خیریه کرد و مسئولیت آن را به برادر کوچکش محمد ابراهیم خان واگذار نمود. محمد ابراهیم خان بعد از سفر به تهران و آشنا شدن با اقدام امیرکبیر برای ساخت دارالفنون، تصمیم به ساخت مدرسه ای مشابه در سال 1325 هجری قمری، در بیرجند تأسیس در محل حسینه شوکتیه نمود. محمد خان برای تشویق مردم بی بضاعت به تحصیل کمک های نقدی و کالاهایی را در نظر گرفت. آیت الله شیخ هادی هادوی که یکی از علمای معروف آن زمان بود، با فرستادن پسر خود به مدرسه در ذهن مردم اثر عمیقی برجای گذاشت و باعث رونق مدرسه شوکتیه شد.
مدرسه تاریخی بیرجند
مدرسه شوکتیه (مکان تاریخی) در محله چهاردرخت بیرجند و خیابان منتظری ۳ واقع شده است. این مکان یکی از یازده مکان تاریخی در محله چهاردرخت بیرجند میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند خانه بازی کبوترانه، بخش روانپزشکی بیمارستان امام رضا (ع)، خانه پردلی (موزه لباس و منسوجات بیرجند) و پاساژ سادسی و همچنین ارگ بهارستان، سینما بهمن بیرجند، دبیرستان دوره دوم پسرانه طالقانی بیرجند، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز یک بیرجند و هیئت محبان الزهرا (س) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.